АБВ и БСП внесоха предложения за промени в Изборния кодекс

АБВ предлага разкриване на секции за българи във всички държави по света, при 40 заявления. От БСП пък искат отпадане на електронното и задължително гласуване.

Обратно в новината

Коментари - АБВ и БСП внесоха предложения за промени в Изборния кодекс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашата цел е да не се натоварва изборната администрация, да не се води до объркване на хората предвид последните местни избори". много слаби са мозъчно хората в администрацията. не могат да отделят 15 от 15, който замина за Брюксел. вашата цел е ясна, целта на плевенлиев е ясна, само защо продължавате да твърдите, че политиците работите за народа, а не са собствените си свинарници, хотелчета, спа центрове и офшорни фирми? въпрос е, разбира се!

комунистическите боклуци искат това което винаги са искали всичко да си продалжи по старомо господ да пази бг тези некадарници да доидат отново на власт без значение как ще се наричат бсп абв дпс илинещо друго

се чудят какво да измислят.ОТ много мислене станаха ха ха на питанки.И какво измислиха? Все повече и повече затъват.ПЪРВАНОВ ПРЕЗИДЕНТ? пО ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ОПИТВА ЗАЩОТО ще потъне във собственното си самосъжаление от това че го е направил.

Ако може на всеки желаещ да му отворим секция в хола, щото може да са се вдигнали да отидат на майната си, на другата страна на кълбото, обаче ги мързи да мръднат 50 километра до съседния град да си "упражнят правото"..

jingiby

Очевидно, мечтаещият за бъдещ кандидат - президент, др. Първанов, се е договорил с ДПС-то за подкрепа на президентските избори, срещу уреждане на гласоподавателите им в Турция със секции...

уведомление на абв...само да доплуваме до Тамбукту. Нашата секция шъ гласува чрез бутилка.

който е зарязал държавата за да се урежда другаде, няма право да се меси в делата на тези дето се спасяват тук.

таа Конституция най-после..тя сляпото окато прави.

Е по-скоро морален. Защо ще иска да гласува, като вече се е изнесъл от тук. Да, студентите са друго нещо, но те пък като се върнат, пак ще могат да се включат, все пак изборите не са през 20, а през 4 г.

Иван Петров

па, ти чете ли е? за управители на фирми, изпълнителни директори и т.н.т. по конституция всеки има право, но избират образовани и компетентни. тази логика трябва да важи и за изборите - не може гласа на необразован полуидиот да е равен по сила на професор по икономика.

А кой ще плаща за тези "гъдели"? Първанката ли ще се бръкне, защото доколкото знам обича да бърка, ама не в своя джоб. Аз пък искам изборна секция в ресторанта пред нас.Къде ще се разкарвам на почти километър?

АБВ предлага изборни секции за българи навсякъде по света Както и в цялата Слънчева система.

Тия разходи да ги приспаднат от субсиидите на АБВ. Просто популизъм и лицемерие.

Седефчовите простотии, край нямат! Абе, Седефчов, ние доматите с колците неядем! Кой ми ти ще плаща тая работа, а!? Твойте олигарсофрени ли, или балъците като мен, както ти ни смяташ!? Казах ти,- омитай се и ти и всичките вие, които 26 години с тъпите си физиономии ми износихте и кинескопа и монитора!

И в Катманду! Да'н забраити!

Ако АБВ прокара тези обещания да станат изборен закон - АЗ СТАВАМ ОФЕЦЯЛНО СОЦЯЛИСКА И СЕ ПИША В абв-ТО ОЩЕ УТРЕ! Ше ви биеме бълХар у бълХар и ше ви видиме сметката - емигрантите са повеке от вас и рано иле късно ше ви изметеме сичките у чужбина да миете клозети! Да видите отде изгева слънцето! И дали шуробаджанащината работи у чижбината! АЙДЕ НА АБВ-ТО! ПИША СЕ СОЦЯЛИСКА ВЕДНАГА АКО ТЕЯ ПРЕДЛОЖЕНИЯ СТАНАТ РАБОТЕЩ ЗАКОН ЗА ИЗБОРИТЕ!

АБВ да СЕБ

Има една приказка пази боже сляпо да прогледне- чудим се тези в парламента работят , творят или само мислят как да се задържат.Гласуване в България или консулство. Този които има интерест ще се върне и ще направи нужното . нО ИМА ЕДИН ГОЛЯМ ВЪПРОС- ПАРТИИТЕ какво очаквате , хората от вън , а хората вътре . Все едно не хората в една къща да решават проблемите си а някои от вън да се вмества.ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ за България е двоиното гражданство - Вие какво , искате да ме убедите че тези утроени Турция , Македония ги е еня как е в България - не ме разсмиваите .аз живея над 20 г , да чета но пряко нямам участие , не познавам партии, кандидати . А ние които живеем навън мислим по различно и често се смеем на дивотиите на управляващите. Така че не преиграваите , не трупаите дивиденти - България има нужда от мислещи хора , професионалисти а не партии , партиики - влезли с користни цели , станали депутати а те нямат качества. Достатъчно простотия до шия - даите път на можещите а не хората които ламтят , крадат а народа обеднява .

ChatGPT

Аз съм против тези секции като цяло. Не може човек, който не живее в България да избира и да решава кой ще ме управлява мен! Като искат да гласуват да се приберат, да поживеят малко тук и тогава да гласуват. В момента най-голямата измама са тези "външни" гласове

Може, но да ги плащат те. А не на наш гръб да предлагат дивотии. Те така и така няма да влязат повече в парламента, така че да си траят.

Повече секции, повече манипулации измами. АБВ е част от тях.

Минимално усилие на GSM операторите, подплатено законодателно и финансово и така нареченото ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ ще бъде проблем от миналото...

Гочетата на Гоци от АБВ напразно се надяват някой по света да им обърне внимание. Българите-изселници по Канада и САЩ масово гласуват за ГЕРБ, както и аз за малко да направя (по грешка) преди 10-на години.

АБВ+ДПС=ВЕЧНА ДРУЖБА.

забравил си да влключваш и бсп

А, какво да очакваме от поизбледнели бивши червени... Тях дай им само да харчат... Някой от безбройните им и видни експерти седна ли да пресметна - проста сметка - КОЛКО МНОГО ПАРИ СТРУВА организирането на избори в чужбина.... Ето, веднага се кандидатирам за някоя избирателна секция - на остров Бали, примерно - то... поне една седмица ще трябва за да се организира всичко по изборите... Не се прайте на алтави... въвеждайте по-бързо електронното гласуване... и ще има поне милион българи в чужбина, които ще гласуват... и без да им се пращат кохорти от членове на избирателни комисии по чужбинско....

Колко струва, другарко? Погледнахте ли данните за това? Достъпни са.

който е зарязал държавата за да се урежда другаде, няма право да се меси в делата на тези дето се спасяват тук.

Абе тези няма ли да седнат най-после и да работят за каквото сме ги избрали ,а се чудят как да се докопат още по-нагоре във властта.Бездарници и продажници!!!!

Аз предлагам на всеки българин в чужбина да му се занесе персонална урна до креватчето, а може и да му се поднесе лека закуска..., за да не се чувства обиден!

Да, да... На българските патриоти у дома цукало и леген, а на тези у чужбинско урна със закуска.

може и кибапчета...

Най-вярното решение е да се направи такъв ИК, че да се гласува само на село, а в града да гласуват само в панелните гета и то който е трезвен. В панелните гета да се гласува след клетва за вярност в неразбрания патриотизъм и патриотарството. Само така българите ще бъдат управлявани от цвета си - назначените за патриоти от всякакъв калибър и по селските сокаци ще потекат реки от мед масло.

Следвайки интереса си, АБВ прави разумни предложения . Ако предложението на АБВ се приеме се затвърждава вотът в Турция и това увеличава шансовете на Първанов за президентската борба, защото разчита на гласовете на ДПС.

ГЯМИЯТА НА ГОЦЕ И КАЛФАТА ЩЕ СЕ СРЕЩА С ТИТАНИК :)))

Предъвкват едно и също. Явно не са чували, че първо се мисли и после се действа. Да си зададат въпроса как е при другите държави? В общи линии при всичките се гласува само в консулствата. И при турците било така. То ест турски гражданин може да гласува от България само в консулството им. Защо ние да сме различни? Защото тези зад граница ги мързи? Защото тези зад граница сами са избрали да напуснат България? Защото тези зад граница искат да определят как ние да живеем тук в България? Ами ако вярно пратят хора на Марс и между тях има българи, ще трябва ли и там да се прави изборна секция? После да се пратят обратно протоколите и бюлетините и така нататък. ;) Неудобството им е техен избор. Можеха компромисно да решат, че изборни секции има само в консулствата и места близки до университети с над 60 български студенти.

Първо се мисли и после се пише. Мислете!

В измисления център-ляво се получава един сблъсък на интереси. Интересите на назначените за патриоти срещу назначените за партийци и президенти. Най-доброто от това което се случва е, че този сблъсък на интереси, тази разнопосочност на интересите е в лагера на руската пета колона. Сега Москва трябва да реши от кого да се лиши? От патриотите си или от партийците си и президентите си?

Първанов- Гоце дай му пари да харчи.В богати западни страни гласуването от чужбина става чрез ПОЩИТЕ по-евтино по-икономично ,но не ние секции ще откриваме щото сме много богати.

Аз пък предлагам никакви секции да не се разкриват. Който му е зор за България ще се напъне и ще си дойде до тук за да гласува.

И да се увеличи партийната субсидия

Какво право ще има човек да определя кой ще ме "командва" пр полойение че не си е идвал в България с години? Или си идва за по седмица две......Не е ли бил по 6 месеца в България всяка годината да няма право да гласува,с изключение на студентите, но те ще гласуват по електронен път

ама ти се радпореждаш с имота му чрез данъци и с роднините му.

за говедото не е важно, че няма за кой и за какво да гласува, важно е правото на гласуване. адска простотия, ааадска...!

Крадците се чудят как да си повишят рейтинга.Вие май мислите ,че хората в чужбина не знаят какви ги вършите тук?Не се напъвайте извън борда сте,нищо добро не сте направили за държавата само золуми и далавери.

Хайде, пускайте ме по света, обичам да откривам нови за мен места, знам бюджетът ПАРИ ИМА!

Може ! С едно леко изключение - без пуйкостан :))))

С моите пари да плащам изборните права на онези от Чикаго? Че тези тука в България малко ли са?

боже колко сте жалки

Айде марш!