Евакуират цял град в Канада заради настъпващ горски пожар

Цялото население на канадския град Форт Макмъри се евакуира поради опустошителен горски пожар, обхванал околностите му, съобщиха АФП и Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Евакуират цял град в Канада заради настъпващ горски пожар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да изпратим бате Бойко - хем е пожарникар, хем решава всички проблеми!

Задължен съм Ви ! ...и Има Доста Българ(к)и в района на МакМъри.

Ако беше в Русия щеше да има "Ни шагу назад!"

Не се подигравайте с тази катастрофа... Слава Богу,вие в България досега не сте имали горски пожар,а само "подобия"... Температурите са нечовешки,гони се огънят отзад - но като се промени посоката на вятъра,при вятър около 35 километра в час,пожарът изминава около 70 метра в секунда,ако гората е иглолистна и суха!!Единственият начин да се спаси бовек,е ако се намира най малко на километър зад огъня...Знаете ли как??Като си закопае гроба-буквално!!Копаеш колкото можеш и се заравяш докато мине над теб огънят-дотогава се молиш.... Къщите,изгарят като факли!!Само с хеликоптери и самолети може да се гаси фронтално-както и с контролиран огън-палиш тревата където има по-малко дървета и мислиш,че ще мине огънят!!Единственият начин да спре е да стигне до вече изгоряло...Водата на една пожарна кола,не стига за повече от 8-9 минути при горски пожар!!Небето е като с "тежки облаци" от пушъка и вали пепел,като сняг....Дишаш пушък и се пазиш единствено и само с мокра хавлия пред носа,защото дори военните противогази не издържат повече от 15 минути,пък и жегата е страшна!! Молете се за тези хора-страшно е!! Молете се този ад,да не се случи никога на вашата Родина!!

При нас няма как се случи - изсякохме си гората!

ами нали благодарение на тези дарвени кащи известния игнат канеффффф пфууу е станал милиярдер бре в канада,кфо се оплаквате а.....от дарветата е станал милиярдер този канеф-кенефффф.....кво се оплакватв ф канада...нека канефите-кенефите да строят дарфени кащи,пак после се оплакфаите от пожарите...

е и?! Както те не знаят къде е България на картата, защо трябва да ме интересуват или освен да си отворя една зелена бира и да си представя че съм пред някоя камина! :)))

Така е, като си нямат пожарникар за премиер...

Ако знаеш как ме разсмя самооооооо! Превивам се от смех! Много здраве от мен!

ако не е пожар ще те нападнат мечки... не им е лесно