Таксите за роуминг намаляват значително в ЕС

Таксите за роуминг в ЕС, които се плащат за използване на мобилните телефони в друга страна, намаляват драстично от днес, а през 2017 г. ще отпаднат напълно.

Обратно в новината

Коментари - Таксите за роуминг намаляват значително в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мрънкачи, без ЕС сега щяха да ви цедят двойно. Не само телекомите. ЕК има издънки, има трески за дялане, както всяко нещо на този свят. Но да си изкривиш душата и да плюеш, когато толкова неща се подобряват, означава само едно - уродясване. Като ви е толкова зле, защо не се замените с имигрантите и да заминете да живеете на по-хубаво? Защо не отскочите за няколко години в руската степ или в Сибир, че да ви се понастроят рецепторите? Защо не се зарибите да поживеете в мечтата Китай, в другата мечта Северна Корея? Има място и при вернитре републики в ОНД, които живеят разкошно под егидата на Русия. В Татарстан пенсионерите получават 5 долара средна пенсия (месечно) и е много евтино! Нали си падатепо евтиното, мизерни червени гниди? Ай се омутайте към евтиното! Сели 5 долара, кой ви ги дава ей-така, дето се вика? И евтино! И прикрепени към Русия - какво предимство!!! Мечтата ви!

а в България? Тук май се качват?

В Природата няма намаляване или изчезване . БГ Операторите ще си компенсират по друг начин загубата , както правят банките и фирмите за бързи кредити .Последно време и с Данъците се пробват чрез Частни Съдии Изпълнители . Само Парите ни за Пенсия се Изпаряват на Марс .

Те вече са си компенсирали тези загуби, като на практика наложиха месечен абонамент на предплатените карти. Интересно това не се ли води картелно споразумение и защо никоя институция не се самосезира?

това важи ли за българските кръвопиици, прдон, телекоми?

Sm3hurk0

Преди половин година си изхвърлих SIm картата на GSM-а и съм доста спокоен..... Живее се много по-спокойно, след като свикнеш. В началото е малко терсене... Всички ми се чудят, как мога така, без GSM ... Със сигурност не ме крадат българските мобилни оператори. На всички, които ще намажат от намалението - да Ви е честито. За Вас честитото, а за мен спокойствието ! :))

Един мой познат също си изхвърли картата! Отказа се да плаща данъци, такси, за транспорт, за телевизия! Подари си даже пенсията на държавата! Сега си почива безгрижно в Парцел 17 в столичния "жилищен" комплекс в Орландовци!

Мисля че и в Парцел 17 също има такса "Подържане"????

явиха се много алтернативи с мобилния интернет и големите оператори започват да губят позиции ,та за това намаляват цените ,иначе биха ни глозгали до последно .

Пак нищо не си разбрал. това е директива на ЕК, а не самоволно намаление на операторите.

това трябваше да стане факт преди 10 години ,ама ЕК имаха проблеми с кривите краставиците ,та нямаха време , затова чак сега се взе решение

10 стотинки на мегабайт, кво му плащаш! Едно 5 минутно HD клипче ако се заплеснеш да гледаш в тубата e има-няма 20 лева, а рядко някой се отплесва да гледа повече от час-два...

Ей няма угодия! Намалиха ви ги таксите, не ги увеличиха! ... и пак мрънкачи!

В Англия си вземаш предплатена сим карта без каквито и да е условия, в повечето шопове даже са безплатни, някъде са по 1 паунд, не ти искат никакви документи. Отиваш и си зареждаш колкото искаш ваучер, няма ограничение в сумата за зареждане, минимума на повечето е 5 паунда. И с такава предплатена карта говоря за 1 пени с почти цяла Европа. За разлика като дойдох ползвах няколко дни вивакомската си карта, 50 ст, на минута изходящи и 12 ст входящите разговори. При положение, че съм на техен абонамент и то на доста висока тарифа. Имам още няколко месеца договор, изтече ли им бия шута.

Какви 12ст входящи в БГ си ползвал?

Входящо повикване, когато си извън България.

Всичко е вярно, но това за 1 пенс до EU не е вярно.

Верно е. Оператора е Vetcom mobile. Работят и във Франция. Ползвам тяхна карта и в момента.

За да се разбере по добре, ще говоря само с цифри. Преди време заминах за САЩ. Заплатата ми беше 10 пъти по голяма от тая в България. Купих си руски телефонни карти за разговор с България. Плащах да минута разговор 10 пъти по малко, отколкото плащаха близките ми в България.Изчислете сами разликата в стандартите на живот. И само това ли е? В ужасна държава живеем братя българи.

Това не е от вчера баце. Откакто са открили Америка - все е така. Затова хората все са бягали натам. Идеи имаш ли как да се промени? Само недей и ти общи популистични приказки тоя бил виновен, ония бил. Проблемът е принципен, а не личностен.

Чипа, баце. Чипа трябва да се смени. Големия проблем на Б-я са българите. Всички са негатовни къйм всичко. Всички са агресивни към всичко. Даже добър ден да му кажеш, той ще те изгледа на кръв и ще те изпсува на ум.

мене ми е през дедовия!

въи. пък аз си мислих че си млад човяк...

Отидете в близките нам държави все още извън ЕС - Македония, Турция, Сърбия, Молдава, Украйна, Албания и направо ще Ви се разкаже играта. Миналата година в Гърция ми се наложи изключително спешен разговор с Украйна и за около 5 мин получип после "честитка" за 30 лева. На летището в Киев първата ми работа беше да си купя тяхна предплатена карта за да съобщя, че съм пристигнал с няколко часа по-рано. Тарифите им бяха доста по-ниски от нашенските, а картата се купува без всякакъв документ и формалности.

на българските европейци само роуминг им е в кухарниците

ХА! ЕВРОПА ПАК ГУБИ ПО ТОЧКИ ПРЕД РАААА СИИИИ ЯЯЯЯ! В РАААА СИИИИ ЯЯЯЯЯ ЦЕНИТЕ НА РОУМИНГА СА НАЙ-ВИСОКИ В СВЕТА! ДИШАЙТЕ НИ ПРАХТА, ЕВРОПЕЙЦИ!!!

сега с кака Сийка от Гърция и с Терито от Ситито и с вуйчо Вачо от Барса по цел ден че си лафиме

Редно беше да кажеш колко ти е таксата.

дребни радости, като за бедняци

Напротив, това е един голям успех на ЕК. А за липсата на твоята най-голяма радост - намаляване на цената на сиренето и салам "Кучешка радост", питай българските "бизнесмени" Или ще кажеш пак, че ЕК е виновна? Цените на хранителните продукти в Германия, (а и не само), са много по-ниски от тези в България. ЕС е виновен за това, разбира се!

олекна ми, давай още, много ти се отдава

много, много колко да е много? те такива вчерашни имигрантчета като тебе не подбират какво ядат, на промоцийки залежали стоки и се радват на евтенийката.

Да бе, щото нашите оператори не са чужди и досега им е било голяма мъка в ЕС да гледат как ни крадат парите и ги изнасят КЪМ ТЯХ. Всичко това благодарение на родните ни продажници и овчето ни търпение.

Помня времето, когато бяха само български и сим картата струваше 500 долара, както и имаше такса за да виждаш телефона от който ти се звъни. Така че, ограничавай си ограниченото мнение само за теб, стига разбира се, да не целиш да заразяваш с ограничена тъпотия.

апологетите на габителите да си траят то някога и само по две три коли е имало смешниче си ти ито обичащо да бъде драно или ти плащат да пишеш тук а? а да ни светнеш

Приятелю, почти всички коментари по-долу като този повтарят една и съща опорна точка до втръсване, а именно "нашите оператори били чужди." Аз се чудя на тъпотията им, не можаха ли да измислят един аргумент, който да хваща дикиш? А служителите на тези "чужди" оператори, които определят икономическите стратегии и логистиката им, от шеф надолу са само българи. :-)

Голям праз!

В България Мтел е австрийска собственост, Теленор - скандинавска, а Виваком - на руската мафия през 1000 оплетени офшорки. Всички имат еднакво нелоялни практики, за каквито в собствените си страни не биха и мечтали (освен може би в Русия). В България им се разминава защото държат политиците и ние ги търспим безропотно.

Хайде, започвайте пак да плюете по ЕС и ЕК! Започвайте да развинтвате фантазията си и да измисляте какви ли не фантасмагорични опорни точки! Мозъците са ви са промити изцяло от предишния режим. Добре, че младите не живеят в комунистическия затвор, в който вие вегетирахте квичахте от радост! Младите могат да пътуват навсякъде, да учат навсякъде срещу много по-нормални и достижими такси или стипендии и да избират мястото, където да живеят и развиват. Вие квичите, че милиони млади хора напускали България - вероятно им завиждате, че са се спасили (от вас), а вие се бутате в мизерия и безизходица! И престанете с нелепите си патриотични послания и закани! Родината е там, където човек се чувства добре. Браво на ЕС! Браво на ЕК!

Айде успокой се малко.

Крадецът вика:Дръжте крадеца. Не прехвърляй безпокойството си на другите. :-). Има Апчета. :)

Абе и аз съм европеец.Официално и докоментално от 17 години ....ама не съм заблуден като тебе. Големи глупости си написал знаеш ли????

То не си европеец, ти си един "докОментален" неграмотник, и то не само от 17 години, а явно по рождение. :-). Гладен ли си там в Европа, че гълташ запетайките? :)

Ти не си европеец.

Таксите в роуминг намаляват за сметка на останалите такси.. Просто разликите се стопяват ама летвата се вдига. Така мобилните оператори пак ще си запазят печалбите.

Смешка!!!

Отдавна ползват английски SIM карти в роуминг в Русия. Защо? Това незнам.

Отдавна на някои Русия им е виновна за ВСИЧКО в живота. Защо? Това не знам. Я обади за заможните хора в България, ако ти остане време след реването за Русия в тема за ЕС.

няма нито един български оператор. Всичките са чужденци.

"Таксите за роуминг.... намаляват значително в ЕС"....... това е вече началото на края на феодалната епоха в мобилните комуникации в ЕС....

:) създават се всички удобства на робите от изтока да пътуват и слугуват на западните си "партньори"

Мдаааа...Без коментар.

Това се случва в Европа, а тук в дълбоката провинция, в задния двор на Европа всичко се увеличава. Такси, глоби, "нови" правила, данъци, рестрикции, полицески режими .... Разгонване на бизнеса и на фамилията на всеки.... Е те това е!

Да не са те отрезали от държавните поръчки? Гадове са тия от ГЕРп. Знам аз!