40 млн. лв. повече за направления и изследвания

Парите за медицински направления и лабораторни изследвания ще бъдат увеличени с 40 милиона лева. Сумата ще бъде взета от оперативния резерв на НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - 40 млн. лв. повече за направления и изследвания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета коментарите се отчайвам от демонстрацията на арогантна простотия, неграмотност,неинформираност,злоба и желание за изява на всичко това.Ужас_

Здравеопазването в Бг било ''УЖ'' БЕЗПЛАТНО ............................. ,НО СИ ПЛАЩАШ!?

Ми за мангалите повече да има в. Пирогов как. Лекуват без. Пари а на дъщеря ми за една манипулация искаха да плашам 60лв хем е осигурена темата е неизчерпаема

Ами нали е за вашето дете-защо Ви се свиди?

Крайно време е да се увеличи цената на прегледа при специалист,която не е променяна отдавна.

цените на специалистите...направо сме умрели. Джи пи та та направо..да сключват договори и с погребалните агенции.

Анр не ми. Свиди винаги ще ги дам въпроса е защо на магалите не взимат за да плащаме и за тях ясно ли ти е??

Е ,сега вече слагаш "палеца"/дланта,де/, доплащаш си и Касата плаща на специалиста манипулацията!? Нека да ти каже, че ти няма нищо или че имаш рак!? Сичко да са напише там у къмпютъра и са пази у сървъра, като вика внучката! Е, и сеги ша ни лъжат, ама по-малко!?

като пише у компютъра.. То и сега трябваше да ти дават на хартиен носител диагноза при преглед ама малцина го правят.. Просто довиждане...и рецепта.

да ми види сметката.... Мойто джи пи е стиснато за направления.Появи ми се една по голяма бенка..и отидох да я види.. само дето не ме наби че му губя времето..Минаха две години..стори ми се че бенката която е плоска и черна е станала по голяма и се уплаших...Отидох пак и му поисках направление за кожен лекар...отказа ми и я определи като старческо петно...Ама...аз съм на 60....смънках. Прибрах се със свито сърце..и мъжа ми отсече отиваме в онкологията и ще си платим,няма да се тревожиш.. Отидохме и от вратата щом ме видя онколога каза...Меланома...т.е.рак на кожата. Последва операция и т.н. Това недадено направление можеше да ми коства живота.

То не е стиснато,ами няма направления.Защото ако ги превиши ще ги плати от джоба си,въпреки,че не е взело и лев от тях.А ти толкова ли нямаш 50 лв да отидеш на специалист.Май ти си стиснат!

Та този лекар ме въведе в заблуждение... а аз се доверих. Трябваше ли аз да се усъмня при второто посещение...аз не съм лекар

менгеле =москов и борисов - разстрел за гаврата и геноцида с болните и всичи българи

Това не е реформа в здравеопазването .Това е админидстративна реформа с основни задачи: 1/Ограничения финансов ресурс да отива само в правилните /наши /болници 2/Да се ликвидира дребната "конкуренция тук-там из провинцията 3/Да се ограничи достъпа на плебса до лекари ,болници и аптеки /вж пръстовите отпечатъци / Ограниченият достъп ще развърже кесиите ви за луд кеш ама само във Високотехнологичните звена .Зер нали затова ги направиха -да си върнат двойно и тройно инвестицията .4/здравната карта да държи в "шах" непослушните лекари ,защото чисто субективно ще е решението ,кой ще работи с договор и кой не. Очакваме следващата стъпка ,ако искаш да работиш като лекар ,трябва да си член на ГЕРБ .Ада предстои ....

ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗАЩО ИМА САМО ЕДНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА? ЗАЩО ТЯ ТРЯБВА ЕДНОЛИЧНО ДА РЕШАВА КАКВО И КОЛКО ЩЕ ПЛАТИ? ЗАЩО С ОСИГУРОВКИТЕ НА ХОРАТА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ ЕДНОЛИЧНО? ЗАЩО?

Тия които ти дърпат конците ще те изритат преди да си направил каквото и да е в полза на здравеопазването. Не ги устройваш. Тях ги устройва непрекъснатото повишаване на разходите за здраве. Дръж се , но ха дано ама надали.

Борисов, не е задължително да си министър председател. Няма да свърши света, ако не си премиер

Москов още ли е министър?

Ако беше само до министъра??! - С мед да го намажеш и да го оближеш!!

Аман от електронизацията!!! На хроничните - мислите ли , че всеки път иследват кръвта и урината? Отварят компа, малко " бутат " последните данни и ....готово!? Здрави сте!!! Ходете на различни лаборатории. Ама знае ли човек ...с тези мрежи .. в "какви мрежи " ще попадне??! То си е Божа работа!

Предвидливо ..ще те доложат на д-р Грозев!?!?

Да е ,то 40 млн., няма да стигнат само за 1 месец за бежанците...

Нещо ми се губи....Този още ли е министър??????

someone

по-добре да се дават направления за наи-малкото нещо и хората да са спокоини, отколкото прекалено да се пестят и като резултат хора да умират.

всичко е лъжа!Изследвания се плащат ,но не се правят защото ,,реактивите,, са проблем!Кълца се човешка плът ,в пъти повече от нужното,само да се докарат още парици и т. н.Бакалството е водещо ,не грижата за бгейците.Москов не е глупав ,но защо ли се прави на улав?Защо ли?

Ако страдам от куродръв трябва ли да ходя на специалист? Джипито не може ли да ма "опрай" ..за 1 лев? Нали ще прехвърляме дейности към доболничната помощ? А?

Приготви още 5 лева и в края на работното време - "ша та опрай"! Аз така праа... и ма кара и до дома!?

Така е. Джипитата трябва да поемат "достъпните заболявания" и да ги отстраняват на място!... "стига да няма опасни вируси и бактерии"...

баи!!!тои и за ,,уи,, не става, как да наречем закриването на едно кардиологично което обслужва 2 4 0000 хиляди човека??? или може би че са открити в този раион и няколко ,,частни,, но никои не стъпва в тях???

да бори.....с високо технологична медицина...А колко хиляди трябва да доплати пациента? Високите технологии в медицината са много хубаво нещо..но са недостъпни за обикновения българин...те са за богатите..за хората с пари. За обикновения българин е предвидена медицина...с 50 години назад. Това е то...здравеопозването,поне да беше почтен с хората..е не да ги лъжеш в очите.

за 40 милиона лева, колко много ковчези могат да се сковат!

Пот това заглавие Немския Пресов Орган информира , как премиера Втори Мандат, хер Бойно Борисев, ще ощастливи последните дни, на умиращите от Гладна кома* пенцйонери.

Като за ония, с Форашки или някакви Охранители!

Как може ,....27 г. да се реже от здравеопазването?

ФЪФ Бг ,всичко може ,всичко е позволено...,макар и незаконно.

и то здравен,не спазва законите .. как ще ме убеди...че ще бори онези ...другите...които също не ги спазват???

Москов! Какви пари какви направления увеличаваш, майка ми е онко болна и от нова година част от препаратите си ги купува сама защото една не малка част тези препарати не се поемат от НЗОК от 01.1.2016. Това ли е здравната реформа на ГЕРБ и РБ. Да горите в АДА.

Пенсинната реформа вчера даде резултат. Един умре на опашка за пенсии

деер

Т.е. който източва - да източва! Супер схема! Ами, всеки народ си заслужава управниците си ....

Просто Москов нито е човека,нито това е начина. Това е най лесния начин...репресия върху пациента. Лекарската мафия няма да пострада, просто ще и се усложни работата и ще се попроменят играчите. Честните лекари...няма да получат обещаното...а на пациента ...жална му майка.

деер

Предлагам ти да правиш разлика между лекар и доктор!! Първият лекува, а вторият има на негово име документ , че знае как да лекува. Последният става или лекар или колекционер на медицинска диплома....Съгласен?

Като обедини 9 софийски болници... какъв е резултата? Колко административен персонал намали? Колко пари за административни разходи спести? С колко увеличи заплатите на докторите и сестрите? Какъв финансов резултат имат сега тия обединени болници? Лаладжия!

Въпроса беше да изгони д-р Дечев че не му играеше по свирката

ми то само за мигрантите няма да стигнат, пък ние хем здравни ще плащаме, хем ще плащаме за лечение и консумативи и т.н.

Пешо-Ваксината

Пийте греяна ракия , яжте чесън и чукайте на дърво да не се разболявате . Щото влезете ли по някакъв повод в болница , никои не ви гарантира как ще излезете .

Sm3hurk0

аааа ха. да се внушава, че Москов мисли за болните и да му се лъска имиджа !

Не е нужно. Човека се мъчи да промени нещата в посока на реалността - пари за свършена работа, пари за болните, превенция и т.н. Глупавите хора търсят теле под вола и обикновенно си намират един меп.

компроментиран министър бе!

Ти стана като поповете бе! Не ме гледайте какво правя,слушайте ме какво ви говоря...

дрънкаш. След като се омаза с ваксините,внимавай с отпечатъците... Няма правиш народа разокав,щото здравните мошеници крадели. Ще ти видим ..и .направленията...не се притеснявай.

Какво омазване бе кретен. От ваксините спести 5 милиона разходи, като едновременно ги осигури за разлика от предишните министри.

поредната ЛЪЖА

източват се пари на поразия от тази Здравна каса. Населението намалява, а болните растат. Парите за здраве са вече 5 пъти повече от времето на соца, ама пак не стигат.

Цените са завишени в десетки пъти- грижим се за западната фармацевтика и за частните болници.

До минусчията: зъболекарска упойка преди 5 години- цена на придобиване по фактура /зъболекарят ми е приятел/: 0,70 стотинки ампулата. Ти ми кажи колко струва услугата при зъболекаря по принцип.

Ей, какво ще рече "болните растат", може би искаш да кажеш, че растат болниците на "другарите" и заради тях ще трябва да съкращаваме другите болници, за да си точат на воля непрекъснато увеличаващите се средства, отпускани от бюджета всяка година за здравеопазване. Расте само броят болни, които са преминали по здравните пътеки и са излезли от там не по-здрави, а по-бедни, по-болни и по-отчаяни.