Обезопасяване на жп гарите и жп депата иска агенция

От Агенцията за защита на детето поискаха спешни действия за обезопасяване на районите на жп гарите и жп депата и ограничаване на достъпа до тях.

Обратно в новината

Коментари - Обезопасяване на жп гарите и жп депата иска агенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой кого иска? Обезопасяването иска агенция или агенцията иска обезопасяване? Неграмотници!

Дебнещите опасности са много и никой не ги знае всички. Добре е да има табели и някакво описание на всяка гара какво не трябва да се прави и какви ще са последствията, както има в метрото и на други места. Реда се създава по такъв начин - правила, табели, закони. Без ред цари хаос. Повечето хора не знаят, че напражението там е много високо /десетки хиляди волтове/ и от около 2 метра някъде се получава пробив във въздуха и те удря тока. Обикновено почти всеки случай е фатален. Също така може да те удари ток от близки дървета, които са прорасли в близост до влаковите проводници. Най-често обаче хората се качват върху вагоните, без да подозират, че в момента когато си подадат главата, а може и по-рано, ги удрят 25 хиляди волта променлив ток, което е фатално. Ако не те удари тока, другата най-голяма опасност е да те блъсне влака, защото много често не се чува. Ако не те блъсне директно, може да те придърпа с въздушната струя, ако си в близост когато минава с голяма скорост. Друг проблем е, ако някой от автоматичните механизми за отклонение по релсите ти затисне някой крайник.

Не можеш със закон да противодействаш на човешката глупост. Множество психологически експерименти са доказали, че човешкият мозък е дефектен - има множество когнитивни бъгове. Питайте Канеман и Тверски (т.е. прочетете какво са писали).

Човешки мозъци пишат за човешкия мозък... Не е ли само по себе си това голям бъг?

Шайка безделници експлоатираща поредната трагедия за да влязат и те в новините и изпросят още някой лев за безсмислената си дейност! Точно пък липсата на табели и компютърните игри са виновни в случая, а не тоталната родителска безотговорност! Ами дайте тогава направо да забраним въобще компютрите и смартфоните, за да може Ева Жечева да продължи да си получава тлъстата заплата необезпокоявана!

тя агенцията всичко свършила, развива блестяща дейност в защита на децата!!! И как ще стане това, а пари откъде? - верно, щом е за деца няма да смятаме. А ако депата и ж.гарите ги огрладят като част от нашата граница възможно ли е? Това са деца - трябва да се възпитават от родителите и учителите - ама те верно не ходят на училище, а ридителите не си знаят броят на децата. Ама все другите са ни виновни. Като товна детенце, което се качило на високо на фонтаните на НДК и паднало, а бащата къде зяпа. Или онова четиригодишно, което майката не държала и паднало на релсите на метрото - слава Богу без подследствия.

И как точно си го представят това обезопасяване ? Табели или знаци. Те децата ако са тръгнали да се фукат във facebook колко са смели. Прескачането на ограда или позирането с табела гласяща "ЗАБРАНЕНО" или "ОПАСНОСТ" само ще им качва "рейтинга". Когато детето не е възпитано от родителите си или няма умствения багаж да прецени последиците, то резултата се казва ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР.