Румяна Бъчварова предложи досиетата на ДС да станат публични

Да има отворен код, лесен за обработка от компютър при ползването на данни от архивите на бившата Държавна сигурност, предложи Румяна Бъчварова.

Обратно в новината

Коментари - Румяна Бъчварова предложи досиетата на ДС да станат публични | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече няколко министри на тайните служби искат да се разсекретят досиета на техните предшественици... Такъв подход сочи, че новите министри са парашутисти, хора извън занаята и случайно попаднали на тия постове. Тая стъкмистка върши антидържавна дейност под прикритието на жидоянките и разрушената държавност у нас. Вместо да опазва архивите, тя е готова да ги изтипоса на сергия като на Женсик пазар. Малоумници! После искат успехи в борбата срещу престъпността?! А то изглежда те стоят начело на ОПГ-пи и затова не искат да има истински тайни служби.

AbuTalib

Щом нява давност за дейностите на бивши партийни членове-ПРЕДЛОЖЕНИЕ както следва:Не се стремим да осигурим луксозни условия в затворите, стремим се да осигурим човешки условия. Нещо, което българската държава не успява да постигне 20 години, каза Петков. Предложенията целят постигането на минимален жизнен стандарт в затворите. От години българската държава не успява да покрие минималния стандарт от 4 кв. м. жизнена площ на един затворник. И към момента в някои български затвори се осигурява площ по 2-3 кв. м, колкото за едно легло, някъде има легла на по два и три етажа. Същевременно, в Скандинавия и Западна Европа стандартите са от 9 до 12 кв. м на един затворник. Справедливо отношение е дължимо към всеки Затворите са предвидени като място за превъзпитание. В момента в България затворите са всичко друго, но не и такова място. http://www.cross.bg/zatvorite-petkov-ysloviya-1489646.html#axzz3sbq1yZHJ Има построени 13 пететажни блока в Белене, чието предназначение беше за новата АЕЦ-там. Няма изгледи да се построи нова АЕЦ, следователно блоковете остават празни.Ето ви удобна ситуация, която да изпълни препоръките на ЕС за човешките условия за затворниците.Много удобни за номериране и наименование ще са новите килийки. Пример : килийка Иван Костов, килийка Милен Велчев, Ники Василев, килийка Г.Първанов и още знайни и незнайни другари и другарки от червения и синия спектър. Петков да се замисли над това предложение, иначе ще има килийка Петков.

То не бяха дебати ,то не бяха структурни промени в МВР,то не бе чудо и въпреки всичко продължаваме да вървим "надолу" не само,като демократична система,но най-вече в посока финансово- икономически упадък - стандарта на живот при хората става все по-нисък,раждаемостта също...Ами,като искат да направят досиетата публични да ги направят,но нека да стане ясно на всички ни и кой е водещия офицер, както и какви заповеди е издавал на "сътрудниците си" - като ще е гарга,барем да е рошава.

Ами, че вие какво правихте до сега?

" Митове" за държавна сигурност ? Бедна е фантазията на обикновен, нормален човек, какви чудеса и страхотии са ставали там !!!

Ако се приеме досиетата да станат публични доста неща ще " блеснат". Твърде закъсняват с тези неща. Какво ли ще се покаже? Дали ще блесната най-накрая истините за доносниците.??хайде чакам...

Много актуално. На фона на всички проблеми, когато лъсват поредица от неадекватно взети решения във всички сфери на живота, това е темата с най-голяма важност. Български политици и държавници - как ли да бъдат наречени?!!!

ами да ги разкрият - то болните от спин си признават та... Но едно трябва да им се признае - избираха ги не само по наследственост верна на комунизма, но и най-умните. Верно, имали са много привилегии, но са и еродити - Коритаров - енциклопедия, Инджев - голям анализатор, Б.Димитров - от малкото българофили. И какво като са осветени, ако не са вманячени русофили - няма лошо.

но няма да стане. Смях ме надува като почнат да говорят за ВЕЛИКАТА СИ АГЕНТУРА - подлоги на преди - СССР, а сега Русия. Че къде учеха ДО ЕДИН - ТАМ И КОГО ОБСЛУЖВАТ? Че то в предишната конституция пише в т.1, че трябва да сме верни на СССР и България. Нали благодарение на тази агентура имахме българския ЧАДЪР

И тая май е с диагнозата на президента! Не знам друга държава да е предала агентурата си, независимо по какъв повод. Повече от ясно е, че много от тях ,които тръгнаха с поставените ни властници, вече са добре. Ще извадят манипулирани досиета и някой нищо не подозиращ или неудобен ще се окаже агент и ще мунатресът цялата вина за прехода. Иначе тактиката е добре позната и изпитана от новите ни господари отвън.

Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит! А тази г-жа дори не полага усилия да го скрие !

Голямо важно,като сте разкрили този и онзи! Ей на, Коритаров и Инджов не слизат от телевизионните екрани.Ъкъл ни дават,на политграмотност ни учат.

Крайно време е да лъснат нечии,з..ници!

Е, и какво като се разкрият. За 25 години се оповестиха толкова имена ,излезнаха на светло толкова мръсотии и какво от това? Същите тези хора, членове на различни партии, са отново във властта и отново командват! И този Методи Андреев, "кадровика" той причини толкова пакости, оголи се полиция и други служби,заприличахме на разграден двор. Добре че сме "вечеряли" с Господ, иначе щяхме да бъдем изтрити от лицето на земята.

този методи добре заработва от този бизнес- показаха по тв вилата му- хич не е зле даже

Абе бъчво селска , на нас ли ще ни разкриваш тези служби ,в които баща ти ,като ОФ деятел се е подвизавал-несретница с хормонален излишък...

ЕС се тресе, война от юг, а те с глупости се занимават- досиетата... Абе вече толкова години тая дъвка за народа- отваряйте един музей- дайте пари на учените и гледайте важните неща!

Тази е, може би, най-некомпетентният министър в България. А за да си най-некомпетентният министър точно в България, трябва да бъдеш изключително некадърен.

Абе шматко кой го интересуват тези досиета като вижда тези 25 години какви мутри мутреси измекяри измамници се бутат във властта за да задоволят собствените си интереси,Че по професия си манипулаторка го знаем ама нещо си се объркала с времето защото не сме края на миналия век когато манипулирахте с тези досиета и вече видяхме че сте много по напред в кражбите и грабежите на България и народа и от тези с досиета дори за двойно по малко време,

26-ГОДИНИ САМО С ТОВА НИ ЗАНИМАВАТЕ!ИЛИ ПРАВЕТЕ ЛУСТРАЦИЯ ИЛИ СЕ МАХАЙТЕ ОТ ТАМ.СТИГА С ТЕЗИ КЬОР-ФИШЕЦИ???КОМУНИСТИТЕ СЕГА, ЩЕ СА НАЙ-ЧИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ!СРАМ И РЕЗИЛ!!!

Господжа,не ни занимавайте с глупости,стегнете се и си гледайте работата за която сте назначена,нищо че не знаете по каква работа сте там.НАЙ ДОБРОТО КОЕТО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКА И ДА СИ МАХНЕТЕ ОТ ТАМ.

Румито Б. като види зор и не се оправя с министерството, пуска темата за досиетата.

Вече за президент на ястото на другото магаре( което да подава оставка)?

По време на конференцията беше открита изложба на тема "Десталинизацията - дилема на едно противоречиво десетилетие (1953-1964)" За идната година ще проверяват Паисии Хилендарски и тези,които са преписвали История Славяноболгарская...Обикновенни търтеи!

защо са я преписвали- вместо да я пишат

Кой ти вярва ма пачавро. Всичко в ДС е унищожено вече от такива като теб и родителите ви бивши комунисти. Всчки вие във властта сте свързани с държавна сигурност. Защото революция без кръв няма.

Това е ДОБРЕ, ама да изнесат публично и досиетата на членовете на БКП! Досиетата на агентите на ДС са така опоскани, че след 25 -26 години едва ли е останало нещо важно в тях!

И като ги изнесът сигурно ще оглушеете и ослепеете от реалността в България??ще ви се подобри състоянието незабелязвайки сегашните измамници защото по онова време поне се градеше нещо а сега само се краде,

Тази комисия ще "работи" поне още около 15-20 години.Добре, нека да четат папките и да си пишат отчети.Но, нека направят заплатките си не повече от 1200 лв и щата на комисията да не е 100 човека-толкова са, а като в Германия.Там комисията работи на ползу роду.

Наборе, нали каза, че ги мразиш ченгеджийските номера. Сега какъв проблем прикриваме с това, а?

Аман от глупости! ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!

На времето 25 години след войната на Германия бяха спрели да и казват бивша нацистка държава... и за денацификацията вече не се говореше даже- виж за източния блок нещата стоят по- иначе- то си е вече средство за натиск, за влияние и поставяне в ъгъла- не е просто история и памет...

Държавите от бившия източен блок, които отвориха архивите и проведоха лустрация дръпнаха икономически рязко напред в сравнение с нас. Правете си изводите сами.

голямо шубе от ДС и след 25 години. Това е прост трик на отвличане на вниманието от днешните предатели на България. Мислите ли че има и едно досие в оригинален вид? ДС е мит -плашило за хора, които не искат да се огледат, че живеят в 21 век в мизерия и безработица и шепа крадци ги връщат към миналото когато си искат.

Интересно ще е, особено имената и доносите на по дребните доносници. Но трябва да се обнародват без корекции на правописните грешки.

Шило

Де да знам...Винаги ще се спекулира на тази тема. И да ги отворят, ще се твърди, че не е отворено всичко, че има фалшификации...И да ги унищожат, пак ще е същото...Параграф 22

Няма спасение за общество загубило всякакви ценности, дълбоко корумпирано и деморализирано, общество чиито институции за изгубили всякакво гражданско доверие. Кой би повярвал, че кадър на ГЕРБ, бивша Лукойлка, наистина търси истината!? По-вероятно да се погрижи за изпиране на биографиите на техните хора. Нали това и е и специалност.

Това правителство, съставено от бивши членове на БКП, техни внучки, съпруги и т.нат., както и голяма част от депутатите им са практическо доказателство за психологията и манталитета на комунистите.До вчера яли от баницата на бай Тошо, днес първи борци против тях.Просто, комплексари, нереализарани комунисти!

Много са си реализирани даже. От амвона на мавзолея, пред гърдите на Т. Живков, до министър в "демократична" европейска" страна. Ами другия, от охрана задника на Т. Ж. до премиер на "демократична" европейска" страна.

Да бе те са фалшифицирани, като изборите. Това требеше да стане на 1 януари 1990 г.

С доброто и злото... Върти се кълбото на тази земя... Пътува навярно към рая едното, А другото по света. И какво ми остава накрая? Да пийна едно ще пийна едно и още едно!

Всичко Мара втасала, че и тя се захвана с досиетта, Много е късно, намерете си друг балон

УСПЯХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ДА ГИ ПРЕФАСОНИРАТЕ ТАКА,ЧЕ ДА СТЕ НАЙ-АКТИВНИТЕ БОРЦИ СРЕЩУ СОЦИАЛИЗЪМА?!

Светът се запали ние с какво се занимаваме.МАЛОУМНИЦИ...

Бъчварова. От 20 години ни занимавате с тези досиета. Или приключвайте темата или не ни занимавайте повече с нея. Последни по доходи сме не само в ЕС, но и след Македония и Албания. Това, предвид природните ни богатства и разположение на Държавата говори, че нещо е адски сбъркано, разбирай порочно родено и корумпирано. Бизнес класата ни е създадена изкуствено. На тези назначени бизнесмени и на други платили си комисионните бяха подарени предприятията в страната. Така станали крупни промишлени собственици по лесния начин, тези хора не са готови за гъвкаво и успешно ръководство на бизнеса. Те искат лесните печалби да продължават, а инвестиране в човешките ресурси е мръсна дума за тях. А хората вместо да излязат на улицата и да покажат, че това няма да продължава си кротуват и чакат някой друг да им свърши работата. За съжаление проблемът е не в силата на тарикатите, а в примиренческото съзнание на народа. Жалка и обречена работа.

Представи си колко би печелила България само от използването на минералните води? Какво стана със санаториумите?

С повишаването на разни цени ,хоп дойде време за отвличане на вниманието отново с какво ? ЕСТЕСТВЕНО С ДОСИЕТА. Балъци бяхме, балъци си останахме. Това, че престъпността расте/битовата/ за Бъчи няма значение - нея я пазят, както и близките й.

Много тролове много не доволни доносници и ченгета. Такава истерия ги обхвана, че подпалиха клавиатурите, ей. Спокойно няма да ги публикуват, те само така си говорят.

Шило

Не бе, пич, не е тролстване. Защо чак сега и сигурен ли си, какво има в досиетата? А колко са унищожените? Писах го- ефекст можеше да има непосредствено сред 89-та. Заедно с лустрация. Сега е само чесане на езици и отклоняване на внимание. Много от сътрудниците вече са измрели, други са едри бизнесмени. И? Ще му вземат бизнеса ли? Ще се промени ли нещо, освен тук на "палим" клавиатурите? Да ги отворят, ама вече няма смисъл.

Точно на такива промити мозъци като точката ,няма смисъл да се обяснява. За него "комунистите" и дс са виновни. Не ние, които гласуваме.

Управляващи, невиждате ли, че тази жена нестава за този пост?

бъчварова, ти всичко в ресорите си като министър и ЗМП оправи, че до това опря. или нищо не си компетентна да решиш, че затова изкара и ти дъвката от '89. тая кърти тъпомера на некадърността на тиквените кадри.

Това са й наредили, това прави.

Всичко друго ви е наред, та ни занимавате с досиетата! Всяко правителство като се види в криза и вади едни приказки за досиетата та да отвлече вниманието.

Винаги, когато трябва да се отклони вниманието по важни проблеми за България, започва дискусия за досиетата. Нали осветиха голяма част от сътрудниците на ДС? Нали тези, които са заинтересувани могат да ги прочетат? Какво иска Бъчварова? -Да я оставим малко и да не знаем Тя какви ги върши! Аман от постъпки, които са в служба на чужди сили- Турция, Америка, Русия и т.н.

Всичката Мара втасала... Госпожата пребори престъпността в България и реши да се занимава с история отпреди четвърт век!

E kak да се пребори престъпността,след като от две десетилетия е ясно,че точно кадрите на бившата ДС я генерират.

Шило

На колко години са тези кадри, или са изобретили някакъв способ за безсмъртие?

От 25 години ни управляват американски марионетки. При всичките им напъни не можаха да достигнат и една десета от равнището на някогашните разузнавачи и контраразузнавачи. Ефектът личи по състоянието на държавата. Да отварят, каквото си щат. Пак ще останат жалки и неподготвени национални предатели.

КАКВО ДРУГО ДА ПРЕДЛОЖИ ТАЯ ПРОСТА П ...А.?! В НАШТО СЕЛО КАЗВАТ :"АЛЯК ЧОВЕК БИЕ СИ ДЕЦАТА " ТАЯ САМО КАТО СИ ОТВОРИ УСТАТА И РАЗСЕЙВА ВСИЧКИ СЪМНЕНИЯ ЧЕ Е ТЪПА.

Шило

Не знам дали е тъпа, но определено не е за там. Крайно време е министри на силовите и на правосъдното министерство да са професионалисти. Деполитизирани като убеждения.

Остатъците от т.нар. досиета вече стават само за социологически изследвания.Много от участниците в процеса са в другият свят, много са навън, много ги гони деменция и т.нат.Беше времето в правителството на СДС да се свърши тази работа, но тогава нямаше политическа воля и имаше много зависимости.Както казват малчуганите: след дъжд качулка!