Заря и възстановка в Козлодуй и на Радецки за Ботев

Във Враца започнаха чествания на 140-ата годишнина от подвига на Христо Ботев. В Козлодуй имаше тържествен митинг-заря и възстановка на превземането на Радецки.

Обратно в новината

Коментари - Заря и възстановка в Козлодуй и на Радецки за Ботев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки народ, казват, имал нужда от герои. За какво са му, обаче, не казват. Вероятно, за да има чии имена да крещят след време политиканите. В щатската история има един генерал Къстър. По всички норми генерал Къстър е бесен главорез. В САЩ генералът е национален герой. Туй нещо - насилието - е голямо геройство! Най - голямото! Де що герой има, т`ва му е героизмът - колене и бесене. Та и наш`те апапи, воглаве с Ботйова - нарамили пушкала и тръгнали хора да трепят. Герои, един вид, да стават. Че и не ги било срам да се наричат християни!

В събота слагат дежурни "по- здравите" пациенти в Клиниката на 4-ти клм. Проверихме обаждането! Дежурна в МРВ: сестра Мисайбе, стажантка от Сиера Леоне.

КАКВА ГАВРА С ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ГЕРОИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТВЕКОВНО ТУРСКО РОБСТВО.ЕДИН ДОКАЗАЛ СЕ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И МАРИОНЕТКА НА С.А.Щ. ДА БЪДЕ ПАТРОН НА ЧЕСТВАНЕТО.ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

Тогава патрон на честването за Ботев да бъде ....Волен Сидеров /по заместване може и Петър Волгин/! Ама къде са тези двамата и още един файтон т.н. националисти? Това за тях не е важно,важното е да са на линия за 9 май-Ден на победата на СССР във ВСВ. НО ТОВА Е ПРАЗНИК НА РУСНАЦИТЕ И КОМУНИСТИТЕ. Не и на българите.В тази война ние сме победена страна.Има ли по -шизофренично мислене от това да празнуваш победата на врага си?

В Козлодуя на Радецки, на Арена Коматьово САМО САМО БОЙКО !! Ще Му се "пречкат" двамата "Успешните" във властта и в масста, ония, мазните дебелогъскофци, Праси Кара- чобана, и Боргъза, но, едва ли, Журето за какво е? На наденица сме! Началника пази ХЪБА НА ББ !! Айде на здравее..!

До Околчица, ще ги избият ли реално? Само питам де. Баси наивитета, показващ липсата на всякакво родово самочувствие. Все едно в Париж да възстановят превземането на Бастилията и гилотинирането на кралската двойка...! Просто не сте в ред. Добре, че тези евтини мурафети не минават в Европа и там добре знаят кое как е тук. Самият огнен Ботьов /не Ботев, баща му се казва Ботьо Петков, ако не знаете!/ би ви забранил такива циркаджилъци, ако днес беше жив!!!!! По-достойно би било да замлъкнете, да прочетете което и да е от стихотворенията му и да се покаете и смирите, ама не би!

Когато Ботев събира съратниците си, Априлското въстание е вдигнато и потушено от кукловодите-ционисти, на които е пречело турският султан за преноса на каспийският нефт от Баку, Батуми, Варна, Русе до Европа. На фирмата на Рокфелер, управлявана от Нобел, за която Мендел-еев открива крекинг на нефтът (не водката). Българите, със своят Народен идеал за Свобода, стават поредните заложници на ционизма. Ционистите вече са разиграли картите, Русия е вкарана насила в поредната Руско-турска война (със задлъжнялост над $150 млд. днешен еквивалент). Така Ботев и родолюбците остават излишни, въстанието е факт и зверски потушено, заради не навременното му избухване. И тук е Българският Героизъм на Ботев и другарите му - Саможертвата, въпреки че знаят, че всичко е обречено. Те не биха живяли човешки, ако не бяха тръгнали на Голгота. Колко българи днес биха го направили?!...ГМО салатката с менте ракйката или Голгота?

Какъв роб? Нали не е имало турско робство? Не е по евроатлантически така... не е политкоректно. Прецедентът нещо се е объркал

Днес има малко достоини българи като Ботев и Левски.Достатъчно е да се види путеноидите как тъпчат вр Околчица на кон като турски паши защото ги мързи да ходят пеш като българските потриоти...ха.ха Ботев:Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха куда Макар телят не голял, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

Днес много рано са изтървали помиярите от кучкарника!

Къде са те изхвърлили. Да се обадим на агенцията за защита на животните...ха.ха

Че си увреден е видно, ама вземи малко поне да обърнеш внимание на правописа.

На теб ако ти харесва толкова турското "присъствие", стягай куфарите, и заминавай за Анадола!

публиката /гостите/ са се радвали и на РАДЕЦКИ марш? https://link От Йохен Щраус и обичан от цялият свят!

Много бързо забравихте как Ботев пишеше поздравления до Парижката комуна!

ПЕЙТЕ РОБИНИ ТЕЗ РОБСКИ ПЕСНИ ... ГРЕЙ И ТИ СЛЪНЦЕ В ТАЗ РОБСКА ЗЕМЯ.. .... ПРА-ДЕДОВЦИТЕ НА ШАЛВАРЛИЕВ И КААДАЙЪ - ЛЕДЕРА НА ДПС СА БИЛИ ГЛАВОРЕЗИ В БАШИБОЗУКА НА АХМЕД АГА БАРУТИНЛИЯТА И АХМЕД АГА ТАМРЪШЛИЯТА КОИТО ИЗКОЛВАТ БАТАК, РОДОПСКАТА ЯКА И ПОДБАЛКАНА ..... А ВНУЦИТЕ ИМ СА ПЪРВИ МЪЖЕ В ЗЕМЯТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ:)))

vasil

Веднага след Освобождението в различните състави на Народното събрание е имало депутати турци. Демокрация.

Детройт с теб имаме една прилика и една разлика.Приликата е,че не харесваме турците и подчертаваме,че е имало турско робство.Разликата е,че аз/и огромна част от българите/ не харесвам и руснаците,поради тоталното им присъствие и намеса в България от 1878 година до сега. Ти искаш да няма влияние Турция в България,аз също.Но докато аз искам и Русия да не се меси в делата ни,ти желаеш ново робство - руско.И не пиши глупости,че който мрази Русия обича Турция и обратно.Напиши няколко реда за България,за българите,за българщината. Стига с тези проклети азиатски империи- Русия и Турция.В дън земя да се продънат дано и двете.Да живее България!!!

За да стане каквото желаете трябва България да е силна държава със силна икономика и многобройно население. Което изисква качество на работа, всеотдайност, патриотизъм, за да се правят неща с минимална полза за индивида но пък от значение за обществото и за да не избяга бизнеса на евтиното в Азия, инвестиции в образованието, за да се стимулират технологиите ... ясно е, че това няма как да стане. Следователно съдбата ни е да сме малобройни, слаби и разделени и поне докато сме такива ще имаме нужда от покровител. Вие сам си изберете дали това да са турците или руснаците дори и от гледна точка на това кой е световна сила и кой регионална

Дир който дава трибуна на нацицоналния предател щереф-на чии интереси служи? Да маскариш Ботев и Левски и това да е +, значи вече в София има държавен преврат и дир слугува на новите господари. Щереф, Бегеец, и всички други Пъстър свят, Шарено котле, Мелиха, Кремена от Чирпан-старозагорскко и др са един и същи провокатор. Трябва да бъде закаран на ул Чер. връх срещу Кошарите в сградата къде едно време беше не'къф Комитет Да им ударят един бой на всичките за обида на нац герой и заплаха за устоите на държавата.

Плевнелиев да си бърше сополивия комсомолски нос със славната ни история.

Нищо не се казва за човека купил оръжието за четата на Ботев. Оръжието е трябвало да бъде пренесено за Априлското въстание, но е закъсняло. То е било купено с пари на един българин, който си заложил имотите и след разгрома бил притиснат от кредиторите БГ чорба-джии , фалирал и умрял в нищета. Същото е сполетяло и семейството на Ботев, което показва, че българинът е мерзавец. Само по това си прилича с британците- боклуци, които лишиха от наследство и пари майката на детето на Великия Нелсън - дал живота си за Британия-дал 100 години възможност британците да грабят целия свят. Лично с кръвта си 1804 г. подписал чек за 100 години Апашлък. Та близките на Нелсън и Ботев след смъртта им са забравени и си отишли в нищета.

който зло прави зло намира - това за Нелсън. А чорбаджиите за били българи колкото ти си бухал.

Най-сетне положителна новина в този сайт. Жалко, че сте я омазали споменавайки помакинята Росица.

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира .