Напрежение между Ердоган и Давутоглу

Всички погледи в Турция са насочени към срещата между президента Ердоган и премиера Давутоглу, която ще се състои тази вечер, отбелязва БНР.

Обратно в новината

Коментари - Напрежение между Ердоган и Давутоглу | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ердоган прави преврат в Турция. Скоро и в други европейски държави. Това е заглавието.

ТОЙ УДАРИ САМОЛЕТА, ВРЕМЕ Е ЕРДОГАН ДА ГО ЛИКВИДИРА :)

Напрежение между Ердоган и Давутоглу А дано да стане и "късо" съединение, а не само напрежение.

Същият конфликт някой ден ще се развие и у нас в най-голямата популистка партия. Никой не обича да бъде вечно втори.

Трябва ли да ни пука? И ако да, то за кой викаме?

И тия се изпокараха, ще станат за смях, като нашите!

Ердоган го пишете бегал. Който иска всичко, получава нищо.

в България Доган смени Местан вТурция Ердоган да смени Давутоглу.Нали сме "едно"?

Бойко да вземе решение да си подаде оставката.Това на нищо не прилича неговото.Подавай оставка Борисов .

Не може двама султани на Босфора...

Може нещата да са по-дълбоки. Ердоган не е най-приемливата фигура и Турция (от гледна точка на всички ключови играчи: ЕС, САЩ и Русия) и то по цял ред причини -- позицията му по Сирия, фундаментализъм, атаки срещу медиите, влошаване на отношенията с Русия и т.н. Никой няма да скърби ако тои си отиде по един или друг начин. Ако Давутоглу скочи от Ердоганскиа влак сега, тои ще може да претендира, че е алтернатива и ще оглави Турция. Ако остене с Ердоган, ще си отиде заедно с него.

Ако си мислиш, че този по добър си в огромно заблуждение. Този е в пъти по хитър и коварен, и далеч по опасен. Ердоган е компексиран селяндур и всички си го знаят. Действа грубо и безцеремонно и реално вече не може да изненада никой.

Ид вамата и цялата им рода на сапун за един мирен близък изток ,и без туската дост- у нас !

това са сценки тип Путин-Медведев докато не въведат нова конституция и Ер-Доган султан

Аууууу, сички погледи са насочени към Турция? Турця стана центърът на света? Е...а ти света!

Обяснимо е....80 милиона....600 000 армия...възлово географско положение...с дръпнала икономика.... Да съпоставям ли цифрите???????

Дали Боко ще предложи на Плевнята президент втори път ?Ако не му предложи значи са в обтегнати отношения .

Така постъпва путин с приятелите си като ги предава.

Абе, на тая тяхната партия кой й е почетен председател?

Двама негодника се карат. Кой ще надвие - булдогът или лукавата мутра?

Султана ще връчи ферман на някой Капутоглу и всичко по старому! Да му мисли Ерейският съюз, като свалят визите за гаджалите от Анадола!

jingiby

Предлагам Ердоган да поеме и премиерските функции. Така ще задмине и диктатора Путин по авторитарност и ще докаже на ЕС, че са треторяазрядни палячовци...

това е изключително важна новина за бг вилает ...

Най добре и двамата да вървят на акбара си.

В Европа Ердоган, при покана като президент, да не се окаже, че до пристигането си вече е станал султан.

А Ердоган кога?

Мисля, че Турция въпреки привидните успехи, които постига изкуствено, подклаждайки и използвайки "бежанците", с тоталитарното си управление постепенно губи шансовете да бъде уважавана държава. Неприкритите претенции връщат към Средновековието, а очевидно някои от политиците там не помнят историята - кой в действителност е управлявал Османската империя /приели исляма християни/ и борбите на народите за независимост. Това ли искат отново? Тази държава винаги е била "колос на глинени крака", подкрепян от някой могъщ покровител.

Батенце, преди три дни съм се върнал от Истанбул. Знаеш ли кога ще стигнем турците по икономическо развитие - НИКОГА. Там се произвежда, там се развива наука, там се строи и не само сгради. В новия технологичен парк до Истанбул ще работят 100 000 човека. Квартала Гебзе, в който се намира парка е по-голям от София. Не знам кое те кара да мислиш, че Турция е слаба. Скоро ЕС ще иска да членува е Турция, а не обратно.

Давутоглу е изключително интелигентен и способен политик. Може би защото има еврейски произход. А това няма как да не боде очите на дивите ислямисти.

и извънземен произход да има - все тая - в югоизточната ни съседка етносите отдавна са претопени и всички се наричат "турци"

Да си я подава, мазник!

е време да ревизира решението си и да подсили границите на съюза

Защо никоя от нашите медии не отрази какъв бой си спретнаха вчера турците в парламента си!!!! :))) Як махленски бой!!!

Аааа, показаха го, не помня вече по коя телевизия, но го гледах. Гледката много ми напомни за ритниците срещу онова момче, което си направи шега с водния пистолет, който насочи към Доган. И в меджлиса така си раздаваха юмруци и се блъскаха.

Ми кой ша опраи циганите ви ве комшоолу, нали вчера са закле да ги интегрираш?

ЕТО Путин ,виноват

Тази актуална новина от ТАСС ли е копирана или от телевизия "Алфа"? Ще се задуша от смях..ха..ха.. Точно след постигане на толкова добри резултати, напр. падане на визите за братята турци, Ердоган и Давутуглу били се скарали...ха...ха... Това са некакви мокри путеноидно атакистки сънища, които им осмислят мизерното битие... ха...ха... оправихте ми деня с тези смешки.

Ех Щерев, Щерев! Защо не се върнеш ТАМ, от където си изпълзял, влечуго недоклатено...

...За сметка на управляващата Партия на справедливостта и развитието премиерът на Турция Ахмет Давутоглу губи власт при назначаването на провинциални представители на партията. Ходът се разглежда като опит за намаляване на влиянието му и консолидиране на влиянието на президента на страната Реджеп Ердоган, съобщава Франс прес... Освен dir.bg има и Google бре тиквеник!!!!

консервативно ислямистка??? звучи като радикално ислямистка. И тоя що е без фес на фотото.

тази гадна муцуна да не я виждам повече по медиите в частност дир.бг.

Да се омитат и двамата и военните да взимат властта.

Принципно не е добра тенденцията Ер Доган да узурпира цялата власт, както му се иска... Явното му желание и ламтеж да се превърне в едноличен диктатор-ислямист е непреодолимо. От друга страна Давутоглу е не по-малък мръсник и една евентуална войничка между двамата ще радва безкрайно всичките им противници, включително и мен ;-)... Важно е обаче, как ще свърши всичко това - дано се омаломощят и ликвидират взаимно! Дано и светско настроената про-Кемал Ататюркска опозиция се съвземе, опомни и организира за преминаване в атака, докато тези две гнусни джуджета се ядат и ръфат взаимно! А дано...

Така е.... Когато почнат да "валят" шамари по кратуните и ритници по г..зовете,главните гниди се карат и сочат един-друг като виновен...:):))) Както се казва,"далече от г..за ми,пък нека е в комшийския"...:):))))))

или се правят на интересни за да не ги резнат за визите или на единия у е паднала главата по нареждане от горе и сега въпросът е кой ще отнесе парцала

Давутоглу действа по план .Ердоган трябва да си ходи,часовника цъка .ГЮЛ чака .Конвергенция. Но , масата от соросоидилни дебили не знаят истинският смисъл на думата а тя е ръкопашен бой

султанът и везирът са в обтегнати отношения!

Путин виноват

Ханъмата ще да е замесена. Те от харема тръгват интригите. И туй един ден след като решиха че Ердоган ще може директно да елиминира неудобните съдии или тези които не осъдят както трябва политически случаи.

Който и да сложат турците имат последователна линия в политиката от много години.Не са измекяри като нашите политици.

Ако кажа, че тоя е много ми е гнусен, подсъдно ли е??? Питам, за един приятел....

a:)

Ако си в Германия, Меркел ще те тикне в пандиза по бързата процедура.

А добре тогава, не мърдам от тука и ще псувам на воля, ама после че сега ми излезе една работа :)

Тя голяма новина? Изобщо не ме интересува кой тъпак ще е начело на Турция докато се проповядва краен ислям там ситуацията няма да се подобри!!! Както и да се представят е сигурно, че ги управляват едни тъпоумни откачени политици.

kirchevo

А ще се заинтересуваш ли ако вземат да нхлуят тук а?.

на личната си власт,чрез президенска република...така че не се надявай.

Едно отслабване на турската власт ще е голям късмет за слабата европейска политика!!! И по принцип е съвсем закономерно в един диктатор като Ердоган да се появят съмнения спрямо най-близките му и способни хора, че ще ламтят за мястото му и ще искат да го изместят. Дано да е така, защото отново Европа се оказва неспособна сама да се защити от турските домогвания до континента, а ние сме най-близката им плячка!!!