САЩ наложиха санкции за купуване на петрол от ИД за Сирия

Съединените щати наложиха санкции на лица, които помагат на режима на Башар Асад да купува петрол от "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - САЩ наложиха санкции за купуване на петрол от ИД за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Главно тУрция купува незаконно от ИД тях защо не ги санкционирате.

Ако това не е връх на наглостта да кажем "здраве".За пореден път наглосаксите провеждат идеологическа атака, каквато и комунист не би измислил. и тези подлеци са ни съюзници.....

Абе, аз не разбирам защо руснаците не вземат съответни мерки срещу подобни действия на америка!? Или може би те вземат,но не ги споделят така широко.Време е за световен удар срещу финансовата система на фащ.Русия,Китай,Индия,Иран,Бразилия,Аржентина,ЮАР - крайно време е да спрат стокообмена на база $ и да въведат отдавна замислената нова система на транзакциии помежду си.И тогава какво става...Олеле мале!

Ами да!Колко е загубен този Путин?!(-: Ами да вземе да вземе да им организира едни санкции пък на тия американци в края на краищата!Ама ха! Какво само на руският народ организира разни санкции,инфлации и кланета?! М чи тъй де!Ко сига?Аама ха!(((-:

Тия наистина мислят хората за гламави а не проумяват че по гламави от тях няма с таквиз приказки,Не ви се отвори бързо парашута с Асад както със Садам и Кадафи и се чудите какви да ги съчинявате, Та петрола НЕ Е ли сирийски бе идиоти или понеже вие цицате печалби от там та ви заболя???Защо се заблуждавате че хората не знаят че главен купувач от ид е Турция и сащ???

А защо няма санкции за Турция? Или американците мерят с двоен аршин? Докато САЩ, Израел, Турция и Саудитска Арабия съществуват, светът няма да стане по-добър.

Първия който трябва да е санкциониран е Ердоган, някой може ли да каже защо САЩ се правят на умряла лисица? Скапани лицемерни итересчии!

Ето така се води Третата Световна Война: чрез очерняща пропаганда, социално изключване, икономически санкции. Много лесен начин от голямо разстояние с минимална инестиция да унищожиш значими обществени фигури.

Норвегия отсвири туристите, минаващи през Арктика от Москва : "...В инструкциите, които влизат в сила от четвъртък, 26 ноември, изрично се посочва, че новата мярка се отнася за кандидати за убежище, които имат руско гражданство, също както и разрешително за постоянно пребиваване в Русия или дългосрочни/многократни руски визи. По данни на норвежките имиграционни власти през тази година близо 5000 кандидат бежанци са пристигнали в Норвегия по т.нар. арктически маршрут през Москва, Мурманск и граничния град Никел..."

Ха сега де - каква излезе тя? Сирийското правителство на Асад купувало петрол от ИД с посредничеството на руснаците! И после уж имало война?

Ама ти наистина ли не разбираш.......?! Сирийци се санкционират, защото закупували собствения си петрол на територията на Сирия от окупатора ИД.

Защо санкции няма за Фамилията ЕРДОГАН ?????

Империята на световното зло е отново зад случилото се...проклетници....щв си платите един ден

жив ли си брато..

така. Нафтата може да купува само нашта Турция, верен съюзник и помагач на ИД и наш, де!. Я колко убаво сваля рашъните и бие кюрдите, дето се ерчат на нашите момчета в ИД.

Това не бизнеса на Турция, а лично на сем. Еродаган. 1. Сина на Ердоган купува от ИДИЛ нефта по 10 щ.д. за барел директно, а транспорта е за негова сметка, както и превоза е негов. ЗАЩО ЛИ СВАЛИХА СУ-24? СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО?!? 2. Дъщерята има болници, в които се лекуват само бойци и терористи от ИДИЛ ? 3. Стана ли Ви ясно сега кой стои зад ИДИЛ? 4. Налагат санкции САЩ само срещу АСАД, но не и срещу Турция. ЗАЩО ЛИ ? 5. Кой ли кара ЕС да кредитира Турция с над 3 млрд. Евро за подпомагане на мигрантите или сем. Ердоган в бизнеса му с ИДИЛ!!!

jingiby

Парите не миришат...

А кога ще санкционират Турция ,че купува петрол от ИД?

никога!

Колко прав е бил Президента за коварството и двуличието на Русия.Разбирай Путин.Защото той и шайката му водят със загубената си политика страната си към поредната катастрофа.

Осведомен, да те осведомя ! На теб видимо ти се иска Европейски халифат и жена ти да слугува на някой тъп арабин , а ти да му ближеш краката...Това може да се случи, ако Русия се изтегли от Сирия...Гарантирано...

"Прочетете само формулировката: -"Илюмжинов е обвинен в "оказване на материална помощ и действия от името и в интерес на правителството на Сирия и на централната банка" на страната." Само това е достатъчно... Никога тези лицемери няма да наложат санкции на клана Ердоган...Той им е съюзник , нагъл, непредсказуем, също лицемер като тях , но съюзник ...и срещу кого? Срещу Русия! Тя е главният враг.. Затова и бомбардировките на колоните с нефт са им неизгодни...затова бе свален руският самолет, от тези колони се хранят и подпомагат сирийските турци,така наречената "сирийска умерена опозиция",а всъщност клон на сирийски -турски сепаратисти с ултранационалистически уклон и фикс идея за велика Турция и панислямизъм.. Та това е и основната идея на ИД...тези които унищожават историческото наследство в Сирия...За тях е най важно историята да се изтрие от паметта на народа и след това да бъде пренаписана"тяхната" история.. Това всъщност и става и в последните 25 г. в България...Вярно ..без кръвопролитие, културно, тихо....само и благодарение на продажната добрала се до властта на гърба на народа върхушка. Отрича се всичко...500 години робство и унижения се превърнаха в благоденствие и процъфтяване...и това го насаждат в училищата по задължителна програма... Утре ще започнат да твърдят , че на Шипка са били терористи и бунтовници...и предатели на "процъфтяващия" живот на българският народ. Глобална война няма да има! Няма такъв луд който да не си дава сметка какво може да стане , ако се конфронтират Турция и Русия... Локално по всяка вероятност ще се срещнат ., но за това шум няма да се вдига много ... Конкретно за сирийските турци които са де факто 5 колона на Турция в Сирия...то те ще си платят за разстрела на пилота...

ФАЩ както винаги са твърдели и сега гонят своята основна линия...а тя е свалянето от власт на Асад и ново "демократично" ( разбирай изгодно и подчинено на ФАЩ) правителство в Сирия.. Именно от тази позиция разглеждайте всички техни действия... Те имат интерес да продължава тази война, да има потоци от бежанци, терористи , емигранти към Европа... Колкото повече се дестабилизира положението в тези райони, толкова по големи изгоди от това получават . А те самите практически не вземат никакво участие във военно отношение... с псевдобомбардировки и обстрели на пустинята и с лъжливи кадри откраднати от руските СМИ.. Это това са ФАЩ..Лицемерие и наглост!

Брикета Обонго очевидно не намира вече за нужно да прикрива атаките си спрямо законното правителство на Башар Асад и подкрепата си за главорезите от ИД! Вместо да наложат санкции на гаджалите от Турция и Саудитска арабия, участващи в реализацията на заграбения от ИД Сирийски и Иракски нефт и ресурсното обезпечаване на главорезите, в употреба се въвежда лъжата за Сирийско участие( с две думи Сирия ограбвала сама себе си и финансирала враговете си)! Това не е изненада, да припомним за мащабната лъжа преди години на Буш-старши, че Садам Хюсеин готвел производството на ядрено оръжие! Едно е ясно, дезинформацията и лицемерието ще доведе ФАЩ до катастрофа напомняща тази от 1973 г. във Виетнам!

На тъпанарите в Кремъл пак им наритаха задниците. Ама какъв гнусен лицемер е Путин само? Избива жени и деца в Сирия, а се представя за защитник.Търгува с ИД, а се пише голям борец против джихадистите. Той сигурно за това е в Сирия,да бтани интересите на руската мафия!

С промития си мозък само до такъв извод можеш да стигнеш...по далеч от това не ти е съдено да проумееш...

Народе, недейте забравя че 80 и повече проценти от ръководството на сащ са ционисти. Те създават ИД и всички мърсотии свързани с ИД. Това е и причината Израел да е толкова спокоен в това бурно време.

Браво САЩ!Браво Обама!Отново показахте "селективен"подход!Само дето забравихте хората на Ердоган и шейховете.Защо ли? Значи за помагачи на сисрийското правителство има санкции,а за помагачите на ИДИЛджихадисти -не.С тази подла политика,пак май ще си вкарате автогол....

Петрола го препродава Ердоган. Дава парите на мними бежанци, за да заливат Европа и да излезе еврогерой как "ей сега ще се справи с кризата" ако ЕС приеме бързо Турция в ЕС. Вече се чуват подобни приказки от Брюксел. Иначе никой не иска нови 250 000 000 мюсолмани в ЕС.

Типичната, позната краварска логика - керваните цистерни, които в шест колони вървят към Турция, за тях си остават просто незабележими, особено след бомбардировките на руските самолети, но някакви хора от трети и четвърти държави, които може и да не са чували за тези канали за краден петрол - биват набедени и включени в някакви списъци ... Такова лицемерие! Наглост и лицемерие без край! ... Докога целият свят ще търпи диктатурата на внуци и правнуци на крадци, каторжници, проститутки и измамници?! (((

на американските главатари край няма

основно петрлеца от отива в Туркия тия дебили пак подават дезиформация

Грях е, да се ебаваш с истината!

Ето кой е организирал агресията на Турция срещу Русия-само Турция и САЩ могат да купуват крадени от ИДИЛ сирийски петрол и затова ги създадоха и ги подкрепят.Това е и причината да не се боят от техния тероризъм!

Купуването и продаването на петрол от ИД е престъпление.

Както винаги навреме и справедливо?!? Турци толерирани на най-високо държавно ниво са купувачи, но за тях нито дума. Ми да дават пари за "наште" побъркани ислямски кучета да воюват със света...

А синчето на Ердоган кога ще го видим в списъка? Тогава непременно ще повярвам!...

аз сЪ сетих......ердоGUN не е в списъка на санкции щото е натовец......санкциите за неНатовци.....НАТО санкции ги не лови...те са УМИРАтеортиелна демократична организация, която сее по света мирна смърт...

исках само да обърна внимание, че плевнята учудващо не е плюл по руския самолет, дето турците го свалиха.....

очевидно се върви по някакъв план за войната и вече само се дрънкат глупости и няма никаква връзка между пропагандите и реалността ....пък то като се самоунищожим иди да доказваш сериятя от абсурди, как Щатите се бориха против тероризЪма, пък после барабар с Турция и саудитците спонсорираха тероризЪма, създадоха ИДИЛ, за да свали Асад и сложиха санкции на Асад да не търгува с идил .....

Е това е върха на цинизма- санкции за Асад, че купувал петрола на ИДИЛ?!!!!!!!!! Тия дивотии може да минават пред промитите мозъчета на американците от Небраска и Оклахома, ама тука да ги разпространяват си е жива излагация. Ние се питаме защо няма санкции за Билал Ердоган и фирмите му, които са превърнали контрабандата с петрол в държавна политика на Турция и в основен източник за финанасирането на джихдистите? Боклуци мръсни!

АЛОООО,САНКЦИЙТЕЕЕЕ,СЛЕПИ ЛИ СТЕ ЧЕ НАЙ ДОБРИЯ ВИ ПРИЯТЕЛ ТУРЦИЯ КУПУВА НАЙ МНОГО, ТО БИВА ЛИЦЕМЕРИЕ АМА ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪРХА,НАЛИ ЗАТОВА СВАЛИХА РУСКИЯ САМОЛЕТ ДА НЕ ГИ ТРЕПЕ И ДА ИМА ОТ КОГО ДА КУПУВАТ .

Почеркът на Америка през последните две десетилетия - казва се нещо несвързано, без да се обяснява как абсурдната наглед теза може да е истина и започва да се говори за последствията, като дума не се дава да се обели на тема, ама как така може да е хем алогично хем истина - просто не се обяснява абсурда, който е нужен, за да опбясни нещата - обясненията се искат само от врагове, такава атмосфера се създава. Оставя се феновете и тороловете да измислят разнообразни и наивни теории за миналото, които да обяняват някак абсурда и през това време се продължава да се говори много, шумно и единствено само за изводите от не просто недоказаното, но даже и неизложено в прав текст твърдение. Добре де, що за тъпунгерска пропаганда е това? Номерът може да работи на гърба на старата слава на Америка за известно време, а после?

пак не става ясно: за купуване или против купуването на петрол от главорезите?

Да се удавите в петрол дано - и тези в USA, и в Россия, и в Турция, че и ние да видим малко спокойствие и просперитет и да спрем да се делим на русофили и русофоби, на соросоиди и на чалми.

Първо бяха "бунтовници", които клаха цивилното население и разграбиха магазините и складовете в Сирия, натовариха машините от заводите на тирове и ги изнесоха. На Асад ли ги продадоха?! После станаха джихадисти и си обявиха държава, която се издържа от пласиране на антики и петрол. Асад ли купува петрола и антиките на терористите, че да им пълни гушите?! Преводът ли е лош или САЩ не са наясно, към кого точно са санкциите - към Асад или към ИД?

не ставай смешен, не не и не към Идил.

И при тези, обясненията ги мислят едни стратези - ум да ти зайде!

За Турция нищо не казват.

Как за Турция, нищо да не казват?! Тези два самолета F-16, дето свалиха Су 24, нали са от първите 6 доставени от САЩ. А ще има още други 6, за да закръглят доставката на 12. Как иначе синът на Ердоган ще опази трафика на сирийски петрол за Турция, продаван му от ИД? А в същото време не се разрешава от САЩ на режима на Башар Асад, да купува СИРИЙСКИЯ си петрол, от "Ислямска държава"?!

нито за демократична Саудитса Арабия

Не че не ни е било ясно, но сега видно ли е кои са разбойниците и защо влязоха в Сирия. Чуйте Гари Каспаров какво ви казва за МАФИОТА Хуйло, той знае какво говори. Знам, знам, атакистката комуноидна съветоидна сган, мечтаеща за СССР-2 друго квичи, но кой слуша зомбитата... Ето защо разбойниците на Путьо са в Сирия и ето с какво се занимават...

Хайде, хайде, до вчера все разправяше, че изводите как някой сам се бил убил са специалитет на руснаците, днес като приказват такива дивотии американците изведнъж ти се струва вярно и логично.

ха.ха.ха.

Pesh0

А еврото имаше добър шанс

вместо да си пишеме разни глупости трябва да излеземе на улицата и пред парламента да поискаме обяснение защо в ново село има 4000 американски военни

Pesh0

всичко американско в америка . НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ ТАМ не искаме и да идват .

Pesh0

как сварват , да ги задоволят физически вашите дами ?

Ми то хубаво ама петрола отива в Турция!

"Режима" на Асад надали купува нефт от ИД, но за сина на Давутоглу е гарантирано. На него ще наложат ли санкции и какви?

щото имат доказателства за Асад, а ти нямаш за синчето на турчето. Твоето са простотии за да кажеш просто нещо

Не знам как само ще обясниш как тъй Асад сам със себе си се бие, но давай да върви - май схванах на Путин номера - нека плюят, докара ли ги човек да загубят съвсем връзка с главния мозък, няма значение кой какво е казал - един ден пълната липса на логика все пак стига до мозъка и през най-дебелите тикви.

съм бяла и добра...Ах, как рядко ми се случва да съм бяла. Бялият дом.

И да не забравяме - турците си извоюваха привилегии от Европа, заради бежанците, с които си играят по границите! За тях ИДИЛ е златна мина! Дори си поискаха коридор - спокойна територия в Сирия, в която да си правят търговията. Ясна ли ви е играта?

и плевнята защити коридора като тъпунгер

пък казвам, че точно сега изгрява слънцето. Погледнете на изток и кажете, че не вярно. Вярно е, а вие не виждате нищо.

Този удар на турците си е живо заяждане и очевидно подсказва, че те защитават ИДИЛ. За финансовите им ползи дори американците се застъпиха! Само те трябва да взимат евтин петрол от ИДИЛ, а после европейците да гу духат (т.е. да си поемат терора!)....