Шофьорка блъсна двама пешеходци в София

Двама пешеходци - майка и син, са били блъснати от лек автомобил тази сутрин в столичния жк "Надежда", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорка блъсна двама пешеходци в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо в затвора, тази многоуважаема госпожа, която е осакатила двама невинни,. да я пуснат на имигрантите в центъра на София дето се събират вечер, само за 1 нощ, после да я закарат до тях на другуя ден. Така хем онези ще се задоволят малко и няма да налитат на невинни жени, хем госпожата скоро няма да може да си седне на га и вместо да трепе хора по пешеходните пътеки, ще пътува правостояща в Градски транспорт!

Подкрепям те с две ръце. Само да не вземе да и хареса, че ще търси ежедневно това наказание....

много буйна бе. Ако така е буйствала при обучението Господ да ни пази!

хайде да си го признаем : ние сме една дивашка територия , без никакво чуство за отговорност, голи претенции и мързел , убиващ цивилизацията ! и господ не може да ни помогне , докато не станем човеци !!!

добре де! работИ! дай пример. вземи там една лопата, иди на къра... всеки гледа в чуждото канче

шофьор е професия. водачите на леки автомобили НЕ СА шофьори. шофьорка пък въобще не съществува като понятие. когато жена придобие професионален лиценз/категория, тя също е ШОФЬОР, а не шофьорКА. също така не бъркайте управлението на МПС с "шофиране"! няма такава думичка.

хайде ние шофьорите сме прости хора. ами умните депутати казват - дебатирам. което е същото. иначе си прав. станал журналист пък не знае да пише

Аз съм водач на лек автомобил от 40 години и се считам за шофьор.И не броя шофьори някои водачи на по-големи автомобили,защото гледам какви ги вършат по пътищата.

ТРЯБВА ДА ИМА ПРОМЯНА В ТЕКСТА НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО. ДО СЕГА ПИШЕШЕ ,ЧЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ СКОРОСТА ИЛИ ДА СЕ СПРЕ. В ПО ВЕЧЕТО СЛУЧАИ НИКОЙ НЕ СПИРА ,А САМО НАМАЛЯВАТ. ЕТО ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА УБИТИ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА.ТОВА Е АБСУРД! ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ТЕКСТА НА ЗАКОНА И ДА СЕ ОБУЧАВАТ НОВИТЕ ВОДАЧИ ДА СПИРАТ...ПРЕДИ ГОДИНИ НЕ Е ИМАЛО ТАКИВА СКОРОСТНИ АВТОМОБИЛИ. СЕГА АКО КАРАШ С 100 КМ. И ТРЯБВА ДА НАМАЛИШ ,ЕСТЕСТВЕНО НЯМА ДА МОЖЕШ ДА НАМАЛИШ НА 20, А НА 60 ИЛИ 50 КМ. ЕТО ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА СМЪРТНИ СЛУЧАИ.

Не е необходимо да "крещиш" (писане само с главни букви). Това, че някой има "скоростен" автомобил, не го лишава от задължението да спазва правилата!

А защо трябва да се гледа само шофьора?!?! (2) Когато пешеходец, стоящ на банкета или тротоара, сигнализира с ръка за намерението си да премине по пешеходната пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен, без да създава опасност за движението, да спре, за да пропусне пешеходеца.

Тоест ако не е сигнализирал с ръка да се минава през него??? Ако това което си написал те води зад волана, майко мила....!

а не е ли по добре пред пешеходна пътека шофьора да спре и да вземе да бута колата. или да я носи на гръб. щото в голямата си част пешеходците са абсолютни говеда - ръгва да пресича без да се огледа, щото има по важни занимания - да говори по телефона, да чете смс-и, да пише във фейсбук или вайбър и т.н. аз пък предлагам да променят ЗДвП както е в белгия - ако удариш пешеходец на пешеходна пътека - затвор, ако обаче го удариш извън пешеходна пътека и си в ограничението - никакви санкции и пешеходеца да плати щетите по колата.

Някой път пешеходецът подтичва,защото дори и на червено за колите,някои герои потеглят.Отделно,че невинаги ти дават път.Виновни и са и двете страни.

Да ти споделя от личния си опит, че в много от случаите, пешеходеца просто се мята пред колата ти, без да го интересува изобщо можеш ли да реагираш или не можеш. Също така, мога да спомена и за множеството хора, правещи си среща на пешеходната пътека, пред която се въртят и всички спират и той не минава, а продължава да си се върти. За мен е нормално не само МПС водачите да се опитват да спрат, а и останалите участници в движените (пешеходците) също да съобразяват какво правят. Да не споменавам, за пешеходци, който се мятат където им падне да пресичат, не зависимо, че нямат пешеходна пътека и пак им се спира. И да остава и проблема със автомобилните състезатели, но както казах в този процес участват всички участници в движението.

не разбрах каква промяна да има. то и сега трябва да спират. а новите автомобили освен, че са по-скоростни, също така и спират по-лесно. само да се сетиш да го направиш. и да внимаваш като караш.

Отнемане и забрана за шофиране на всички граждани от женски пол. Да вкараме "бизнес дамите" в метрото и ще решим 99% от леките ПТП. Забрана на територията на Р.България на автомобили с марката БМВ. Затвор равен на шофьорския стаж на притежателите им. С това решение ще постигнем 99% намаление на тежките ПТПта Замислете се какъв рай ще настъпи !

Колко катастрофи стават по вина на мъже и колко заради жени?

Леки ПТП - 98,45% виновни са жени Тежки ПТП - 95,34% БМВ

а още по голям рай ще настъпи когато на идиотите спре да им се дава трибуна за малоумни предложения

Тогава и ти ще изчезнеш.

Проблема е че има правила и всеки разчита че те се знаят! Ако няма правила, всеки ще разчита на инстинктите си и произшествията ще намалеят! Най глупавото нещо е че пешеходците са сповярвали че на пешеходна пътека стъпят ли, шофорите трябва да спрът!

Булгаристан ! Тук пътната полиция само брои трупове и понякога чака скрита в храсти с цел дребен рушвет. Шофьорки и мутри карат както си знаят. Населението дава повече жертви отколото при военни действия.

Хайде пак нихилистични коментари. За сведение в годините на развития соц при далеч по малък трафик, жертвите са били с почти 50% повече. Това е официална статистика на МВР.

Sm3hurk0

и Това е вярно, но тогава не е имало толкова много коли...

Николовв

Има си статистика в сайта на МВР така че не пиши глупости!!! А и разликата в колите от тогава и сега е огромна, най вече в системите за сигурност!!!

Тези идиотки се роят ,вчера във Варна една такава влезе срещу движението и рани човек .

Сутринта минах от там малко преди 10 и видях колата със висящо огледало, но не предполагах, че има пострадали хора. Както и да е причината е мръсния и хлъзгав асфалт. "Хан Кубрат" е близо до реката и сутрин пътя е винаги мокър. За жените шофьори пътните условия, техн. състояние на колата са последните неща които ги интересуват. Сутрин в главицата на едно такова създание блуждаят мисли дали е с правилните обувки, къде са намаленията в моловете и безброй други. Както всички знаем нежните създания имат мозъци като многоядрени процесори - за тях не е проблем едновременно да карат, да пушат, да говорят по телефона и да се гримират в огледалото, но шофирането е и отговорност към другите

Женицата най-вероятно е карала с непревишена скорост. Което по никакъв начин не я е предпазило от инцидента. После нека КАТ пак обясняват как произшествията ставали поради превишена скорост, пък по статистиките си пишат реалното -- ПТП стават поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост. И докато КАТ създава горната масова заблуда, голямата част от шофьорите ще се движат с несъобразена скорост и ще стават инциденти.

Журналята, пише се ул. Ханку Брат", а не ул. Хан Кубрат"!

а? ти добре ли си бе?

Sm3hurk0

Почва да ми харесва, чувството ти за хумор. Не си чак толкова..., както те наричат хората в репликите си под твойте коментари. Предполагам си същия Щерев, на който му слагат само минуси, под всеки коментар.

Това е същото като да напишеш "Денкоглу"- като Денко глух! А да поговорим ли за шофьорите ,които паркират на тротоара,минават през тревни площи защото ги мързи да заобиколят,а че има и пешеходци които мислят че някой е длъжен да ги пази.Аз се ръководя от една приказка-Аз имам предимство,но не знам тоя срещу мен дали го знае!

БРЦК

Няма как да е другояче след като контрола е нулев. Все едно сме в Индия и правила няма - всеки си кара както си иска , и всеки си пресича където и както му скимне. И всичко това пред мързеливия погледа на 'контролните органи'.

Ако бях на мястото на сина , тая дрисла шоферката щях да я вкарам в болница от бой!!

???? Защо ??? Не е описано как се е случило, не знаеш кой е виновен!!! Във страничната ми врата се е блъскал пешеходец заплес, добре че бях в задръстване и спрял, но чувството пак не е приятно!!!

Браво, голем мъж си.

Голем , да ела да видиш !

Браво бе "Бонд"..."Джеймс Бонд" ! Ти ще я вкараш в болницата ,ама питаш ли се после как ще излезеш от там ...ТИ...?

Вместо да се засрами,че й е позволил да шофира,заплашва.Иначе е ясно,че жена не се удря дори и с цвете.

После и ти ще отидеш при нея , ако имаш късмет!!!Аман от мутри и дрисли!!

138 ПТП за 24 часа за София. Браво бе! Нещо рекорди ли гоним?

Пияни мъже и самоуверени мутреси са причината за 75% от катастрофите.

Карането на кола е координационно действие. Не всеки може да бъде шофьор.

не всеки може и да бъде пешеходец. От 30 години карам кола, но в последните няколко години е направо ад. София се наводни с хора, расли по полето, дето пресичат кой където им падне. Да, и с шофьори от същия вид. Но както има глоби за шофьори, така да възобновят и тези за пешеходци. Не оправдавам нито едните, нито другите. Но на пътя отговорността е обща!

Освен това шофьорите,пресичащи на червено,са много по-малко от пешеходците,които правят това.

Когато караш в града,половината ти зрение да следи пешеходците по тротоара. Видиш ли деца, винаги да си готов да спреш НА МЯСТО!

Абсолютно. И погледа да шари поне 100 м. напред за да им предвиждаш посоките. Аз лично станах по-добър гадател от Нострадамус, като усещам кога зад спрял автобус или микробус ще изскочи пешеходец, забил поглед в телефона и хукнал да пресича без да се огледа. Иначе мястото на инцидента е широко и е с предпоставка за бързо каране. Идиота трябва да си го отнесе по закон, и желая скорошно оздравяване на пострадалите и бързо да забравят случката. пс. станахме разногледи в натоварения софийски трафик. през 10 секунди поглеждам всички огледа назад за идиоти, които не спазват дистанция. Добре, че е студено и хлъзгаво, та двуколесните нисколетящи си стоят в къщи.

И с право. Над 20% от всички загинали са блъснати пешеходци.

Там няма пешеходна пътека.

Автомобилът поднесъл и ударил хората, които били на пешеходен "остров" ул. "Хан Кубрат" и ул. "Христо Силянов".

17. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

Николовв

(2) Когато пешеходец, стоящ на банкета или тротоара, сигнализира с ръка за намерението си да премине по пешеходната пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен, без да създава опасност за движението, да спре, за да пропусне пешеходеца.

Винаги съм твърдял и продължавам да твърдя, че ако в БГ се спазваха правилата на играта, във всяка област, животът в страната щеше да бъде много по-хубав и безопасен! Специално при автопроизшествията - ами при 99% от случаите, някой от участниците не е играл по правилата. Друг е въпросът, че специално водачите на МПС, по правило, ПОСТОЯННО НАРУШАВАТ ПРАВИЛАТА. И пешеходците, също!Това води до създаване на постоянно рискова обстановка на пътя. Веднага пример, колкото и банален да е. Градски булевард, няколко пешеходни пътеки, карам с 50-60. Е, масово изпреварване, от ляво и дясно, като на рали.С колко ли км/ч? Всяко спиране на пеш.пътека е риск някой да не влезе в багажникът ти (имал съм такъв случай). Крайградски булевард (околовръстно), ограничение 70 км/ч, карам с около 80. (всеки ден минавам по тия 2 булеварда). Ами то, коли след мен няма! Всички ме стигат и задминават, включително тирове и автобуси! За какво говорим , тогава? Правим , само , статистики и броим катастрофите, ранените и умрелите. Толкоз! И продължаваме да се трепим, кат мухи.

Всички автомобили трябва да се движат със скоростта на ограничението. Така е в цял свят.

Въпросната женица се е движила в рамките на ограничението. Но асфалтът е бил влажен и лигав от солта. Скоростта е била НЕпревишена, но НЕСЪОБРАЗЕНА. А адекватността на пътните знаци в България е под всякаква критика.

И този водач е от клуб "Прост съм, ама ми е хубаво". Енчев, докторе, виж там някакъв силикон и за главата, ако може. Много моля, че не остана народ.

На нерегулирано кръстовище, като в кварталите например, всяко продължение на тротоара се смята за пешеходна пътека!!! Това много ''овце и овни'' - шофьори не го знаят!

Факт. Едио огромно число тулупи зад волана искрено си мислят, че е пешеходна пътека (и съответно дължат предимство на пешеходеца) само ако е намацано с боя.

100% съм сигурен че са юрнали по пешеходната пътека без да се огледат!!! Кога пешеходците ще осъзнаят, че нямат много шанс срещу 1500 кг, желязо!!!

Задължение на водача е да следи поведението на пешеходците И около пешеходната пътека.

Николовв

Чел ли си закона?!?! Дори и да изключим чувството за самосъхранение ( което липсва при много пешеходци) в закона е написано че пешеходеца преди да пресече трябва да покаже това желание за да може шофьора да реагира и да спре!!! Никъде не е записано че като види пешеходна пътека трябва да се юрне!!! Не искам да кажа, че оправдавам всички шофьори, защото количеството идиоти сред тях е огромно, а че пешеходците трябва и сами да се пазят!!!

Газиш ги и им плащаш кръвнина. Може и бой да ядеш после!

aко са пресичали не на пешеходна, ами където си пожелаят защото 'пешеходците са с предимство' - нормално. Минават като овце по средата на булеварда, четът си смс-ите, пишат по вайбър, играят, хич не им пука че ще ги стъпче някой...

Е на това му викат : С един истрел два заека !!!!!!!!

Боко продължава традицията на Тато - битовизъм, за да се ангажира вниманието на народа, и да не се мисли за глупости

причините,според закона за движение ситуацията е повече от ясна.......едва ли са отказали спирачките на ...........

Нека позная ! Бе Ен Ве ?

удари пешеходец спечели винетка!

Разсмя ме човек.

Пешаходец блъснал двама шофьори...

Що за ненормалници живеят на тази територия!

Надежда, Люлин, Обеля...пълно със селяни, цигани и неграмотни субекти, там не се замръква след 22 часа, който не може да си купи жилище другаде там има на килограм, панел, селяния и простотия!!!

И понеже според тебе са селяни, дай да ги газим с колите, така ли? Що за разсъждения вадите!

Газят на поразия, щото са селяни!

Ако идиотът, който е блъснал пешеходците от Надежда живее например в Манастирски ливади по-леко ли ще ви стане на душата? И да не забравя : идете спешно на психиатър!

Не е ясно кой е бил идиотът. Идиоти има както сред шофьорите, така и сред пешеходците. КАТ са най-виновни, защото си траят, че над 1/5 (150 за м.г.) от всички загинали са блъснати пешеходци. За сравнение, жертвите в ПТП, причинени от алкохол, са едва 13, но се реве, как алкохолът бил "голям убиец". КАТ измества фокуса и не набляга на реалните опасности на пътя.

Много си се объркАл. Цената на кв.м. за ретропанел в Надежда е по-висока от цената за "ново" строителство на 8 години в Манастирски ливади. Ако намериш на килограм, купувам всичкото веднага.

На този винетката му е скъпа.