Анкара: Пилотите са живи; Москва: Един е убит

Турция разполагала с информации, че пилотите на сваления Су-24 са живи. Руският Генерален щаб заяви, че единият е бил убит от наземен огън при катапултирането.

Обратно в новината

Коментари - Анкара: Пилотите са живи; Москва: Един е убит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако са ударени над Турция защо са заловени от сирииски бойци и защо не са паднали (парашутирали) в турска територия?

Ако руски самолет наистина беше в Турция - американците няма да испуснат този момент срещу Русия, ако турски самолет беше В Сирия - ще мълчат. Единия от пилотите е спасен от сирийската армия.

Изчислих по картата дължината на отсечката в Хатай, 3км. Влезте в Гоогл карти, има инструмент. Тук и линк, ако го пуснат link Със скоростта на бомбардировач 900км/ч, това е 10 секунди. Хатайския ръкав е изключително неудобен за маневриране при заход към авиобазата отдолу, всеко нормален човек ще го проумее.

link/58jh66pld/map.png

При информационна война има две основни правила: 1. Никога не вярвай на руснаците. 2. Всяка друга информация подлагай на проверка.

БРЦК

Добре бе , ма те и Американците казаха ,че е свален над Сирия. НАТО казаха 'не знаем'.

Убеди ли се в написаното от мен?:) Проверил си какво са казали САЩ, после какво са казали НАТО и си направил верния извод.

А прави ли ви впечатление, че никой не говори за пилота на турския изтребител, не го показва, и изобщо не се казва от коя част, кой човек, един или двама са били в тоя самолет?! Което лично мен ме кара да си мисля, че руснаците неслучайно разглеждат като хипотеза, че е бил американец, който е изведен веднага след връщането си в своята база извън Турция с дипломатическа кола - и няма никой да го види и чуе неговата версия - дали му е наредил някой да стреля, кой му е наредил, кога, как толкова бързо ...Или това е било предварително планирана акция - засада и готовност да свалят първия руски бомбардировач, който им се появи там, където са могли да го уцелят подло и коварно - заради руските бомбардировки на колоните цистерни с контрабандния петрол, от който печели една малка групичка висши турски военни и чиновници, начело със сина на Ердоган - Билал! А сега ще си платят всичките турци - които си избират тоя президент и неговата ислямска политика вече за кой ли път! Почна се с ограничаване на туризма, но не само - и закриването на големи енергийни проекти, и какво ли не друго! Да не говорим, че ако турски самолет само се мерне в сирийското пространство, веднага ще бъде свален без никакви предупреждения и обяснения ... С 300 вече е в действие - крайцерът "Москва" е до бреговете на Латакия - и пази вече руските бомбардировачи, както и по два изтребителя за ескорт при всеки полет! И бомбардировките на всякакви опозиции (ИДИЛ - миндил) - няма да спрат - напротив, засилват ги!

Абсолютно правдоподобно предположение! Още повече, че е изпратен изтребител срещу сам бомбардировач, а и са уж от едната страна срещу ИД! Едва ли щеше да е така при сблъсък между два изтребителя. То амер.супермени не летят сами, освен по филмите иначе са на групи.

Пределно ясно е кой стои зад ислямския тероризъм. Ясно е лицемерието на тъй наречената западна демокрация. Ако има будни студенти, ако имат българите будна съвест нека изявят позицията си пред Турското посолство с МИРЕН ПРОТЕСТ идната СЪБОТА 28,11,2015 от 11ч. Нека се види има ли действително неправителствени и независими граждански организации- нека да изяснят позицията си. Къде е тъй наречената българска интелигенция-нека да покаже в какво се състои интелигентността й. Къде е българската културна общност- в какво се състой културата й, от оперните до чалга певците, от народните артисти до комиците. Нека покаже тоз народ дали пъвосигнално само паричките и привилегиите могат да го събудят и изкарат на улицата! Нека и тези които смятат че Русия е агресор и враг на България да се съберат и да протестират пред Руското посолство- да видим лицата им!

Заета е да се оножда един друг! Отдавна няма културна общност в България.

Първо, до платения малоумник с многото никове - бегеец ли си, ариец ли си или там с другите измислени именца ФАКТи и т.н. Пич, сериозно, моля ти се, за едните стотинки напълни форума с глупости - съвет - ако пишеш с различни никове, ами просто приятелю някак си смени стила, че се издаваш и ставаш смешен. Въпреки че и на децата вече е ясно, че става въпрос за разпределение на ресурси и сфери на влияние между големите, някак си тея турски резаци, барабар с арабите, си повярваха, че са някакъв фактор в региона, след като и Русия , и Щатите ясно дадоха да се разбере спорът им. Тея арабелски пионки най-много да разпалят една войница и с едно ПУФ да изчезнат от акртата, ами лошото, че са близо и ние ще сърбаме покрай тях и НАТО. Да се ебаваш с най-голямата ядрена сила си е направо малоущина и то за някакви си под 10 км навлизане във въздушното пространство (ако е вярно - американците дори друго казват къде е свален самолетът - ако е в Сирия, това е вече навлизане в чуждо пространство без покана от Турция и ще го изядат барабар с ташаците). А кой путинофил, русофил, соросоид, американофил и т.н. - няма какво да се спрои, всеки си има гледната точка, ама по мои наблюдения дори Европа спря да мърмори на Русия много много, изведнъж заглъхна темата за Башарчо и други, а и въпреки чче е пряко свързана с интересите на тогава Руската империя, освободителната война си е освободителна и няма как да се забрави. А, а който говореше за колонии е пълен смешник - има разлика между географски региони в държавата, империята и колониите - почти никой от народите не иска да се маха от Русия, докато колониите са били масово експлоатирани и оглозгани от "сега демократичния" запад, който пак ги глозга чрез заеми, хитра политика и нареждания от за съжаление баш Шефа Американски :) Не че руснаците са били много добри към другите народи в импреията си, но те се имат за руснаци всичките почти и т.н. и т.н.

Бог да прости тези пилоти и дано почиват в мир след тази мъченическа смърт! Знам, ченякоищеказат - да не са ставали пилото, боенни и т.н. Но да помислим за почернените им две майки и почернените им две вдовици иосиротелите им деца. На тези, които се гаврят с тръпове - желая да се продънят вдън земя!!!

Бистрица: Бойко падна върху точката за дузпата на "Бистрица арена". Откаран е в Правителствената да си полежи. До главата му, РБ- Патриаршето се моли и кади.

Няма начин да не е убит поне единия от пилотите,по тв.алфа даваха как разсъбличат и се гаврят със трупа на загиналия пилот!

Турците са отявлени лъжци и лицемерни фашисти, на страната на ИДИЛ са. И двата руски пилота са жестоко разстреляни във въздуха при опита им да се спасят с катапултиране. След което е последвала гавра с телата на земята.

аз от записа видях че самолета се разби на метри от сирииската вишка на границата и що за умерена опозиция е това де стреля по въртолети скоро ще се чудят де да бягат

А ето какво обяснява руски експерт пред izvestia. ru, под мотото, че Су-24 е нямал шанс с/у F-16.Трогателно: огледалцето :-) "Су-24 мог даже не заметить F-16. У Су-24 в кабине нет зеркала заднего вида. Летчики иногда даже приматывают на руки зеркальца, чтобы хоть примерно понимать, что происходит сзади. . . Что касается катапультирования, то в Су-24 оно не автоматическое. Между ног у пилота находятся два рычага, которые надо поднять, чтобы катапультироваться"

Отово потвърждение че си "умник" ... Когато цитираш някакъв "експерт" то поне цитирай всичко , а не само извадки... СУ24 е обстрелян отзад от разстояние 2-3 км..с ракета въздух- въздух с топлинно насочване... До съприкосновението с ракетата времето е минимално ..Системата за защита е дала сигнал за обстрела и им е оставало време само да се катапултират... Това за огледалцата го разправяй на бабичките във вашия блок...

БългАриец

. . . бабичко :-D

В 2012 г. сам Ердоган заяви, че кратковременното нарушение на въздушното пространство на Сирия не може да бъде повод самолет да бъде свален..Тогава ставаше въпрос за турски самолет... Явно е забравил какво е говорил , или добре е научил уроците по лицемерие, които са му преподавали съюзниците от ФАЩ.... Турците лъжат че пилотите са живи... С точност 100 % единият е убит още във въздуха след катапултирането от земята ...Постарали са се турските сирийци- така наречената умерена опозиция ... а всъщност хрантутениците на Турция... и клон от ИД. Втория пилот го издирват...Нищо чудно него също да са го хванали...макар че е малка вероятността да им се даде в ръцете жив... Така турците сами си направиха проблем...( а може и да са им помогнали в това от отвъд Атлантическия океан). Последствията за тях ще са много, много неприятни, като началото е дадено със забраната за туристически пътувания в Турция... И това е само началото... Очаква се нарушение на сирийското въздушно пространство от турски самолет...който точно ще бъде свален без да се правят предупреждения.. С 300 е въведен в бойно положение...Досега Русия си траеше ..но това мина границите на нормалните отношения... За така наречената умерене опозиция в приграничната територия която е разстрелвала пилотите ще има голям сюрприз- на тази територия няма да остане жива душа в течение на следващата седмица...

Останалият жив пилот докат е жив ще се хвали: навлязохме цели 5км. (5км., ребята !!) във вражеска територия, но ония ни засякоха. . . имаха легендарните F-16 'Fighting Falkon'. . . и ни гръмнаха самолетчето (чиста случайност, де). . .а турската мастика после, на дружеската разпивка с пилотите, дет ме свалиха (още си пишем имейли), бе много серт, ребята. . .

Умнико, всичко което драскаш под вида на коментари е чиста проба глупости...Лошото е ,че от тях смърди едновременно на омраза и някаква изкривена болна радост.... За обективността на коментарите ти нямам желание да пиша...

Смърди и на ракия

Глупак. И двата пилота са убити. Мълчи и уважавай паметта им.

Какав БългАриец си бе, резняк си!

Ти си едно дребен плъх който се крие зад големите. Заемаш страната на американци и турци, а не на тия които наистина се борят с терористите. Дребен си и си болен мозък, и винаги ще си сянка на някои. Какво толкова се възхищаваш на оръжия? Това не е въпросът тук

БългАриец,щте те прекръстим на секиШчалмалиец!!!

Турците са си като манатлитет точно като ИДИЛ. Само се прикриват, но не винаги успешно.

Турция е "политическото крило" на ИД.

Турците са подли и лицемерни. Лъжат. Това са вълци в овчи кожи ,най големите врагове на човечеството. Те са враг на човешката цивилизация, на Европа, на Русия и на всичко човешко и добро.Ердоган е подлец и убиец. Така както са убивали арменци и православни така убиват Европа тези подлеци.

Турците са само маши в ръцете на баш гадовете, човекомразци.

Тук в коментарите се напълни с продажници. Тип бивши комунисти като Плевнелиев, на които им излиза пяна от устата от омраза към руснаците. За сметка на това турците са им първи братя. Дори здравословно те имат психически отклонения.

Разликата е огромна в манталитета на народите, докато едни страни в региона допускали агресори на територията си за векове наред и им слугували безропотно, то други достойни страни са отблъсквали героически всякакви опити за агресия и за нито един миг не попаднали в чуждо владение.

Други "достойни страни" са били касапи и манафи, и маша в ръцете на най-коварните и долни сили на земята. Тези, които искат да унищожат човечеството.

Къде изчезна говньото Антиснайпер.Сигурно шефа му дойде и го гепна, че дрищи тъпни от служебния комп.Ще бъда пред "Одеон".Ще ме познаеш по слинга който ще е в ръката ми миризлив въшльо.Мамам ти...........Само 2-3 минути ще те закача за теглича и ще те окотя лайнянко.

ПОМИЯТА ОЩЕ Е ГОРЕЩА БЕГЕЕЦ

ИМА И ЕДНА ИНТЕЕСНА НОВИНА - НАЧАЛНИКА НА НАТО Е ИЗКАЗАЛ САМО СВОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ КОЕТО НЕ СЪОТВЕСТВА С ДРУГИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ- МОЗЪКА СЕ ИМ ПРОЯВА КАКТО СТАРИТЕ СНИМКИ ПРИ ЛЕГЕНИТЕ С ПЕЙСАШ

Хора, хора..... до къде стигнахме? Една не малка част от българите да защитават Турция, защото е причинила смърта на руски пилот. Колко промити мозъци има и колко още може да ме е срам от поведението на нашите политици?

Питай по улиците колко българи мислят така. Тия тука са платени.

Зависи ан кои улици.

Не турската ПВО е причинила смъртта на руски пилот а некадърното му командване. Щом са допуснали ударен самолет да си изпълнява задачата без въздушно прикритие, сега ще търсят и спасяват свалени пилоти. Бързо забравиха афганистанските уроци.

Путин: забиха ни нож в гърба Не е нож, нежно каза Ердохан и се изчерви И не е в гърба :)

ПАЧАВРОСТАН ДАВАИТЕ ПО БЪРЗО ГУБИТЕ ТЕМП

11 февруари 1829 г. е най-черната страница в историята на дипломацията - тогава е бил убит от огромна дрогирана тълпа руският посланик в Персия Ал. Грибоедов - дворянин, смел офицер, драматург, композитор, пианист, дипломат, само на 35 години ... Цялата завера е била уредена от английски агенти, защото на Великата Британия не й се харесало възстановяването на отношенията между Русия и Персия след поредна война, завършила с доста унизителен за Персия мир. Англичаните подкупили имами в джамиите в Техеран, те насъскали хиляди лумпени-фанатици, и после само гледали отстрани ... Били избити не само охраната, целия състав на кортежа на Грибоедов (около 140 души), но и самият той, загинал последен в ръкопашен бой, гръб в гръб с есаула - началника на охраната си! Русия се надигнала за поредната война, но персите не можели да си позволят военно стълкновение, затова шахът пратил сина си - престолонаследника, с богати дарове за руснаците, и най-важното - един уникален диамант, наречен "Шах", жълт, бистър и с интересна форма, който се пази и до днес в Елмазния фонд - принадлежал е на Короната. Престолонаследникът лежал по корем, ревал и си скубал косите, за да покаже на императора колко е отчаян от безобразното поведение на тълпата (над 2000 души са били избити, осакатени и продадени в робство за наказание в Техеран) - и накрая му простили и приели даровете ... Така се уреждат подобни изпълнения! Кви ше ги дъвчат турчолята сега - не знам, но Ердоган не е толкова мъдър и артистичен, както персийските шахове, едва ли ще измисли подходящ театър ... значи, е обречен, барабар с доста икономически проекти в държавата си!

На някой не се харесаха икономическите отношения и проектите между Турция и Русия.

Не трябвало да избиват 2000 души, а просто същата тълпа, да разкъса английския посланик.

Турците да се молят на техния алах да са живи пилотите , иначе ще съжаляват че са се родили . Путин е безкомпромисен и това се вижда , затова и руската армия е толкова силна .

Дано да са останали живи, но най-вероятно единия е убит още въ въздуха, а другият, ако бъде заловен от т.н. опозиционни бунтовници /тюркменски сепаратисти горещо подкрепяни от Турция, по манталитет същите катили и диваци като ИД/ едва ли ще оцелее.

Още един,който е спал в часовете по история...

България се освободи от руска окупация, но останаха още малко техни платени хора рубладжии.

"Той(генералът) заяви също, че вертолетът(MИ-8) е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки" Бе тия 'фърчила на рашките 'зеха да падат кат' гнили мушмули, бре-ей

ПОМИЯТА ВИ СВЪРШВА БЕГЕЕЦ БЪРЗО ПИШИ

БългАриец

Лапай докат има !

Американските падат и без да ги удрят. Справка - вчера в Тексас.

Русофилите останаха малко в България, ама много агресивни и нагли.

Бащ наглеците, соросоиди, викат: "Дръжте, наглеците!"

Имат нямат 90%. Айде малко повече да се. Ама не са 100%, както се опитват да се изкарват.

Аллах, де не направиш за нас да стане "По-дубре кравар на корема, отколкото руснак в небето ?!"

Турците, покрай самолета, дали не си отстреляха и турския "ПАТОК"?

даваи още по силно и бързо бегееец помията е още гореща

Какво е бегееец ?

Русия изпусна България от ноктите си и сега рубладжиите реват парите им са малко вече.

давай бегееец пиши всяка минута под разЛИЧНИ НИКове може да искараш на помията си

Русия е оставила България да се "налудува - напалува" и просто чака да ни дойде акъла.Но на Ганьо акъла идва по трудния начин.В крайна сметка рано или късно ще опрем отново до Москва.

Русия си гони окупаторските интереси.И избива без оглед.

И двете държави не струват - да се трепят взаимно!

Русия е окупатор да сме наясно.

... за разлика от Турция, която петстотин години е мачкала България ... така ли бе " симпатяго " ...

ако си с резана паламарка е повече от ясно

един свален самолет и един унищожен хелицоптер. двама - убити. това са руски данни и ги приемам за истина. тези данни показват, че руснаците навлизат в до болка познатия им афганистански цикъл. Cнежанка Oбамова прееба шеломов така както на времето Rейгън прееба друг представител на руско говорящото давидово племе - леон илич.

26г. управляваха 6 правителства на Русия, да ги изброявам ли?ДС и КГБ другарите обраха България и станаха капиталисти.Ето кой е виновен.

"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе." Бисмарк

ТОВА Е БЕГЕЕЦА ОТ ПАЧАВРОСТАН - ПОМИЯТА ИМ СВЪРШВА

Русофилите са като секта, дрогирани и със сърпове и чукове в мозъка.Груби в изказванията и агресивни, после като ядат бой друг им е виновен...

Много си навътре в проблемите на сектите и на дрогирането...

Да чакаш от Русия добро е като от умрял писмо.

а ти вероятно първи ще дотичаш с трепетна радост и с цветя да посреснеш турските танкове на Орлов мост с надежда за още едно 5 вековно робство. Прост си Симе, пък и ти личи18

спомням си в сарбия как руснаците си изоставиха воиниците без храна и вода....и холандскят контингент ги приюти.....е това е русия....да лаят и да изкарват американците виновни за всичко..и тука такива будали дето нито са били в казарма и нито лев данак са платили на тази даржaва да се правят на а ,,чегевара..позор

Кога Русия е казвала истината, аз нямам такъв спомен, само лъжи, само конспирации, само окупации.

аз не вярвам на русия

Българските русофоби ще изпаднат в тежък маразъм.Ще изпаднат в скотска радост и ще завиятот от възторг със сороски индусиазъм. Когато трябва да се говори против Русия,границите между християнство и ИД,между светското общество и теократизма изчезват,размиват се под потока долари. Ето и ние вече си имаме подръжници на ИД, наши български, обгрижвани от разни видове западни и незападни , но винаги антибългарски разузнавателни централи , фондации -също креатури на разузнаванията,общестени структури от същия сорт и т.н.

За да си истински българин трябва да не си русофил-мазохист и да не обичаш окупатора си.

Първият пилот на сваления самолет е бил на 36 години, семеен с едно дете. Вторият пилот е бил на 31 години, семеен с две деца. Както някой по долу пише цената на тези хора е много висока. Очаквам нашият президент Путин да края на седмицата да накаже Турция по същия начин, а тюркменската "умерена" опозиция да ликвидирана.

Какво правят тия момчета на турска територия, Путин защо ги праща там?

Това са офицери на договори - това им е професията! Което изобщо не означава, че някой си продажен джагал може да ги отстрелва, когато се връщат в базата си, без да нарушават каквото и да било от официалните съглашения за движение в небето на Сирия - защото те не са напускали сирийското въздушно пространство, не са застрашавали никак Турция, били са вече без бомби след бомбардирането на цистерните с петрол - свалянето на този самолет е нагла провокация, злобна изцепка, с цел сплашване и да накарат Русия да се откаже от бомбардировките на петролните кервани с цистерни, което тя практикува от някое врем - а те са на Ердогановия син Билал, който се снима с вождове на терористите и се мисли за велик, но си седи в някое бункерче-дворец в Анкара, не лети в изтребители, не ходи по окопите ... Случката е много гадна, нагла, предателска - и затова Турция ще си получи такова дръвце, че има да го помни, докато живее турчин на кълбето!

Турция не е България, руснаците какво си мислят, че могат да си летят ей тъй където си искат като в Пробалтика.

Русия е време да се прибере у тях и стига е ходила по други страни да ги окупира.