Започва строителството на третия лъч на метрото

От 20 януари започва строителството на нови 7 метростанции от първия етап на третата линия на метрото, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Обратно в новината

Коментари - Започва строителството на третия лъч на метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментира се предстоящия.строеж на 3-тия лъч на метрото а тръгнахте да си коментирате заплатите.Няма вече възпитани балансирани хора има само грубияни които по цял ден мислят кого да избутат за да се настанят по удобно в София.

Облазявам ви - че ще имате нова придобивка, че ще се возите приятно и уютно зиме и лете, че в София- като център на всички събития- ще можете да посещавата/ако поискате! /. А ние ще се равняваме по вас!!!!

Ъ значи нови билетченца мамини сладки нови ценички за метракито аххахах и на време и на разтояние да ги таксувате машала :D моге и по една винетка да лепите на хората на кратуните дето ви търпят още :D

Какво метро ще правите не мога да разбера.... Половината улици в Овча купел не са дори асфалтирани. Метро щяли да правят..... Само знате да крадете парите от такива огромни проекти.

Ти си голям бастун.

Защо Сименс?Кога се проведе търга за мотриси ???И как спечели тази издухана фирма Сименс??????Алооооу Фандъкова ...

В момент когато рублата е паднала двойно и толкова по изгодно биха ни излезли руските мотриси. Ние ще купуваме Сименс, които ще ни излязат 4 пъти по скъпо.

А влаковете Сименс взаимозаменяеми ли са със старите влакове, могат ли да се използват по различните линии? От написаното изглежда, че не са, което е лошо. Освен това има ли обявена обществена поръчка и проведен ли е съответния търг, какви са били другите участници и техните оферти, какви са цените? За по-малко разходи и по-голяма съвместимост, не е ли добре всички влакове на метрото да са еднакви?

И как ще ги заменяш, като практически връзка на линиите никъде няма да има ?

Може би пилетата по улиците ще се чуват още 2-3 години, за да получат някой от тях разрешение за строеж за поен още няколко......изл.добър пример за всички граждани......

Всичко е мног хубаво, само че всички строители трябва да се гледат под лупа, заради арогантно отношение към служители, поддтиквано в медийничт ефир.Имам един въпрос-как ще помогнете по този начин на обществото, като не давате добър пример на същите-примерът е само за строителите как могат да бъдат лансирани, с измислени скандали и коментари от медиите....?

Безспорно новината е добра и знам че не може на всички да се угоди, но тая станция дето са я маркирали като "Горна Баня" с идеята че ще е връзка и с влаковете от Перник като я гледам на сайта на общината пише че ще е на обиколна и околовръстен път. Гарата в Горна Баня е на 1км от това кръстовище. Не е ли по-правилно последната спирка да бъде интегрирана с гарата на ЖП транспорта така както се прави по цял свят?

жп спирката...

аз пък искам пристанище за подводници в центъра на София........ или го правете или оставка :))))

Дай първо да си купим акумолатор за едничката ни подводница...пък ББ и пристанище ще ти направи ;)

Няма подводници нарязаха ги сорри...

Добра новина, след добра! България се възражда и е на правилния път, а мурзилките путинофили риват ли, риват!

Не, не съм доволен- твърде малко плюхте по правителството си, че ви даде метро :-[

Напред към сияйните лъчи на герберунгизма!

След като опитахме сияйните лъчи на Хамстерунгизма в комбина с Местнизма и Сополизма, тизи ми изглеждат по-готини!

През кръстовището на бул. "Акад. Ив. Гешов" и "България" щеше да се преминава за 2 минути. Кога ще почне да се изгражда този надлез?? Спрян ли е проекта!

Много добра новина,но съм против сътрудничеството със Сименс. Никакви германски стоки и държавни поръчки на германски корпорации,коли за администрацията не трябва да се купуват докато Меркел не спре помощите за орките в Германия,и заяви на орките,че затваря портите на Европа.

E, Сименс пък какво са виновни? Не стига, че им натресоха орките, а сега и без поръчки.

Сименс не приемат орки,но могат на натиснат Меркел. Трябва да се действа,защото идва пролетта,,лятото,есента това се МИЛИОНИ орки,зарази,терор, намушквания,обири,убийства,изнасилвания,наши пари за тях и т.н.

Новината е Супер, ама е още един добър повод путлерастите да оплюят и Бойко и България!

Цървулакииииис ... ко стана в Гърция, 'наиш ли???? ... там още сърбат попарата на германските лодки, камиони и колички на армията... всичкото пари 'дето да купуват стоки ... все германски избираха... те такава е схемата

И какво им беше на Митищинските мотриси? Ония са от алуминии-уж олекотени...При една не дай Боже катастрофа кое се мачка повече-стоманата или алуминия? Ама така е-модерно е да се върви против всичко руско... Ето сега още едно перо за харчене-Сименсите на какви парици ще стъпят? Сигурен съм,че ще ни се отрази на джоба-почасови билетчета,тинтири-минтири... Като навремето-билетчето беше 6 стотинки! Ама чавдарките си бяха наши! Сега1лв-Мерцедес те вози бате.../избушляк на 30 години.../

Месечна та ми карта струва 8 лева! При соца беше 6 лева! Мъ тогава 6 лева бяха много пари, една минимална пенсия беше 15 лева, а сега е 150!

Никакви руски мотриси, докато Русия не си приеме от България всички орки, които Путин изгони от родните им страни с безогледните си масови бомбардировки!

Слабичка ти е опорната точка-руснаците бомбардират от около 2 месеца.Циганизирането на Европа върви по план отпреди повече от година...

искам да има метро, ползвам го често. сумите, които потъват там обаче са умопомрачителни. поне половината се краде, а метрото е едно удобство, не жизнена необходимост. с тези милиарди цяла северна българия може да живне. просто не си заслужава.

Как да се краде половината?! Поне 90% се крадат, а после Фандъкова и Бойко копат нощно време с кирките и лепят плочки да наваксат с безплатен труд! А ОЛАФ и ЕС блеят ли блеят и нищо не виждат!

хахах, "ОЛАФ и ЕС" блеели. не блеят, а си взимат процента. явно идея си нямаш каква е корупцията в олаф. просто не се циганят за малки суми и "почерппки".

Ако има Борисоф 3, ще проядете и асфалт и метро

Аз и другарите метро не ручаме. Имаме по една служебна Нива, подарък от партията, и с нея се придвижваме из градо. УстаФКъъъъ на Кмета и Правителството. УУУУУУУУУуу

Сидераста има пикап с днем рожденя от путя,вози бабичките ,те се подмокрят а на фатмаците фърля калцоне! Накрая всички са счастливие и окат дружно -Бойкоооо,идииии сиии! И пак го гепят за шлифера!

Ето, дойде височайшата особа от САЩ и веднага добри новини! Дано да има повече такива в бъдеще! :-))) А мурзилките плачат ли, плачат....

Не че искам да съм негативен, но някак си за шопите само за метрото наляха близо 2 милиарда за последните 2 лъча, докато за магистрала Хемус от 10 години не могат да съберат 1 милиард, а тази магистрала ще я ползва цяла Северна България, а не само катилите от Софийското Поле

... прав е човека, ама от софийското поле само минуси му слагат. А да не говорим, че по магистралата ще се превозват и товари, а в метрото само кратуни.

... че кратуните и тиквите днес са връхтъ на трговията на борсата... я го глей наш кратунчо...

то половината северна България е тук, само теб те няма още!

Да ви направим и магистралата, та да си идитье на Варна всеки уикенд ли?

От баба си знам: "Който може - прави, който не може - намира махна".

Фандъкова се превърнала в пресметлива и коварна жена.Със сигурност и Доган и Пеевските медии знаят за подготвения грабеж защото са включени в него.Няма начин да не са разбрали "туй онуй" за "БОКОизбраните" които са на хранилка.

Лайнометииии, коментаторски. И златно да ви го направят пак ще ревете и ще сте недоволни.

Защо ще правят спирка на Попа, като на десет минути от там има метростанции в пет различни посоки???

Ами по тази логика, да правим само крайните станции....

Защото е друг лъч на метрото, глупи ! Защото другите два лъча не минават под Попа. Баси глупендера си .

Метрото е много важен плюс в инфраструктурата на един град, но как ще се справите с емигрантския поток, младите бягат от тази държава като от чума......... за съжаление като прибавим и мюсулманския наплив, май скоро думата "МЕТРО" ще се изписва на арабски език :(

По тая логика да затваряме всичко и последния да заключи летището...

първо чети после пиши ...... и второ аз категорично отказвам да работя за 600 лв, при положение че цените у нас се изравняват с европейските..... ПОНИМАЕШ ИЛИ НЕТ ?

Браво.

още една "далавера", откъдето ще се крадат милиони! Няма да казвам кой!

Ей аман от зависници теб кое те яде това че не участваш в краденето ?при всеки голям обект винаги остава нещо на страна и това не е български патент ние сме аматьори в тази област.навсякъде по света е така .важното е че после ще си возиш задника в метрото .какъв ти е проблема.

Винаги някой тъпак като теб ще се домъкне дори и тук да изкарва кинти от тролене в полза на управляващите крадци.

Типично български манталитет!

да разчистят снега, пак тогава да копнат, че могат нещо да се объркат. То всичко е под лед и преспи! Как ще го почнат!

Като погледна на улицата слабите пенсионери са много малко повечето са дебели и с нездравословно наднормено тегло това от асфалта ли е или от метрото?

в повечето случаи от специалното снабдяване по линия на АБПФК. Или от максималните пенсии.

Нещо съм пропуснал.. вече сме овладяли светлината и строим лъчи... падам от смях със вас. Първо 2105 година.. сега това. Сложете някакви кавички на лъчите :)

Метро не ядем!

Ми яж какво ти пречи входа е един лев. И толко ли не си изкарал?

Кой ще ти работи за 650 лева бе! Иди ти работи за 650 лева!

като не ядеш - стой си гладен. Някои тролове пари им дават да пишат в интернет - барем това може да правиш - поинтересувай се. Няма да забогатееш, но поне ще има какво да сложиш на масата.

Хубаво е когато нещо се строи и създава ,в крайна сметка това ще остане .колкото до мрънкачите и вечно оплакващите се от всичко ,такива хора винаги ще има те са недоволни дори и от това че са се родили.

ей, това е 1 към 1, към това което ми казваше партийния едно време на въпроси от типа защо се строи завод след завод, а полза - никаква

Някой

Тъпичък си ама ти явно си го знаеш .а това което не знаеш е че от метрото има голяма полза но ти не си от София щом мислиш така.

zeddd

Ко речи?

не знам колко си видял от строежа на соца, ама да ти кажа много беше построено. И всичко до шушка се окраде... Същото това дето Бай Тошо си мислеше, че няма да можем да боядисаме. При това го ликвидираха комсомолците дето се клеха във вечна вярност на Партията, Димитров и Ленин.

ПАК ЛИ СТЕ НЕДОВОЛНИ БЕ ТЪРЛЪЦИИИ? И МЕТРО ЛИ НЕ ЯДЕТЕ???

Ще ядат метро и асфалт всичко ще проядат като няма хляб ГЕРБ ще ядат черен хайвер другите да се учат да ядат асфалт и метро иначе глад

Вколко жалка страна живеем на всеки който работи има 10 които ядят от труда му и го плюят.

Значи сме построили комунизма в най-висшата му форма.

не баш - при комунизма никой не работи, но всички ядат. И учат в първи клас приказката "който не работи, няма да яде"

почасово заплащане означава вдигане на цените на билетите. ОСТАВКА ФАНДЪКОВА НЕ СЕ ЛИ НАКРАДОХТЕ? КОЛКО НЕЗАКОННИ СТРОЕЖИ ЩЕ ВЪЗНИКНАТ ?И ЩЕ БЪДАТ ТИХИЧКО УЗАКОНЕНИ НАЛИ ФАНДЪКОВА ? ОСТАВКА ИЗБРАНА С КУПИЩА ФАЛШИФИКАЦИИ И ПОДМЯНА НА ГЛАСОВЕТЕ ОСТАВКА

нали уж през декември щеше да започне стоителството на метрото от Ботевградко шосе? Кв. Левски ще има метро след 10 години. Там живеят хора "втора категория", не са като тези в центъра. Сега караме по 50 см. дупки по Вл. Вазов, те това поне да оправят, за метрото е ясно.

ИКОНОМИКАТА, ГЛУПАЦИ!

Анджък де, метрото...

Глупак си ти. Гледай си инженерлъка, не се занимавай с икономика.

Не обиждай, като дори не разбираш какво е казал инженера и чий цитат е това. А за твое сведение в Британия статистиката показва, че 75 % от мениджърите, без значение в коя област е бизнеса, са инженери.

Колега, и ти да имаше акъл за 5 ст. и ти щеше да развиваш икономиката само с програмите на ЕС.

особено от такъв тип са похвални, стига нещата да се случват така, както ги представят.За съжаление,обаче това рядко или никога не се случва.Но все пак надеждата умира последна!

Само за гупости харчат пари! Увеуичете пенсиите!

С пенсиите -не става! Парите са от Европейска програма"Регионално развитие" и не може да се пренасочват за други цели. Иначе съм - ЗА!

Аз съм пенсионер,пенцията малка ,немаме за леб,а Бойко ни харчи парите за колониални магистрали и метра,гледам по цял ден алва тв ,ташева и ходя на митинги на бсп парите не стигат за едене ,през ден мятам пачки от терасата на мургави доктори ,съдии ,индженери и милиционери.Вчера съм метнал 5000 бона от балкона на един еврокомисар индиец ,който ми обеща че ще измъкне сидеров от затвора!

Улиците на София в кварталите задръстени от боклук и сняг, спирките превзети от купчини сняг ама тая седнала да подписва нояия си план за кражби,,София е бетер кочина на село а НЕ столица в Европа но таквиз като тая няма как да я видят от лимузините с които ги разкарват за да не изпитат несгодите на хората,

Да не строим метро защото има сняг! хахахахахахха

гербераската простотия никога няма да схване смисъла на написаното а срещу някоя и друга стотинка си изпява написаното и,,

от оня ден пътувам с метрото и трябва да ти кажа по метро-станциите сняг няма... Така, че смисъл от метрото има.

Чудесно! Миналата година направиха кръстовището на Витоша/Патриарха, а съвсем скоро уж оправиха плочките пред НДК...да разбирам, че пак ще има къртене и нови настилки след това?

И след това смениха "несменяемия" Гл. архитект на София.

Колкото едохме асфалт на аванта,толкоз сига ще едеме и жица ! Долу гербаджийската кметица! Сидеров ще ни направи пенсиите по 5000 евро, за да има да фърляме пачките от балконите на дофтурите от маалата!Не ни трябва метро ,имаме си колело!

Сарказъм типичен за герберски тъпак .

Безкрайно ме изнервят такива новини тролчета изроди мои, затова да се отпочне немедленно една кампания да втълпи хуубаво да го набиете в главите на гражданите на републиката : " Метро не ядем"!

Така е, колежке ... между другото преведоха ли ти грантовете за миналата година от фондацията?

По добре тези пари за метрото да се дадат на иликтората на сидеров и миков ,вечно са все гладни и жедни,кви беха тези продънени търбуси дето нямат наяждане!

Всъщност новината е, че Фандъкова ПАК ни създава проблеми да се движим с автомобилите. При това използва европейски пари, за да ни пречи. А метрото никой не го ползва, некачествено е построено, скъпо е и ремонтите ще започнат преди да е построено, освен това се краде. И най-важното - не се яде.

Лейка, чак сега видях че спазвате стриктно заръката на отдел Агитация и Пропаганда - Бравос! Маладец!

Все някой трябва да води борба с такива безсмислени строежи като метрото! 420 милиона евро са по 210 евро добавка за всеки пенсионер, те за глупости ги харчат!

Бог с нас! Да стискаме палци тия хора, дето работят, да се задържат колкото се може по-дълго на власт. Защото българинът е известен с мазохизма си и като нищо ще докара пак някой от Крадците на власт. Които са многоооого... както се случи 2013 г. И ни върнаха 5 г. назад...

Мисля с помощта на тролската армия да баламосаме обществото пак че хубавото не е хубаво, и балъка отново да напери Аамбубата начело на държавата хи хи

Така е, колеги ... между другото преведоха ли ви грантовете за миналата година от фондацията?

"Котарак", ти ли си?

тея фондове да те светна няма да продължават вечно... За момента ползата от ББ е, че усвоява добре евро-фондове и мачка комунистите на всички избори. 1. комунистите съвсем скоро ще изчезнат от политическата сцена - още максимум 10 години и ще станат маргинална политическа сила. 2. Евро-фондовете се одобряват бюджетен период по бюджетен период. В момента на нас ни се отпускат едни пари с цел изравняване на икономиката, но от ЕК дадоха ясно да се разбере, че както дават, така и спират. И правителството ежедневно генерира причини това да се случи преждевремено. Тогава ББ ще увисне като презряла краставица.