МВР: 20 000 души без книжки по пътищата

Около 20 000 души са без валидно свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство, но шофират по българските пътища.

Обратно в новината

Коментари - МВР: 20 000 души без книжки по пътищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищооо..чудно ,че който си иска ..-той сди кара..,с книжка или без книжка...!?Защото няма никаква полиция ,да контролира спазването на Закона и правилата за движение..-само някой скрит из шубраците облечен като полицай може да изрекетира някой шофьор...-те затова са 20 000,а може и да са ..още толкова...!?

ЛЕЛЬО, АКО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ДА НАПРАВИШ, СЪБИРАЙ СИ ПАРТЕКЕШИТЕ И СЕ ОМИТАЙ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО!!! ВЛАСТТА НЕ Е ЗА СЛАБОУМНИ ТИКВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

АМИ МАХНИ ГИ МА ЛЕЛКО

И каква излиза сметката - 20 000 без книжки + неизвестен брой с купени книжки, което на практика е същото като без книжки. Според статистиката, броят на лицата без книжки всяка година е в порядъка 18 000 - 25 000. Въпросът е, заловените веднъж, продължават ли да карат без книжки или всяка година се появяват по 20 000 нови? Очевидно голяма част от заловените пак си карат и въпросът е докога така ще си ги глобяват без ефект? Докато убият някого на пътя ли?

позор за вас от МВР-нали вие подписвате изпитите.....

В НАРОДНАТА ни милиция-дремят,като мисирки и сънуват ,само високи заплати!

А министърката има ли диплома за полицейски висш пост? НЕ!!!!!!!!!!!!!!! Затуй е приказката "рибата от главата се вмирисва". Хайде Румяно, или оправяй нещата или си обирай крушите.

Леле, 20 000 души без книжки по пътищата, има и "продавани" изпити и книжки! И това е само върха на айсберга. Какви ли ще са тези граждани на републиката за които взимането на шофьорска книжка е толкова трудно занимание, с какво ли ще могат да са полезни и какво ли ще могат да работят? А претенции за права всички знаят че имат, нали? И кой политик очаква осъзнат граждански вот от закупилият си шофьорска книжка? Леле, Какъв ли трябва да съм тъпанар за да се принудя да дам пари за една шофьорска книжка! Да ме прощава дядо ми Вазов, ама или вече ще започна да се съмнявам в произхода си, или радостта ми от това, че съм българче съвсем ще посърне.

В същност Бъчварова си върши работата съвсем съвестно и много добре, като рецитатор на статистически данни. Благодарим ви за информацията, дами и господа. Тази година 20 000, догодина повече берекет! :-)))

Тя и министерката на мвр няма никакъв документ че разбира нещо от полицейските дела , ама кретат някак и така .

Със сигурност са много повече от 20000. Това е проблем от 20 години, ако не и повече и то известен проблем. Сега въпросите са защо полицаите получават толкова пари, ако не могат да се справят с такива елементарни проблеми? Излизат на улицата и само прилагат закона за движение по пътищата. След глобите и отнемането на точки се стига до отнемане на книжки и нови изпити. Тогава всички, които не знаят закона и са минали метър ще трябва да си платят. Същото се отнася и за тези, които не се справят с шофирането.

МВР: 20 000 души без книжки по пътищата В бантустана България е така.Няма държава , няма шофьорска книжка.

Ако аз си върша работата , като тях отдавна щяха да ме уволнят, но тези държавни некадърници няма кой да ги бутне. Взимат си заплатките и си чоплят оная работа. Ето това е Българи от държавната администрация сме на този хал. За туй сме на последно място по стандарт на живота и на първо по престъпност.

Ами глобявайте, бе госпожа,глобявайте. Нали сте министър?

Заплати взимахте нали , НЕКАДЪРНИЦИ.

Къде беше контрола и какво гледахте до сега Румянке

ХРИСТОВ ВОСКРЕСЕ! :) След като са преброени фалшивите, може и да кажете от кога, до кога са са изобретени тези хартийки!? Или ви е срам да кажете? :)

Мерси за статистиката ... това поне горе долу го можете ...

Важното е колко са реално вкарани в панделата за тези престъпления!

25 100-18з1ш=ш78ч. значи тази година са реализирани ш78ч по малко подкупи от миналата.

По-друго си е социоложка да е Министър на вътрешните работи! Поне може да брои нарушителите....

20000 наши талибани по пътищата.

това подпухнало бабе знае ли на кой свят е....

Много повече са! По селата масово карат без книжки и карат нерегистрирани, димящи и за брак коли и мотори. А какво става с тези отдавна амортизирани и задушаващи двутактови Ижета и Балкани-няма регистрация, пушат и ръсят масло, отдавна за брак, отдавна извън закона но си ги кааарат и на никой не му пука!!!! ама как да им пука като има райони в които е обществена тайна че КАТ не идва и няма да дойде! Идете по селата, особенно планинските и СВЪРШЕТЕ РАБОТА вие от МВР! Стига да искате, но надежда-никаква!!!!!!

Не само, че са без книжки и без регистрация на МПС, ами карат и пияни като талпи!!!

Ясно е колко са били ефективни тези наказания, щом броят на нарушителите се е увеличил. При първо нарушение, освен глобата, трябва и 72 часа в ареста, да имат време да си помислят. При второ нарушение - 6 месеца затвор. Писна ни вече от потенциални убийци на пътя, които после стават реални убийци, а накрая съдът ги пуска.

Щом са хванати 20000 , действителните са х100. Като сложим купените книжки, даже без да е стъпвал на курс. А в същото време депутатите измислят затвор за превишена скорост, без да има катострофа или щети ??!! Няма скоро да се оправим.

Солени глоби да платят в КАТ.

Драги Ото Скорцени 01.06 00:34 >>>>> Ами ето за какво прелагам за определено време да влязат във подготвителен лагер тип "Строим и Бдим" хем ще бачкат за да си плакят курса за шофьори, хем ще учат правилника както "Цитатите на Мао" по време на културната революция в Китай. вероятно нямаш спомен за времето на ДАШ (курсовете преди казармата). И макар и цинично "ARBEIT MACHT FREI!" но и Дарвин твърди че маймуната с труд е станала човек

Трябва да се върви към разхлабване на регулациите във всички сфери, също и при движението по пътищата. Доколкото съвременния свят /поне в Бг/ изисква използването на автомобил е уместно изискванията към водачите да са наистина минимални. О типа на разпознаване на светлините и знака "стоп", не повече. Независимо дали ни харесват или не циганите изискването за образование за даване на книжка е дискриминация - факт ! Задължителните колани и днивните светлини също са безумни неща.Отношенията трябва да се регулират на друг принцип - ако си направил катастрофа или си сгазил някого - тежки санкции, в противен случай - почти никакви. Лимитите по гражданска отговорност са огромни. Някога чули ли сте някой да е получил 1 милион лева обезщетение ? Не, а трябва. На текущото ниво на обезщетения отговарят ГО от 20 лева. А на нивото на пътищата отговарят винетки от 50 лева.

тая некадърница само прави констатации,а нищо не постига-прави бъркотии

20 000 цигани без книжки по пътищата .....

... само не разбрах... как така си плащаш за една книжка... а получаваш друга...

Какво ще направя, ако случайно се натъкна на такъв и ме удари по пътя? И няма да ми се сърдите, че ще ви свърша несвършената работа, при това на място, още там. И хич няма да ми пука за законите и наредбите ви, защото са изкористени - те трябва да ме обслужват, а не аз тях! Съгласна? Но докато не сме стигнали дотам, приемете едно "Христос Воскресе!" и Господ да ви дава ум и разум, че става лошо тук, на тази земица.

С такъв министър, така ще бъде. Пълно безхаберие и неадекватност. А за да се преодолее явлението "без книжка" на пътя, трябва да има жестоки глоби, а не милиционерите да вземат 20 лв и да пускат престъпниците.

Статистичката се изказа....Алелуя

Те затова и "бежанците" ни избягват.

на. КАТаджийския манталитет (подкупи) се дължи това !

Е, бай MAD MAX виждаш ли колко си прав за конските мухи! Ми те са накацали не само лайната ами са наплюли за себе си и най тлъстите места в управлението на България! Тука сеа онези дето се хранят с изпражненията и бълвоча им. Те са които оплюват всяко едно разумно предложение; защото са и от онези дето са покрай закона, покрай правилата, които са за самоуправството. Нагли, безпардонни, груби. Как да поискат Демокрация тип Александър Стамболийски! Те предпочитат да са в затвора но да си вършат бизнеса като, че са навън и "курвите" са им осигурени вътре

Без книжка се има предвид че никога не са имали или им е отнета за нарушение или точки ?? Защото има доста разлика

Тина, ти да не си онази с превръзката на очите! Не издирват ли поне един като оня дето заяви "Не книжката кара колата" а после уби едни млади хора и избяга! Не гледаш ли как се правят едни пари от продажба на свидетелства на абсолютно неграмотни хора, които дори името си не могат да напишат. Стига сте се правили на остроумни!

Не вярвам на официалната власт...След 1989г. държавата ми е окупирана от чужда и враждебна сила, на която служи правителството напълно осъзнато и волно, партиите, както и всички чиновници волно или неволно...и чиято цел е ликвидирането на населението....Бог да пази България и българите!

Само датата си сбъркал - след 1944 г.

Карането без книжка трябва да се криминализира. Това са убийци на пътя.

когато има корупция и е скъпо да вземеш свидетелство за управление на МПС. Имаш 2 избора да плащаш рушвет или да караш без книжка. Е има и такива, които нямат дипломи и закона им забранява да имат книжка.

Стига статистика,хванете ги най сетне!

Тази на снимката да не е статистик? Щом не може да се справи с повереното и министерство да си ходи

Демокрация е бре! Кви книжки, кви пет лева!?

ето Ви 25 000 Строители на Съвременна Българие; тези с книжки но не по прадназначение за категорията -отдельонни командири... И почват с кирката и лопатата по пътищата втора и трета категория -Строим и Бдим

Знаеше се че са много ,ама 20 хил.?Да няма грешка?Иначе за всичко ние виновен Бойко?Пътищата са станали като крайпътни гробища.

стига вече............цитат

Вчера имаше много хубаво предаване по Бтв. Кой, къде, колко е давал и вземал. И сега ако прокуратурата не направи нищо - просто трябва да я закрият и да плащат на Нова и Бтв техните заплати. И без това двете телевизии разкриват повече престъпления отколкото прокуратурата.

Даже не се срамуват да изнесат такива секретни данни.