310 груби нарушения при обществените поръчки през 2015 г.

Министерският съвет прие отчета за дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ за 2015 година.

Обратно в новината

Коментари - 310 груби нарушения при обществените поръчки през 2015 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оповестете и кои са институциите в нарушение и коя политическа сила управлява там...:))) В условията на криза държавата се превръща в основен инвеститор чрез фондовете на ЕС. От там и възможността чрез свои фирми да се "усвояват" средства в партийни каси. Та, ето за това ..."борбата (да си на власт) е безмилостно жестока...", както е казал поетът :)) Някой да не го знае ? И какво от това ? Боце все още е с ореол на "месия" :)))

Смях. То няма 310 работни дни. Излиза на практика, чевсеки ден има нарушения, или казано по ясно - корупция всеки ден.

сигорно е станала някаква грешка то виновни никога няма така че много шум за нищо

КОЙ, КОЙ БЕШЕ НА ВЛАСТ И КОЙ БЕШЕ ПРЕМИЕР ПРЕЗ 2015Г ?????????????

oho samo tolkova ???a kade e cacata ???

ИСКАМЕ ОСЪДЕНИ ПО ТИЯ ДЕЛА, А НЕ ЗАЛОВЕНИ КОКОШКАРИ С ПО 100М КАБЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОСТАВКА ГЕРБЕРАСТИ МРЪСНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като ги знам какви кляфки извършват одитите, не се стряскайте от цифрите! Лошото е, че тази статистика после отива в Евростат, а голяма част от доводите им са измислени - например че в една поръчка, пусната на ниска цена кандидатства само една фирма, видиш ли било нарушение на конкуренцията, защото условията не били конкурентоспособни - 20%. Друг пример - търси се експерт с опит във финансово управление по на проект, финансиран от еврофондове. Видиш ли, въпреки че АОП не открива проблем в това нито на предварителен, нито на последващ контрол и всичко е законосъобразно, мъзреците от АДФИ казват - не, всеки сульо и пульо може да е такъв експерт - бам 25%. Ама че това изма определени регламенти, по които става отчетането, ама фактът, че на човек, който не го е правил ще чу отнеме сума ти и време да го научи на гърба на собствения си възложител (на който после ще му плякат неустойки от УО на програмата за неправилно разходени средства), нямало значение. ето ги огромна част от тези нарушения, така описани в черно. А пък 25% от едно строителство 10 милиона са си 2,5 милиона славно завоювани от държавата, които често накрая се плащат пак от държавния бюджет (което леко са пропуснали да го коментират в статията). Друг

41% са нарушенията, значи има нещо недогледано в процедурите, установени със закона!Необходимо е да се пренапише с ясни и кратки текстове-без условности!А така всички тарикатеят, само и само поръчката да остане за "нашите"...

нали го пренаписаха - ей го на нов новеничък, в сила от 15 април! Там е същата гняз, само че съобразена с нови евродирективи... И преобърнат с краката нагоре спрямо стария.

симо

Ти да не си луд--,,КРАТКИ И ЯСНИ ТЕКСТОВЕ????Ми тогава къде остава далаверата/корупцията/,която е естественото и неотменимо право на капитала.Справка ЗДП листовкитв на ДАЙ./И/.

ПОРЪЧКАТА ЗА ЗООПАРКА В ПЛОВДИВ Е БРУТАЛНО НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ ЗАКОНИ И НАРУШЕНИЯТА ОРИСАНИ СТОЯТ ОТ ЕДНА ГОДИНА НА БЮРОТО НА ЦАЦАРОВ.МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ

Поръчката е пренасочена за ЗООПАРКА на жълтите павета.

През 2015г. кой движи парада???

инерцията от "предишните" ръиш ли...и от "по-предишните".....и от "по-по-най-предишните"....

Спортната зала в Пловдив за седалка,се оказва ,че е доста по скъпа от "Арена армеец".Много се е кралоЕДНО МЯСТО В АРЕНА СТРУВА 7000ЛВ.,В КОЛОДРУМА 9500ЛВ..ПРИ ТОВА В АРЕНА НЯМА СТЪЛБОВЕ КОЙТО ДА ПОДПИРАТ ТАВАНА КОЕТО ВДИГА СТРАШНО МНОГО ЦЕНАТА ГОРЕ ДОЛУ Е УДВОЯВА ЗАЩОТО КОНСТРУКЦИЯТА СТАВА ДОСТА СЛОЖНА.

как на Тотев същата фирма ГБС която строй и хотела му и къщата и вилата ,построи и най- големия обект в Пловдив спортната зала и е под изпълнител на фонтаните,как хотела му е построен с 3 милиона а е доста огромен да не говорим какво е оборудването вътре ,а спортната зала 60милиона или детските градини който построи Тотев струват по 5 милиона,а хотела му който е 15пъти по голям 3мил.,нещо не ми се вързва.Та как фонтана струва 11мил.,колелото на водната палата 1,4мил.,зоопарка 4,6мил.детска площадка 500 000,футболно игрище1,8мил.,стадион 185мил.и т.н. личните му са безумно евтини а общинските безумно скъпи,всички виждат какво се случва но си затварят очите и ДАНС и ПРОКУРАТУРА и МЕДИИ

Румен Порожанов, в пристъп на откровение на чашка blue label, обяснява, че държи с документи богът за шлифера и затова е недосегаем, и е приел не особено охотно разпитващите го прокурори само от добро възпитание, иначе щели да се гърчат заедно със селските кметове зад порталаЗащото той има подкрепата на правилнитe хора. И познайте къде отиват нашите европейски пари????? За спонсорство на ДОСТ и ресто на Ердоган за подкрепата.Заради своята абсолютна изпълнителност и защитата на икономическите интереси на Местан и Турция, Порожанов е абсолютно спокоен за поста си и още дълго време ще държи земеделието и Бойко Борисов в цунг-цванг. Оказа се че нашият премиер е наистина независим от него НЕ ЗАВИСИ нищо в сферата на земеделието и без да има среднощно обаждане от посолството на Васил Левски или от неговият приятел (дост) Местан, той е с вързани ръце дори когато става дума за собственото си политическо оцеляване. Жалко но е факт!

и чисти, а? Направо "чисти" като сълза, може би? Пък неотдавна се размахваха едни метли, щяхме да метем нещо ли, какво ли беше това нещо?!

В ПЛОВДИВ НЯМА ЕДНА ПОРЪЧКА ДА НЕ Е ГРУБО НАРУШЕНА И КАКВО НИЩО.НЯМА ДЪРЖАВА

310 груби нарушения при обществените поръчки през 2015 г. Според мен една нула е забравена.

Гепи :)

ЗАЩО НЕ СЕ ПРИЛАГА СТРИКТНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО В СЛУЧАЯ???ДАЛИ СМЕ ДЪРЖАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРАВОВА???

Установени са 3.1млн. лв., възст. 1.5 млн.лв.; установени 25.8 млн. лв. от бюдж. и фин., като са направени 738 нак. пост. на стойност 1.9 млн. лв. /х2.6 хил. лв./ Простата сметка показва, че все пак някои си остават на печалба. А някой зад решетките?!

Не случайно се наричат "поръчки", но нямат общо с обществото. Та и тия, отчели нарушения, написали доклади и актове, върнали едни пари, наказали едни хора - що така не се видя един, дето е връщал пари и барем един наказан, да не би да са като гласоподавателите на чичо мутра - на хартия само?

Ние сме ГЕРБ! С теб сме по-крадливи!

и колко в затвора за корупция - 0

На Аруба ги изпращат, не в затвора.. Сурово малко, но да е за пример на бъдещите далавераджии...

Съдебна система се нарича универсалното решение. Затова е така ревностно пазено и същите тези, дето викат срещу всичко, скачат в защитата й от всякакви промени.

Утре ще има ли поне 310 "докопани"?

Гарантирано, от ГЕРБ! Квалификациите и благословиите, са Ви познати, до болка.

Мутрата и ГРОБ гарантират яко крадене - навсякъде и по всяко време!

Кучето си лае, керванът си върви спокойно !!!

право в дълбоките лайна да се удави. Никой не може да се избави от съдбата си, която си е избрал преди да се пръкне на "белия свят". Връщането обратно, "мисия невъзможна".