Мазилката на новия ”Квадрат 500” започна да пада

Мазилката в две от залите на чисто новата Национална галерия "Квадрат 500" падна от тавана, алармираха посетители на музея във Фейсбук.

Обратно в новината

Коментари - Мазилката на новия ”Квадрат 500” започна да пада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е айде сега кусури ще намирате - една мазилка паднала, и се повредила една инсталация щото валяло сняг. Ами това си е форсмажор-сняг да вали. Как може нали Бойко каза да ловят снежинките във въздуха, а те гадните комунисти саботират ловенето и ето резултата. Също да спрат да мрънкат и ония от Монтана за околовръстното - нали Бойко сряза лентичката и беше чисто ново със здрав асфалт. Кой ги кара да се радват толкова много и да се возят по него? Те са си виновни че асфалта се изронил и станало цялото на дупки за има няма месец.

че мазилката от тавана пада заради некадърни майстори,а не заради инсталацията на сградата........аз вкъщи като нямам инсталация да очаквам ли тавана да падне тая зима при положение че си е там откакто се помня

главболгарстрой?!!? с тази руско звучаща комунистическо смърдяща фирма , толкова !

Мазилка на година! Ово е стандарт! Е може и втори рак да му образувате на Вежди, но какво да ги прави недопилите строители? Сградата е добре пригодена за музей като цяло. Поставени са много изложби дори и изложби на ужасната картина и тъжната новина, но все пак сградата е пригодена. Наистина падащата мазилка е срам за строителя и трябва да го викнат да си оправи стената.

Hяма нещо на което Boiko Borisov да не е резнал лентичката и да не е дефектно.Tози човек е проблемен и носи проблеми на балгарите. Bреден е .

Kомисионата за грберите е била повече от 10%.Hе се нагушиха.

FuckTheEU

Спешно трябва да се "усвоят" нови милиони, на цецо му трябва нов апартамент.

Бат` Бойко рече да не гледаме дреболии, а че много неща се правят. За нещата, които се правят, от нас се вземат няколко пъти повече пари от нормалното, но това също са дреболии. Едрата организирана престъпност си е дреболия и т`ва е!

у дома няма никаква специална климатична инсталация И ВСИЧКО Е НАРЕД защото е правено без да се "усвояват" пари и на вилата, която е в гората и се ибирава 2-4 дни месечно - тоже ВСИЧКО Е НАРЕД защото е правено без да се "усвояват" пари държавичката е нападната от паразити !!!! ГНУСНА РАБОТА !!!!

Жив апотеоз на случващата се повсеместно картинка. Няма нищо случайно, Господ си знае работата.

Вкъщи няма регулираща атмосферата инсталация, но не ми пада тавана.

Това, се случи, защото в Ландън по време на "Цирка", Третият мандак на Борисов силно се разклати!

какъвто премиера, такъв и тавана. И президента също, заедно с министърите.

Да почва бързо ремонтъ, че ще го таковам ... вгзъ!

ТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ КАЧЕСТВЕНО И ДА СЕ КРАДАТ МИЛИОНИ ОТ ОБЕКТА!!!

Самото име-"Квадрат 500", лично на мен ми звучи отвратително с препратка 500 г. робство.

Ако вдигнат винетките и ще се оправи мазилката .

Ако намалиш алкохола няма да имаш проблем с цената на винетките.

Бойко пак е виновен, нали?

Когато всичко което открие с фанфари почне да се разрушава след месеци - явно има нещо гнило към главата, не към опашката.

Не, Мики Маус е виновен, че той се хвали с откриването, той даде парите за изпълнението и той избира изпълнителя! Прост си, колкото вожда ти!!! Аре марш да му целунеш портрета, че иначе няма грантове от америка за България!

Този, който е избирал материалите, който е мазал тавана, който е супервизирал проекта и още много други преди Бойко.

По-добре музей с падаща мазилка отколкото само падаща мазика.

Тъй де по-добре да усвоим едни пари отколкото да не ги усвоим. Нали това ти беше идеята или не съм те разбрал правилно?

Цялата държава е така... Усвоени милиарди... Мазилката пада, асвалта се нагъва, дупки навсякъде

материалът е лош - в пряк и преносен смисъл. не отговаря на БДС.

ех като се сетя що гърмене падна преди години докато съборят мавзолея... три дни и три нощи! а днешното само се руши и пада. :)))

FuckTheEU

Резилът и там беше огромен. Помня интервютата на руските туристи тогава, цитирам по памет - "Немножко обосрались".

Нормално е,все пак ГЕРБ са го правили.Със сигурност мутрите са откраднали поне половината пари.

Преди 5 дни си взех телефона от ремонт. Гаранционен. Телефона е s5 samsung. На един месец. Я да ме светнеш кой е откраднал тука парите и как ГЕРБ са виновни. Нема начин да не са, само не мога да измисля защо. Ти ще знаеш.

кой ти ремонтира телефона? кой ти произведе телефона? материалът е лош - в пряк и преносен смисъл. не отговаря на БДС.

Ти кво си мислиш, че като си взел Галакси S5 и това е върха на техническата революция? Взел си евтина корейска пластмаса, която се произвежда да изкара гаранцията на ръба. Как иначе "тарикатите" ще си взимат всяка година друг телефон на лизинг, срещу ипотека на панелката у Люлин? Сравнението ти е неуместно, защото някаква слушалка, която струва една средна работна заплата, няма как да се сравни с нещо, което беше правено сума време и то за цифрата от 24 млн. Доказателство за кражбата е, че едни и същи фирми се избират, въпреки некачественото строителство!

Нали не си отварял обществена поръчка за Самсунга?

Аз пък бях в музеи в Германия преди 6 месеца, които са в сгради или на по 400-500 години или почти нови (30-40 години), ама нищо не пада никъде.

Сега ще те "светна" по въпроса...защо Бойко е виновен за всичко! Защото именно той реже лентичките за щяло и не щяло; той се бие в гърдите колко " милиони и милиарди" са инвестирани в България, а това, че тези фирми продават пълни ментета продукти...никой не контролира. Впрочем, контролитат на Свиленградската митница - уж я ...затвориха, смениха служителите и пак току преди ден струпаха там жандармерията. / можеше и армията, ама нея вече горката никаква я няма/. А знаеш ли защо ...пак, ами защото пак не са си платили на Бойко и компания. Преди 20-30 години, никой не я затваряше, никой не арестуваха, защото всички редовно си получаваха парсата и имаше достатъчно и за митничарите и за Бай Тошо и компания. Но сега...не...тия новите/ пребоядисани стари/ са алчни и ненаситни и искат всичко да е за тях, а народа ...вълци го яли! Ето за това, за всичко е виновен Бойко. Ти как мислиш, лесно ли се става пт пожарникар и обикновен бодигард, за има няма 15-тина години...милионер? На Рокфелер му трябваха около 50 години!

Ремонта на сградата е бил на стойност над 27 милиона лв, а след около 9 месеца след завършването му мазилката вече е започнала да пада! Явно голямо "усвояване" на пари е паднало там!

По отношение на качеството нищо в света вече не е като това отпреди 10 и повече години.Никой няма сметка да прави дълготрайни неща, все едно какви са те.Така че не се надайте!

Ама добро заглавие нали! Веднага хваща окото. Иначе от снимката си личи - не е мазилка а е латекс. Чудо голяма. Нали затова е гаранцията. Я да ви видя - колко от вас са връщали разни уреди за ремонт в гаранция? Всички. Тук що е по различно?

а знаеш ли колко непризнати гаранции има? в пъти повече от признатите. с мазилката ще е същото - няма да признаят гаранцията. а ако я признаят ще се отремонтира отгоре-отгоре. и ако пак падне мазилката следващият път ще трябва да обвиняват летните жеги (вероятно).

Чорбаджи дай парите , че комина ще падне.

Кажете после, че в Бългаиря не е все още социализъм... Так го помня, все оше е така. Само дето партийните секретари промениха длъжността си в партийни перачи на държавни пари. Преди комунизма направеното, все оше се крепи, стига уродите да не са го нарпавили недостъпно за поддръжка на покрива. Тогава е имало качество. Днес е комунизъм, т.е. разруха.

ха ха ха това е като ремонтът на магистралния виадукт. Как пък ти го роди тиквата - ами то от соца - комунизъм НИКОГА не е имало - всичко стои - само колко дни гърмяха мавзолея бе, аланкоолу. И кое е това, което стои отпреди соца, я да ни светнеш-язовири ли, пътища ли, електроцентрали ли, колко заводи са отпреди соца. Е имаше бозаджийници, тепавици, налбантници, фабрики за мармалад, локум.....ДА ТИ ИМАМ ИСТИНАТА, че да я сложа в рамка. Ама сигурно и рамката, ако е от днешно време ще се разпадне - ха ха ха. ако не беше тъжно.

Имало е отпреди соца примерно големи текстилни заводи, някои от турско време даже - в Габрово, Сливен и другаде.

латеск сил студ ли, каквито и да са причините е трябвало да се ПРЕДВИДЯТ. и СЕГА КАКВО - ХВНАНИ НА БОСИЯ ЦЪРВУЛИТЕ.

у нас вече няма майстори. всеки знае повече от другия , всеки плюва другия и накрая картинката е жалка.

Не сте хора, ей. Пак ще му вдигнете кръвното. Нека си почине от мисия Лондон.

- Колко квадрата мазилка паднаха от тавана на току-що ремонтираната галерия? - 500 квадрата.

Фандъкова и Бойко Борисов са виновни и ГЕРБ, Глобалното затопляне е виновни , а те са включили парното, още да догреят и други там подгреващи уреди, световната криза е тук, а те са още там, да си вървят в къщи и гасете лампите точка.

У нас качесвото на извършената работа не зависи от партията, която е на власт, а от отношението, манталитета и алчността на българския "майстор". Всъщност, каквито политиците, такива и майсторите - строители, дърводелци, водопроводчици....

Така е, но аз предпочитам да обвинявам политиците. Така няма никаква вина в мен самата, освен това безпогрешно се вписвам в блеещото същите трели стадо.

Главболгарстрой се прецакват с подизпълнители, Щрабаг с летището, а и не само - също. Платените пари за ремонт са ужасно много според мен.

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ:КРАЖБИ,УБИЙСТВА,ЛОШО КАЧЕСТВО,ДАЛАВЕРИ,СМЪРТНОСТ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО ЗА СМЕТКА НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!!!

Боко тиквата и пешов са дупе и гащи :) Как няма да пада мазилката, като поне 1/3 от тия милиони отива при тиквата!

Поредната "Кражба с конкурс".

Квото името такава и мазилката.Кой идиот ще си кръсти Националната галерия Квадрат....еди кой си номер.Само пианде и тиква.Какво се учудваме че сме на опашката на света при такива .......титани дето си ги избираме.

в кой квадрат точно е изпадала? И колко квадрата от тавана са паднали?

ами 500 квадрата са паднали . нали ти казах бе

Усвоеният-усвоен, битият- бит, е-аният- е-ан, важното е, че се усвояват нещата и те така....

Чудна ми е цялата тази работа! За да пада мазилка от недобре направен вентилационен отвор, то значи е имало от седмици течове или поне влага. Това не става за три дни. Никой от музея не е забелязал? Не е уведомил фирмата? Главболгарстрой е една от най-големите ни фирми в областта и не би допуснала да се компрометира така, ако са знаели. Защото е повече от ясно, че всички такива проекти се гледат под лупа и с особена наслада се търсят дефекти в тях - нали са държавни проекти, а държавата не е наша, а ничия! Хубаво правеше Партията - не строеше нищо и дефекти просто нямаше. Един дефект на непостроена магистрала или спортна зала не може да бъде посочен - следователно безупречна работа. А парите пак изчезваха..

Партията построи толкова много в миналото, че "днешните не могат дори само да го боядисат"! Пък и трае много повече!Я надлеза до Яна-парчето се откъртило, ама след 30 години...!

Знаем го този лаф. Каквото построи си го взе, тъй че не е наша работа да й го боядисваме.

лош е материалът - и на тавана , и тези , които са го поставяли. това ,че фирмата ще отремонтира всичко за своя сметка не ми го фалете. фирмата вече може и да е "фалирала". така ще се случи и с прословутата програма по санирането на панелките. година-две я издържи стиропора , я - не.

Ах този гаден сняг,саботаж!

А така!!:):))) Само да критикувате знаете "бугаристанци"...:):))))) ВидЕхте ли бе,че снегът е виновен,щото предизвика щети на температурите,`дето предизвикаха щети на инсталацията,`дето предизвика щети на вътрешното климатизиране,`дето предизвика щети на сградата,`дето предизвика щети на латекса.... Така,че внимавайте,ако минавате покрой сградата и ви падне нЕкой прозорец на тиквата,т`ва е `щото са предизвикани щети на смукателната система,`дето изсмуква прозорците навътре за да стоят където са ги сложили,разбираш ли......

Няма път, няма съоръжение, което да е открито и до 1 година да не се налага ремонт. Винаги се казва, че ремонта е за сметка на строителя. Кажете какви глоби сте му наложили за причиненото неудобство!!! Омръзна ми от "наши фирми"!!!

не само ДПС има обръчи от фирми. И герб е така

Милиони бяха усвоени, а мазилката пада НЕ "УСВОЕНИ", А "ОТКРАДНАТИ"! ... ВЕЖДИТО ПАК ЩЕ СЕ ОПРАВДАЕ НЯКАК СИ

А след 5 години като изтече гаранцията - какво....?

НИЩО! Като магистралите - ще се правят наново с наши пари от винетките!

Защо обаче никой не каже истината в очите, а те е : МАЗИЛКАТА Е ПАДНАЛА В СТАРОТО КРИЛО НА СТРАДАТА, КОЕТО ЗА ПОСЛЕДНО Е РЕМОНТИРАНО ПРЕЗ 80-ТЕ ГОДИНИ. Нали обаче са все големи разбирачи коментиращите във форума... Проверете си фактите преди да говорите.

Тогава от музея за какъв изпълнител и гаранция говорят? Айде вземи малко да мислиш, а? Или на вас от герб не ви плащат да мислите?

"Помещенията ще бъдат затворени докато трае ремонтът, а той ще е за сметка на строителя, защото сградата има 5-годишна гаранция, уточниха от музея." Интересно е да знаем колко ли е законната гаранция за качеството на настилката по новите магистрали??? А какъв е гаранционният срок на по-старите" магистрали и пътищата от републиканската пътна мрежа??? А какъв ли е гаранционният срок за качествена работа на текущото Правителство на РБ???!!! :(((((((( Кой ще ми отговори?!?!?!

призракът на инджинерът-рабфагаджия. Духът му броди от стая в стая и провежда експерименти по съпромат. После пие бира и са уригва, смеейки се.