САЩ обсъждат противоракетна отбрана за Южна Корея

Американският президент Барак Обама потвърди, че САЩ провеждат консултации с Южна Корея за противоракетна отбрана (ПРО) за защита от Северна Корея.

Обратно в новината

Коментари - САЩ обсъждат противоракетна отбрана за Южна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...от Витоша (рейтинга на Путин) по високо нема и от Искаро (Искандер=FAU2)по глибоку и страшно нема....е,нема ви казвам!

При тяхната успеваемост на Пейтриътите, хич да не го броят за защита. Иракчаните правили лоша имитация на руски ракети - Ал-Хюсеин. Онези през 1991г. изтреляли 40 ракети Пейтриът и на различни места пише за попадения от 0 до на 4 ракети. Едните се оправдават, че иракските били супер неточни (с до 2 км от целта) и вибрирали от лоша направа. На други места, че им се сбъркали на софтуерите часовниците с 1/3 от секундата и това давало отклонение.

Първите ракети използвани от системите Пейтриът догонваха целта и поразяваха двигателния и отсек, което за нещо хвърчащо по балистична траектория и без претенции за точност не е кой знае колко ефективно. В последната модификация ракетата застава перпендикулярно на целта, като използваните в бойната и глава поразяващи елементи са с по-голямо тегло и бройката им също е увеличена в сравнение с използваните по време на Първата война в залива.

Ами нескопосаните руски версии на, ,томахавките"? От 25 изстреляни 15 паднали в Иран!За каква успеваемост говориш въобще?!

да си летим в пространството , пък на ким няма да му забранят. Ти с балон да летиш ти трябва разрешение от обонго.

СВОБОДА НА ЛЕТЕНЕТО ! Корейския космос е на корейците. Всеки сблъсък с американски спътник е случаен.

Ким Чен Ун е наредил,че иска да гледа пряко финалът на мача по супербол и веднага корейците са изпратили шпионски сателит над стадиона в Санта Клара,Калифорния..

Имам чувството, че във форума пишат абсолютни дебили. Как пък все успяват да "вместят" и Русия там, където я няма?

Северна Корея е воняща реликва на съветско-руския държавен 'дизайн'.

Не си личи

Тази Американска система е чко неефективана. Видя се на практика, че нищо не засича

Следиш ли изпитаниятa - напоследък са все успешни: Exoatmospheric Kill Vehicle ;)

ами джапанките нали щяха да я свалят ракетата на ким и кво стана даже не разбраха кога мина покраи тях хахха пълен смех е петриотчето направо си е за скрап

как нищо бе цели 2% успеваемост това нищо ли е дет се вика 2% са си 2% не е без хич

..в Космоса! Щеше да ти клюмне красното байраче ако беше малко по-информиран ;)

За да има кво да ядеш

Всичко може да бъде използвано като повод, да се постави още една ракетна остановка, да се изпрати още един контингент някъде зад граница, да се свали още едно правителство. Това лицемерие е безгранично и по-интересното е ,че смята абсолютно всички за пълни тъпаци. Как се справят американските стратези с толкова много ..... предизвикателства. Май целият свят се превръща в една директна или индиректна заплаха за благополучието на великата нация.

организирай референдум. Ко коментираш американските стАртези.

Дали пък Американският ПРК THAAD ще бъде толкова ефективен като руският С 400? Съмнява ме.Те Американците нито електроника имат,нито спътници,да не говорим,че нямат индустрия ,а парите им не са обезпечени със злато.И освен това на Обама ,,рейтинга"му е по малък от на Путин.

като сте рекъл...

Тук отовор няма да намериш. Има специализирани издания за целта. Стига с тоя спам. Като нямате акъл за коментар, трайте си.

Не знам защо, ама Ким Чен-Ун ми прилича на Делян Пеевски.

Из България има една руска верига аптеки - "Медея". В София тя има 40 аптеки. Собственикът и Альоша е млаТ - на 24 години и нема време да се ожени.. Та като Пеевски има и от руски десен.

Това определено няма да стане....Особено няма да се зарадват китайците...А на руснаците им е се през оная работа..Просто площадката на ПРО то ще стане мишена на Искандерите и свръхзвуковите им крилати ракети:)

да си правят подсечки за ПРО пред размахването на "все по-съвършени" руски въоръжения..

От цялата статия разбрах, че САЩ използват изстрелването на два метеорологични спътника, за да поставят ПРО в Южна Корея. Т.е. намериха си пак повод. Това е като химическите оръжия на Ирак.

хвала на тази българка. Тя мноооого разбира от метеорология.

Последният абзац казва повече от цялата статия. Северна Корея е изстреляла два метеорлогични спътника. Не две междуконтинентални ракети с бойни глави нито два шпионски спътника.

ход за тъпите европедики !!! нищо не помога за сега от руските ракети - и това ще ПОНЕ ЗА ОЩЕ 20 ГОДИНИ

не стига само да си богат требе и евр. да си

Американц също много раз советские ракетъй на няколк пъти у тебя заз у тях кадилак понимаеш су4копеек Разбра ли мъ? Виж колку съм ясен!

дерзайте мурзилки защитете православните ни братя славяни от северна корея!!! а те бяха атеисти и мачкат религията карай

Колкото кацнаха на Луната толкоз и руска ракета ще прихванат.

прав си точно толкова :))) путляка кво смърди против щита след като не е ефективен??? дори заплашиха ДАНИЯ!! с ядрен удар заради шита :)))

те муслитата ги превзеха без ракети!

Пълно е с болни мозъци, предатели и руски подлоги. Смрад.

нещо по темата и недей да спамиш, куха главо!

Тая Американската система е много добра и ефективна, обаче в полза на Руснаците. За информация: изстреляните ракети от Каспийския флот, които никой не можа да засече и видяха само взривовете. Безмислена ненужна американска тенекия

ислкаме същото про и в българия. никакви ръждясали руски ракети да не могат да ни поразяват

Тебе доктора те е поразил, още като си се родил.!. Шатнал ти е главата у стената.!.ха..ха

Защо всички други са в тоя щит за защита който се изгражда, а само ние останахме извън него? Защо като ние най-страстно се наведахме, затворихме си цялата икономика и пряко дотираме новите братя чрез Мариците? Безплатно ли ни онождат? Срам за професионалните ни слагачи!

Америка, в лицето на президента си, показва увредено доеволюционно мислене. Интересното е, че някои архаични политически видове по света пригласят и отделят чувство подобно на радост.

ти изкърти мивката бе :)

Америка е революционна държава! Колкото до произхода всеки отговаря за себе си ,но май политиците по света и у нас доказват упорито че са произлезли от маймуната.

Взе да става интересно. Както казват - на лъжата краката и са къси. Цитирам новина в дир.бг от 13.1.2016: "Страните от НАТО не могат да приемат руските искания за ограничаване на противоракетната си отбрана, тъй като съществува заплаха от Северна Корея, заяви високопоставен представител на Държавния департамент. Румъния прие да разположи отбранителна система на територията си, а в Турция вече има радар за засичане на ракети. През септември САЩ изпратиха в Испания ескадрен миноносец - един от четири кораба, които са част от противоракетния щит. От 2018 г. и Полша ще приеме елементи от този щит, като изграждането на обекта започва тази година. "Тези съоръжения имат за цел да отбраняват европейската част на НАТО от заплахи, идващи извън евроатлантическата зона. Те не са насочени срещу Русия."" Значи в САЩ сън не ги лови как да защитават Испания от ракетите на Пхенян. Също и Полша, Румъния и Прибалтика. Нее, не заради Русия се прави това. В никакъв случай! Заради С. Корея е цялата работа. Обаче същата С. Корея месец по късно изстрелва спътник в космоса и чак тогава САЩ се сещат за безопасността на съюзника си Ю. Корея, която оказва се даже имала обща граница със С. Корея. Чак тогава САЩ се сещат и за своята собствена безопасност. Вижте на картата къде се намира Полша спрямо С. Корея и къде са САЩ.

Русия трябва да бъде унищожена! Северна Корея също!

С кво ще я унчтожиш, с пръдня и квичене ли.!.?ха..ха Много смешен народ в тая България бре, с една шепа манусти немоете да се справите ,та с Русия си тръгнал да воюваш.!. Смешен и жалак миниевропеец.!.

да, сащ защитават съюзниците си навсякъде

Прав си, добре си се сетил. Хубаво е, когато някой изрови старите им изказвания и лъсне зле прикриваното им лицемерие.

искате севернокореиските ракeти да стигат до америка. е, няма как дa стане

Те руските нали стигат, какъв ти е проблема тогава?

:::)))

САЩ ЗА ДА ОТЦЕЛЕЯТ,ТОЕС ДА НЕ ОБЯВЯТ ОФИЦИАЛЕН ФАЛИТ,СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ НА СВЕТА!!!САЩ СА ПАРАЗИТНО ОБРАЗУВАНИЕ,ИЗГРАДЕНО ВЪРХУ НЕЩАСТИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА!!!СИЛАТА НА"БРИКС"МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ТОВА,И СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ,МНОГО ПО-ДОБРО!!!

кажи му русофил и не го обиждаи повече :)

Русофил

СБЪРКАЛ СИ КРИТЕРИИТЕ,КАКТО И МНОГО ДРУГИ НЕЩА!!!

путинските тролове не харесват това, което правят сащ, значи го правят правилно

Само се казва че излишни транспортни разходи за бутафорни оружия от времето на Априлското въстание. Тия системи са като черешовото топче против главорезите на Ердоган да речеме.

вчера писах,но някои не ми повярваха,че американското управителство ще се заеме със C.Kорея веднага след "разрешаването" на сирийският проблем. ако евентуално такова про бъде поставено в южната съседка,то предназначението и ще е един ден да се обърне на северозапад! в последните 10-20 години,американската икономика е просъществувала само заради създадените от тях по света войни,в същият момент на американската армия ще и дойде малко множко да се бие в две отдалечени части на света. преговорите между сащ и русия за Cирия са налице и в момента ,в който бъде постигнато някакво споразумение идва редът на C.Kорея!!!

Джон фон Нойман за Робърт Опенхаймер, след като чул, че неговият бивш директор в Проекта Манхатън е станал борец против ядрената заплаха, признавайки, че е допринесъл за касапницата в Хирошима и Нагасаки: Той си признава за греха, за да претендира за славата.

южнокорейците трябва да са доста тъпи за да се съгласят. Всичките атомни бомби на Северна Корея ще се насочат точно към тях ако се опитат да направят нещо. САЩ просто си въобразяват че ще натиснат много руснаците. Абе Обама показа че го бива за президент колкото и Меркел. Но ще се разбере след като си отиде и след като се прочистят мюзлитата от стария континент.

След като САЩ предоставиха ядрените технологии на Северна Корея (виж "Technologie USA dans la bombe nord-coréenne", Par Manlio Dinucci, Mondialisation, 08 janvier 2016), сега вече имат и основанието да се настанят и въоръжат в региона. Срещу Китай разбира се! Питам се, след като Джулието Киеза писа, че едната от трите доларови печатарки на чичо Сам била в Северна Корея и там печатали зелените хартишки за цветните революции, дали САЩ не са тайна комбина с другаря Ким младши? Не е ли твърде подозрителна тая работа? Пък и твърде логична, но ако е така, опазил ни Госпо!

Кореан пенинсула енерджи девелопмънт организейшън, накратко КЕДО, който е мераклия може да се запознае с публикуваните в интернет договори и отчети на тази организация и така да почерпи информация от извора.

Противоракетната отбрана в Южна Корея ще е много полезна при бъдеща война с Русия, но проблемът със Северна Корея ще се разреши много по-бързо и евтино с пускане на няколко атомни бомби върху Пхенян и главните севернокорейски военни обекти.

зяпaт,тaкa ли мислиш,a знaеш ли,че рaдиaциятa ще стигне до зaпaдните брегове нa СAЩ зa отрицaтелно време,товa дa не ти е игрaчкa !?

Руснаците щели да бомбардират Турция , а тя щяла да стои да ги гледа.

Всъщност Ким Чен Ун изтрепа някои от ултракомунистите, което само по себе си не е лошо, но човекът слънце очевидно не може да огрее навсякъде и южните му съседи направо се бъгват от опитите му да изстреля северно корейския комунизъм в космоса. Вместо да си правят колите и компютрите трябва да измислят и играчки за напреднали, за да го бъгнат и него. С комунистите нещата се решават с бой или ултимативно.

Ама и сателити за стопански нужди ли е забранено вече да се изстрелват ?

Кока Колата . По добре щяхте да сте .

Уточнето поне малко де , не може така , ЗАРАДИ сащ Ли ПВО то ИЛИ заради Южна Корея ЦИТИРАМ : САЩ провеждат консултации с Южна Корея за противоракетна отбрана (ПРО) за защита от Северна Корея . ЦИТИРАМ : Консултациите имат предвид изграждането на допълнителен потенциал за ПРО, за да бъде предотвратена всяка възможност за Северна Корея да достигне обекти или населени пунктове в САЩ, каза Обама, отговаряйки на въпрос на телевизионната компания Си Би Ес относно новото ракетно изстрелване на Пхенян .

Тия са егати смешниците . голЕма и мощна сила са нЕма що сега пък ще обсъждат противоракетна отбрана за Южна Корея ............Палячовци .Няма по-велика и мощна военна сила от Русия за съжаление на Соросоидната папл*ч във форума .

Раша ПРО няма..

Не само има, но вече я разшири и над Китай :))) За благодарност китайците купиха ненам си колко С-400 и 24 Су35...

А на Ким Чен-ун Колкото му дреме на прическата , прави ви диви и по-смотани от колкото изглеждате . Световния Джандарм само може да плаши Гаргите по Черноморието ни. Толкова е смотано ПВЕОТО на САЩ че няма да е в Америка а ако можете да е в лятната градина на Ким Чен-ун . Не е рекъл Ким не ви е пуснал някоя Ракета пред Белия Дом с Черния Човек ...

нерде ПРО ама хайде..

муната много се е разкрачила, опасно е.....

"Това е авторитарен режим, който действа провокационно, неведнъж е нарушавал резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, произвеждал е и е изпитвал ядрено оръжие, а сега се опитва да подобри системите си за изстрелване на ракети" Пародията е че това може да бъде казано за всяка от "Великите Сили" :)

Това е тоталитарен режим, в Русия е авторитарен. Един най-важните показатели за такива режими са сретсвата които се отделят за отбрана и полицията, другите са известни: свобода на слотово, партиите и тн.

" По американската класификация те са сателити за метеорологични прогнози, но също могат да служат за откриване на находища на полезни изкопаеми и за определяне на площите на горите, както и да дават данни на фермерите за очакваната реколта. " Къде е военното предназначение??????

Военното приложение не е в сателита а в ракетата която го е качила там.

Йоу, мурзилките, готови ли сте да умрете за Ротенберг и компания? И да не сте готови - ще се наложи. И цъкат ботчетата минуси, и да не цъкат - пак ще се наложи. ;-P

Глупавичък си, братле!

може. и въпреки това - ще ти се наложи, "братле" ;-P