Половината българи разчитат на помощта на родителите си

53% от българите разчитат на финансовата помощ на родителите си. Другa една пета получават пари от баба и дядо, а всеки 8 българин живее с родителите си.

Обратно в новината

Коментари - Половината българи разчитат на помощта на родителите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Останалата половина сме сираци и се грижим за децата си

дъртия ще ме храни , докато ме поемат децата ми !

*време е да сложим закон за родирелската помощ 38% в компоти (не компютри а компоти) чесън и лук ... на зелено подобно на законите за градинка, калинка малинка и телефониннка

Всеки живее както намери за добре. Докато младежът учи е нормално да разчита на родителите си. И да, за радост на някои родители това продължавава и след петнайстата, дори след двайстата година. Инвестицията после се връща многократно, стига отрочето да е положило необходимите усилия. Въпросът е, с каква цел правят това проучване и каква шапка ни кроят!!!

Никой не е забил кол на тази земя! Като погребат родителите си-от чиито пенсии живеят,ще преспят два дни гладни и ще бъдат принудени да работят!

Е, друго си е при нашите мургави събратя, раждат на 14 год. и започват да разчитат на държавата, а не на родителите.

дъртия цял живот бачкал и взима 300 кинта пенсия !? да не съм луд да бачкам ?те ми стигат!

страната на уродите

по добре 10 лева от тате , от колкото сто лева от шефа!

казал депутата, който унищожи една цяла държава с цъфтяща икономика. Дали като обвинявате българите в мързел, това ще заличи греховете ви!?

по добре гладен но отпочинал от колкото сит , но морен!

ако усетиш да ти се доработва , веднага седни и ще ти мине!

те работата и в сутиен да я турят , пак няма да я пипна !

голям грях е , при живи родители да работиш!

учи мама , за да не работиш ! послушах я , учих , учих , и сега съм безработен !

каква изненада! аз си мислих, че в едно семейство не трябва да си говорят помежду и въобще да не разчитат един на друг!?

6,5 милиона имат "щастието да живеят в България, останалите нямат това "щастие", но имат всичко останало...

Ми кой те спира да се изнесеш?

A родителите са работили при бай Тошо и имат пенсия/макар и малка/.А сега младите ще вземат пенсия на куково лято/не по своя вина/.Пълен крах,който работи мизерства.Който не работи ,точи държавата и главно еврофондове с протежета на властта/герб/ и по цял ден се вози на ЧИСТО НОВИ КОЛИ.Нищо не се произвежда,мафията внася некачествени стоки от Гърция,Турция и Китай /не че няма качествени./,а печалбата е МИНИМУМ 100%.Ако внесеш ти ,не може само ние от герб.Това е накратко.

Това ли ти е новото оправдание да не правиш нищо? Еврофондовете са незначителен процент от икономиката на страната.

ако спрат еврофондовете и дебелогъзите от парламента заедно с борисов ще напуснат страната

На тези от "профи кредит" трябва да им пишем двойка по статистика, а на тези преписали тази статистика трябва да им пишем двойка по математика, защото ни пробутват задачи от типа, че две плюс две е равно на пет. Хайде обратно на училище!

защото ако всички станем ИТ специалисти, ти ще трябва да ядеш лаптопи.

оффф айде не си придавай важност...всеки ИТ ще гледа градина много по-добре от тебе.

всичките ИТ специалисти сте като кюфтета, като ви погледна едини кибици, които ги мързи до смърт да станат от стола, сраснал гъз със стол, това сте вие ИТ градинарите. Еми основете си една държава само от ИТ специалисти тогава, келеши такива и докажете, че сте си самодостатъчни.

Трудно е за всички, но това дередже не е от вчера, влачим си теглото откакто сме живи. Десетилетия грабиха и страната и хората ни се променях през тези години. Добрия и гостоприемен българин оскотя. Много нищета, мизерия, кражби, убийства,безчинства. Как сами да живеят децата ни, да гледат децата си с по 500-600 лева заплата. Не всички могат да са ИС специалисти. Не всички напускат Родината си, родителите си. Така е и с общи усилия малко по малко ще тръгнем напред. И стига сме плюли управляващите, защото с тях лошо но без тях направо сме потъналия титаник.

ние сме на това дередже точно ЗАРАДИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Да не те е удрял тебе ток наскоро!?

95% от дереджето ти е заради страховете ти, а останалите 5% са от държавата. Концентрираш си деня върху по-малкия проблем.

Първа причина - иска се известен интелект. Втора причина - как така , кой ще кибичи по кафетата и на таблета вместо мен. Трета причина- ебах ги в тарикатите , няма да им работя . Четвърта причина - Недай мама се трепа , тая работа не еза тебе ,миличкото ми то . И така до 101

Другата половина на помощта на децата си

Не съм станал специалист в ИТ с високи доходи поради факта, че всички фирми в ИТ са позиционирани в София!!! България изнемогва заради паразитирането на София!

Ами иди в София , то не е като да идеш в Сан Диего .

ИТ спец. можеш да си и у вас. Много хора си работят от вкъщи и взимат по 10 бона заплата.

Точно поради същата причина няма никаква логика ИТ фирмите да се концентрират само в София!

А с 600-700 лв. Заплата на държавата ли да разчитат?!

в прованса на повечето места е 500 лв. ако изобщо успее да се вреди на работа

Ама наема ти е 50 лв., а не 500.

И всичко това, само заради някакви си ...... ниски пенсии и заплати!

при живи родитили да се работи е грехота,ас 100 процента разчитам на нашти

.... на децата си.

мааре, я чекай я ти окам, че да разбереш от декане! Що не земеш да фанеш мотиката и гегата и да си очуваш това, що сакаш да ручаш, ами се у кафето клечиш? Се требва некой нещо да ти дава? Откъде -накъде бе смотльо? Ти на кой какво даде?

щото няма села вече в българия, а някакви ужасни тъмни, изоставени участъци с разпадащи се къщи, без хора, без улици, без магазини, без медицинска помощ, само вилнеещи цигани и престъпници, пълен мрак и тъмнина.

Само комунетата, които ги мързи да работят разчитат на някой друг.

ако някой не е виждал апокалипсис , да се разходи из БГ, няма нужда да ходи до Африка

Ще разбере, кой кара немските автомобили и ще види хора с айфон и скъсани чорапи.

положението в България е меко казано катастрофално.

КЪРЛЕЖИ

ПАРАЗИТИ

Половината българи разчитат на помощта на родителите си, а другагта половината българи разчитат на помощта на децата си. Сите българи заедно не разчитат на помощта на държавата си, разчитат само на помощта на Всевишният. Българите се чувстват чужденци в собствената си страна.

Ама как дрънкаш само... Евала ти правим.

Ти какво искаш? Всеки да си живее сам ли? Това ли според тебе ще е нормалното??

трябва да има възможност, особено ако човек има 8-часова работа, да може да живее сам, ако иска да живее сам.

На държавата може да разчита само непрокопсал смотаняк . Спасението на давещите се е в собствените им ръце .

Нещо не сте разбрали повечето от тук коментиращите. Половината живеят при родителите си, но най-голям дял от българите издържат родителите си. По-голямата част от живеещите при родителите си работят. Не знам дали българите са хрантутници, но очевидно повечето не са в състояние да разберат елементарен текст с прости данни.

Не мога да разбера къде е тука новината? Много ясно, че в цял свят хората разчитат на семейството си. Лошото е, че сега хората не се женят и нямат собствено семейство и тнака си живеят с родителите.

Нямало работа? Как да няма? Търсят се овчари! Агнешкото месо и овче така се търсят в цяла Европа. В зеленчукопроизводството. Ама той нямал (работа), защото бил IT-специалист

то няма хора, на тебе овце за пасене ти се привиждат!? Имаше огромни стопанства и от турция идваха летата да работят в тях даже, но по времето на "ужасния" социалистически строй, преди да нахлуе американския садизъм у нас. Сега, ако отидеш на село, най-много да те оберат и убият , не гледаш ли новини и телевизия, няма необрана къща и неограбен човек в провинцията на българия, а иди ти да живееш там!

IT-специалист ще търси работа, като овчар, та да си доволен ти, отворко! Това интелектуален, умствен труд го нямате за нищо...

Другата част разчитат на децата си.

добре, че още има пари за пенсии!

Скоро няма да има на кого и пенсии да дават. Онзи ден, един дедо умре на опашката само докато чака да вземе дебелата пара 227 лв.

Всички ще умрем. Някои от нас даже няма да доживеят и до първа заплата. Това е животът...

МА то и при депутатите е така. Един пример само да дам: Д. Пеевски, който непрестанно джоби майка си, додека она си спи

Аз съм почти на 30 години и все още живея с родителите си. Нямам доходи, не работя. Имам образование доста високо. Тука няма работа. Искам да се захвана с бизнес, обаче след проучване установих, че е загуба на време - няма платежоспособни клиенти, държавата те мачка с бюрократичната машина, корупционните закони са така приети, че си задължен да ползваш услугите на счетоводители, на фирми за касови апарати, на мобилни оператори и т.н. Тук няма условия нито за бизнес, нито за работа. Докато няма свободно предприемачество все ще сме на дъното.

Изобщо не е така. Просто те мързи и те е страх. Информираш се от телевизията. Излез навън и се информирай от първа ръка.

ти от кой еврофонд и проект крадеш, да храниш тоя оптимизъм?

Тези с доста високо образование (и умения) се търсят на всякъде, а в чужбина са и добре платени. А иначе за бизнеса сте прав - в България е трудно, да не кажа невъзможно ако не с власимащите.

И роби да ти даваха право да си имаш, вместо РАБОТНИЦИ да си назначаваш, та да вържеш печалбата.. Щом цели пет-шест години само си проучвал, си ясен.. Пък и работа с ШЕСТЦИФРЕНА ЗАПЛАТА явно търсиш..

Сам ли си цъкаш плюсчета, или в България е пълно с мамини синчета?

Мишоране , откъде - накъде някой ще ти дава възможност да имаш собствен бизнес ? Малката мишка следва да бъде незабавно изядена от котката. Ако си в София ,моментално можеш да намериш работа за 1000- 1200 лева на месец , ама трябва да работиш .За образованието ти на никой не му пука . Даже понякога е пречка , защото си научил само глупости . Трябва да си пълен идиот - явно си да плачеш , че трябва да си платиш на счетоводител и да плащаш телефон. Ако тук не ти отърва - иди да караш камион в US . Иначе , да е жива и здрава майка ти .

А другата половина- на децата и внуцие си.

А на цялата тази каша отгоре, 50% енергийно бедни. Баму маата

а другата половина помагат на родителите си щото със 160 лв. пенсия направо преяждат

И какъв е изводът на Профи Кредит - теглете заем за да сте независими? Или за да има какво да изплащат родителите.

В Испания е доста по-зле.

Важното е да има уважение и благодарност! Всеки да помага с каквото може. Никой не знае какво ще му поднесе животът. А тоя лаф, че кравата не бозаела от телето е отвратителен. Старайте се да не го използвате.

се чудя, като сме толкова бедни, защо България е страната, където хората имат най-много собствени жилища и броят на колите е малко над 4 милиона?! Как става така, че всеки над 18 години все едно притежава кола, защото броят на избирателите е малко под 4 милиона! И тези коле не стоят, а се карат всекидневно! Някой ще ми обясни ли каква е хватката? Аз лично недоумявам!!!

какво бълнуваш бе!? вървя по улиците на квартал в София, който гъмжеше от хора през 2011 например, сега няма хора, ако се разходиш

Не е съвсем така. Аз живея в краен квартал и има здръствания пред блока ми.

Вярно си ку-ку.

ми то малко трябва, 80 % от жилищата са панелки от купени през комунизма и наследени от нас, че и вилите също, а за бурканите и прасетата да не говорим

Половината сгради в София не бяха построени до 89та. Много алфа гледаш.

Това за жилищата е, защото "лошият" социализъм се грижеше всеки работещ да има собствено жилище на изплащане за 20г. с мин. лихва. За сравнение, монетаризмът иска всички да живеят под наем и да са роби на системата.

успях да заделя за погребение, че тия хиени взимат по 2000 лева и нагоре...

ако не си депутат, ИТ специалист или банков служител, заплатата ти в българия е колкото сметката на топлофикация за отопление на един двустаен апартамент. Или няма да ядеш и да правиш каквото и да е друго, освен да се грееш с парно през месеца, или ще умреш от студ през зимата, тогава няма да ти се налага да ядеш. И това е само в случаите, когато успееш да си намериш работа в България, щото няма никаква работа в страната, освен нЕкви ненормални Колцентрове, в които се изисква да говориш всеки друг език, само не и български. Бих казал, че статията и данните в нея са абсолютна пръдня, тъй като вече всички от България живея в извън страната, ако все още не живеят им предстои да се изнесат в близките 10-20 години, защото това ще тука ще е един изостанал раион без никакво производство и наука, а само дебелогъзи депутати и министри на евросубсидии.

Жена, изпратила мъжа си ИТ специалист до бакалията и казала: Вземи един хляб, а ако има яйца, вземи десет! След малко ИТ специалистът се върнал с десет хляба...

За тва пък приоритет номер 1 и 2 са смартфон и голям телевизор.

С тези заплати е невъзможно да се издърат сами само за наем и сметки не стигат

един доход!!! Това 120-180 лева пенсия, доход ли е? Тези пари само за лекарства стигат, а ток, вода, храна и т.н. Досега работихме за пенсиите за нашите родители, а сега нашите деца работят за нашите пенсии! Дано по-дълго да ги получаваме!