Пешеходец загина, пресичайки ”Цариградско шосе” в София

Мъж загина, след като беше ударен от автомобил по столичния булевард "Цариградско шосе", съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Пешеходец загина, пресичайки ”Цариградско шосе” в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тази дата Всевишния ВИНАГИ ни отървава поне от 2-3 мотористи! А в конкретния случай - жалко за шофьора. Ламарината ще се оправи, но дано човека не се разболее от нещо в резултат на стреса!

Съобразената скорост не е 80 бе пич. Не споря за пешеходеца мястото му е в подлеза. Но скоростта се намалява и до 50 при човек на платното бе!

Дървените философи са ми любими. В тъмницата, изведнъж пред теб се появява "пешеходец", на най-неочакваното място, на 3 метра от теб, какво правиш. За колко точно време намаляваш от 80 на 50 без да предизвикаш верижна катастрофа зад себе си или около себе си. Хайде стига философстване, Цариградско не е шосе, на което се очакват пешеходци, те нямат място там, точка по въпроса.

Естественият подбор си е свършил работата. Тъпите измират.

По празници самоубийците се увеличават...

Жалко за шофьора. Сега ще бъде без вина виновен.

snowmark

Ще бъде оневинен. Жалкото е, че заради един малоумник,ще му остане стрес за цял живот.

По Цариградско не минавам много често, но по Околовръстното под Бояна до ОМВ и ШЕЛ по два пъти на ден. Почти всеки път има по някой (или някоя) пресичащи или готови да пресекат. Изтръпвам всеки път! Рано или късно и там ще има трагедия. Нещо трябва да се направи... надлез плюс мрежи, не знам? Но нали все пак за това има (не)компетентни органи на които им плащаме заплатите?! Не може да не знаят какво се случва там всеки ден!

но не им пука

То и на плиска има подлез, и преди нея и след нея, на всяка спирка на цариградско. Какво висят горе и чакат да пресекат "пешеходцитге"?! докато чакат, ще са минали отдолу 100 пъти по-бързо

трябва по-яка ограда между платната. Такава която не могат да счупят лесно.

Нищо не може да се направи. Сигнализирал съм на столична община, а те препратили сигнала към кат. До това се ограничава тяхната отговорност. И на никой не му пука, трябва да има стабилно жертви. Виждал съм баба и внучето и да пресичат нелегално.

Никъде на бул. Цариградско шосе няма място за пресичане на пешеходци. Следователно загиналия е тъп самоубиец, а не пешеходец. Защо трябва да се учим по трудния начин, да наричаме нещата с истинските им имена?

А на Враня ?!? На има - няма 200-300 метра до Пежо има ДВЕ пешеходни пътеки!!!

В такива случаи шофьора до каква степен носи вина?

Ами виновен е. Ще се назначи експертиза и някой "експерт" ще каже, че ако шофьорът е карал с 71.33км е можел да намали и да удари леко пешеходеца, а не да го убие.

Никаква ! Но си остава стреса и няколко месечното разтакаване по следователи и съдилища !

goose

Дамоклевия меч е в сила - по закон "шофьорът е длъжен да предотврати" ... На българския законотворец не му пука за наличието на физични закони ...

Доста се изгивиру, та и аз да кажа. Минах оттам може би минути след случката (вече беше отцепено и човекът беше покрит). Направиха ми впечатление 2 неща. 1. Трупът почти в най-дясната лента. 2. Аз карах дооооста бавно, в сравнение с другите коли (карах с темпомат малко над 70, а другите ме задминаваха скорострелно). Това ме кара да мисля, че човекът и да е излязъл "внезапно" на платното, шофьорът е карал доста бързо. Със сигурност! Надценяване на възможностите и у двамата.

изговори, печатна грешка

Като метнеш труп със скорост 80км/ч - нищо чудо да прелети няколко платна. Не пада точно пред колата

При удар на пешеходец с скорост от 70 км в мас имаш 100ПРОЦЕНТА СМЪРТНОСТ

Със скорост.много емоции влагам,сори.

наистина камерите в колите трябва да станат задължителни. като се види после, че тоя изскача от нищото за една милисекунда и си оправдан.

Или пък осъден?

Поредната посмъртна награда "Дарвин"...

Да добавим и велосипедистите, защото мнозина от тях са същите безмозъчни твари, като пресичащите на неправилно място пешеходци! Онзи ден на бул. "България" в тъмницата един олигофрен върви по булеварда нагоре - изведнъж се появи зад завоя, а там се кара със 70-80, което е съвсем нормално. 200 м по-нагоре пък един велосипедист без никакви отражатели си изкарал колелото пак на буледарда и се почесва! Простотията е тотална в цялата държава!

На бул."България"често ги има !Независимо,че им направиха специална пътека там. Чувстват удоволствие да предизвикват съдбата.Нахални и тъпи,презират законите на физиката.

При това е пресичал до хотел "Плиска", където има широк и осветен подлез?! Все едно да си хвърлиш отпадъка на половин метър от кошчето за боклук, ами понасяш си последствията за гяволъка!

Явен самоубиец. Дано шофьора се оправи от шока.

Несъобразена скорост. Щом на платното има човек скоростта се намалява и дори се спира. Може да е луд, пиян, дрогиран. Той не е птица да кацне на пътя. Водача трябва да гледа...

Скоростта там е определена на 80 км./ч., а с такава скорост трудно се спира пред "внезапно изскочил на платното", каъвто е случая с описания самоубиец. Вината е напълно на пешеходеца, той просто не е имал право да се намира на платното в НИКОЙ случай. Строго се забранява пресичането на този булевард по пътното платно, това е закон и който не го спази, си е за негова сметка.

Хората нямат никакво място на точно това платно! Дано шофьорът успее да се съвсеме от шока!

ChatGPT

цялата тая работа е следствие от хора като теб, криво разбрали закона за движение по пътищата. ПЕШЕХОДЕЦА НЕ Е БОГ! Има си означени места за пресичане - да ги използват!

Добре де нали там поставиха високи огради да не пресичат разни идиоти?

Един от Законите на Мърфи гласи: "Не е възможно да се намери предпазна система срещу идиоти, защото са много изобретателни"...

"Цариградско шосе" НЕ СЕ ПРЕСИЧА драги гости на столицата

не е ли възможно всички евентуални самоубийци да се съберат в една група и да измислят един полезен и модерен вариант на "самоубийството " , поне хората да ги запомнят с добро ??

Жалко за пешеходеца! Но това си е чиста проба САМОУБИЙСТВО! На Плиска и на Окръжна болница пресичат ПИЯНИЦИ и ПСИХАРИ и почти винаги се разделят с живота или със здравето си! Закона не трябва да стимулира тези отрепки и да преследва ВОДАЧИТЕ, които се намират на своето място за движение!!!

решил съм да снимам всички велосипедисти, каращи по шосето , успоредно на току що направените вело алеи. как да ги пазим ? кога ще започнете да ги глобявате ? да пуснем пред колите един да вика - пазете се ??

Велосипедистът е равностоен участник в движението по улиците на Сфия. Има правилник. Прочетете го.

да, така е. може ли да кара по новопостроените велоалеи, а не долу, на платното ? има правила за всички, и за пешеходците също.

И на тротоара ли? Особено като са цяло семейство - и децата си не учат на правила!

Така е и точно затова няма право да пресича пешеходна пътека докато е върху колелото, да кара в насрещното и т.н. все неща които велосипедистите си мислят, че им влизат в правата. Доказано е че карането в насрещното увеличава неимоверно шанса за смърт на велосипедиста, освен че е незаконно.

Заради този пешеходец без глава сега и там ще ограничат скоростта до 50

Миг невнимание - цял живот мъртъв !!

jingiby

Разрешената скорост там е 80 км. в час. Пресиченето е забранено и има поставени предпазни мрежи между двете платна за да не може да се минава. Също така, има изграден подлез за пешеходците. Ако караш през нощта с 80 км. и пред теб изскочи някой облечен в тъмни дрехи, ще го забалежиш на 10-тина метра. Шансовете му да се спаси, са много малки...

Аз така преди години карах по Цариградско точно преди моста на 4-ти километър, в района на спирката на Студентски общежития. Беше тъмно, а по това време уличните лампи още не светеха. Добре че бях спрял за малко до спирката да слезе от колата мой колега, и като потеглях още не бях набрал скорост, пред фаровете ми точно някакъв си върви на няма 5 метра от колата, разхожда се, с някакво тъмносиво палто, с ръце в джобовете и върви от спирката към средата на булеварда - към мантинелата. Ама се разхожда. Набих спирачки, свирнах му, той се стресна и побягна. За малко да го уцеля, добре че карах бавно. Имах чувството че не беше просто клошар, а нещо му хлопаше дъската. Може и да беше избягал от психодиспансера, знам ли!

snowmark

Мрежите ги махнаха след ремонта миналата година. Трябва да ги сложат отново, но от Орлов мост до караулката,а не само на Плиска.

Пълно е с идиоти - както сред шофьорите, така и сред пешеходците! Наистина само пълен идиот или самоубиец би тръгнал да преминава през Цариградско шосе! Наблюдавам подобно поведение на различни места в София, пък и в други градове на страната, и то там, където има подлези и ограждения и няма пешеходни пътеки. Край пазар "Иван Вазов", където има подлез, редовно пресичат такива кретени, дори и майки с деца, и се чудят защо им свирят, а те махат, че трябва да спреш и се възмушават! Абе прост народ, слаба държава - това е! Да застанат там катаджии за няколко дена и да глобяват масово малоумните говеда, да им дойде акъла в главите!

да си видял да глобяват пешеходец????! Щото аз - не. А иначе пресичат не като хора, а като говеда безсловесни! И имам предложение - за неправилно пресичащи майки с деца да има жестоки наказания, защото си учат децата от малки да нарушават законите.

"Шофьорът заяви пред bTV, че докато карал, пред него е изскочил мъжът". Очевидно това е инцидент, защото пресичането на булеварда е забранено. Е, добре тогава, не трябва ли водача на МПС да внимава и да се движи със съобразена с неговите възможности скорост, така че при авария, инцидент, да може да спре. Само че, напоследък водачите като че ли не мислят за възможните опасности. Освен това, нито дума за резултат от алкохолна проба, за спирачен път и т.н. Ако погледнем и съобщението на bTV, не можем да не си зададем въпроса - как така изведнъж, как толкова неочаквано се яви пресичащия, след като "Цариградско шосе" има бус ленти и движението е по втората и третата лента, т.е., водача не може да не види пресичащия, който е преминал бус лентата, а ако е карал с висока скорост - да, неминуемо няма как да предотврати нещастието... Лека му пръст на човека, но и болните и пияните се нуждаят все пак от малко човешко отношение към тях и тяхното състояние не може да бъде оправдание за безотговорно поведение на останалите участници в движението.

По твоята логика, направо да забраним колите!!! Представи си ситуацията, че има автобус на спирката и този изскача пред автобуса, дори и с 40 да караш, пешеходеца си заминава!!! В този случай на 101% вината е на пешеходеца!!!

При 40км/ч има друг шанс за оцеляване (около 25-30%). При удар със 70км/ч тоя шанс клони към 0%.

Какво означава несъобразена скорост на Цариградско, при все, че ограничението е 80 км/ ч ? Булеварда е забранен за пресичане именно поради тази причина. Вие не шофирате ли ?

Това е едно такова нещо, с което родната полиция слага точка на всяко произшествие и обяснява, защо няма нужда повече да работи.

Това, което трябва да се разбира под несъобразена, е че най вероятно шофьора се е движил с доста повече от 80 км/час. Вие виждали ли сте вечер как се движат автомобилите по "Цариградско шосе"? Разбирам много добре чия е вината, но тук вероятно може и да има и нарушения от страна на шофьора. (Аз шофирам от 1978 година и слава Богу имам "цветно" талонче), но не е в това въпроса. Всичките шофьори гледам колко са категорични , че вината е на споминалия се човек - да това е така, но дисциплина, отговорност и култура са задължителни на пътя за всички участници в движението, иначе никога няма да бъдем като в Германия или където и да било в Европа. Погледнете - никъде няма толкова много жертви по пътищата, като в РБ!

В повечето европейски страни, шофьора дори няма да го глобят, ако някой малоумник пресече шосе подобно на Цариградско и го бутне.

Ако мислиш за всички възможни опасности не трябва да се качваш в кола, защото ще получиш инфаркт и ще избиеш невинни от много страх да не нараниш някой. Има си правила и те слагат рамките на това кой къде и какви права има. Отклоненията водят до проблеми както от едната така и от другата страна. Всички трябва да спазват правилника, затова трябва да се изучава и в училище, за да нямаш оправданието: "аз не знаех защото не съм шофьор". Така може и да се окаже, че дори и с купена книжка шофьорите познават знаците.

Ех, горкия човек, който е карал колата....иначе много добре известен факт е, че има пресичащи Цариградско на Плиска и Околовръстното сутрин и вечер (между Бояна и Симеоновско), но досега милиционер да спира пешеходците там не се е мяркал.

За съжаление, дори и да ги спре, всичко, което може да направи е да напише фиш, който виновния спокойно може да ползва за тоалетна хартия.

Пешеходец се е самоубил, пресичайки Цариградско шосе, да му мисли сега невинния шофьор..Отново ще сме свидетели на безумието в България наречено "съдебна система".

За Цариградско не издават ефективни присъди, но и условната е несправедлива.

За никаде не е бързал милия! Преследвала го е, една хищница- Герберастия? Цецка, Карацвета Цветанчева, или, кресливата гарга- Десислава ? От такива, да пази Началника, отърване, няма !!

Хапчетата любезни, хапчетата...

Нв му обръщайте внимание на нашия пациент. Все бяга от психиатрията

СМАХНАТ КАСАПИН !

ако се съди по така поднесената информация , става дума за един от извънземните , с каквито е пълна територията ни !

така ще е докато пешеходците се толерират. пресичаш ли на неопределено за това място трябва да има не само глоба, но и по-тежко наказание.

Ти по-тежко от това виждал ли си?

someone

не съм съгласен. никъде на запад няма такива наказания, звучи варварско и назадничаво, не знам защо у нас това голямо желание да наказваме и да се радваме как някои страда.

goose

Да те запозная с човек, който плати 250 евро в мюнхен за пресичане през нощта в 2 на абсолютно празна улица за това, че не е пресекъл на обозначеното място?

koia@abv.bg

Затова в Германия хората седят и чакат светофара да светне зелено, за да пресекат. Независимо, че няма трафик.

Неадекватнико, не се обаждай! Живуркай си в Ийудейската дупка и не се занимавай с неща, които изобщо не разбираш.

mrsmith

Не знам къде си бил на запад, но в Германия съм бил свидетел как глобяват пешеходец, че пресича на червено на иначе съвсем празна улица.

няма защото нямат такъв проблем. има определени места за пресичане, има ред и дисциплина. в Германия и Холандия не видях някъде някой да си построи жилище където си поиска. но в БГ такива жилища колкото щеш. в Германия ли трябва да измислят закон за незаконно построяване ?

Да! Направо да им се режат краката, а, гонзалес?

защо отсичане ? едно затворче би свършило работа.

Спрете да наричате хора пресичащи неправилно пешеходци, особенно тези, които пресичат магистрали или Цариградско.

интересно, защото на плиска има голям, добре осветен и добре охраняван подлез и спокоино е можел да премине !

Подлезите са за загубеняците. Истинските мъже пресичат отгоре.

Истински мъж ама вече бивш. Можеше да продължи да си бъде истински мъж, ако беше минал през подлеза. Извинете ме за черния хумор.

Евала пич !

нали вдигнаха метър и половина ограда, как я прескачат?

След ремонта е премахната, вероятно след още няколко подобни случки ще я поставят отново.

Въобще не е искал да пресича!

Даа ... рядко но има такива фрапиращи случаи на самоубийци. Даже има няколко руски клипове по въпроса. Да се хвърлят отнякъде. Защо трябва да очернят живота на нищо неподозиращ човек, който може да има жена, деца и съответно достатъчно грижи. Може да се окаже и някой здраво наквасен. Историята помни и такива случаи на Цариградско.

Prez godinite imashe mnogo ujasni sluchai na tova miasto. Prez 90te edin go blusna BMW i glavata mu se otkasna i shokira horata...