Ръководителят на строежа на космодрум ”Восточний” е осъден

Ръководителят на строежа на новия руски космодрум "Восточний" Игор Нестеренко беше осъден на 3 години и 3 месеца трудов лагер заради злоупотреба с над $1,5 млн.

Обратно в новината

Коментари - Ръководителят на строежа на космодрум ”Восточний” е осъден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля оправете си заглавието. Неможе шефът на една подизпълнителска фирма да бъде повишаван в "Ръководителят на на строежа на космодрум Восточний".

Игор Нестеренко има късмет. Путин е хуманен в сравнение с Ким Колегите на Нестеренко в Северна Корея ги връзват на дулото на оръдието. Русия е много по цивилизована държава от Северна Корея.

И китайците са по-хуманни ! Само ги разстрелват , не ги изстрелват с оръдие !

писмо до ванка с танка ( нерегистриран ) 01.05.2016 09:53 Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

беше Сотир, сега Стоил, ама май си Мехмед или Стиф а цървул лайнян!

Ало модераторката, няколко пъти вече подавам сигнал за спам, цинизми и простотии, ама всичко е много относително нали? Това което е за едни са простотии, за другиго е хляба му. Инструкции от Ерик Рубин ли чакаш или те вече са ти дадени?

Така е в Русия, който гепи милион и не го раздели с Путин фифти/фифти, отива в бумбака!

Да, корупцията е една от най-смъртоносната и най-разпространена болест на Прехода. А нима у нас няма корупция? А нима в ЕС, в Щатите или в Турция няма корупция? Разликата е в това, че там имат вече някакъв имунитет. Това е нещо като пренасянето на болестите от моряците на Колумб върху индианското население на Америка.

И Нестеренко и Путин са един дол дренки. Русия е най-корумпираната страна

От колко време познаваш този Нестеренко че го характеризираш.Ало семките тиквини.

Сотире, или който и ще да си, така ли бориш руската пропаганда и хибридна война а? поплювко!

Толкова правописни грешки и първокласник не прави уважаеми Дирници. От де сте ги хванали тея коппирници или преписвачи та грам български не знаят?

И ти се пребоядиса от патладжанено синьо в турско синьо, но каква ти е ползата от файдата, като нямаш келепир. Работиш денонощно неблагодарна работа за жълти стотинки.

важно...Ко ни дреме за некъв космо-друм.

Корумпирания Путин,панамски ошфорен герой,е усвоил номерата на българските управляващи далавераджии,като замазва золумите си с наказание на невздрачни личности и демагогства пред ограбените мужици!Но пък лъсна грозната руска действителност,щом се крадът заплатите на изпълнителите на такъв важен обект!Е гати и "империята"!За това всеки бяга от там!

Мама вий проста българска. Има още много мизерия да теглите, щото злобата ви е вродена от преди 500г. още. Вместо да се напънете и да си оправите държавата вие се радвате на всеки неуспех на тези, които са със светлинни години пред вас. Не ги мислете ни Русия ни Америка. И без вас са си ок и ще са. Мислете утре дали ще го има за вас. И ако го има дали ще го има за внуците ви. Плъзнали сте по европа да работите като роби, щото сте тъпи да си оправите държавата. И все хленчите и скимтите като кучета че някой ви бил виновен. Виновни сте вие, че сте тъпи овце и типично по турски се връзвате на всеки един чужденец, който ви покаже парички.

Плъзнали сме из Целия Свят, защото Горби, Рейгън и Татчър бутнаха стените и освободиха каторжниците от соцконцлагера, а не си стоим в Родината, защото е окупирана от прарашистките комуноид-капиталистчета като златевци, герговци, василевци, велчевци, баневци, ветковци,... и няма да се върнем, докато не се национализират и вкарат в затвора.

Е строежа на този космодрум има два аспекта - политически и инженерен . Ако отчетем , че в последно време , а не само в последно време, големите военни сили смятат , че имат право да се бъркат във вътрешните работи на малките страни , защото дори и да не го направят , ако заемат пасивна позиция , това развързва ръцете на другата сила ( сили), то разумно е да се остави политическия аспект на проблема да се коментира от платени тролове. От тази гледна точка вероятно е най добре да си мълча. Но ще се опитам да разгледам проблема от инженерна гледна точка и дори финансовия и аспект. Около 280 метра в секунда по - голяма скорост трябва да придобие един руски апарат изстрелван от космодрум на 51 паралел и това прави към 8 процента по - малък товар на ниска орбита в сравнение с товар изстрелван от екватора ( френска Гвиана) . Тези 8 % обаче включват всичко полезен товар , последна степен , Payload adaptor и реално са повече. Например Delta iIV Heavy извжда 8 тона към Марс , а само около 6.5 на ГСО аеродрум на 28 паралел. Руснаците са съвсем в по - неблагоприятно положение , Та с новият космодрум печелят 70 метра в секунда или 2 % на ниска орбита , които реално са повече вроятно 2.5 или дори 3. Що се отнася до ГСО нещата са далеч по - зле. Но в интерес на истимата , новите технологи ( йонни двигатели) , както и едни по сложни мамеври , могат да елиминира или най малко да намалят тези загуби. Оказва се че чисто теоретиchно е най ефективно да се изтереля товара по силно елиптична орбита с апогей около 100 000 километра там да се даде ускорителен импулс така че перигея да стане 35768 километра и в перигея пък да се забави скоростта и апогея също да стане 35768 км, Такива маневри най добре се осъществяват с йонен двигател, но руснаците s hимични двигатели извършвали три корекции , а не само една. Освен тези преимущества се пестяло 120 милиона такса на година за Байконур и се регистрирало присъствие в Далечния Изток.

Мачкай крадливата гнус, направи храна за кучета от тези престъпници, прати после комисията да разследва и в БГ- то.

Рогозин е пълен олигофрен и дори и на Путин му е неудобно от него...

и путин е същият като него.Просто човекът не се е отчел на путин.Няма по-корумпирани от руснаците

Задача за трети клас: След като за злоупотреба с 1.5 млн. долара на Игор Нестеренко са му дали 3 години и 3 месеца трудов лагер, колко години трудов лагер трябва да дадат на Владимир Путин, който чрез неговия цигу-мигу Ролдугин е скътал в офшорни сметки 2 млрд. долара народна пара?

ГОРСКИ, В КОЯ ГОРА БЪЛГАРСКАТА ТИКВА КРИЕ ПАРИТЕ СИ?

Кажи де! Сигурно е в твоята! А колко комисионна ти плаща за това?

и путин е същият като него.Просто човекът не се е отчел на путин.Няма по-корумпирани от руснаците

руснаците има още да учат от нас КРАДЕЖ КРАДЕЖ ЯКО и вместо затвор изпращат ги в някоя държава с офшорки

Или по-добре на Очилище да учат граматика.

Учи болгарский, дурень!

Русофобите са във вихъра си !!!! Ако Путин не предприеме мерки и не го осъдят - значи крадат заедно, ако пък вземе мерки - значи Путин краде сам !?!?!? Да ви имам логиката !!!!

Американска услужлива , срещу заплащане.

Така става, когато си узурпирал властта в една държава и еднолично управляваш всичко. В един момент конфликта между личните и обществените интереси лъсва и тогава трябва да решаваш дали да постъпиш мъжки и достойно и да се оттеглиш или да се правиш на тралала, да говориш глупости, на които знаеш, че никой не вярва, и да продължаваш по старому.

А кажи нещо за Боко !!!

Мен Путин не ме интересува...Интересуват ме нашите дето се спукват да крадат като Боко и сие!Интесесуват ме тези от САЩ дето ги крепят ежедневно ,да ни прецакват всеки ден!Интересува ме кога ще ни надянат хомота с ГМО-то и шистовия газ.Интересува ме защо източват природните ни богатства за жълти стотинки?Та до тук не видях Путин да е набъркан с нещо....Ей това ми обясни ако можеш, Зомбиран!?

100% си прав! Путин взима жестоки мерки никой да не краде от това, което му се полага на него по право!

Мечтата на всеки български русофил е да получи по 1 милион рубли за пост! За съжаление тарифата е 50 копейки, или 1.5 стотинки за пост!

На Козяк как сте с тарифите , има ли нови американски програми ? Ако такова нещо има , да се местим и ние при вас?

А мечтата на всеки български Киряк Стефчов е да целуне, колкото се може повече чуждестранни задници и да го навре на колкото се може повече сънародници, само и само той да е добре.

Извинете , някой от тук пишещите може ли да ми каже говори ли му нещо името Джилл Стайн ? За успокоение на администратора ще спомена само , че е по темата , свързано е с прословутите демокрации и демократичности и с това как постъпват с хората и без да са престъпници някъде другаде извън Русия.Няма само в Русия да се взираме , да не е най-важната я.

Ръководител на строеж виновен за това че ракетата е калпава. А чистачката сигурно е обесена

Не е бил прав човека да гепи това, което се е полагало на Путин!

Събраха се двама тъпанари ''хахахаааа" и ''Мухахаха'' и си направиха седянка.

"За кокошка няма прошка....."! За 1.5 милиона - 3 години! Колко требе да получи Путин за откраднатите 150 милиарда? Познайте от три пъти!

A в Булгаристан на такива им даваме орден "Стара Планина"!

А в Русия "Герой на Империалистическия Труд" - справка Йосиф Кобзон, един от всемирно признатите мафиози на Русия, награден лично от Путин!

По официални данни на руски разследвания, само през първия мандат на Путин като президент, размерът на подкупите е бил над $300 милиарда. Това е 1/4 от БВП на Русия. След още един мандат може спокойно тази цифра да се закръгли на около $500 милиарда. Проблемът с корупцията е всеизвестен, но всеки се прави, че не го вижда и се използва единствено за разчистване на сметки с неудобни хора. Не може и да е иначе, след като взимащите подкупи се защитават от най-високо ниво. Най-пресният пример е с виолончелиста-милиардер, за когото нито един държавен орган не се задвижи за да разбере откъде са му парите. За всички беше достатъчно обяснението на Путин, че човечецът обичал да подарява музикални инструменти, а това струвало пари... Тц, тц, тц... да се смееш ли или да плачеш. Сигурно е, обаче, че повече от 25 милиона крайно бедни са се почувствали духовно по-богати след това обяснение, че 4 милиона бездомни, сред които много деца, са заспали по-сити и на по-топло, и че руската управляваща клика отбеляза нов връх в наглостта и цинизма си.

Тая присъда е за вестниците да се вдига имиджа на Путя, тъй като друго той не може да вдига, инче жена му нямаше да го нарита като бъхливо коте. Тоя вече е бутнал на Путя 1млн и Путя го е помилвал. Спор няма. Как иначе хобита има 40млрд долара ????

Трудов лагер ... Как само звучи, хем не си в затвор, хем не си и на почивка. Трябва и тук да направим такива лагери, сигурен съм, че доста политици и държавни чиновници трябва да посетят такива заведения.

В Булгаристан такива престъпници ходят на Хавайте, Маями и Дубай!

Така им се пада на осъдените - като не са дарили на Главния Виолончелист...

путин не може да позволи някои да краде като него

Няма по-голяма мърша от руската

Глей сеа , че ти кажем .Руска не ми е смърдела , тая на СССР-то беше отдавна , ама американската сега така ми е увоняла , че вече нищо друго не усещам. И весело посрещане на воскресение Христово.

Шило

Троловете, когато у нас осъдят висш чиновник за корупция, тогава си изливайте комплексите. В Русия са направилит ова, което трябва! Когато тук по затворите почнат да влизат Батко и Братко, хидроинжинери, консултанти и т.н , тогава пишете.

А не думай! До наща къща е родната къща на един мистър дето го осъдиха... Нищо пак си беше един от най-богатите после. Името му отдавна сте го забравили.

Амбразурчико, не мога да разбера повода за нескриваната ти любов към Путин, СССР, КГБ и пр. Иначе си прав за останалото!

Рогозин и Комаров са наказани с "мъмрене" (выговор).Моля, четете си внимателно източниците.

Осъден е ,за неизплатени заплати-1,9 милиона долара,а е имал тая възможност .Наемал е кухи фирми за 1,2 дена.Парите са изтичали в друга посока.Работниците са отнесли въпроса до Путин,а той действа бързо.Не е като тука.

Другарят Сталин опа Путин се разпоредил: 1. Една година след като работниците се качили върху бараките да протестират !!! 2. Какво началниците са откраднали допълнително за тая цяла година докато са чакали сатрапа Путин да дойде и да свърши работата на прокуратурата? 3. Каква е тая разпасана държава дето ще чака Путин да дойде че да ги накаже? 4. Толкова ли е разградена че да няма самостоятелна прокуратура да се задейства?

Бацето затова си аресва Обамата , при Путин лабаво нема. Важното е да моеш си избра началникот правилно. Обамката не дава , но позволява.

Мноо строги тия у Русията бе , за $1.5 млн.- каторга.Тук си краднеме на воля с милиарди и даже и от властта ни не вадят.

много бърза съдебна процедура , у нас ги бавят с петилетки , ама и толкова спешно правораздаване малко ме притеснява

А СЪНЗИПИН ОБЯВИ ПРЕДИ 10 ДНИ В КИТАЙ : АКО СИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ПРИСВОИШ ПОВЕЧЕ ОТ 480 000 ДОЛАРА ПОЛУЧАВАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СМЪРТНА ПРИСЪДА :)))

Я ги сметни колко рубли са това!

по-малко може!

То не бяха осъдени, то не бяха протестиращи, то не бяха "опасности от Байконур". Много боли същността на събитието - Восточный е завършен, има успешен пуск, изстреляни са 3 спътника. Тежко е за някои да го понесат, забранено е на други да го кажат открито, ясно е на тези, които мислят.

Ще го осъдят ами! Като му е толкоз акълът и да не знае, че $ 1,5 млн., че и повече не се вземат как да е, а само като чисто комисионно възнаграждение за консултации по проекта. Да беше питал Доган бе!

следващите осъдени от Путин ще са руските тролове тук! Само хабят рублите , а никаква полза от тях!

Днес Бойко и неговите приближени ще дават великденски курбан, че не ги ловят руските антикорупционни закони!

Търси се Папа да го целива по главено против уроки.

когато достигнат българите да си изградят свои космодрум тогава могат да дават съвети

Задръж още малко да си пооткраднат и ще имаме ама частен.

БИВШИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГО ОСЪДИХА НА 15 МЕСЕЦА ЗА ПЕДОФИЛИЯ :)) ЧУКАЛ МАЛКИ БОРЧТЕТА В УНИВЕРСИТЕТА .... НЕ СЕ МАЙТАПЯ - БИЛ Е ТРЕНЬОР ПО БОРБА :)) Dennis Hastert, former Speaker of the House, sentenced to 15 months in prison

ПРЕДИ 2 ДНИ ... А ПРИСЪДАТА Е ЧЕ ПЛАТИЛ НА ЕДНОТО ДЕТЕ ДА СИ МЪЛЧИ 1 МИЛИОН ДОЛАРА ...ОБАЧЕ НЕ МОЖЕЛ ДА КАЖЕ ОТКЪДЕ ГИ Е ПОЛУЧИЛ :))

ДЕТРОЙТЕ.....как върви борбата :)) Тренираш ли здраво ??? Чувам че любимата ти стойка в борбата била в партер :)))))))

СЪРБИ ТЕ БИЙВЪР-А ЗА БАЛКАНСКИ УПРАВИТЕЛ :))?

Като гледам какво става в Русия, започвам силно да подозирам, че мумията на Ленин е възкръснала и командва парада задкулисно. Пък те взеха, че изхвърлиха мумията на Сталин от мавзолея. Ако и той беше възкръснал, какво шеметно трио щяха да оформят с Путята само...

Епа викаш у нашенско си е убаво , крадем си и виновни нема.Демокрация , хуманизъм , ценности . Райско е казваш , но не забрявяй , че докато едни си крадат , мизеруваме останалите.

За сега само мумията на Рейгън е възкръстнала и се грижи да си поправи грешката като строи вместо една много стени. Белки му държат накрая топло.

САМО ТАКА ЩЕ ИМА БЪДЕЩЕ ЗА ЕДНА СТРАНА!!!ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,СЛЕДВА НЕИЗБЕЖНО НАКАЗАНИЕ!!!

...ми то това руснаците големи адJAмии бе и да крадат не могат като нас...пак и садебната им система ..една такава ...никаква..даже някои влизат в затвора за престапленiя ?!?...баси...тя много са били зле !!!...то това ако бе у нас..тези протестиращите строители отдавна нямаше да са вече строители...ми дааа ..я марш като толкова знаете да си отваряте устата...нередноcти ще забелязвате,че и ще алармирате...

Трудов лагер! Ебаси смотаната държава и смотан президент и смотан народ.

Те така се прави , нема шест-пет ще одиш да се трудиш , нема лежанка щом крадеш.

А вие минусчиите сте от крадците , знаех си аз.Шъ доди и вашето вриме и никога не забравяйте и китайските практики . Не се знае ''ценностите '' дали ще ви измъкнат.

Между другото, знаеш ли, че САЩ имат най много затворници от всички страни в света (и като бройка, и като процент от населението), почти всичките им затвори са частни (на корпорации), и вътре затворниците ги принуждават да работят за прехраната си, като произвеждат продукция за други корпорации? Иначе казано, САЩ са страната с най големите трудови лагери (концлагери) в света!

Major Payne

Никой не принуждава никого в затвора да работи, още по-малко пък за разни корпорации. Има и частни затвори, но не всички са такива. Хайде стига свободни съчинения.

....а при нас в Bалгарiя всички се чудят и маят...( управлявaщи и управлявани)...1. как може от такав мащабен обект да се открадне толкова малко и 2. как не са се разбрали всички участващи в шемата да си делнат откраднатoто ???....ми това е то ценностна система и народо психологя....

Империята на злото излезе от кома и започна с затваряне на невинни и експроприация заработеното имущество на бизнесмените. Свободното предприемачество и частната иноциатива нямат място при ватенките. След кратката пролет на демокрацията КГБ върна наследниците на ордата отново в тоталитаризма

Демократе, ако за вас присвояване на обществени средства и неизплащане на заплати на работниците са демокрация, то аз лично в такъв случай предпочитам тоталитаризма

В Русия богатите са богати само и единствено от природни ресурси. Познай как са ги докопали. Така че няма какво да реват. Като им се каже да скачат, ще питат колко високо. Като не е високо, ще ядат дърво.

Бахти простите хора пишат тук - къде видя частни фирми в космодрума, като е държавно предприятие?

Ако беше в България щеше да бъде оправдан или най-много да плати глобичка от 1000 лв. На Путин не му трябват рушвети! Той ръководи тази държава от 15 г. За какво да харчи парите като има всичко ?! Той дори заплатата си не харчи, а децата си ги е уредил на хубава работа и си печелят достатъчно!