Убити и ранени във влакова катастрофа в Германия

Най-малко 10 души са загинали, а около 80 са ранени при челен сблъсък на два влака в германската провинция Бавария.

Обратно в новината

Коментари - Убити и ранени във влакова катастрофа в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално е! Германия е 80 милионна държава! Годишно немските железници превозват няколко милиарда жители! И от тази гледна точка една катастрофа на 5 години и при няколко милиарда железопътни връзки е много малък коефициент! Не говорим за проценти, а за няколко хилядни промила! Една грешка на няколко милиарда е нормална!

Така е когато в страната се навъдят много НЕГЕРМАНЦИ

Немският локомотив боксува и влакът дерайлира. Дойче Бундесбаан вече не е същата. Както и Луфтханза ...

след тридесет години някъде в ,,халифата,,!!! ,,..,,..говорителят на емир-баварската полисия Махмуд Каун-от-дърне поясни, че районът, в който са се блъснали челно двата ,,кервана,, , е близо до река ал-Мангал-фал -бин-ладен..,,!!! възможно е ,,германци-терористи,, да са подплашили ,,камилите,,!!! един от диспечерите в станцията на ,,експрес -камел-арабия,, вследствие на трагичната вест се ,,преселил,, в рая!!!

че си идиот

Такива работи в Германия - образец на точността и надеждността не се случват НИКОГА без външна намеса - в случая брадатата паплач...айде!

Случват се и то не толкова рядко! И все пак жертвите са далеч, далеч под автомобилните!

и тук прозира дългата ръка на дребния путин от кремъл

Ааа,дребен-дребен ама се доказа като най-голям/путин/ :))

на ,,умерената опозиция,, -путин им се привижда!!!

Аз, пък не изключвам версията за терористичен акт! Ислямистите имат за задача дa трепят и унижават местните и да правят място на новодошлите ''мохамеданци-германци''?! Меркелица, нали отиде в Турция, да докара още, че тези са й малко. Отвличане на вниманието от важните проблеми, му се казва на това. И, понеже, баварците не щат мангалите, сега ще ги съботират и трепят по всевъзможни начини. Циганизацията на Европа продължава. Жалко за загиналите! А, изтрепете всички бели, та да ви питам, аз вас майм*уни, кой ще ви храни?! Европа ще заприлича на Сомалия след 20 г. Продължавайте да вкарвате племена, на ниво родовообщинен строй...

утре къде ще бъде инцидента ?? вчера беше в софия , за щастие без жертви !

Какво е имало вчера в София?

в 10.30 на полощад "македония " трамвай излезе от релсите и се сблъсна с друг, ватманката бе ранена...

Какви ли не идиотизми и теории на конспирациите прочетох тук. Истината е, че диспечерът е получил инсулт, а другият не е могъл да реагира.

вторият само ,,викал,, аллах-акбар!!!

може инсулта да го е получил като е разбрал че вървят към челен удар!!! така че...!!!

Азе пък ви кажувам, че иде реч за срязан или липсващ кабел от автоматиката на стрелките!

,,..говорителят на баварската полиция Матиас Кнот поясни, че районът, в който са се блъснали челно двата влака, е близо до река Мангфал..,,!!! понемчено името на реката от ,,мангалфал,,!!! може би местната ,,популация,, е шетала по ел.обурудването на линията!!! шегата на страна!!! преди две години ,,ислямисти,, във франция бяха отрязали кабели регулиращи движението на влакове!!! смятате че ако е имало нещо подобно ще ви го кажат сега???

Нашите сигане,пардон роми,го правят отдавна/колко кабел изпорязаха/...за терористи ли да ги броиме

не забравяи че ние сме с ,,умерената опозиция,,!!! правят ,,обучение,, в реална обстановка!!!

Жалък, по-жалък, най-жалък, българска мурзилка

Турците, пак вият, където не трябва, а поне подбирайте статиите?!

Ало, Дира, сменете Мюнхен на Москва та да има над 800 комента. С тази Германия тролчета като антиком не могат да изкарат пара...

в ,,ал-арабия,, имало и влакове??? скоро и ,,внос,, на камили!!! при толкова ,,нови,, камилари!!!

Други източници вече обновиха новината - инсулт на диспечера, вторият сигурно се е объркал, докато съобрази какво да прави най-напред, вече било късно.

По едно време се чуваше, че германците ще взимат да управляват БДЖ.

След като летищни работници в Кайро са се продали на ИДИЛ и са сложили бомба в руския самолет, защо да не допуснем, че някой мургав диспечер в Германия няма да насочи два влака един срещу друг за пари или в името на Аллах. Да не забравяме, че министър-председателят на Бавария е най-силно се противопостави на Меркел и поканата й към мигрантите. Това да не е наказание или предупреждение за Бавария?

Ами щото диспечерът не е като хамалина. Би трябвало и технически средства за защита от подобни ситуации да има. Едва ли всичко зависи от един човек и дали той в момента си бара пикалото. макар, че преди 2 години в мадрид един луд машинист обърна цял влак, що пък да не.

Не ставайте смешен - стрелките се управляват автоматично, понякога дублирани от стрелочници и задължително дублирани от семафор, ако стрелката не сработи по някаква причина! Проблем със стрелка е малко вероятен, по-скоро някой е пуснал два влака по една и съща линия.

било терористичен акт, но да не забравяме, че влаковете принадлежат на частна френска фирма!

Сори за жертивте, но ако само за минута помислим какви щаха да са отзивите от Германия, ако такова нещо стане в БГ. Като им познавам 'националните особености" да размахват пръст и критикуват всички, да вземат първо да си оправят собствените бакии, дори и транспортни.

Описанието, което давате пасва идеално на българския манталитет! Много сте объркан/а.

Германия тръгва по нанадолнището. Къде е прословутият немски ред?

В България . . .

За човешка грешка да си чувал? Тя не е популярна в България, където варенето на ракия е най-усъвършенствания технически процес. След него следва пиенето на ракия на маса и коментирането на неща, които не се разбират.

Чушкопека, чушкопека забрави...

Откак я приватизираха тази отсечка преди 3-4 години, обслужването като цяло се влоши.

частно.

Самолетният транспорт и в частност Луфтханза са къде-къде по-сигурен транспорт от ЖПто.

германците мрат като мухи по ЖП-тата, оная меркел си развява шундата с Ердоган.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул?! Наистина си резил и то доста тъп!

Важното е, че ти не си тъп. не бери грижа за мене.

Като гледам за каква реакция става на въпрос мога да кажа евала на немците - хеликоптери, десетки линейки, екипи от Австрия... това ако беше станало у нас, щяха да дойдат 2 пожарни еднатата от които щеше да се развали още при тръгването и две линейка без никакво оборудване и с мрънкащи доктори в тях.

Така си е. Ама кажи цената на ЖПбилета в Германия и съответно в БГ.

а защо поне веднъж не отнесем цената спрямо заплатата а !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да не говорим,чев Германия за 19 евро(40лв за по-лесно) може да пътуват 5 души цял уикенд ,ок ?! В БГ 5*30=150лв отиване и връщане София-Русе .нещо да ми кажеш ?!

Не "става на въпрос", а "става въпрос" без "на" в средата. Малограмотници! Иначе се пишете големи патриоти, имате мнение по всички въпроси, а родния си език не знаете! От езика започва всичко. Вярата и буквите са ни спасили като народ, а сега не практикуваме нито едно от тези две неща!

След дъжд - качулка и след сватба-булка!

Танте М. се попрестара вчера пред медиите Анкара да плюе по Путин, обвинявайки го за хаоса в Сирия. За такива клевети трябва да се носи отговорност. Хората може и да недочуват, ала Бог всичко види!

Що така, те уж са технически (само)развити германците. Де да можеха да обвинят и за това бежанците, но те едва ли са на такива позиции като машинисти.

машиниста само кара влака и следи. Линията се "отваря" автоматично от диспечерите и компютър. Така че грешката не може да е в машиниста при тази катастрофа.

интересно, ако това беше станало в Русия, какво щеше да се коментира тук: путин е виновен, руснаците са алкохолици и затова стават катастрофи в Раша... Сега Меркел няма нищо общо, а германците са точни, работливи и не пият. Така че ми е трудно да разбера защо е станала катастрофата!

Има едно просто обяснение, но дали така е станало... В Германия има много негерманци - араби, негри и прочие. Те не могат да се сравняват с немците по педантичност. Също така сигурно има и много немци, които са прихванали мързела и др. отрицателни черти от съседите си негерманци и така ако някой подобен служител сгафи и ей ти катастрофа!!!

Меркелизацията стигна и немските железници. Жалко за погубените.

Ей, разпущиха са тее германци! Тва не са веке германците от соца!? Лъжат , крадът и прааат катастрофи! Позната ли ви е картинката?

Трудно ми е да проумея що за хора пишат тук, след като дори една такава трагична новина могат да я превърнат в дебат "Русия срещу САЩ". А пък за тези, дето злорадстват, че "не сме били само ние толкова зле", направо ми е трудно да разбера хора ли са, или само на външен вид приличат на такива.

е ти па мемориал на жертвите от инцидента ли построи :) или напълни кофичка от кисело мляко със сълзи :))) аре стига се прави ...пепираме си се на тема Сащ срещу Русия щот сме инати прости балкански глави :) и т'ва ни е темата тея дни

Макар че си прав, гледано отдалеч това е статистика. Както някога твърдяха, че всяка минута умират средно по 4 човека. Няма как да тъжиш за всичките. А ако бе станало в Китай, можеше и да няма новината.

Че не мога да тъжа за всички загинали навсякъде по света, е вярно. Просто ми е странно как някои хора не могат да проявят съпричастност поне дотолкова, че да не обръщат всичко на политическа пропаганда.

Тази работа ми намирисва на намеса на някой или някои от толкова миролюбивите уж бежанци. Защото и децата вече знаят, че с армията ислямски скакалци, превземащи Европа без война, навлизат и терористи, подготвени специално за действия против цивилизацията и християнството. Нека полицията в Бавария се свърши работата с надлежно следствие и току-виж се установи, че тази ужасна катастрофа е дело на терорист/и/. Германците трябва да се усетят, че само с опипване на жени и със сексуални мераци няма да се размине, ще има редица актове на тероризъм, дело на тези "мили" бежанци. Въобще, това заиграване и лигавене с милионите ислямски влечуги, пълзящи към Европа, ще донесе такива беди и проблеми, че не ми се мисли какво ни чака, ако не вземем заедно крути мерки, без никакъв компромис и измамно милостиво поведение. Обратно в дивашките им държави и толкова!

Диспечерът на гарата в Холцкирхен е получил инсулт минути преди да смени релсите. Второрото лице от смяната само констатира смъртта на колегата си, като се опитва да предотврати произшествието, което за съжаление вече е било факт.

Германия вече не е тази страна за която мечтаят милиони. Там на всички нива работят гастарбайтери които съсипват всичко.

Гадна гледка да гледаш как руснаците по форумите се радват на трагедията в Германия! Вижте ги хора, вижте ги що за стока са руснаците! Бог да прости загиналите

'ноо си прост саше :))) га измъкнахме пра пра дедо ти от лапите на осмалиите - бяхме братушки с хляб и сол ни срещахте (сланината си пазехте за вас); кога измъкнахме и тетко ти от село и направихме заводи истински градове във вашата аграрна селяндурска държавица пак бяхме хубави от 89 та година насам ви оставихме на самотек - ха вижте се сега превърнахте се в Американски подлоги и безплатен плацдарм :))) също се и най-изпадналия незначителен член на евросъюза мизерни неблагодарни българи това сте вие :)))

Е, за освобождението от турците, 22-та милиона златни наполеона нали ги взехте? Пито - платено. Какво искаш още? То пък едни заводи построихте, мани, мани, с по 1000 души администрация. И после като на братушки ни продавахте най-скъпия газ в Европа. И най-скъпия и кофти бензин. Никакви братушки не сме - вие сте използвачи.

АХхаха право куме в очи. Проблема на милата ни родина е, че има голямо количество предатели които са способни да разрушат нещо за 1 милион, за да откраднат 100 лева. Може да не съм прав, но смятам че това ни е подарък останал от османлиите - 500 години негативна селекция не са малко. Всичко с повече акъл или под ножа или с потури и фес...

ти от Москвали пишеш или от Магадан? И що все за руснаците се хващате в дира?

Путко, знайш ли колко ръши щъкат из Германия и ползват масов транспорт?

путье ко значение има т'ва ти си кажи живееш ли в соц. панелка- живееш, панелката по-добра ли е от прехваленото ви "ново строителство" на кредит заводите отворени през соца затворихте ли ги? затворихте ги ? стрия предадохте ли го - предадохте го аграрни селянчета такива

Дотук само ти пишеш с някъкав възторг . Всички оснтанали коментират горе -долу адекватно и съжаляват за жертвите , включително и хора в руски сайтове. Интересно по какви руски сайтове ти гледал, като не говориш не само руски, но и своя собствен език.

обръщайте внимание, с тяхна помощ си тече и циганизация

Такова нещо само в нашата България може да се случи. При германците няма такива пропуски - там всичко е точно, а ние сме мърлячи.

споко пич ! :) имаме все по-малко и по-бавни влакове ;) и тук неможе да се случи такова нещо :)))

потъват с бясна скорост, лошото е , че завличат и нас в пропастта.

Абе Ганьо, ти отдавна си на дъното на пропастта и само седиш с изкривена нагоре глава да чакаш някой да се свлече при теб. Не ги мисли германците, те ще се оправят както винаги, ама ти - никога!

1, не съм Ганю 2. Заплатат,която взема е почти немска ,а я харча в БГ. 3. второто автоматично показва, че стандарта ми е по висок от на повечето немци. 4. Не мен а тщх го еВат пред катедралите им. Има и още ама осъзнай първо това тази седмица.

Те ако можеха да се оправят сами, нямаше да им е нужен австриецът Хитлер. Тоя верно ги оправи за поколения напред, ама сега го няма. Където няма диктатура, няма власт!

към к'ва пропаст те влачели бе плющек :)))'; не виждаш ли че си в блато :))) не ги мисли германците мисли българите че като гледам и с бежанци и без бежанци и с няколко инцидента германците пак ще се оправят

ако не виждаш на къде те дърпа баба ти МЕРКЕЛ иди на доктор. Спешен случай си!

те това в Германия не може да се случи, хаха, щото на германците нали са им големи...хахахаха

са голема работа немците... на приказки... А ве тва да не е подарък от "бежанците"?

Имам въпрос кът Танчето: Сигурно ли е, че 8 въртолета кръжат над мястото на катастрофата? Притеснявам се да не се избият във въздуха. Освен да се сблъскат, друго не могат да направят. С каква ли цел кръжат там?

Това си е чист атентат, но полицията ще скрие истината!

И какво ако е атентат?

Паника, страх и хаос!

В крайна сметка са убити, защото германската ЖП компания е направила всичко възможно този инцидент да се случи.

На пръв поглед в Германия често се случват влакови катастрофи. Повече от в другите европейски страни. Но и в Германия влаковете се използват много, така че е въпрос на статистическа вероятност. Пътувал съм с немски влакове - чистичко, спретнато, даже от в самолет е по комфортно. При това немците си имат голямо разнообразие от видове влакове според предназначението им и линиите които обслужват. Имат даже влак с размерите на голям автобус и трансмисията му е със скорости както при всеки автобус.

Че то това важи и за българските влакове - чистичко, приятно, имаме си и с размерите на голям автобус :) и със сигурност е доста по-удобно от самолет! :)

китайци бе некадърници. арабите нема да ви оправят проблема с работната ръка.

...а в китаи... кои шъ ба4ка?!...

каква е причината?

Едва ли е неправилно изпреварване...

подобни новини ще има все повече и повече ! машинистът сигурно е братовчед на ердогана !

Прочетох коментарите дотук и установих, че тук е пълно с хора с промити мозъци, на които и майка им да беше загинала в тази катастрофа, пак щяха да пишат само по опорните точки, които са им спуснати!

с опорните точки,изглежда си професионалист

Другарю, просто ме отвращава тихата или пък неприкритата радост, че се е случило нещастие точно в Германия... Сейчас понятно?...

А информацията е перфектна: челен сблъсък на два влака и малко по-надолу: двата влака карали по една и съща линия. Какво съвпадение.

Уморил се е компютъра и е сгрешил.

"по една и съща линия"

ам в пакистан ко стана