Германия закрива осем ТЕЦ-а на въглища

ЕС одобри плановете на Германия да субсидира закриването на осем ТЕЦ-а, използващи лигнитни въглища, които изключително много замърсяват околната среда.

Обратно в новината

Коментари - Германия закрива осем ТЕЦ-а на въглища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще ги подарят на американците. А те ще им продават най-скъпия ток с десетки години! Дойде демокрацията и в Германия ;)

германия на практика е в банкрот. благодарение на дългогодишните усилия на комсомолката меркел и социалистите в коалиция. лустрото на германия се поддържа единствено от еврейските медии.

тия на какво ще я карат нема атом нема кюмюр тия зелени слагат прът в прогреса:)

ИНДИАНЕЦ СИ И ОСТАНА!ВОДКАТА ПРИЕМАНА КАТО НАРКОТИК ПОКОЛЕНИЯ НАРЕД ВОДИ ДО ГЕНЕТИЧНИ УВРЕЖДАНИЯ!

Ние па открихме нови, ама те са екологични, американски!

с Руски собственици ......

Да не съм проспал третата световна война и да се осъществил завършека на вица: "....Американския президент решил да си направи майтап и попитал: - А колко ще струва у нас Кока-Колата след войната? - Три рубли..."

Добра новина. Малко по-малко въглероден двуокис във въздуха и арсеник и живак в храната. Зелените енергии и затварянето на няколко атомни централи в Германия не могат да замажат истината, че Германия е най-големият замърсител в Европа. Има още много на брой въглищни централи да затварят там.

Няколко милиона неквалифицирани мигранти ще въртят ръчно турбините! И далновидно !

Напипал си тактическата идея. Стратегическата цел е да се вкарат още мигранти и отработените ще пътуват към рая с девиците през комините.

Направиха немците за посмешище. Живея в градче , което е в планината Шварцвалд и 90% от хората се топлят на дърва. Токът е на двойна цена спрямо цената в България, масово немците са под наем и трудно се справят с разходите за отопление.Нелогично ми е да се спират атомните централи и ТЕЦ, а над планинските градчета да се стели пушек от изгорели дърва. Една сила, индустриална държава , ще я докарат до просешка тояга.

Глупости! Закриват ценрали на лигнитни въглища, щото сигурно заради сероочистките са по-скъпи от ВЕИ щуротиите! Калоричните въглища, никой няма да ги замени за духане и припек.

Аз от 5 години живея в Германия и за пръв път чувам, че някой се топли на дърва, а това за под наема да не говориме ! Пропагандата си я нямате комунистите за нищо вече, само не знам кой лъжете тея тримата дето останахте в България или тези милиони където живееме тука и знаеме как е !? Много си зле, братчето ми, ти просто Германията си я виждал само по телевизията !

НО ДРУГАРЯ ПИШЕ ОТ ЛЕНИНГРАД ЗА ХРАНА ДА ИЗКАРА ПЪК ТО РУБЛАТА СЪВСЕМ ПАДНА!

е тгава ще се върниш в богатата ти поланка! Ха, ха.

Едните концерни масово избиват с отрова, другите с противоотрова. Собственикът им е един. Същият е спонсор и собственик на всички правителства на планетата. Ако пародията с тецовете можеше да промени нещо, не би била такава.

Рурска област отдавна запада и в момента губят много пари. Очакван развой на нещата.

споко, печатницата е на макс

Браво на Меркел. Закри атомните централи на немците, сега като закрие и въглищата и ще остават само гаозовите. Ще купува повече газ от Русия.

Ти си си само за раздел вицове ....... Тая година Лада ЩЕ бие БМВ по продажби и ще ги докара до фалит :)

А КОВАЧКИ КОГА ЩЕ ГО ЗАКРИЯТ ?

Когато закрият и американските марици, тост никога.

американските марици уж им слагаха еко инсталации за пречистване, а на Ковачки пещите ни една няма подобно нещо - затова трябваше да ги спрат преди много време.

И за какво каниха толкова много чернилки в Германия?

ще им дойде ред, ама ще е по скъпия начин. Нашите емисии ще изплатят закриването на ТЕЦ-овете из ЕС.

Добре че са руските пари от Евразийските програми, иначе да сме фалирали .......

Щото са прости. А ние тука умните купуваме ток от американски въглищни централи (същите тези централи които им подарихме).

И забележи, те са от стратегическо значение :D

нема да остане нито един крупен бизнесмен производител у немско. Те отдавна се канеха да преместят бизнеса в САЩ, сега вече няма кво да ги спре.

Ако германската икономика и индустрия бяха на нивото от преди 15-тина години, не само нямаше да закриват централи, ами щяха и да откриват нови .... ... но уви, все още е голяма и силна държава, но индустрията и икономиката са със западаща тенденция.

Плаща ли ви някой за тези тъпотии или ги измисляте сами?

Да правиш ток от въглища = кретен :)

Затова са водещата икономика в Европа от 80 години насам. Не само гледат в бъдещето, а работят за него сега.

защото са прости. Можеха като Костофф да ги подарят на американците и да подпишат с тях договор за следващите 20 година да плащат произведени или не определени квоти ел. енергия на цени 5 пъти по-високи от пазарните.

След големия спад на цените на петрола електроцентрали на въглища са абсолютно нерентабилни.

То точно така са говорели и в ерата на парните двигатели при навлизането на двигателите с вътрешно горене.. Петролът пада и пак скача, само Слънцето и вятъра са постоянна величина.

всъщност точно вятърът и слънцето са неспостоянна величина и по тази причина всеки ВЕИ източник трябва да има резервна мощност

В Германия, за разлика от България, с паричните фондове за ВЕИ са построени ВЕИ. А преди една седмица отчетоха ден с нулево потребление на енергия от невъзобновяеми източници.

Ама знаеш ли колко струва там един зелен киловатчас?

Има статия в Капитал отпреди няколко дни: вече е по-евтино с около 30тина %, в сравнение с България.

Новината е абсолютна, само че в природата нищо не се губи ех тъй, заменя се, та може г-н Михайлов да се порови за един енергиен район( малко по друго му е името) в Украйна, където същия брой ТЕЦ-ове, че и повече, работят яко само за Германия, ел. енергията даже и за Украйна няма. ..... ... , само с вятър не става и ток има га духа. .....та кучето е заровено в детайлите ..... ....

Въглищата им се изчерпват, закриват мините и централите към тях. Защото лигнитът не се транспортира, съвсем става неизгоден. Нормален процес във всички държави по света. Какво се правят на "зелени", "екологични" и т.н. !?!