Развитите страни да поемат отговорност за екологичните щети

Въпросът, който до голяма степен ще намери своя отговор от Париж е, дали правителствата имат достатъчно силна воля да минимизират негативните екологични ефекти.

Обратно в новината

Коментари - Развитите страни да поемат отговорност за екологичните щети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осиротях! Мургавелите "отнесоха "мама"" , я на пункта, я да си варят боба отгоре й. Дано ме пощадят Великите индустриални сили близките години!?

Пич, много е добро ! Рисува половината зимна "картинка " тука.

Развитите страни няма да поемат никаква отговорност-най-добрият пример е САЩ ,който още не е подписал протокола от Киото!Всички развити/технически и технологично/ държави са постигнали жизнения си стандарт и благополучие преди всичко чрез ограбване на по-неразвитите-колониализъм,робство ,подчинение!Тук имаме двете страни на монетата-от едната страна са техническите дарби и способности,науката ,организаторските умения,жизнените порядки,физическите и интелектуални качества в.т.ч.работоспособност,инициативност,креативност и т.н.От другата страна са алчността,жестокостта,безогледност и меркантилност,надменност и високомерие,расизъм и ненавист,отмъстителност!Хората не са ,но това е човешката същност по принцип!Оцеляват само силните!

Ежегодното "блаблабла"..............

Развитите страни само... охх... отървахме се от тази конференция

Всичките тези разговори за чисто производство, квоти на емисии и тям подобни са до голяма степен празнодумство. Например - ЕК вижда огромен проблем в кюмбето на българина а какво да кажем когато природата реши да някой вулкан в Исландия и милиони куб. метри серни и всякави вредни облаци закриват небето и дори се отменя въздухоплаването защото въздухът е толкова мръсен, че нито има видимост нито реактивните двигатели могат да работят. Ами горските пожари в Калифорния които се виждат от космоса? Тия вулкани и пожари в чии квоти се включват. Да не говорим ако изригне Ст. Хелън/или кой както го нарича/чиято цикличност според учените вещае скорошно активиране и половин Сев. Америка заминава? Както се казва животът е това , което се случва докато ние си правим плановете.

ха така брато... убаво им го казЪ... хлъц... хлъц... да не ти пука въобще ... хлъц... от нас нищУ нИ зависи... хлъц... упс.... изпуснах вредни емисии.... ха хах а.. хлъц... кефиш ме... ари убратнУ у кръчмето и да се напукеме... хлъц... супер си... бумм... вулканаааа .... право думаш... да не ти пука за вредни емисии... хлъц... да са напием и да забравим. като забравим проблема - няма проблем значи

бутни европата спаси планетата...

А неразвитите - те какво да поемат? Пак ли същото?

Богатите ще поемат отговорността бедните ще трябва само да платят и да изчистят лайната на богатите.

1. Колониализъм 2. Робство 3. Нечовешка експлоатация, на: а/ Земни ресурси б/ Човешки ресурси Второ,, КОЙ страни изпълняват горните критерии? 1. Страната на незалязващото слънце ( Англия ) 2. Страната на неограничените възможности ( САЩ ) 3. Люлката на демокрацията и разврата ( Франция ) Техните преяли господари трябва да си платят сметката! Хората по света, не могат повече да ги търпят и да ги чакат! Русия, Германия, Китай, и те могат да загубят търпение? Ами Япония,ами БЪЛГАРИЯ, и какво става с тях, тогава?

Чиче, Китай е един от най-големите замърсители и досега винаги е отказвал да подпише! Вчера в Пекин беше гъст смог и на хората беше препоръчано да си стоят вкъщи! Леко със сляпата омраза - бедните също мацат и цапат - погледни през балкона!

Празни приказки и обещания. Поредната причина да се съберат и да обсъдят други въпроси, а не тези за климата. Отговорността за климата се пада върху развиващите се страни, върху бедните, както и всички останали отговорности. Развитите страни нямат намерение да се ограничават или да си развалят охолния начин на живот. Такива неща само се говорят за пред хората. В крайна сметка, какво ги интересува днешните богаташи, че след 100 години може условията за живот да са лоши на планетата? Човечеството не се е развило достатъчно на интелектуално ниво, за да осъзнава тези работи в по-голямата си част и да разсъждава по друг начин.

"замърсяваш-плащаш" ======================== по голема глупост е трудно да се измисли и с парите те си купиха въздух и време от господ смехурковци решения има но са от друго естество и до като си говорим замърсяваш - плащаш напред няма движение докато може да се плаща-ще се плаща и нищо няма да се промени защото приоритетът ще е пари

Такива форуми винаги са ми били много интересни. Въртят, сучат, и все накрая се взема такова решение, което прецаква развиващите се икономики, за сметка на развитите. Всички в дружен глас казват добре, задължаваме се да сложим такива и такива филтри на нашите заводи, такива и онакива катализатори на нашите автомобили и прочее уж подобрения! НО! Още от Киото стана ясно, че не се гаси туй, що не гасне. Американците ще продължат да си карат големите лами, харчещи НАРОЧНО колкото се може повече бензин(консуматорска нация, няма как), в Пекин ще продължат да се задушават от смог, а такива мишки като нас, България ще ни спукват от проверки, еко такси и въглеродни емисии. И когато ТРЯБВА да купуваме съответните филтри и подобрители КОЙ ги произвежда - ИЗНЕНАДААА ... развитите страни! Които правят най-голямото замърсяване така или иначе. Да не би преди 100 години, когато те са замърсявали планетата с фреони и всякаква друга гадост някой им е говорил за въглеродни емисии? Не мисля! Целия модел е сбъркан. Трябва да се отървем от презадоволяването и да караме икономични автомобили, но как да стане, при положение, че в САЩ нямат акциз на горивата, а използват автомобили най-много? Трябва да се ориентираме към по-екологични фабрики, но как да стане, като Китай трябва да затвори? Всички се обявяват против атомната енергия, но да не би ТЕЦ-овете да са по-екологични? Докато не развием термоядрения синтез АЕЦ са най-приемливия вариант според мен. Защото стана ясно, че 50 годишни барутници АЕЦ могат да бъдат съборени или от огромна човешка глупост(Чернобил) или след като ги удари земетресение 9-а степен и след това цунами (Фукушима). Не знам с какво ще ме опонират еколозите но ето и кофти новината - фотоволтаиците, ВЕЦ и ветрогенераторите не стигат за никъде! А технологиите са толкова напреднали, че АЕЦ не приемливо решение! А ТЕЦ-овете - съжалявам, но във всички жертви и разрушения при аварии в АЕЦ да са загинали 50 000 души пряко или косвено, но от ТЕЦ-овете са загинали милиони от рак и астма. Да не говорим колко се влошава качеството на живота! Аз съм за термоядрения синтез, ноооо ... след 100 години някъде. Да видим първо ITER какво ще направят!

Бре - говориш сякаш знаеш, разбираш и можеш да направиш нещо! На какво си Инженерче - на празните приказки?!

Инженерче

Винаги са ми били интересни хора, които казват удри на всичко без конкретни доводи. Ами да, мога да направя нещо, и то много, и ако всички правихме поне малко в тази насока, щеше да се получи много. Аз мога да си купя авпомобил с АГУ, например, мога да си събирам разделно боклука и все такива дребни неща. А Вие? Такива като Вас, които след като си купят някой по-нов дизел му режат ФАП филтъра, щото да върви и да харчи по-малко разбираш ли :). Или такива, като "природозащитниците", които скачат против АЕЦ а не си дават сметка колко повече вреда на околната среда нанася рециклирането на оловото за електрическите автомобили, например. Тези "природозащитници", които скачат за 50 отсечени дървета заради лифт, но удобно мълчат, когато се унищожават цели гори. Та, какво можем да направим ли - ами да МИСЛИМ! Ама на някои това не им се отдава!

Развитите държави да си бръкна в портфейла а недоразвитите да си вържат пишките на мъжете за да не бълват мигриращи примати. Особенно южна Индия и Бангладеш, където е пренаселено блато.

Годишно около 650 милиарда долара се спасяват от данъци в офшорни зони в глобален мащаб. Дали нашия плосък данък се смята за такава

Изхода е много прост. Всички да си намалят данъците.

Аман от конгресен туризъм! Тия емисии, дето ще ги избълват самолетите, за да закарат височайшите задници до Париж и обратно сигурно ще са по-големи от ония, за чието намаляване ще вземат височайши "решения". И още нещо - вече по специалността ми - никой никъде не е измерил какъв проецент от емисиите се дължи на чавешката дейност. Всичко по темата са едни слободни съчинения, написани за едни пари!

най големите замърсители на природата с въглеродни емисии. Как като дадат едни пари...това ще се поправи??? Просто трябва да прекратят да замърсяват...ама нали ще им спаднат печалбите...пък и няма кой да ги накара да преустановят това. Затова става по лесно да натиснеш слабите и по малки замърсители,те да се ограничават.... Общо взето свинско със зеле...

Абе, всеки тича към най-богатите държави да помага в замърсяването - 2 милиона българи са там ! Иначе ревете за работа, заплати, производство ама богатие занмърсявали - що им бачкате тогава! Да не би те да са в заводите и фабриките! Най-лицемерни са "обикновените" хора без които нищо не става! Я спрете да ходите на работа - ще е чисто и спокойно, да видим богатите как ще замърсяват!

Не ходиш, значи, да миеш дърти бритиш- задници, а претпочиташ тука, с връски, на баба ти Цецка ? Не ходиш значи, да чистиш къщи на лондончани, а претпочиташ тука, с най-големите връски, кучкарници? Или, да бъдеш бодигард на мутри и мутреси ? Абе, я си...!

развитите страни са неспособни и безотговорни и затова смятам да ги закрия всичките....

. Знам за какво говориш, но са места определени от правителството и регламентирани. Не навсякъде из страната, както е при нас.

Докато на "обикновения" човек не му припари ЛИЧНО до задника нищо няма да се промени! Защото ТОЙ е най-големия потребител и замърсител! Много е удобно да виним богатите и лоши чичковци, ама те са прашинка в сравнение с нас - ние пълним хипермаркетите, не слизаме от колите, цапаме и бачкаме в заводи и фабрики, бълвайки милиони тонове боклуци, които после купуваме и ядем!

Развитите страни ще ли да плащат. Кочината от замърсяване която съм виждал в България, никога не съм я виждал в Канада. Тука природата е чиста и пазена. Пумярите да плащат за кочините които правят

Съветвам те да се поинтересуваш на кое място в Канада викат "Мордор".

В Канада е чисто защото производството не е там. Просто е изнесено в Китай за да се изнесе и замърсяването. И сега се търси начин да се обложат с данъци китайците. Защото произвеждат за американците. Ако идеш в Африка ще разбереш какво е помияр. Всичкия атомен боклук от атомните централи е складиран там. И изобщо всичкия боклук, който не се разлага лесно. Включително и боклука на Канада. Изобщо когато богатите кажат че ще трябва да плащат развитите страни да му мислят африканците и бедните данакоплатци.

В Канада е чисто, защото хората пазят, рециклират отпадъците и наистина мислят с какво да допринесат за подобряване на ситуацията. Ако не живееш тук или не си идвал, няма как да го разбереш, просто съзнанието им е друго, а и ти се променяш.

"Годишно около 650 милиарда долара се спасяват от данъци в офшорни зони в глобален мащаб. Това са достатъчно пари, за да се реши проблема." Ех, какви е доценти раждала, ражда и сега....ДАНЪЦИТЕ върху 650 милиарда ще стигнат ли?

Когато всеки служител, на всяка компания, всяка година засажда по едно дърво, тогава, може би ще има надежда за бъдещето на Земята. Лесно е, дано хората докажат, че имат воля, не само да консумират безсмислено и напълно излишно, а и да направят нещо Истинско, за тях и тези, след тях. Веднъж годишно Тиймбилдинг Хапване Пийване Засаждаш си дървото Веселите се с колегите Лесно е Една фиданка е 10ина лева Но ползата, ПОЛЗАТА, тя не се измерва в пари, а в Усмивки, в пламъчетата просветващи в доволните очи на всеки, след като си погледне дървото, и го наблюдава как расте, ден след ден. Лесно е. Пожелай го. Направи го! Само от теб зависи

То затова става дума на тази конференция: да се замрази реализирането на идеята ти. Ще се обяви произволното (неразрешено) използване на земята за незаконно. Само няколко американски фирми ще имат право да произвеждат храни. Останалото ще се засее с картофи да произвеждат алкохол или с маслодайни да произвеждат масло за да правят био гориво за колите. И това ще установи глада като стимул и инструмент в политиката. Най-силните ограничения ще се наложат на селското стопанство. И затоплянето ще се спре дотолкова доколкото се спря с протокола Киото, който беше задължителен за ЕО и незадължителен за останалите страни. Изобщо не става дума за климата, става дума за използване на климата като предтекст за да се наложат политически данъци и забрани. Използвайки прогнозата за времето. Както винаги: задължително за изпълнение в Европа и желателно за изпълнение в САЩ.

... Проблема за 'оправянето' на климата не са наличните пари, а това, че още не е открит механизъм за намаляването на въглеродния двуокис в глобален мащаб ! ..... Всичко останало са само ' сладки приказки' и крадене на държавни фондове !!!!

Правилно, ама докато има овце за стригане ще има и кой да прави пари от вълната

Чудно лал к професори се хващат на въдицата. СО2 намалява заради водораслите в морето преди всичко които са повече като има по-малко лед в океана. Освен това СО2 е 400 части за милион в атмосферата и не може да даде този ефект върху климата. Ефекта идва от намаляне на валежите и площтта покрита с облаци поради увеличаването на слънчевата активност. Е слънчевата активност действително не можем да я контролираме, но политиците могат да я използват за да ни счупят главата, по същия начин, по който са го правели преди хилядолетия използвайки слънчевите затъмнения.

Това глобално затопляне е като някоя дъвка на ООН. Мине не мине ереме и започват да я джавакат. Как няма някой да я глътне ??? Фондове за пари ... после раздават и не проверяват за какво ги ползват. Важното е да отчитат дейност и нещо да вършат!

" проф. Емил Григоров" Това какво е и на кого служи ?

"Фондът за борба с климатичните промени трябва да се попълва на принципа "замърсяваш-плащаш" Колкото повече от тук нататък или сумарно към момента, защото едни 100 години са замърсявали яко, за да печелят и съответно са постигнали едно развитие, а други не са замърсявали толкова и ще трябва да плащат и за тях.