Западните балкани с общо стратегическо виждане за Европа

Лидерите на държавите от бивша Югославия и Албания одобриха на среща в Загреб "общо стратегическо виждане за Европа".

Обратно в новината

Коментари - Западните балкани с общо стратегическо виждане за Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западни Балкани е едно изкуствено понятие - в случая в него влизат: от религиозна гледна точка - православни, католически и мюсюлмански държави; от етническа - славяни и албанци от културна - "наследници" на австро-унгарската, западна култура, страни с ориенталска култура и такива, приемащи се за сродни с руската / източнославянска култура. С две думи - микс без никакъв общ знаменател (дори и близката история - наследници на Югославия, но и Албания). Въпросът е, защо при това положение нашите политици не са осигурили нашето участие там. Нямаме интерес да участваме в развитието на Балканския регион? Не можем да разработим етническите и културните си сходства и връзки с една част от тези държави? Не можем да играем с картата, че сме член на ЕС, а част от държавите не са? Или просто нашите политици са мижитурки без визия за полезното развитие на държавата, но затова пък с голям слагачески опит в обслужването на този или онзи Голям брат (понякога по двама на веднъж)? Какъв според вас е верния отговор?

По принцип инициативата е добра . Но присъствието на " почетните гости " , я превръща в катастрофа . Със здраве :)

След като положиха маса усилия за ислямизация на страните от бивша Югославия, сега САЩ се опитват да пренесат от ново проблема на Европа. Че обещават и членство в НАТО. И то след като се видя колко е рисковано за НАТО и световната стабилност, членството на страна като Турция. Байдън след като "демократизира" Украина, подобно на Ирак, Либия и Сирия. Сега отново се е заел да оправя Балканите. Тея няма да мирясат, докато не превърнат Европа в Сирия. Май това им е крайната цел.

сега ще се снимат, но после ще ги почнат с двойните стандарти и да им въртят шенгенските номера

ВСИЧКИ СРЕЩУ РУСИЯ! ПОСЛЕ САЩ ИЗЧЕЗВАТ, А ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ - ДРЪН! ВЕЧЕ И СЪРБИЯ ВЕЕ ГОЛ ЗАДНИК ОКОЛО ГРУПАТА КАНДИДАТИ ЗА СЛАВА! КОСОВО Е ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА С УНИЩОЖЕНИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ПАМЕТНИЦИ - НО РОЖБА НА "ЦИВИЛИЗАЦИОННАТА ГРИЖА" НА САЩ. ОНЗИ ДЕН КРАЙ САРАЕВО СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА... ИСЛЯМЪТ Е ДЕТЕТО НА МЮСОЛМАНИТЕ!"... ПЕЙ ПЕСЕНТА НА ИСЛЯМА, СИНЪТ НА АЛААХА, МЪКИ БЕЗБРОИ ЩО НА ХРИСТИЯНИТЕ ДОНЕСЕ И В ГРОБА МНОГО ОТНЕСЕ..."

Наистина не разбирам тази Европа,как позволява някой да се бърка в нейни неща.Нима европа се намесва в америка!?

Нас що ни няма ? Май не ни е...ат много-много.

Просто защото не сме в Западните балкани. Научи географията пич(ко)!

но имаме общи граници и общи проблеми с нашествениците. А САЩ да не би да са в западните балкани?

Щом е замесена Сащ нищо няма да излезе. Най-много да си изпатим

Точно така няма оттърване от тези хора и това си е

Има, като Сноудън, отиваш в Пуландия и се отърваваш!

Какво нещо е ,жаждата им за секс и демокрация? дедо Ратко

Бивши комунистически функционери се появяват изпод черджето и само привличат внимание, докато никой не се сеща за тях.

А Байдън е Туск никой ли са...леле ако те чуят ат едно посолство,ще ти спретнат веднага една протестна мрежа!

Толкова си прав, направо сами се завират на вълка в устата

Pesh0

Ако Турците не са вили снабдени с Оръдия , никога е нямало да превземат константинопол. кой ги е снабдил е друг въпрос .

Pesh0

кой е снабдил , турците с оръдия ?

Великобритания ???

Доколкото знам цялата инвазия е спонсорирана от Венеция.

Pesh0

За европа За България или за Турция ,

Байдън на Балканите? Нищо добро да ги очаква балканците!

Ми що не са викнали джуджи или поне лавров??? Нали сърбетата, черногорците и макетата са руски мекерета? На кого оставяте полуприматите от тайга, на кого? Толкова е самотно само със северна корея и венецуела...

Много бързаш. Според Байдън Балканите имат още голям потенциал за развитие. Като се свърши потенциала тогава можем да говорим за приматите от тайгата.

като налеят(хамериканците) хилядастотин милярда на Балканите,тогава ще им повярвам-другото е компот!!! интеграция-bullshit

Ей сега ще ги напечатат и готово. Пускат им кредит ,срещу него ще им продадат "демокрация" .... и край .

Колко много лицемерие на едно място! Липсва само Юнкер да каже накъде ще духа вятъра! Не разбраха тия хора, че насила хубост не става, камо ли с бой/бомби! Отврат всемирна! Искам да видя как някой ги изрива в трета глуха всички тия "лидери" празноглави!

За това и приеха България , търсеха кого да опоскат преди да закрият театъра. А те АЕЦ закриват, разпродадоха БГА Балкан ,заводи ,централи БТК и ............ на безценица - само и само да ги "приемат".Приеха я в "ресторанта" 10 мин. преди затваряне, е взеха и поръчката и тя си плати заедно с бакшиша, но яденето е за друг. На България и дават да измие чиниите на другите и да почисти тоалетните! Дано тия балъци да я сменят.

Тази среща беше особено важна и имаше голямо значение. Тези възлови фигури от световната политика следвайки примера на нашият президент предначертаха развитието на континента за следващите десетилетия, но не успеха да достигнат висините на нашият президент, за който дори и планетарните рамки са тесни.

ПреЦедента е велик, като него няма друг .Само дето е доста прост и тъп си пада ,ама без кусури няма как.

Тия са още в 2005.

И какво търси Байдън на Балканите?

парите на путин. сърбите се пробат на нова югославия. и коридор към средиземноморието. важно е ко вижда ес. леко не присъствала на седянката. а тя вижда отделни и отговорни държави с изпълнени изисквания. ............ толкоз бързо ли забравиха как се тепаха. ................... сърбите немат обща граница с русия...може би и други ша прават кримски референдуми или донбаски патакютаници?

Омитайте се от Балканите. От тук ще бъдете изритани доста грубо. Бъдете сигурни в това.

САЩ се обявяват за пълна интеграция на Балканския регион в Европа и са решени да помагат за постигането на тази цел даже и с бомби

"САЩ се обявяват за пълна интеграция на Балканския регион в Европа" Докога САЩ ще се обявяват за каквото и да било в Европа и ще си разиграват коня както си искат. Европа не е ваш дом, за да се разпореждате.

да живее обединената балканска федерация и с турци, гърци и албанци .... но без западняци!!!!!

Турчин ли си или глупак? Федерация с турци... не ми трябва нова османска империя.

обединена балканска федерация без турци, гърци и албанци

наи-умното и полезно нещо, което могат да направят западните балкани e да вдигнат стени и да изкопаят ровове, които да ги разделят от запада - италия, австрия германия...

Sm3hurk0

"САЩ се обявяват за пълна интеграция на Балканския регион в Европа и са решени да помагат за постигането на тази цел" Не искам помощ от САЩ ! Тези само беди докарват на хората по света !

Събрали се палетата да пикаят срещу вятъра!