На Велика събота слиза Благодатният огън

Според календара на Православната църква, днес е Велика Събота, последният ден от Страстната седмица преди Христовото Възкресение.

Обратно в новината

Коментари - На Велика събота слиза Благодатният огън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дааа Тук ясно си проличава от коментарите, че соросоидите нямат страх от Бога. Те са се продали като юда за 30 сребърника и биха продали майчиното си мляко дори

не е на определена дата, защото всяка година се мести според някаква фаза на луната след пролетно равноденствие. Принципно тоя благодатен огън слиза когато патриарха се помоли за него, а той го прави на велика събота по православния църковен календар. Ако сменят датите, съответно ще се моли на друга дата и пак ще слезе. Уж.

По-правилно би било да се каже: Всяка година на Велика Събота, на Божи гроб, от запалката, в ръцете на Йерусалимския патриарх, излиза Благодатният огън. Нямам нищо против православните вярващи да се забавляват с фокуси, но защо всички трябва да плащаме за това? Да си съберат пари и да разкарват огъня с каквото и където им харесва. Единствената полза е, че някой православни се утешават с мисълта, че са уникални и представлението е само за тях, а останалите са еретици чиито свещеници не могат да ползват кибрит;)

Православните няма защо да се утешават, те са достатъчно добре утешени от факта, че са в Църквата. То си е исторически факт, че Църквата е Една и тя е Православната Църква. При римокатолиците един смъртен човек, папата, се провъзгласява за безгрешен и богоравен, а при протестантите още по-голяма параноя - всеки протестант счита себе си за безгрешен и богоравен. Ами то човек като отпадне от Бога друго освен подобни налудности не може да "сътвори". И тъй плодовете ги виждаме - на католическа и протестантска Европа и предстои да бъде завладяна от исляма. Който може нека ме обори.

Исторически факт е, че има над 2000 богове и богини, и над 100 църкви, или секти ако предпочитате. Всяка от тях е единствената истинска и само тя разбира вярно божието слово. Кой точно е най-безгрешен и богоравен не се наемам да определя. Вярата и религията разглеждам само от гледна точка на ползата или вредата от тях. Ако съдим за християнството по това кой кога е завладян от исляма, ние сме с 700 години по-зле от католици и проестанти. На Русия също и предстои същото завладяване, намерете си снимки от последния байрям в Москвабад.

Ритуалчетата на която и да е църква не ме вълнуват ни най-малко. Те ме отвращават и отблъскват не по-малко от зверствата и жертвоприношенията описани в библията в корана и в която и да е друга от многото религии около аврам/ибрахим възникнали в пустинята. Църковните служители надстройват върху всичко това като ви казват че нещо не ви е наред че сте изначално грешни и че само те имат лекарството и че без тяхната намеса ще настъпи краят на света, така си присвояват контрол върху вашият живот отправяйки заплахи относно благоприятното прекарване на хипотетичният ви задгробен живот в рай или във вечен ад, според това дали ще им се подчините. Еврейските глупости и лъжи са безкрайни. За евреите, ние българите сме роби, подчинени на клон на тяхната религия, техният бог. Кому е нужно всичко това.

все повече ми прилича на манифестациите при соца, само дето не е задължителен! Афиширане без реална вяра, по ТВ даваха поздрави-,,Честит празник, Разпети Петък, братя българи!" Това не е празник а деня на страданието, и не е български! Ама кво очакваш, от комунисти-вярващи!?! От кръчмата отиват на Великден!

Питай Дан Браун.

След празниците поповете какво правят с Благодатния огън?

Връщат го обратно в Светите земи.

Да бе и той се възкачва отново по изнанагорното в пещерата.

Благодаря Ви, отче!

Може и така да е. Не е хубаво да се обсъжда Светото тайнство!

абе, тъпаците от дира какво обидно казах, че ми изтрихте поста??????

И кат господа ви велик и възкръснал що има толкоз зло по тези земи и жените се държат с нас кат некви задници и все едно са най-великите кучки на планетата.Да идат и да се покаят на църква явно са грешници и има защо а и с идиотите които излизат явно трябва да идат на църква?

Не е зле да идете на църква и да се покаете.Днес съм се обадил да поздравя три приятелки по телефона по случай празниците толкова кисели и сърдити жени дето ти се чудят, кой те търси и защо не бях срещал до сега.И се чудя кой и защо ни разделя като нация вижте ги мутрите довечера като отидат да се молят на църква че са грешни душици кво чудо ще бъде на чудесата ами то на църква се ходи всеки ден не само на великден бе гъзари мутри дето се фукате че обяда ви само струва 200 лв и карате Мазератита и Бентлита и сте с красиви жени в леглата не ходите по проститутки.

someone

силно вярваш християнин съм, но въпреки това специялно за слизането на огъня не съм сигурен дали всичко е истина, или лъжа. трябва да видя с очите си да повярвам.

Не ти трябва да го видиш ТРЯБВА ТИ ДА ГО ДОКОСНЕШ!! ОГЪНЯ НЕ ГОРИ!!!! Затова е и благодатен!! Друг е въпроса кой и на кого го изпраща?! Дали на Христос или на АДАМ чието лобно место е под кръста на който е разпнат ХРИСТОС!! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ АДАМ Е ИСТИНСКО ТВОРЕНИЕ НА ТОЗИ КОЙТО Е СЪЗДАЛ ЧОВЕКА Според ШУМЕРИТЕ това са АНУНАКИТЕ, а ние хората сме плод на тяхното генно инженерство! Кой е ЕНКИ и ЕНЛИЛ, кои са анунаките и откъде те идват? Коя е тяхната звезда и не е ли тя алфата на съзвездието ОВЕН - ХАМАЛ?! НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ КАЖЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА НЕ САМО ЗА АНУНАКИТЕ , НО И ЗА ТОВА ЗАЩО РЕПТИЛООБРАЗНИТЕ СЕГА ВОДЯТ ВОЙНА НА МЕСТАТА КЪДЕТО НАШИТЕ СЪЗДАТЕЛИ СА ТВОРИ В ЖИВАТА МАТЕРИЯ?? Защо е войната в ИРАК, в СИРИЯ?! Защо се унищожават древни градове с артефакти доказващи кой и защо създаде ХОМО САПИЕНС ?! ЗАЩО?!

someone

ако успея да спестя пари ще ида да го видя наживо, но имам съмнение, че се ползват химически химикали за запалване.

"само православните получават небесния огън и го предават на другите християнски вероизповедания" Ясен знак за пътя, който трябва да поемат всички християни- православният. А за фесоглавци, чалмалии, чаршафоносители, буркаджийки спасение няма, но вечна "почивка" в Геенна Огнена !

Христос е възкръснал за всички човеци ! Спрете да пишете глупости и да вярвате в огньове !

Христоз Возкресе Българи! Бъдете Благословени!

аллах екбер

Бог е Велик- независимо дали го наричат Бог,Аллах,Dio, Deus или по друг начин . Христос е Негов син.

Христос още не е възкръснал- днес е погребан. Възкръсва на третия ден- в неделя.

ОГЪН КОЙТО НЕ ГОРИ - доказателство което не може да бъде оспорено !! ИЗПРАЩАТ НИ ГО ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАДОХА ЧОВЕКА ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ!! ТЕ АНУНАКИТЕ КОИТО СЪЗДАДОХА АДАМ !! ТЕ КОИТО ПОЛОЖИХА ЧЕРЕПА И КОСТИТЕ МУ НА ТОВА МЕСТО НАРЕЧЕНО "ГОЛГОТА"!! Кой от нас се сеща, че под лобното место на ХРИСТОС са костите на първият създаден от АНУНАКИТЕ човек АДАМ!!!!!! КОЙ ИЗРАЗЯВА ПАМЕТ И УВАЖЕНИЕ КЪМ НЕГО?!! НИКОЙ!! НИКОЙ ДОРИ НЕ ДОПУСКА, ЧЕ МОЖЕ БИ ЕНКИ ИЗПРАЩА ТОЗИ ОГЪН В ПАМЕТ НА АДАМ !!! ТЕ не са ни забравили!! ТЕ които дойдоха от звездета ХАМАЛ!! ЧЕСТ И СЛАВА НА ЕНКИ , НА АНУНАКИТЕ ЗА ТОВА, ЧЕ НИ СЪЗДАДОХА!!

Душко, иди се прегледай.

уж никой не е комунист, пък на Великден всеки червеното яйце избира :)))

Религиите са средство за контрол и огромни печалби. Дали ще е юдаизъм, ислям, християнство, будизъм или някаква друга измишльотина, резултатът е раделяне на човечеството и настройване на едни групи от хора срещу други. Същото е и с политически партии.

Добре. Айде сега си намери някакво занимание и ни остави да си празнуваме.

Къде? Пред клавиатурата ли?

Само дето сте се объркали от дир-а . Църквите които получават Божият огън са патриарсите на православната и арменската църква. Там католици няма и си оправете опашатите лъжи в публикацията. Католиците възкресиха Иисус преди месец. Забравихте ли?

С тези тъжни стихове искам да поздравя всички онеправдани, избутани на дъното на обществото не по тяхна вина българи, роби на своите господари, и същевременно да напомня на властимащите, че търпението на обикновения човечец не е безгранично!!! За зло е дошъл великден За зло е дошъл Великден, Великден празна неделя. Хоро да вият момите, камък да мятат момците. Клето ратайче Никола през плета гледа хорото. Чичо му Стоян говори: - Чичово момче, Никола, не те е цанил чичо ти, хоро да тропаш с момите, камък да мяташ с момците. Я впрегни брези биволи, изори черни угари. Не стой, Никола, не чакай, ратай почивка не знае! Жално заплака Никола, сълзи му въглен станали. Където сълзи паднали у чичови му дворове, пламък се дигна до небо. Чичо имоти изгори.

ама дали?

Бойко Борисов В КРЕТЕНСКОТО СИ ИНТЕРВЮ ПО БНТ НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК!: И да завърша само за вашите зрители, да кажа по темата с религията. Утре пак сме подсигурили правителствения самолет за владиците, ще отидат, ще доведат от самия Божи гроб свещения огън дай Боже да се запали, защото нали знаете, че не е сигурно, че ще се запали, но дай Боже и след това ще го разпръснат за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичка. СРАМ МЕ Е ОТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ И ОТ ТОЗИ НАРОД, КОЙТО ГО ИЗБИРА СРАМ! защото нали знаете, че не е сигурно, че ще се запали и след това ще го разпръснат за Великден ТОЯ ТИП ДОРИ НЕ Е ЧУВАЛ, ЧЕ ОГЪНЯТ, ИЗМОЛЕН НА БОЖИ ГРОБ, НЕ СЕ НАРИЧА СВЕЩЕН, А БЛАГОДАТЕН! ТОЯ БАНКЯНСКИ СУРАТ ЩЕ НИ РАЗПРЪСВА БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН, наричайки го от самия източник. Ще се случи нещо. Запомнете ми думата. Няма как да не се случи. ВЪПРЕКИ ТОЗИ НАРОД. Защото наглото ВИСОКОМЕРИЕ е грях. И го наказва БОГ. Но не Началникът. Амин. link

Много си прост! Благодарение на Бойко огънят идва в България. Преди нито Станишев нито Костов го носеха. Единият евреин- комунист другият безбожник.

С парите за донасянето могат да се спасят човешки животи. Христос никога не е правил чудесата си по този начин при затворени врати за вярващите. Защо този огън се появява и се пренася от точно определени хора... А как е било преди да се пренася у нас със самолет и специални фенери...Ако имаше чудо този огън щеше да възниква на всяко място и нищо нямаше да може да го изгаси.

Разноските за разходката до Божи гроб я плаща народът. Нима дядо Добри от Байлово или някой обикновен човек не може да донесе този огън и да види това място, тъй като с ъс заплатата си или пенсията си никога няма да има този шанс...

Не съм адвокат на Бойко Борисов и не гласувам за него,но прочети много внимателно отново това,което си написал. И си помисли - ЗАЩО КРЕТЕНА СИ ТИ?!

тъпак ББ, не искаме да плащаме за глупостите на килимявките! откъде на къде правителствения самолет ще лети за религиозни глупост?!

Този ритуал с Йерусалимският огън ми прилича малко на покръстено езичество. Защото никъде в Библията не не можем да прочетем за такива ритуали. Още повече че новият завет Господ се обръща вече към духовният а не буквалният Израел. Църкви които наблягат на ритуали и традиции са по същество езически, независимо като какви се декларират. Истинските християнски църкви се концентрират около чистото Божие слово записано в Библията.

Християнството си е присвоило множество езически ритуали.

Всъщност е обратното. Езичеството се опитва да се прикрива зад християнството.

И кои са "истинските" християнски църкви? Протестантските ли? И за уточнение ща ти кажа, че Господ Иисус Христос Една Църква е основал - Едната Свята Съборна и Апостолска Църква. И еретиците римокатолици и рожбите им протестанти са отпаднали от нея. Затова лаят тука и затова ги стяга обувката, защото лъжецъркви има много, но Църквата е само една и те не с в нея..

това си е чиста измама! дори свещеници са го казвали!

Само ти си чувал това, което са казвали.