Оръжейното превъзходство на Запада било застрашено

Технологичното превъзходство на Запада в оръжейната област е застрашено от Китай и Русия, предупреждава международен институт.

Обратно в новината

Коментари - Оръжейното превъзходство на Запада било застрашено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казал някой си нещо за изравняване на въоръженията и тук сороските тролчета се задавиха от бяс. По-спокойно бе, господа, нашият Прецедент също взема мерки в превъоръжаването. Ще подсилим САЩ в борбата с всякакви диктатори и терористи! Рамо до рамо, от векове за векове, както се казваше едно време.

Доста изкукал народ! Пентагона така ли мисли? На него това е част от отговорността. Той така ли мисли? Я го цитирайте него, а не разни НПО-та, дето е все тая какво ще напишат. Има си сериозни военни издания, дето, който му влиза в работата, се информира периодически. Ба..х тая истерия тук, ами ако, недай си Боже, пачне война и тук, всички щи изкрейзите, дръжте се по-сериозно, големи хора сте.

1000 години тези колониални хиени крадат от целия свят. 2 века бюджетътк на Британия до 62% се е формирал от търговията с роби.Разпердушиниха България на Берлинския и Ньойския договори, а ние се набутахме в хищната им уста.Резултатът е 72% импорт в България.Колониална държава, фалирала. Русия и Китай просто се измъкнаха от американската васална орбита. Това е причината за злостната пропаганда, в която и ние сме включени, чрез козяшките туркофили...

К'ъв разрез само - хем търгуват с роби хем разпердушинват България мръсниците. Жалко за Китай: със САЩ на една орбита, ама Рашка пък пердаши по извънземен курс, не е нужно въобще да и се пречи..

тия се мислят за богоизбрани:), жалки и алчни нещастници!

Такива са, но само докато се наливат с водка и самагон. Като изтрезнеят ги налягат мрачни мисли..

Само да попитам неуважаемите тролипути могат ли да ми посочат една изцяло руска технология?За мирни или за военни цели. А също да ми обяснят защо американският долар е основна парична единица в Русия?

Ти вземи се позаинтересувай американците с какви ракети-носители си изстрелват спътниците !!!!!

Е, ми да купуват руски танкове

Тях и Иран вече не ги ще..

КАКВО ТЕХНОЛОГИЧНО РАЗВИТИЕ В РУСИЯ. ЧЕ РУСИЯ НЕ МОЖЕ ПРИБОРИ ЗА ХРАНА ДА НАПРАВИ КАТО ХОРАТА. КАМО ЛИ ДОРИ И КОЛЕЛО ДА ПРОИЗВЕДЕ КОНКУРЕНТНО СПОСОБНО. НОЖОВЕ ЗА РЯЗАНЕ ПРАВЯТ ОТ РЪЖДЯСАЛО ЖЕЛЯЗО.НАЗАД СА ПОНЕ ДВА ВЕКА ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ.

прав си ,но пиши с малки букви , че тъй приличаш на ония деб...ил ИВАН!

Хегемонията на някой е нарушена и почва да се чувства безпокойство...

Безочни! Технологичното превъзходство на Запада в оръжейната област е застрашено от Китай и Русия! И това нарушавало РАВНОВЕСИЕТО в Европа и Азия??? Тия и в мерните им единици са с двоен стандарт! Че и нагли!

Китай далеч не единствената страна в Азия, а още по-малко Русия в Европа.

Нали дойдоха 1 млн. пушечно месо - правете оръжия и ги включвайте и тях.

И още нещо- относно оръжията в главите ни и убийствата статистиката от края на ВСВ е точна и ясна !!! САЩ без никаква конкуренция е шампион по предизвикани въоръжени конфликти и участие в тях !!! Вярно е сигурно, може би , че в тия въоръжени конфликти американците не стрелят, камо ли да убиват ?!?!?! Просто - ЧЕТИ !!!!!!

Абе ние що сме толкова голи и боси и как ще се оправи това...

голи и боси ви е съблякло ДС-то,а пък Путин ще ви опрай

Не зная за овчата лой ама преди да пишеш трябва и да попрочиташ това-онова !!! Американските военни анализатори /нали не вярваш, че са "червени боклуци"/ сами признават изоставането на САЩ във военните технологии !!! Не всичките ти желания са реалност !!!

"Технологичното превъзходство на Запада в оръжейната област е застрашено от Китай и Русия, предупреждава международен институт." Заради това САЩ са се разбързали да унищожат Русия и да махнат Путин! Не обичат конкуренцията явно :)

Ха ха САЩ в нищо не са били толкова последователни колкото да пазят Русия. 1. Влизат в ПСВ и капитулацията на Русия пред България, Германия и Турция отива на боклука. 2. След октомврийската идиотщина спасяват Русия от гладна смърт. /има една книжка "брилянти за диктатурата на пролетариата/ 3. Договорът "lend-leаse", колкото беше омаловажаван от СССР, толкова сега е оценяван от новите руснаци, /едно че вече ги няма балъците които вярват в руския технически гений да прехвърли цялата индустрия от европейската част попаднала под контрола на немците в Сибир за по-малко от 6 месеца, и второ могат просто да се прочете дори руското издание на кореспонденцията м/у Сталин и Рузвелт/ 4. При разпада на СССР, САЩ даде парите за гарантиране на сигурността на стратегическите ядрени сили и ядрени специалисти на Русия. 5. САЩ и Русия са гаранти на териториалната цялост на Украйна в замяна на отказа и от ядрени оръжия /в противен случай Украйна щеше да бъде трета ядрена сила в света/, и в момента САЩ продължават с някаква пародия на санкции срещу Русия, а всъщност стокооборота м/у Русия и САЩ се е вдигнал над 20%. Естествено обаче че САЩ всичко това го правят със сериозна печалба, а и от времето на Екатерина Велика САЩ и Русия са стратегически партньори, все пак само САЩ владеят бивши руски територии, но са си ги купили.

Нали бяха тъпи мужици, пияндурници, всико което направят едва мърдало.... И ква стана тя сега? Запада си признава, че изостава технологично. Не е далече времето в което ще превърнем задокенаския континент в термоядрено гробище за следващите хиляда години и ще осмъртим световния жандарм!

Те мужиците че са си такива, това никой не го оспорва! В статията се говори за други държави като Китай и Иран! Та като се има предвид Китай колко по-мощна икономика и армия има от Русия, та се чуди човек къде се бута в А групата и тя! А има (имаше) бюджета на Италия, която сега е в криза!

За това винаги си бил в Же група, щото и при комунизма за нищо не си ставал, а сега искаш да си с предимство! Наскоро, преди години, сегашния Ренцо, вкара в БВП на Италия приходите от продажба на наркотици и проституция! Скъсаха го от майтап!

Че за какво им е оръжие на САЩ? Те никога не излизат да се бият. Винаги побутват другите напред!

Оръжейното превъзходство на Запада било застрашено!Защо е засрашено?Западните политици смесих желаното със действителността.С падането на жеязната завеса започна надпревара в развитите технологично отношение Западни държави,надпревара за повече ресурси и пари спечелени от Русия.Не се притесняваха като продаваха авангардни технологии,а сега се чудят на успехите на Русия!Франция не изпитваше никакви притеснения да продава модерни кораби ,макар че по признание на Руски представители на военната индустрия те ще са в състояние да строят самолетоносачи не по рано от 2025г!Също Франция помогна да се модернизират системите "Град" исега стрелят на 40 вместо на20 км!Колко фирми в авиационната индустрия работят с Русия?Юрокоптер,Белхеликоптерс,в автотраспортните и броневите производства има цели агрегати производство на Италия и Франция!Великобритания до момена на въвеждане на санкциите изнасяше за Русия насочващи системи за бойни грави на ракети!Това означава само едно,че Запада ще трябвоа да бръкне много дълбоко в джоба си!

Щоса му продали на Путин нещо по високо технологично .Значи са преценили,че няма да му ддаде на путин предимство ако предзвика конфликт.Както и стана ясно от санкциите които му бяха наложени.А сделката с Мистралите беше разтрогната.Както и много други предполагам.А за длечната2025 когато Русия ще строи ,,авианосци"се съмнявам.Както се съмнявам и дали въобщеще довъри ПАК ФА-то

Атомните бомби, са си атомни бомби. Има разлики, като принципа дали са на разбиване или на сливане на атоми, но ефекта на старите си е огромен. А СССР/Русия освен в началният момент, винаги са имали повече от САЩ, като ядрена мощ.

Ей тука вече излъга.Никога Съветите не са имали повече от Щатите Бойни глави на ракети авиобомби или артилерийски снаряди.едва ли имат повече и сега.Но нещото коеето Путин няма и го вбесява са информационните технологии.Което в една война означава сигурен,бърз и точен ,,отговор"

поредната говежда лъжа.

А водородните бомби пък още повече. Ама има заблудени хора дето си мислят че с високотехнологичен айфон имат шансове срещу чук.

С други думи - Дайте повече кинти, че да имаме да си харчим! Китай, според доклад от военни, а не от мозъчен тръст, още преди 9 години излезе на първо място в света по въоръжение с последно поколение изтребители (летящи, а не такива дето не могат да запалят, като Ф-35), кораби и подводници. Всичко е въпрос на контрол върху разходите, а не в увеличаване на бюджетите.

Браво !!! Парите отиват за най- важната потребност - оръжията.Какво ни пука за глобалното затопляне , климатичните аномалии , замърсяването , гладните и болните хора , природните бедствия.... Важни са оръжията , да се дрънка оръжие и да се избиват комплекси ... а публиката да ръкопляска и да се вълнува...

Лидл си има мениджър Свежест. Така е в консумативното общество - тичаме по промоции за по 50 стотинки, зомбурани сме, но не забелязваме световните политически тенденции които ни тикат към следващата унищожителна война.

на теб лично какви са ти талантите които 'консумативното общество' не е в състояние да оцени?

Голям кеф - американците не могат да намерят камъните, които са донесли от луната. То и знамето им се вее от космическия вятър...

И с какво новите технологии са по-добри от старите? Стара съветска технология от 1960 година може да подравни Европа и то с някакви жълти стотинки като разходи. Нищо че е нискотехнологична. Ама 100 мегатона са си 100 мегатона.

И ТОВА ОЩЕ ЕДНО ДОЗАТЕЛСВО ЗА ТЪПОТИЯТА ВЪПРЕКИ ПОЛУЧЕНОТО ОБРАЗАВАНИЕ - НАГРЕЙ ПЯСЪК А СВЧ И СЛЕД ТОВА НАПРАВИ ОТПЕЧАТЪК ОТ ОБУВКАИА СИ - АЛАНКОООЛУУУ

Я, краварите май са се притеснили... За тях "равновесие" означава да са с много напред и да са винаги отгоре... Да, обаче времената се менят и местата се разменят! Да не говорим, че нито Русия, нито Китай, ще се оставят да бъдат доминирани в тази посока. Кофти работа - май Студената война и надпреварата във въоръжаването, всъщност никога не е приключвала... Дано си остане само "студена", че ако стане "жега" всички сме пътници...

Ами те винаги са били на върха и ще продължат да бъдат, а свинарите ще си останат догонващи и с гладен народ.

Разрухата на американската империя е най-голямото събитие от разрухата на Римската империя насам. А може и от него да е по-голямо.

Чак пък най-голямото ... всяко чудо за три дни ...

КОЛКО ХОРА ИМАТ ВИШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И ОЩЕ ВЯРВАТ,Е АМЕРИКАНЦИТЕ СА КАЦАЛИ НА ЛУНАТА !!!А това са нови технологии- как ще полетиш на луната без руски двигатели- никак!!! как са преодолели радиционните кръгове НА ВАН АЙЛЕНД като до ден днешен въпроса е не решен ! ЗА ДА ИМАШ СЪВЕРЕМЕННО НОВО ОРЪЖИЕ ЗНАЧИ А ИМАШ НОВИ ТЕХ-ИИ! РУСНАЦИ мълчат за амер. ПРО ,че не е ефективна и го разкриха това след като НАТО установи нови бази в ЕВРОПА да предупреди тези страни че при евентуално нападение на Русия тези страни след 10 минути ще са в пепел !!! Първа ще е Рум-я ! Но тъпотия на ръководителите на ЕС не може това да го разбере ! Русия исползва новите си тех-ии и даже руски учени при пияния Елцин отидоха в КИТАЙ да работът (пенсионери разбирасе бяха повечето )и повдигнаха военната техника на Китай ! САНКЦИИТЕ СА именно за това че на САЩ им е старо оръжието а УКРАИНА Е САМО ШИРМА - ТЕ (САЩ ) Започнаха това още преди ОЛИМПИАДАТА да се заяждат и ЗАвиждат че РУСИЯ ВЪРВИ ПО ВСИКО НАПРЕД - А СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО ДА СИ ПРИЗНАВАТ ТЪПОТИЯТА

Да обаче блин ТОВА учени доказали няколко пъти ЧТО совсем и Ельцин никогда сам на Вчера ХАХА РУсия православен на Асад руски самольот Угрюм река това когда Хилари охоо а нефт има Турциа но АМЕРИ ПОМИЯ ХАХА превели утре Москва ХА ХА БРИКс китай Север нет там никого С400

Военните технологии и финалният резултат (ефективността на съответната армия) са още една област в която се вижда, че "царят е гол" ! Т.е. американските милярди които харчи САЩ за въоръжаване са си същите хартийки без покритие и "борсовите" цени на петрол и суровини, "пазарните" валутни курсове и др. подобни "кредитни рейтинги" са недействащи измишльотини контролирани от господарите на САЩ/ФАЩ. С руските рубли и китайски йоани източните инжеери и предприятия изпревариха уялите се и презадоволени каубои с техните милярди. Това което виждаме е само началото и на запад знаят, че са обречени да загубят първенството на Еврогея и Кравария през този 21- век.

:)))))ама тия наистина са дебили мислят си че другите ядат доматиту с корените. Баси кретените напълниха страните си с мюслита и акъл ще раздават???

Руснаците ядат само корените

Само Китай може да застраши оръжейното превъзходство на САЩ! Какво превъзходство може да има РусияТе още хвърлят гравитационни бомби в Сирия.А пък ПАК ФА остава на стадий прототип заради липса на високи технологои и средства!

Тия басни, кой ти го разправя, не знам, но едно знам със сигурност, че си не само напълно НЕОСВЕДОМЕН ами и доста заблуден. Гледайки простоватата американска пропаганда, скоро няма да прогледнеш... А освен това ВИНАГИ имай едно на ум, че да подценяваш Русия е глобално грешен и губещ подход... Чети история и си прави изводи!

ще прогледне само с руска пропаганда - тотално е обективна и научно аргументирана :)))

Какво им е на гравитационните бомби? Особено пък на АН602. Работят безотказно, евтини са и вършат работа.

Лошото на гравитационните бомби е,че трепят главно жени и деца! Или сега ще попиташ: ..НУ и чтож? И освен това нали са космически тези войски?Каде са им космичееските технологии?И бомбите им са копия на американски и немски от ВСВ.Може и машините които им ги проиъвеждат да са трофейни или от Land and Lease -a

Запада да не дереме а да почва гонитба във въоръжаването, че пак ще има "Освобождение" на Европа !

Агресорите от НАТО нарушиха договореностите Горбачов/Буш и незаконно се разшириха на Изток.Сега измислят причини за да крадат повече пари...

Много е лишо да си.мислиш, че ти си по- човек отругите, а накрая да се окаже, чи си едно ако и нищо не зависи от теб

че кога запада е имал превъзходство

E как кога? Винаги.

Винаги е имал наглост. ама па чак превъзходство...

Шило

без фобщина и филство- трябва вли да има хегемония? Не е ли по-добре паритет? А бе, най-добре е хич да ги няма, ама последното няма как да стане.

"Оръжейното превъзходство на запада"... хе-хе, просто едни илюзии рухват...

Доклад на Проекта за надзор върху дейността на правителството (POGO) САЩ!!! СУПЕРИЗТРЕБИТЕЛЯТ ОТ 5-ТО ПОКОЛЕНИЕ F-35 - НАЙ-СКЪПИЯТ ПРОВАЛ В ИСТОРИЯТА НА САЩ От 2001 г. досега за F-35 са похарчени 396 милиарда долара!!! възможни откази на системата на катапултиране на пилота, липса на защита срещу удари от мълнии, както и проблеми с интерфейса на компютърната система за управление, за която докладът отбелязва: "не дава сигурност, че пилотът ще може безопасно да изпълнява твърде важни манипулации".

Провал? Т.е. са го спрели така ли? Мечти Путиноидни :)) Учи английски, Ф35 е супер.

Европа като цяло за военни цели харчи 4 пъти повече от Русия, а на САЩ военните разходи са близо 60% от световните. Та тая мантра е само за увеличение печалбите на военно-промишления комплекс, че тези от петрола много паднаха.

на състезание по пиене на водка може и да ни бият, но е много съмнително

На запад само водка пият :)))

Запада с половин уста признава, че е надмината военно технически от Русия и Китай. Само след поражение ще си признаят, че Русия и Китай разполагат с по-високи технологии.

хахахаха, високотехнологичен трол си ти, спор нема!

Бог с Нами гарвани прости,няма безплатен обяд:)Блаженни бъдете в нанотехнологииките и тем подобни истории,мечтите ви да бъдете киборги и да живеете вечно за се копулирате ,ядете и пиете и да се возите в чок шукарни машини ще ви изяде главите:)suum cuique:)

Когато се заиграваш с ретровируси, трябва да си подготвен и за по-класически.

Това са пълни глупости.Всички страни взети заедно от ЕС плюс Русия и Китай харчат едва половината от това което харчи САЩ в тази сфера.Така че да не ни занимават с глупости а да го кажат в прав текст-САЩ не им изнася това.Искат да са над и по по най от всички!

Оръжейният комплекс на изключителните е прекалено корумпиран за да фумкционира изобщо. Бях измуен като прочетох дефектите които дава новият изтребител ф35, чак ми замириса работата. Технологични недомислия, уязвим за електронни атаки и даже с по-лоши характеристики от предшественика си ф16. Оказа се, че всичко това се дофинансира допълнително и задължително от бюджета. Това вече е най-скъпият самолет правен някога, като цената му отива към милиард и половина. Но ми се струва, че в крайна сметка ще отиде на два, два и нещо. Работата е там, че колкото повече го донатамъняват и ремонтират толкова повече пари се печелят, по силата на сключения договор с правителството, стига само да не се отделя от земята. Акционерите на Локхийд сега точат доволно лиги и за следващи поръчки, независимо от резултатите и независимо, че ги изгониха от Канада вече.

Прочел си защото информацията е публична. Аналогичен доклад има за Су35 - нещо да ти е известно? А да ГосТайна.

2014 година. Сащ - 610,Китай - 210,Русия - 84,Саудитска Арабия - 80,Франция- 62,Англия - 60...... тва всичкото е вав милярди, обаче не си мисли че които дава най-много непременно има и някакво супер огромно предимство.Примерно американците имат много изтребители и поддражката им е доста скъпа от друга страна руснаците залагат на наземни зенитни комплекси които са по ефтини и струват по малко подражка,но нещата се уравновесяват горе долу.

Учените от Пентагона са изобретили ново химическо оръжие. Кодовото название на оръжието е ''Виагра-газ''. Ефектът от новото оръжие е следният: след разпръскване от самолет над бойното поле, вражеските войници не могат да се придвижват пълзешком.

, ще се побъркаш още повече . Те твоите хора и на робите са разрешавали да поспят , че да бачкат по яко после . Явно теб ще те продават .

май първи си го пробвал

Злият немски гений оставя на човечеството няколко военни изобретения след ВСВ. Ме 262 - първият реактивен самолет, Фау 1 - първата ракета, Фау 2 - първата крилата ракета, ядреният разпад и синтез, авромата на Хуго Шмайсер ... и т.н. ... Но в танкостроенето руснаците добиват превъзходство. Единственото предимство на немските танкове е било, че са имали радиостанции. Това е било огромно предимство

Русия почва войната с 40 000 танка, Хитлер с 5 000. Пароди глупостта на Хитлер да се изживява като велик военнен стратег и Зимата немските танкове стигат само до Москва, където руснаците се готвят да бягат зад Урал вече!

Зимата е виновна. Само Чехия е имала 5 000 танка, които са воювали на страната на Гремания. Като прибавим танкове на Италия, пленени от Франция, Холандия, Белгия, Унгария, Румъния ... може да излязат повече и от руските, които никога не са били 40 000

Зимата важи само за немците. За руснаците не важи

Къде ги изфабрикува тия цифри???Даже в Германия това е точно обратното и то в пъти в полза на Германия спрямо всички други!

Разрешете да уточня Фау 1 е крилата ракета и е била лесна за сваляне от авиацията ,а Фау 2 е предвестник на днешните балистични . В танкостроенето е възприета от руснаците следната стратегия много но евтини танкове срещу модерни и скъпи но малко на брой . В крайна сметка печели численото превъзходство !

Въпрос на военна диалектика. В крайна сметка количеството преминава в качество. И немските войници в началото са били по-добри, но след това нещата се обръщат ... А за ракетите май сте прав

САЩ СЕ СТРЕМЯТ ДА НАКАРАТ ЕВРОПА ДА ИМ ПЛАЩА ИНТРИГИТЕ,В КОИТО ЩЕ Я ВКАРВАТ!!!ЛИПСАТА НА СРЕДСТВА,ЩЕ ОЗАПТИ РАЗБЕСНЕЛИТЕ СЕ АМЕРИКАНЦИ!!!ЕВРОПА И СЕГА Е ДОСТАТЪЧНО СИЛНА ДА ВЪЗПРЕ ЕВЕНТУАЛЕН ПРОТИВНИК!!!ПО-МАЛКО ОРЪЖИЕ,ПОВЕЧЕ БЛАГИНИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО!!!

Ааааа ха ха ха ха ха ! Западно въоръжено надмощие НЕМА ! И никога НЕ Е имало ! Така , че нещо което ГО НЕМА , НЯМА КАК да бъде застрашено ...

ЗЪЛ ДУХ, Доста твои блъвни прочетох.Супер си ! Няма по-умен и учен човек от теб ! Няма и да има ! Бъди жив и здрав и все така ентусиазиран за акъл !

Той е еманацията на дясното у нас... Представителна извадка за безсилието им.

Дясно, ляво, реформатор, ту съм комуне с червена книжка в гардероба! Я се уточнете, бе! :D

България е горда, че има зад гърба си такъв силен съюзник като Сащ! Могъщата армия на Сащ загуби от Виетнам, загуби от Иран, загуби от Ирак, загуби от Афганистан, загуби Украйна. Сега губи от собствените си съюзници ислямските главорези.

Украйна я загуби Путин, Смешко! :D

Така загуби че Крим сам прибяга при тях....

Т 34 е всепризнат като най-добрият танк през ВСВ. Никакви Тигри и Пантери не са можели да му устоят. И германците започват да се оплакват от времето. При Москва и Сталинград бил голям студ и немските танкове не палили. А на Курската дъга през 1943 год. валял непрекъснат дъжд, било много кално и това пречело на немските танкове да се придвиждат. А на руските танкове нищо не им пречи

Мале мило... вий сте болен мозък! Това само руснаците си го признават! Михаел Витман е унищожил сам - 138 танка, 141 артилерийски оръдия и неустановен брой други превозни средства! Верно не можели да устоят немските танкове да разбиват цели полкове!

а нещо за КАТЮШКАТА.. ;Р

Знаем го този Витман. Той завъшва живота си в немска лудница. Може там да е писал военни мемоари

За нас в България е чест и гордост, че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души. Ако не ни бяха бомбардирали, ние щяхме да потънем в неизвестност. И никой нямаше да знае за нашето съществуване. 70 години по-късно, като благодарност за бомбардировките, ние станахме васали на американците и доброволно си подлагаме долната част на гърба за третиране от тяхна страна.

За вас е гордост, че прадядо ви си е давал бабата и дъщерите на местния бей да ги шиба!

Кажи на турския си баща да се стерилизира, за да не зачева повече такива изродчета като теб!

Местния бей е направил бебе на баща ти.Така си се родил.

Продължавай да си вдигаш кръвното. Скоро сам ще се гръмнеш от злоба. И никой няма да съжалява за теб.