Отвориха граничния пункт край Кулата, но с условия

Във вторник вечерта малко след 21:15 часа граничният пункт между България и Гърция край Кулата бе отворен, остават обаче някои ограничения.

Обратно в новината

Коментари - Отвориха граничния пункт край Кулата, но с условия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямаме управници да решават важни въпроси и да договарят.Да спрат да им внасят продукцията у нас. И да се спре това ходене в Гърция по празници от наша страна

Абе тия скапани гърци що се заяждат с нас накрая ще стане. Някоя обида

ОТ КОГА ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ СА И ГРАНИЧНИ ЧАСТИ !КОЙ ИМ ДАВА ТАКИВА ПРАВА !!!ДА НЕ СА НАЗНАЧЕНИ НА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ФЕРМЕРИТЕ КЪМ МИТНИЦАТА ,ТА ТАКА УПОРИТО НЕ ПРОПУСКАТ РЕДОВНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА , КОИТО СА МЕЖДУНАРОДЕН ТРАНСПОРТ ПО МЕЖДУНАРОДНО ТРАСЕ !!!! ТА ДОРИ И УСЛОВИЯ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ПУНКТА ДА ОПРЕДЕЛЯТ!!!!!!В СЛУЧАЯ ТЕ /ФЕРМЕРИТЕ НАРУШАВАТ МЕЖДУНАРОДНИ ПРАВИЛА И ПРАВИЛА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА СВОБОДЕН ДОСТЪП на стоки и услуги В ГРАНИЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!НЕКА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ГИ ПРОВОКИРАТ , КАТО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ НАРУШАВАТ ГРАНИЧНАТА БРАЗДА !!Този проблем трябва да се реши от по ВИСОКО ниво на управление, техните работодатели трябва да заведат писмено дела С ЖАЛБИ за неустойки на превозвания товар и пропуснати ползи, КАКТО И НАНЕСЕНИ ВРЕДИ на фирмената им дейност!!!Нали тахографът е за това !!!От него нагледно е видно фактическия необоснования престой!Тогава българските институции , въз основа на факти и писмени жалби от ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ ЩЕ МОГАТ ДА ИЗИСКАТ ОТ комисии към ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПАРИЧНИ ОБЕЗПЕЧЕНИЯ за ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И НАНЕСЕНИ ВРЕДИ!!НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА НАРУШАВА ГРАНИЧНИТЕ ЗАКОНИ !!!ЗА ТОВА СЪЩЕСТВУВА ПОНЯТИЕТО ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ!!!ГРЪЦКИТЕ ВЛАСТИ ПО-СКОРО ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ КОНТРОЛИРАНЕ НА ПОТОКА ОТ НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАЩИ БЕЖАНЦИ ! МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ И ФЕРМЕРИТЕ СИ И ЗЕМЕДЕЛСКАТА ТЕХНИКА , ЗВУЧИ СМЕШНО НАЛИ ТОЗИ АБЗАЦ!!! БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА НА НИКОЯ ДЪРЖАВА И БЪЛГАРИЯ САМА СИ РЕШАВА СОЦИАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ !!!ИМАМЕ СИ ИНСТИТУЦИИ И ЗАКОНИ ,КОИТО СЕ СПАЗВАТ !АКО ГЪРЦИЯ ИСКА НЕЩО ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА ОТПРАВИ ЗАПИТВАНЕ КЪМ НЕГО/СЪЮЗА/!!

Лятото всяка събота и неделя запуши границата - дори от петък следобед и да ги видим тогава тия гърци как ще вият. Един турист няма да има в северната част. А и всичко ще стане на компот на тия селяндури. Като ще протестират да си ходят в Атина. Е без това само обират Европа а ма да пречиш на нас не е правилно. Арабите ги извозват а нас държат като заложник.

И нашите пак се оказаха послушни...

90% от тези камиончета са на лизинг. Хората в Гърция си протестират с право. Ние не протестираме. Тези камиончета трябваше да са на жълтите павета, или на пистите на Т1 и Т2!!!

Като си протестират с право защо не го правят в Атина?

като чета коментарите тук ми се изаснява ситуацията в нас!толкова много чужди интереси се срещат тук "за доброто на България"!и толкова много лъжи се вменават,а истини се премълчават-мила родна картинка!заслужаваме си мястото което имаме сега!А сме имали и по-добри времена!врагове има България вътре в самата нея!!! Толкова са надъхани и настървени срещу България и всичко българско, че веднага с цялата си злоба и задавяйки се от ненавист започват да отричат всичко положително което е свързано с България!Но това не е непознато за историята ни!А ние го преживяхме благодарение на шепа истински патриоти ,не на псевдо такива!Как се повтаря историята само!само да я познаваха повече хора,намаше да стигнем до тук!Бокова Успех!

С това последното се оля

Значи можело ама трябва да разберат, че няма лабаво. Всичко това се случи благодарение на тези четирима МЪЖЕ. Сега трябва в условията за отварянето на границата да влезе и освобождаването им от всякаква отговорност и награждаване за граждански заслуги, защото хората с ТОПКИ трябва да се уважават. Те са тези, които правят нещата да се случват.

Pesh0

Защо политиците ни се набъркаха , точно като шофьорите , си решиха проблема ? Ние ще дремем тук , ама и гърьите ще държим , да не могат да се прибират . И гърците веднага отвориха границата .

Нема да стъпнем при тия византиции, свет широк.

- заместник-министърът на външните работи Владимир Порязов след преговори с гръцките стачници увери нашите, че има договорка, постигната пред гръцките камери - С грък да правиш договорки и да му вярваш, че няма да те изклати.. е няма смисъл

Pesh0

гърците , вече са изтрили записа и са изгубили камерата .

НИЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВНИЦИ!!!

Какъвто народа такива и държавниците...как завиждам на руснаците...

И това не е никакво решение! Къде е държавата? Къде е оня гей външен министър, дето траябваше да направи пътека до Брюксел, но не за разходка със самолет , а да им набие канчета най-после на ЕС? Защо само гърците да искат, а ние дето сме на 200% по-зле, без управниците (видяхме им сметките ж КТБ), само да си мълчим и нашите шофьори да се нерват, докато стачкуващите си правят барбекю? Къде е ПРАВИТЕЛСТВОТО?? ОТГОВОР: няма такова, което да защитава нашите интереси!!!

от тук насетне на Бяло море само когато сме с излаз на него

Погледнато от друга страна, хич не им ща гадните домати на гърците и скапаните им зеленчуци. Омръзна ми да ям ябълки от Италия, домати от Турция, Гърция, да изнасяме сиренцето от истинско мляко за тях, а ние да внасяме палмово масло за наше сирене, от което да се разболяваме. Да си държат границата затворена и да си държат гадните боклуци за ядене.

преди година провериха наши краставици в чужбина и имаха 19 забранени пестициди. яж нашето ти,аз не искам да умря.

Pesh0

На ГКПП "Кулата" пристигна и транспортният министър Ивайло Московски. В крина сметка той успя да договори с българските шофьори да вдигнат блокадата. Около 21.30 часа движението бе възстановено. Защо бе министре ?

Kога ли сме били единни ,та и сега ...

Е вервай ми гръцки цитруси няма да си купя тази зима. Това е боклуците разбират само от блокада и бойкот.

Да живее Бойко, долу Атака.Жандермерията вече свали блукадата.Другия път да си извикат човека който 10 години им мъти игричките на управляващите лумпена Сидеров.Нация която неможе да свали Левски от бесилото не очаквайте да блукира нещо.

Тъжно е, да видиш, как смело се използва, буквата "У".И ,Левски, вероятно го е правил,но на него му е простено.

Пак са му дали да пие, не го вини

Движението "Да погалим Грък и да го попитаме, защо плаче"не набира необходимата сила!Срамно е!Все пак сме психиатри!

Тия гърци защо все блокират бъгарската граница? Защото знаят че нищо няма да последва, държава нямаме. Като са толкова ербап византийците защо не блокират турската граница, ама не им стиска, знаят че ще има баш сакатлък и не смеят.

там е блокирано отдавна

Не знам какво е блокирано, обаче 1 милион бежанци им оуснаха през границата и гърците и копче нре казаха.

Хора нека един път бъдем единни като нация, Зарежете им простотиите, но като дойдат летните почивки, нека покажем червен картон на гръцките курорти.

и да ходим на нашето море?луд ли си?блокадата ще свърши,лятото идва,време да бъдеш бял човек.

krassikat@

Иди в Хърватска, дупедавец...

Ккавото ПОЧУКАЛО, такова се ОБАДИЛО!!!Най-после и наши да са МЪЖЕ!!!

Днеска по кресненското се разминах с пет шест камиона на жандармрията. Изглежда бяха тръгнали към Кулата.А каква им е целта тепърва ще се види.

Колкото и да си викаме тука браво българските шофьори вече са вдигнали блокадата. Аиде чао.

Мърльо, тия хора са на работа бе! На тебе, ако ти плашат да протестираш е друго...

Браво на българските шофьори! Точно така трябва! Не може да се оставяме на гърците да правят каквото си искат, а ние само да търпим! Браво на нашите, че проявяват характер! Протести, разбирам. Но не бива от това да страдат други хора! Какво са виновни нашите шофьори на калпавото управление на държавата им? Ципрас си стои на топло в кабинета, а нашите шофьори мръзнат на студа, вече колко дни на пътя (денем добре, ама нощен пада под нулата). А нашите от гръцката страна на границата нямали дори храна и вода! Да стоварят тракторите пред парламента си! Защо карат българските шофьори да страдат заради тях? Защото мислят, че сме слаби и ще си мълчим. Е, точно това трябва да видят, че НЕ Е ТАКА! Че не само те могат да ползват сила!

Каквото ПОЧУКАЛО, такова се ОБАДИЛО!!!Най-после и наши да са МЪЖЕ!!!

Защо не се коментират исканията на протестиращите.Вдигат им данъците с 80% и промени в пенсионирането.Напълно нормално за нас е защото тук пти такива промени се вика да живее Бойко., долу Атака.

А ти знаеш ли, че взимат пенсии, каквито и в Германия няма. И тези пари не са ги изработили те, а са от европейските данъкоплатци към които спадаме и ние. Гърците си щракат с пръсти и ги мързи да гледат, а като им орязаха помощите и ги накараха да си върнат дълговете веднага почнаха да се правят на жертви.

Ти знаеш ли че вБълхария с общи пари от бюджета 1 милиард ще санират жилищата на частни лица, но не на всички.Тук си имаме гръцки пенсионери и те се казват държавни служители - 780 000.Хайде протестирай но тихи че ще те чуят гърците.

http://banks.dir.bg/2016/02/09/news21673136.html Пък вие тук си пишете колкото искате.

Браво !Само така ! Няма да ни правят на маймуни и да ни унижават !!каквото повикало-такова се обадило

Sm3hurk0

Евала на българите.... Само така !

Много се забавихме,всички умрели камиони на Кулата,за 10 дни-не повече,така както византийците строиха неработещата и не използваема техника. Маляки долни и мързеливи...и деца не правите,а купувате циганета на килограм,да ви продължават...агонията!

точно така! блокада и от наша страна и лятото никаква вода за напояване, да ги видим византийските фермери колко струват, да дойдат да ни лижат подметките!

Знаеш ли , май това е единственият коз срещу гърците. Имаше един договор за количеството вода от Струма и Места пропускани към Гърция с който ни изнудиха срещу членството в ЕС, но сега при тоя произвол и нашите ръце са развързани.

Само така-пълна блокада и от наша страна- за всички и от двете страни! И напролет- "ягодовия регламент" и за гръцките краставици и домати ! Да си ги ядат сами,та да им приседне на византийците......

Нашите превозвачи видимо загубиха търпение, но големият губещ всъшност са гърците, колкото и да протестират нещата немогат да станат значително по-добре и да не е Ципрас, това няма нищо да промени, вече е твърде късно за тях, няма кой да два пари. Единственото което постигат е да досъсипят икономиката си и след това вече няма връщане назад, ще стане по-зле.

Къде е държавата, само лакърдий и локуми по медийте ... едно голямо НИЩО!!! Къде го ПОЖАРНИКАРА, барем да отиде та да измие срама от челото след Лондон, ма май, май му пресъхна шланга ...

Когато обаче почнеш да се биеш всяко спиране е фатално. Успех на нашите а това може да стане само ако успеят да блокират ефективно границата поне за седмица (минимум ).

Забравихте, че си имаме море, сега и магистрала до Бургас , тъпи ли сте, че се занимавате с гърчолята?

Браво Бойко, така се прави! Нека квичат комунетата!

Я колко било лесно... Бий гръцкия протестиращ, докато спре да протестира, бий гръцкия туристиращ, докато почне да бие гръцкия ферментиращ... Мамицата им маляшка! Браво на българските шофьори! Тихо, тихо, да не събудите малоумните гръцки тарикати, докато СЕ САМОУБИВАТ!!! Още веднъж, браво на бабанките!!!

деер

Аз съм сигурен, че нашите ще ги набият накрая !Подкрепям стачката и тя от страна на превозвача, а не на шофьора!!!! Но трябва София да се блокира, а не границата и тогава да ги видим 240-те проститутки на мафията какво ще правят! От този ЕС само на негативи можем да се радваме!

Вековна ситуация...

Ако сега се подадете и се укротите - ще ви прегазят и, никога няма да се изправите. Само вие може да си помогнете, защото българските политически мекерета не са с вас, а против вас.

Война се почва когато си уверен в победата - а това с блокада от инат е глупост. Ние изнасяме и внасяме през Гърция в пъти повече от гърците, а с подобни демонстрации губим и моралното си право в спора.

всичко , което внасяме от Гърция може да го внесем и от съседните държави или от Гърция през тяхна територия.

Това, че се подиграват с нашите превозвачи всяка зима, инат ли го наричаш ? И, никоя война не се води заради самата победа. В повечето случай - всяка от страните е убедена, че ще победи.

Ами мисля, че не е точно така защото има няколко хиляди гръцки фирми базирани в България, които ще пропикаят цинквайс при затворена граница, тяхната мамка!!!

Ромеиските селяндури с тракторчетата са непукисти и като един, а наште веднага започнаха дрязги! Е затова сме били доста време роби, пардон - неконфортно притеснявани.

Е, така е ама ние ще си извървим пътя на дрязгите и ще се обединим, почти сме готови, не сме същите каквито бяхме преди години!!!

хубав бой отнесоха нашите ,нищо чудно че не искат да влизат в гърция

какъв бой бе, 4камиона прегазиха загражденията, това ли е боят?! Един са го арестували не знам как е станало ама ако нервираш наш тиражия незнам дали ме разбираш???!!! Карам камион в щатите, двуцевката ми е на една ръка разстояние, сещаш ли се за какво става на въпрос?!

голям пердах си беше,суров. нашите отидоха да помагат на четиримата, с бухалки, ама го отнесоха много здраво.ти имаш пистолет ама те ни биха с ръце

Тотален бойкот на гръцки курорти и земеделска продукция!

Освен в Хърватия читаво море в района няма

Да бе, аз пари на българските мутри не давам!

БГ МАФИЯ ДЕЙСТВА

щото гръцката спи!

БГ мафията не се ли ръководи от грък?ТАКИ когато гърция биеше на световното по футбол направи родината ни на карнавал!!!!