Таблети и смартфони - любими играчки на децата

Таблетите и смартфоните са любимите играчки на децата до 8 години и в България. На 4-5 годишна възраст най-късно децата вече имат в ръка мобилно устройство.

Обратно в новината

Коментари - Таблети и смартфони - любими играчки на децата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те тия деца на хора няма да станат.

Трябва да станат като кучето на Павлов Може и да отнеме време но ще стане

Затова основната част от децата, постъпващи в първи клас не могат да четат въобще. Да не говорим, че и родителите нямат никакво намерение да карат децата си да четат книжки, защото така им е по-лесно.

Ами затова после като пораснат стават бездушни, защото не са чули нито една приказка, но пък от 2-3 годишни стрелят и убиват в игрите на телефона на родителите си, защото пък родителите нямат време за да им четат приказки. Майките се чудят кой МОЛ да обходят, татковците пък са заети с други "важни" дела.

Идеално, развива се информирана генерация. Вижда се краят на ръждясалите тъпунгери от миналата ера.

Кой ще ви храни, бе генерация! Смешник! От глад, студ и мизерия ще умрете ...

акаунт във фейса за 50 стотинки, а само допреди няколко годинки простаците плащаха по 50 000 на други простаци но от парите на най-простаците..

моите деца ще получат достъп до телефон или компютър само при пълнолетие. или не по-рано от 15-16 години. до тогава могат само да си избият от главата, че ще им купя такава простотия. сега ги уча как се играе кър и ръбче. изненадан съм, но много се забавляват.

Подкрепям! Въпроса е как се чувстват децата ти, като всичките им приятелчета ползват таблети.

ми то и навремето другите деца имаха все хубави играчки, а на мен от инат ми даваха само останалите от кака ми. единственото, което ми се купуваше всяка седмица беше топка (волейболна, че футболната бе с около 50% по-скъпа), че ги губех и пуках. и не съм се чувствал зле, а си бях щастлив, защото имах топка, която да гоня по цял ден по ливади и шосета.

Е защо не си играят ?

А на песнионерите от Дир форума, любимите играчки са Калашниците, с които са си играли в Казармата! Затуй само за казарма говорят. Казарма, казарма, ама унуците им избягаха на Запад!

Западния вятър добре ти е продухал чутурата - нищо не е останало вътре. Ама нали е западен...

Някои деца правят наистина пари онлайн (не мизерните 50 стотинки за фейсбук профил). Примери: писане на статии (т. нар. seo съдържание и не само), превод от един език на друг, а някои по-бързо развиващи се даже програмират и правят сайтове. Парите ги получават по сметка на доверено лице (родител, брат, баба, дядо) - т.е. ползват самоличността на някой пълнолетен за да полагат нелегален детски труд (което не е нещо лошо само по себе си, ако не пречи на обучението) - дебелите бюрократи се пръскат от яд, че децата изкарват пари без тяхно разрешение.

Гледам лифта, люля се нат писта, А отдолу, мойто Банскоо оо ооо ооо! Банско мое, чекалък за Мурви, да лутам по свьету, що ме пустии ... иии! Банско

Между другото нямам нищо против да си говоря лично.: )

Мое Банско, селска Кръчмо, над теп бийе, връх Тодорка- Узнак-средище на О-лигарсе! Музикална къща "баба Тодорка" Разпрострнениете е апокрифно!

няма да е зле непулнолетието в булгария да започва от 17 години...

защо само на децата ,някои си живеят в смартфоните и таблетите ,което е кофтии...и трябва да бъде ограничено...Да кажем съвсем скоро .:)..да спрат да се зомбират

Човешкото развитие тръгна в обратна посока. Държавата, която успее да спре това тотално затъпяване на децата си, ще бъде бъдещият господар на Света ...

Никой не се замисля за две основни опасности - вредните електромагнитни излъчвания от тези устройства и изкуствената светлина със спектър увреждащ зрението.

Каквото и да си коментираме, таблет/смартфон в тази възраст си е тотално средство за затъпяване. Децата го използват само за игри, но не интелектуални или състезателни. 99% щракат по бутоните или галят екрана без да съзнават какво точно става. Кефят ги разни подскачащи дебили и си мислят че нещо управляват. После се превръща в наркотик, иди се опитай да му го вземеш. Спорт и игри на въздух, това му е майката.

Аз лично съм против на малките деца особено под 7-8 годишни да им се подаряват смартфони или таблети. Виждам много познати, които дават таблети или телефони на децата си 2, 3, 4 годишни, защото когато детето е пред екрана е като хипнотизирано и не "занимава" родителите си. По-добре е родителите да осигурят интересни игри и да научат децата си да могат да играят сами или с други деца, отколкото да ги хипнотизираме пред екрана от най-крехка възраст.

Извънземните са напред с технологиите и вижте на какво са заприличали - голЕми глАви и хилави телца...

Едно време беше пълно с деца по улици и училища които играеха там. Сега децата просто не знаят какво е игра. Децата масово общуват в интернет, забравят какво е да се общува на живо. Интернет става после и заместител и на секса. Резултатът е че вече не се раждат български, и европейски като цяло, деца. Родителите предпочитат да разхождат кучета. Мюсюлманите нямат такива проблеми. Резултатът е видим и скоро съвсем ще се усети.

аз пък като се прибирам вечер виждам че парковете и училищата са пълни с деца които играят. Излезни малко вънка и се огледай. Спрете да говорите за сегашните децата като че са болни от проказа. Играят си и вън физически и в нета. Детето ми като се стопли напише ли домашните и с часове не мога да го прибера докато се стъмни. И на игри в интернет играе после.

За малките - таблети. За по-големите - таблетки.

Горките деца. Като се има предвид че когато станат възрастни, много от тях покрай работата няма да могат да отделят очи от мониторите. Жалко за пропиляното им детство.