Оцелелият руски пилот: Турция не ни е предупреждавала

Руският пилот, който бе спасен в Сирия след свалянето на самолета Су-24, заяви, че Турция не е предупреждавала екипажа, че е преминал границите й.

Обратно в новината

Коментари - Оцелелият руски пилот: Турция не ни е предупреждавала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турците им устроиха птичкопад. Това е положението. Бития бит, е....я - е..н :)

Руснаците винаги лъжат. Това им е вродено.

А ти си глупак - това също е вродено

Станало е така: 1) двойка Ф-16 е дебнела в района предварително с цел "да даде урок на руснаците". 2) наземна РЛС на турците близо до границата е извела турския Ф-16 в позиция за захват. Руснаците не са обърнали внимание на наземната РЛС защото е нормално до границата с Турция да бъдат облъчени от турски РЛС. Руснаците няма как да видят турската двойка Ф-16 в задната си полусфера, без те да ги облъчат с бордовите си РЛС, които в случая са били нарочно изключени. 3) Изведен вече в зона за захват, единият Ф-16 от двойката е прихванал целта от разстояние около 5 км. с ракета с топлинно насочване от типа AIM-9 "Сайдуиндър", тя няма нужда от радарно насочване. 4) Ф-16 е изстрелял ракетата, която е поразила целта Всичко това е било предварително планирано.

Сигурно си вярваш. Очакваш ли някой да се хване?

Дори руснаците признават че са били над Турция -това кой точно го планира? Иначе срещу AN/MPQ-53 и AIM-9X - никакъв шанс. Дори и за Су30.

През тази година въздушното пространство на Турция е нарушавано от чужди самолети 120 пъти. Турция не е реагирала. Самолети на самата Турция нарушават въздушното пространство на Гърция средно по 1500 пъти годишно, а за последната година - 2200 пъти. Гърция също не е стреляла по нито един турски самолет. И въобще в такива случаи никъде никой по света не стреля. Ердоган се прави на селски тарикат. А вчера журналистка на ББС го попита как би реагирала Турция, ако неин самолет навлезе дълбоко в Сирия и бъде свален от сирийски противовъздушни средства. И знаете ли какво отвърна тоя наглец - че това щяло да бъде агресия спрямо Турция !!! То бива нахалство, ама неговото е безгранично

Не е вярно, че руснаците няма как да видят турската двойка Ф-16 в задната си полусфера. Както се разбра за целта те използват огледалца!

Нали имате парашути и знаете да катапултиране? Така че няма проблеми.

Тоя явно не е чел притчата, дето замръзналото врабче го е наакала кравата!

Натото нощ казахa ли?

Преди време турски самолет беше нападнат и ударен от Сирийски изтребител. Тогава рЕДЖЕП каза навлизането малко в Сирийско в. пространство не е повод за сваляне на самолет. А сега говори коренно различно, че дори и всички от НАТО казват същото всеки има право да защитава ВП. Това е така, но е направено на чужда територия. Да видим позицията на НАТО ако техен самолет бъде свален.

А и като им четеш съобщението, че десет пъти са предупреждавали руснаците, че са над турска територия, а се оказва, че пресичането на турският провлак е за 8-10 сек. максимум! Как са предупреждавали през всяка секунда? А и като не дават никакви доказателства за пресичането, как да не се отврати човек от наглата провокация! А са и съюзници срещу ИД! А едни наши държавни мъже казваха, че ще разчитат на чужда съюзна помощ, като сме нямали авиация! А как да не им се възхитиш!

турчилята били предупреждавали......как ли пък някои им повярва,,,,, този запис е направен след като са стреляли....мръсни игри играят всякакви .....а в този конфликт надминаха и Саудитска Арабия и Щатите по мръсотия.....но ще им се върне тъпкано ....господ не забравя.....на ви сега един чисто нов Кюрдистан въоръжен до зъби с чисто нова техника......

Вчера гледах"пилота" по ТВ-добре си изигра ролята,човека-само,дето от време на време забравяше с кой крак,да куца!...

а 'щурман' - тоя е казвал къде да летят..

а бе говореха нещо, но не беше на руски ...

"Ние дори не сме я видели, така че да направим противоракетна маневра". Другият път направете изпепеляваща мъ-нерва.

кой кого ще надманеврира Сайдуиндъра или Су- то ? ;)

Тези тюркмени като са мирно население, което Турция защитава, защо са застреляли пилота докато се е спускал с парашут? Това не противоречи ли на правилата за водене на война, дори когато такава е обявена? И другият пилот също са го убили с викове "аллах акбар". Що за мирно население е това? А ако са бунтовници, срещу кого се бунтуват интересно? Видели, че това е руски летец и веднага да го убият. Значи някой им е казал, че Русия им е враг при положение, че тя счита за враг само Ислямска държава. Или може би това е "умерената опозиция"?

Какво още го размахват тоя "запис", в който уж турците предупреждавали руските пилоти, след като в него няма никаква конкретна информация, както и факта, че самият запис може да е взет и копиран от съвсем друга ситуация и обстоятелства, случили се ПРЕДИ този нелеп "инцидент". Кой може да докаже КОГА е правен този запис и от КОГО?!... Фактите говорят, че турските ВВС, просто са чакали руските бомбардировачи на ГЮМЕ и направо са ги разстреляли без да спазват абсолютно никаква процедура, предвидена при нарушаване на въздушното пространство. Какво повече има да се коментира! Ер Доган си вкара страшен автогол, развързвайки ръцете на Русия за пълен контрол на въздушното пространство над Сирия... ето това се случи всъщност, и сега ще си му бере ГАЙЛЕТО.

Руснаците протестират, ние си траем и се подлагаме още. Да затваряме границите, долу ДПС, вън от страната разни подривни ислямистки елементи. Вън гнусните турчоля.

Тя вече се изживяваше като нова велика сила и петролен гигант, но изведнъж самолетите на Путин идват и и развалят дослука. Това е коварния план на УСА , Турция и Саудитска арабия , но няма да им излезнат сметките. Настъпиха Мечката по мазола и ще си търпят последствията .

Записите на турската страна са направени след пуска на ракетата... Подлите турчля лъжат - както винаги.

какви туркмени, че и "умерена опозиция"... тия дето на видеото стреляха по пилотите си бяха баташки башибозук дето не знае още за Сан Стефано... главорези некви

Турците не показаха, че съжаляват и не компенсираха Русия за сваления самолет над Сирия. Турците постъпиха подло и арогантно затова че руснаците им спряха далаверата с петрол от ИДИЛ, в която сина на Ердоган извлича ползи. Няма други такива двуличници, подлеци и античовеци като ръководителите на Турция, САЩ, Германия и Франция. Те заедно с НАТО стоят зад ИДИЛ, търгуват с джихадистите и са виновниците за ислямизирането на Европа. Но народите им няма да им простят алчността и лицемерието. Нека Меркел и Оланд да обяснят на роднините на загиналите при атентатите в Париж, че техния съюзник Турция свали руски самолет и пряко подкрепи ИДИЛ. Заради сина на Ердоган сме пред прага на Третата световна война.

Аз лично дадох заповед за свалянето на руския самолет. Това каза турският премиер Ахмет Давутоглу пред членове на неговата партия в Анкара.

Тя ракетата не може изневиделица да те удари защото още като те прихванат таблото започва да свети и да пищят аларми...така че малко ме съмнява версията на пилота.

а как според теб се засича захват от глава с топлинно насочване ? ракетата ги е ударила в опашката, вероятно е била такава.

Да, и радара им не е засякал F16-тицата нали, понеже турчолятата са си развили тайно своя стелт технология нали

С топлинно насочване ще ги удари отзад а не отстрани!

Скоро много хвалеха маневреността на МИГ-те, имало само една подробност - не засичали американските ракети въздух-въздух и нямали време за маневра. Това е положението.

Странно, как успя да намесиш МИГ в тема за Ф-16 и СУ-24? Повярвай ми, ако до СУ-то е имало МИГ, ф-ка е щяла да се държи... културно!

МиГ 29 са сваляни цели 12 пъти от Ф16. 8 в Ирак и 4 в Сърбия а обратното не се е случвало,така че малко по внимателно с хвалбите за МиГ 29

Спор няма, че това действие на турците е нож в гърба. Но и друго се случва - Християнска Европа се ислямизира!!!! и то с явната и безгранична подкрепа на Германия и Франция. А САЩ след като забъркаха кашата успешно прилагат приказката: "Бог - високо, Цар - далеко". Време е за обединена християнска Европа с Русия начело, защото както е тръгнало Ватиканът може да стане мюсюлмански.

С Русия начело 45 години, гледай къде я докарахме, че сме все още в преход

Стига сте се заблуждавали и сте обвинявали руснаците за нашето тежко положение. При нас всичко идва от "лошия матриял", както ви го каза Бойко. И англичаните да ни бяха държали 45г, пак щеше да е същото положение. Просто племето ни е такова, затова няма никога да се оправим. Ако причината са руснаците, защо тогава Полша, Чехия, Словакия и Унгария дръпнаха напред и почти са застигнали западна Европа.

Не разбрах само, Чехия, Полша , Естония - също са били 45 години под ботуша. Защо тогава те вървят напред, и само ти сидиш в калта и викаш руснаци са виновни. Ти, който въздигна на пиедестал - тарикатщина, кражби, далавери, простотия. Няма защо да виниш някого за собствена свинщина. Ела да видиш в Естония паркирани коли по тротоари, домашни любимци по детски градинки, или да се повозиш без билет в градски транспорт. Обаче тук е истинско геройство да направиш това, с девиза "да не съм балък, нека други спазват правилата" . Е - руснаци ли те виновни?

Прав си за факта.Но идеята е на капитала, който ще има полза от това.Модела е измислен в САЩ, но там не е чак толкова успешен, поради една малка грешка заложена в конституцията им-т.нар Втора добавка.Та този план трябва се въдвори в Европа и постепенно по света.Щото другаде освен в САЩ, хората нямат право на оръжие по конституция и това ще позволява пълен контрол без възможност за съпротива.В САЩ не може да се случи поради наличието на огромно количество оръжие и боеприпаси.Другият проблем с Втората добавка в САЩе, че притежанието на оръжие не е ограничено като тип.Т.е. ако имаш пари може да си купиш и танкове, бойни самолети, ракети-въоръжение с каквото армията разполага.Както има и таква хора.

Малко съм разочарован. Путин и медийните му ПР-и упорито градят образа на НЕПОБЕДИМА и ПОБЕДОНОСНА армия, която води САМО успешни битки и сразява хиляди терористи, още по хиляди бази и вече аха ги е изтрепала всичките. Този оцелял щурман (да е жив и здрав) разказва друго- Руския самолет изобщо не е разбрал какво му идва-че нали мамка му радара почва да писка, когато си прихванат от друг самолет - а тук нищо, просто някаква ракета ги гръмва и тогава се усещат.

Ама те дори не са били прихващани. Просто са ги гръмнали в гръб от засада, без руснаците въобще и да очакват подобно нещо. И забележи.... гръмнали са ги защото са приближавали към турското въздушно пространство.

Егати и руския ас, да го "гръмнат" отзад! Не е ас, а заплес!

не ти ли се струва странно да ги гръмнат отзад ... докато те са приближавали турското въздушно пространство ... не се връзва някак си иначе за засадата съм съгласен - определено са ги чакали да се приближат.

Много се кефя, като чета, че падат, свалят и стрелят по руски самолети!! Ето и днес осъмнах с прекрасна новина-паднал руски хеликоптер!! Него никой не го е стрелял, но нали си е боклук-сам се е сринал!! Дай Боже, утре още повече такива новини!!?! Що се отнася до твърденията на тоя лъжлив нещастник, с закрита мутра-той друго няма да каже-ще лъже и маже, така им отърва!!! Малко им е!!!

що за откровен идиот си ТИ.Щом такова нещо може да ти доставя радост.Чудя се само как пишеш, или си се добрал до компютъра на главната сестра преди да си изпиеш хапчетата.

Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела прокажени и чифутски куп лъжи. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог; да ся спихнат интриганти, да живее руский бог! Род и вяра за Русия е идея най-свята; нейний подвиг е за нея - благородна й целта.

НА РУСКИТЕ ВОЙНИ О руси, о братя славянски, Защо сте вий тука? Защо сте Дошле на полята балкански Немили, неканени гости? Желали би вас възхитени Да срещнем со сълзи и с китки Но идете вий настървени, На грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем И тоз път сърдечно, горещо, Но взорът ви свети зловещо Как ръце сега да разгърнем? Дошле сте да браните, клети, На хищник грабежа хайдушки, Та вместо любов и привети Вий срещате нашите пушки. О руси! Аз друг път ви славях За подвиг велик и чудесен, Високо ви ликът поставях Във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово Развяхте за благо човешко Строшихте ни игото тежко, А днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: Обича ви още народа); Но любим и свойта свобода, Стократно по любим я ния. За тоз кумир ния се бием И с чужд и със близък упорно И нема ний врат да превием Пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, Свобода и вам, и за нея, Кат нас да живейте и мрете! Иван Вазов, 1916

Този минус на Вазов ли си го сложил или на мен ? Щото ако е на мен - те разбирам, показал съм ти колко огранизчено познаваш творчеството на големия ни поет - русофил и как едностранчиво го интерпретираш. Точно както комунистите ни го показваха!! Обаче ако минусът е сложен на Вазов - е тога вече не те разбира - хем русофил, хем народен поет, хем го харесваш и цитира, а накрая му слагаш и минуси!!! :))))

Българския народ е заедно с руския! И винаги ще бъде с него. Та ние сме братя по кръв, език и религия.

Дам, за това бяхме 45 години под руско робство, че все още не можем да се опомним, та сме най-бедната страна в ЕС

Преди не бяхме най- бедната страна! Бяхме на 22-ро място в света по GDP на глава. Сега наистина сме най- бедни в Европа, защото ни ограбват систематично американци, англичани, немци. Разрушиха тотално цялата ни икономика и въведоха истинско робство за българина. Затуй и населението масово бяга за да се спаси от робията.

Най- бедни сме заради "прехода" и план ранът на краварите. Преди 89г. сме били 5-6 по богати от сега.

Хаххаааа! Кога бяхме под "руско робство" България беше ДЪРЖАВА, имаше икономика, селско стопанство и добър стандарт на живот. Жалък си.

Ти ли си народа? Или няколкото мурзилки дето спамят форумите под различни никове. За мен руснаците винаги са били окупатори с имперски амбиции. Като започнеш от руско-турските войни, минеш през 1878, 1944, та до днес.

Ай бегай си в Диарбекир, като толкова ти харесвало! Какво търсиш тука, фес мазен?

Подло и долно от страна на турчоляците.

Русците са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота!

Свалянето на руския самолет е планирано поне 2 седмици преди това. Ердоган и Давутоглу не случайно разгласиха, че щели да свалят самолети, за си опазят суверенитета. Със сигурност са го съгласували и с Обонго, който намекна за това седмица по рано. Чудили са се какво да правят, защото загубиха инициативата и платените им главорези тръгнаха да бягат. Всичките им доводи и обяснения са смешни! С какво руския самолет е застрашил суверенитета на Турция? Разстреляли са го подло и хладнокръвно, разбира се без никакво предупреждение. Руснаците изобщо не са очаквали такава подлост!

От толкова политици, национално отговорни и пр. как никой не се сети да каже, че щом защитата на държавните граници се приема за водещ приоритет, следва да бъдат незабавно взривявани всички турски плавателни съдове дръзнали да навлязат в българската черноморска плавателна зона, дори и след нарушението да са се върнали в собствени териториални води! Нали това прокламира Местан - защита на националния суверенитет и териториална неприкосновеност над всичко. Пръв той трябва да гласува за приемане на такава декларация в БГ парламент и ще му повярваме за ронените крокодилските сълзи в защита на този принцип.

IQ146, ПРИ ТЕБ МАЙ Е ОСТАНАЛО САМО Q, АМА ЕДВА ЛИ И Q7.

Какво значение имат думите на този късметлия, че успя да оцелее пилот! Никакво! Важното е какво казва Обама -Президента на САЩ! Он, всичко знае! Он, всичко може!

Жалко за загиналите бели хора в борба с паразитите. Но как не са видяли на радарите турските самолети? Защо не са изпълнили заповедта на турските ВВС, ако е вярно? Освен наградите май трябва да има и наказания в руската армия.

Наказания трябва да бъдат задължително.При условие,че осъществяват полети наблизо до недружествена държава, която е известно че подкрепя ИДИЛ - да допуснат такава грешка е недопустимо. Те дали повод за подобна провокация ,което е просто непрофесионално. От небрежност на няколко военни да зависнет над целия свят дамоклов меч - нямам думи.

Никой не е очаквал тази подлост от турците! Освен това е подписан протокол за действие, за избягване на такива инциденти и то възникнали случайно! Кака да се предвиди предварително планирана и преднамерена акция, като турците са заявили, че се борят срещу ИДИЛ?

Обективен коментар! "+"

Поредната брадата,лъжа!

Гледам колко злоба се излива. Как се възхищават на действията на Ердоган. Виждам ,че някои готови обрезание да направят и чалма да сложат, само и само на руснаци да им зле. Само не разбирам,защо по избори почват да квичат за "резняци " и техния изборен туризъм. Щом уж подкрепяте - давайте докрай. Ставате една провинция на Турция и готово. То бива слагачество, ама вече надхвърля разума. Комплексарщина, избиване на собствена незначителност.

Минуси - защо, приятели? Неудобна истина?

Тук повечето соросоиди са платени. Има и някой и друг мюсюлманин. Нормален българин не може да се радва на действията на Ердоган, който е фанатизиран ислямист. Във фейсбук хората масово слагат на профилите си "България подкрепя Русия". Въпреки медийното затъмнение, няма как да се разруши връзката с народ, който има близък на нашия език, същата религия и който ни е освободил от турско робство.

Благодаря ви. Радвам се ,че има интелигентни хора, които мислят, разсъждават

Чували ли сте приказката "Всяка жаба да си знае гьола". Вашата жаба се намъкна в поредния чужд гьол, но този път "отнесе сачмата". Дали ще ставаме провинция на "еврогейовете" или на турците или на "фащ" не е, ама въобще не е ваша работа...

ще стане и наша....

Припомням твой скорошен пост : "рускиня ( нерегистриран ) 31.07.2015 14:48 И аз така направих преди 18 години. Но ние се жениме, за да избягаме от Русия. Я хотела за Америки, но случи се така. Судьба непредвидима! Я счастлива здесь!"

Минуси - защо, приятелко? Неудобна истина? !!!

Драги, под този ник може да пише той ,който пожелае. Но както гледам правописа - писал българин и то не е особенно образован. А относно бягане за Америка - 150 милиона живеят в Русия - значи не всички избягаха. А вот относно България - 2.5 милиона, което е 35% от население са избягаха в чужбина. Защо така? Нали вече няма руския ботуш? Е какво - неудобна истина?

А он понимает ингилизки? Май НЕТ!

Спомням случай на катастрофа на 2 самолета - единия руски, превозващ деца от математеческа олимпиада. Веднага обвинили руски екипаж,че не е знаел английски. В хода на разследване се установи ,че швейцарски диспетчер е бил НАПЪЛНО виновен. Руски екипаж и английски знаел и команди изпълнявал правилно. Та какво "западняко" мислиш,че знание на езици е само твой прооритет. Няма значение че владееш само шопски

Това обаче е съобщил само ИТАР ТАСС !!!

Как така не са засекли нито турските изтребители нито ракетата? Да си сменят бордовите радари !

Да си сменят щайгите, на които летят...

Излиза, че за да станеш "Герой на Руската федерация" като за начало трябва да умреш !

Герой на СъвеЦкия Союз - 2! :-)

И двамата сте прости до немай къде. Това не е самолет за водене на въздушен бой (не случайно турците са стреляли по него, знаели са, че не може да отговори). СУ24 не разполага с радар за заден обзор. Това е щурмови самолет. Той е направен да се бие срещу наземни цели.

защо Ердоган е все безнаказан от Европа и си прави ислямизацията и каквото си иска?Защо ЕС е все негов сляп поддръжник?Той ескалира да е господар.......

Българи, Елате днес, четвъртък, 26 ноември, т.г. пред турското посолство на протест

и що да протестираме като сме БЪЛГАРИ.....БЪЛГАРИ. нито сме в онеде, нито в сесесере. аз пък не съм съгласен петин да избива мирни сирийци и да се разполага в сирия все едно е в москва. навлезе в сирия ПРЕДИ събитията в париж като плямпаше пред света, че ще унищожава ид. кво прави цял месец осевн да се окопава в съветски бази. ще протестирам друг път, путиноидите се взеха за недосегаеми притежатели на цял свят

Защото си платен социопат и тъп соросоид. Нямаме нужда от такива боклуци

Но ти съгласен USA да избие стотици хиляди мирни иракчане, сърби, афганци, сирийци, либийци , и жители на тунис ? И всичко това защото тези страни в "зона на икономическо интереси на САЩ"? Имаш ли гаранция че ти няма да попаднеш в зона на техните икономически интереси? Това е само въпрос - на който ще помоля да отговориш? Дали смъртта от демократични ракети е по-сладка? Май забрави как объркани американски пилоти стоварили една бомба в София. Те просто горките не правят разлика между България , Сърбия - моля ви какви издребнявания

Елате днес, четвъртък, 26 ноември, т.г. пред руското посолство на протест срещу Путлер!

Ако си толкова ербап - давай направо пред Кремъл. А още по добре, ако направо ще запишеш в "Правый сектор" за да воюваш с гадни руснаци в донбас. Какво - треперят партенки? Нали зад PC - ти си направо Рамбо, ама после идва мама , пердаши те и слага на гърненце.

По правило летци се награждават, когато унищожат противникова цел. Но ... и да паднем, и да бием, пак ще се ... наградиме.:)

Той и Плевню награждава с орден Стара планина сульо и пульо, ама ти естествено трябва нещо да оплюеш Русия пак.

вселенския патриарх - сульо. ама другарке, пульото дойде за наградата по ваша кандидатпрезидентска бекапарска покана

вдигнал за 0 секунди и е атакувал? Просто са чакали самолета във въздуха знаели са маршрута му и са го атакували подло отзад, а после са искали да избият и летците та да няма свидетели. Типично турска работа. Дотук беше Ердоган. Първото свободно малцинство в света ще е кюрдското идва ред и на баските и ирландците.

При редовни нарушения, няма как да не знаеш маршрута. Иначе жалко за мамчетата

Сега е моментът да се пуснат няколко атомни бомби над Турция. По една над Цариград, Анкара, двете им АЕЦ и всичките им натовски бази. След това, докато руснаците прочистват Сирия, ния ще доизколим обгазените резаци.

Харесва ми как разсъждаваш!

докато ги дзоизколиш ще се облъчиш от атомните бомби, ще пукнеш и няма да можеш да се порадваш за съветската победа. толкова сте прости атакистите... ще колите, хайде стига сънища докато тиквата ти е на място

Руските пилоти като президента си.Нагли и прости.Тръгнали на война,а не знаят английски.Хак им е!

Ти май четеш избирателно, а? Къде видя, че не знаят английски, бе?

не бе, не им е работило радиото, било руско производство

Надали, нека не забравяме, че руснаците изобретяват първото радио, както и записващото видео, хеликоптера, телевизора, соларната батерия, железопътният транспорт на ток.....

А вие , умници , абсолютно сигурни,че частота на която предавали предупреждение е била достъпна за руския самолет? И ако това е направено умишлено? Хем нещо си приказват, хем само на себе си.

Руският Су-24 е бил прихванат от турски изтребители над сирийска територия след кратко нарушение на турската граница. Това съобщава от германското издание Bild, позовавайки се на секретен доклад на Министерството на отбраната на Германия, подготвен за върховното командване на НАТО, пише блицВ документа се посочва, че "съгласно получената информация, руските самолети първоначално са летели успоредно на турската граница (на разстояние 10-15 км). Маневра в ляво е довела до кратко навлизане в турското въздушно пространство (около 2-4 километра, което се равнява на 17 секунди полетно време). Турските изтребители F-16, по данни на Турция, няколко пъти са предупредили нарушителя. Това се потвърждава и от американски източници".

Аз да ти кажа, че за 17 секунди целия репертоар на английски, който беше цитиран не могат да го изрекат дори веднъж, камо ли 10 пъти. Този F - 16 за 17 секунди предупреди 10 пъти, излетя и удари.

Освен предупреждението по радиото има и предупреждение за облъчване от РЛС. Подло са ги нападнали а...?

Ще ги скъсаме рускините от "утешение" това лято по нашето Черноморие,като не искат да ходят в Турция.Нека мъжете им да воюват.Пак печелим

да ги скъсате,защото за ужас на управляващите ни, тази година пари от руски летуващи в България няма да има.

Да бяхте сложили наистина записите ли ко? Щото в тях не се говори за турски сили, а че: "говори говорителя на летището" точно това са думите които се чуват на английски. В същото време се чува равномерно работещ двигател на самолет в пилотска кабина. Тъпо нали?!

Този ще говори каквото му кажат.Той вероятно изобщо не е разбрал за какво става въпрос

Тия мурзилки сигурно са били пияни и не са чули предупреждението. До там води пиенето - гераи на СССР, ама посмъртно.

не бе не им е работило радиото, било руско производство :-)

Гледам тука пак за радиото пишеш. Като ти плащат на пост, що поне не сменяш текста малко.

Русия губи темп във войната и за да не я загуби, трябва спешно да навие Иран да започне земна операция за пълно унищожение на всичко , което е на страната на терористите, а Западът да си замълчи. Освен това руската провокация сега вади сериозния дивидент със заемане на цялото сирийско небе от руснаците, които си осигуряват възможност за тотален обстрел. Ако се бавят ид ще се прегрупират, а опозицията ще получи оръжие за борба с руснаците. Всъщност в Сирия мир няма да има до смъртта на Асад, както изглежда. Там вече всичко е необратимо, а руснаците получиха още един фронт за война, което никак не искаха. Турците направиха голяма грешка, но не е ясно кой от тях точно я прави?

сатрапа путин да внимава с комшиите, защото армията им е една от най-модерните и най-мощните в света

В сравнение с руската армия и съвременни оръжия, да не говорим пък за ядрените ракетки, гаджалите са в средновековието.