НАТО, САЩ и ЕС апелират към Русия и Турция за предпазливост

Ръководители на НАТО, САЩ и Европейския съюз призоваха Русия и Турция да избегнат ескалация на напрежението.

Обратно в новината

Коментари - НАТО, САЩ и ЕС апелират към Русия и Турция за предпазливост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смайващо колко бързо НАТО-вците успяха да се съберат, да решат, да се изкажат. Няма и 20 часа. Друг път с месеци се събират. Ама сега наистина нещата са сериозни. Бързат да изпреварят речта на Путин. Впрочем чест им прави - разумно постъпват, никакви изсилвания, миролюбиво. Щото хич не им се воюва, по-добре "саммити" по 5-звездни хотели, че по-приятно. Ами добре, и за България добре. Сега Путин ще извади по-небесносинята версия на речта от трите, които са му подготвили. Ако и Ердоган след това намери правилните думи, ще се размине. Сутринта първият натовец на България - Паси и той засмян, кротък - ама нищо не е станало, няма проблем, ще се оправим, да изчакаме. Нито дума за лошите руснаци, дето нарушават пространството на членка на алианса.

Като ви позатрият някой и друг натовски и турски самолет и руснаците ще ви призовът към търпение терористи дето заради парата в джоба ви избивате НЕвиновни хора,

Да не бяха сваляли руския самолет, тогава,като искат деескалиране на напрежението! Ама не им стигнаха силите, така се изплашиха, че наистина ще се справи Русия с този гаден терор, дето ни владее от поне 15 години насам.

Хубавото е че ЕС все повече се обръща към Русия. Фесовете ще го духат!

и затова турците свалиха руския самолет, от името на европа и сащ

Пешо,вчера им гледах пресконференцията.Като изключим стандартните простотии на Обама, след това, по отншение ИД разбиранията се разминаха много сериозно.Това е поредния много сериозен тест за ЕС и за това, ще се навежда ли в името на чужди политически интереси или ще се опита да защити идентичноста си.

nnn, някога имаше един югославски филм "Чаровно лято". По-възрастните го-помнят. В него имаше култова реплика. Обяснявайки се в любов на една германка, сърбинът й рече: "Lassen wir Augen schprechen", демек "Нека оставим очите да говорят".

Бой по чугунените руски бушмени

са чугунени глупи, ще те болят ръчичките.

69, СЛАГАЙ ФЕСА, вземай вазелина и бегом пред посолството на Република Турция.Там, с подобните на теб 69 едва ли ще направите, ама чрез вазелина може и на влакче да се скачите.

Вижте физиономиите на тия двамата. Приличат ли ви на хора, които са се разбрали?

Винаги съм мислел,че в НАТО може и да са егоисти и военнолюбци,но като военни имат чест и достойнство.Каква заблуда!След като излязоха подробностите около инцидента мога да кажа ,че така постъпват само подлеци и страхливци!Вижте,де факто руският самолет е ударен ,така да се каже ,"в гръб",затова,че/по турски данни/е бил 17 секунди във въздушното пространство на Турция!!И сега от НАТО нито съжаление,нито извинение,нито упрек към Турция!А както се оказва Турция си върти бизнес с контрабанден нефт и подпомага терористи и крайни ислямисти!Нашите мерзавци не бива да се закачат,а!??

С това действие Ердоган окончателно си подписа края на кариерата ако не и друго. Това разбира се нямам как да се случи точно в този момент, но на ЕС им е ясно, че с този човек няма да се случат нещата. 1. Заля Европа с емигранти услужливо пропускани от турската полиция и тайни служби ...само няколко стотин хиляди човека. 2. Купува петрола на ИД и продава/дарява оръжие и логистика за екстремистите 3. Изнудва и НАТО да му пазят турския гъз от кюрдите. всичко това не е и без услужливата намеса на ЦРУ.... Гейове е Брюксел събудете се. Време е за Единна Европа , а не сателит на САЩ или Русия

Така си е подписал края на кариерата та взера ес му даде 3 милиарда за да не допуска създадените от него и сащ бежанци,До кога ще вярвате че Турция на своя глава а не с благословията на нато дето командоши сащ направи това убийство???

Този атентат във Франция се очертава голяма нарастваща снежна топка, за съжаление

Помните ли войната в Югославия когато множество американски самолети нарушаваха нашето въздушно пространство (трудно се лети в ограниченията на балканските граници). Да сте чули за свален амарикански самолет? Е, тогава не бяхме в НАТО.

Е тогава официално им бяхме осигорили въздушен коридор по тяхно искане, нарушаване е когато прелитат без разрешение

Тука ли намери, да му бърка отзаде, на френското, жадно за ласки дупе! дедо Ратко

Руснаците са били предупреждавани много пъти.Да престанат с бомбардировките на турски села в Сирия до границата с Турция.И в типичния си просташконагъл стил са игнорирали предупрежденията и са продължавали с ударите.

Осведомен, къде прочете, че са бомбардирани турски села! Само олигофрен като тебе се изказва по този просташки начин!

Интересно ми е как го виждат това разговаряне и деескалиране, след като е свален самолет и много вероятно да има загинал/и ??? Интересно ми е също какво са видели турците, за да се почувстват застрашени? Дори и да е пресекъл самолета границата траекторията му е била да излезне от турция, ако се вярва на турската информация. Заради турската глупост сега цяло нато ще сърба попарата им. А е ясно, че повече такива случаи няма да има, защото ударните самолети ще имат вече изтребително покритие.

Спонсорите на теорризма с чито помощ се въвежда полицейската държава под предлог сигурност, са големи циркаджии.

войната почна, тез си апелират....

Каква война бе малоумници,,,,,,нали ще издухат света за 24 часа... това ли искате..

Моля се на нашите създатели да унищожат Всички продажни, алчни и безскрупулни политици по света! До девето коляно! Те създадоха този хаус, да си платят! Пълно унищожение, веднага?

Преди няколко месеца западняците плашеха Русия. Сега вече подвиха опашки. Най-лошото е че не научиха руската история. Руснаците никога не нападат първи. Те винаги чакат противника да атакува първи. Вече имат основание да действат по Руски. Скоро ще се развее знамето на Кюрдия.

Не. Нито Изобщо-някой е плашил Русия, Нито има И ЕдинЕдинствен Човек да Не му/й е Безпределно ясно накъде отива Кремъл. ...а 'За родину путина !' - Не върви. ---- А че Всички СА настръхнали - напълно Ви подкрепям !

Уважаеми Домакини Дир.бг ! - Ако имате Inflow (Сериозен !) на база Изобщо броя коментари (Независимо какви ! ) - ОК, продължете Форума. ...но Стойността-му да си Признаем - отиде. НО ! - ако Нямате такъв, а И Имате Сериозен Outflow заради Целевите Свинства на Определени 'деятел(к)и' - просто го Стопирайте.

нищо не разбрах... и защо някои от думите са с главна буква???

Засега Не съм се обръщал към Вас, майко мила.

От няколко години насам е мода сред тийнейджърите да пишат тук-таме главни букви, като пращат СМС-и, примерно. Така се мислят за по-оригинални, а и прикриват колко са неграмотни, та ако допуснат правописна грешка, останалите да мислят, че е нарочно...

какво приветстваш, бе тапанар?! Нали ти разправяше, че Русия щяла да нападне Прибалтика, сега що не ревеш, че е нападнала Турция? Защото наистина ще си го получите този път и вие и всички балъци дето ни качихте на пързалката! Ама почакайте малко. Досега Русия е сама срещу всички - нато, ид, ердоган, украйна... Но Русия също има съюзници! Да видим близките дни как ще се включат Китай, Иран, че даже и Индия! Накрая има да сричате мандарин всичките лихвари и колонизатори!

Развенчан е мита за приятелските отношения между Турция и Русия. Турция няколко пьти предупреждаваше Русия при предишни нарушавания на вьздушното си пространство от руски самолети. Сега руснаците ще внимават далеч повече..... Колко пьти руски изтребители бяха прехващани над Европа-Англия, Швеция, Швейцария, Франция...... Ееее, най-накрая си намериха майстора.

Да - Всички Хора го разбраха Окончателно, Колега. ... Лошото е че 'наште' - Окончателно съсипаха Целево Форума-Ни. - А може би просто Трябва да Се премине в Реалност...на ПълнаГаз .

Никаква предпазливост. Вдигай бомбардировачите, всички подводници да излизат в океана, обявявай учение на СЯС с поразяване на цел в мраморно море.

Тази седмица е решителна за световната дипломация. Вчера Оланд се срещна с Камерън. Днес е срещата му с Обама. В сряда Меркел е в Париж. В четвъртък е срещата Оланд-Путин. Путин междувременно е в Техеран. Решението на Турция да свали руски самолет е опит да се предотврати създаването на широка коалиция срещу Ислямска държава. И това решение едва ли е взето без американско съгласие. Целта на Вашингтон е да съхрани лидерството в бъдещата коалиция, което към момента му убягва, след като Русия създаде оста Москва-Дамаск-Багдад-Техеран, а Франция разбра, че коалицията под американска егида е бутафорна и влезе в разговори с Москва за съвместни действия от Средиземно море. Целта на Анкара и Вашингтон е да противопоставят НАТО и Русия на базата на инцидента със самолета и да изолират Русия в сирийската криза. Ето затова се случва това, което се случва...

Сега е момента,турската измет да бъде заличена от тази планета!Изпуска се момента!

Турция укрепва границите си като не позволява дори опасност от нарушение на въздушното си пространство. Руснаците ще направят подобно, в частност в Сирия. Ракетният крайцер Москва ще бъде предислоциран и ще атакува всичко, което представлява опасност за руските ВКС в Сирия. Отделно, всички полети на руската ударна авиация в Сирия ще се поддържат от самолети-изтребители. Военните на Турция и Русия очевидно ще вземат мерки по укрепване на сигурността си. А какво ще направят политиците на двете държави? По-вероятно е да си гледат олигархичните интереси и да плюят на националните интереси по традиция. Особено руснаците, да си спомним за реакцията им при унищожаването на подводницата Курск в началото на управлението на Путин. Предстои поредното мазно замазване на международното положение. Такава е модата.

нямам обаче отговор на един въпрос касаещ руснаците дали не са стигнали до височината която няма как да прескочат така нареченият предел на който е уместно да се позабавят

Съобразно Изказалите-се (в Реалност) - Са Отвъд. Съобразно Руснаци/кини (И В И Не-в Русия) - Днешен Кремъл е Пътник.

При Курск беше доста различно.Тогава Путин изтъргува ситуацията и истината бе потулена,като при кулите.Сега нищо не може да се скрие.Може да направят цирк със свалени турски бракми за замазване на общественото мнение в Русия.Това чакам аз.

Противниците на НАТО са врагове и на България! Съвсем не беше случайно изявлението на Росен Плевнелиев, че Русия на практика води война срещу България!

Да. ...а най-Лошото е че 'успяха' Целево да освинят Всичко у Нас.

И да не се забравя, че шефа на разузнаването(или контраразузнаването) на Турция излезе с изявление-въпрос не е ли време да се признае съществуването на Ислямска държава!

въобще не става дума за ид ако има игра е много по голяма

прочети декларацията на форума от онзи ден виж кой е извън играта нататък е въпрос на техника ако посоката е вярна няма да е нито първият нито последен инцидент реалността ще стане доста неприятна за всички

oпа Радиолокационното разузнзване на летище Хмеймим е засекла факт на нарушение на воздушното пространство на Сирия на атакуващия самолет на ВВС на Турция ===================== с две думи възможен подготвен лов със възможна заповед на всяка цена днес да се свали един

Турците удрят самолета в гръб, от цигани само това може да се очаква ! Сега е наред да ударят в гръб България , аз не вярвам на НАТО , от цигани всичко може да се очаква ,тези двамата на снимката са виновни !

ако е бил с гръб към Турция - значи е идвал от където не трябва.

Обичаме чалмалиите.печени на ...тези процеси,дето стават в ядрото на слънцето.Без подправки.Ако отнесат ядрената тояжка,ще платят малко от петвековната си тежка карма.

На днешната среща на НАТО повечето страни членки не са подкрепили генсека си... "Относно ситуацията с руския Су-24, завлението на Столтенберг е негова лична гледна точка,която не е била съгласувана с членовете на алианса" - заявиха източници от НАТО.

интерпретациите на ТАСС са далеч по- забавни от реалността..

Носител на нобелова награда за мир вкара света във война.И това ако не е парадокс.

И Хитлер е бил номиниран за нобелова награда за мир.

Време е за вакуумни бомби и ядрен удар срещу средно азиатските турко-диваци които опожариха библиотеката на Константинопол преди 900 години...

ама честно ли никой не вдява защо днес и защо сега:) то бива бива умрели камилчета ама чак пък толкова:) ей театрали големи се навъдиха - всичките в шоу бизнеса мода:)

Е ВСЪЩНОСТ, ПРЕДПАЗЛИВОСТ!!!

Тъпи , гнусни , мазни лицемери . Пършивият макак носител на нобел за мир е в основата на всичко .Как върви доктрината за ограничен военен конфликт в Европа бе monkey , толкова тъпа маймунка ли си , че да вярваш това за възможно?!

САЩ не са ли в НАТО? В заглавието няма ли тавтология?

в лошото има и нещо добро- Русия видя какви приятели са им тучалята.

Путин: ер доган, ер тюркие, ер азия... евразия! полетим увидим! ер доган: дюде, къде ми е газта?!? Путин: лове балс, и каквото излезне покрай тях...

И руснаците що атакуват не идил, ами турци и как смятат да оставят на власт асад, който е избил 300 000 съграждани. Турците са много меки, ако по границата на Русия бомбандираха руснаци, предполагам Путин, щеше не просто да сваля самолет, а да амексира цялата територия , както направи с Крим без никой да го бомбардира. Ердоган обаче явно не толкова нагъл и тъп , като Путин и руснаците, които анексираха половината свят , а пък не могат да го контролират, камо ли да го управляват, само мъчат себе си и околните в безкрайна агония и насилие.

ти е тъмна ситуацията

удри турчилята по главата!

И ти си ясен какъв си.

Не мога да слушам нашите мръсници -генерали и политици ,които се явяват по телевизии и защитават подкрепящата ИД -Турция.После пък заявяват ,че ще са борят с терора.Това няма да продължи много дълго.Скоро всичко ще се издъни.

ами свикваи мурзилке турция е наш приятел и съюзник в нато .

Пожелавам ти точно такъв приятел да ти пази гърба..

Турция никога не може да ни е нито приятел, нито съюзник. Справка довчерашното приятелство с Русия. Освен това можеш да се разходиш до Батак. Кръвта на българите още е на стените.

когато нср завземе власта на планетата и днешните политици му станат излишни,ще ги пожертва в името на собствения си рейтинг........за овакантените места винаги ще има желаещи

Повече от ясно стана кого подкрепя Турция. НАТО е официално солидарно с нея! Жалко за хората от Париж и кулите в Манхатън. Жалко и за нормалните хора в Сирия. Дано не стане жалко и за нас защото много продажници се навъдиха.

абе видя се, че някои хора си пишат във форума, колкото да се каже, че са написали нещо. НАТО е официално солидарно.... алоооо.... Париж, Манхатън.... Един от основателите на НАТО ... САЩ и Франция. Едни от най-добрите летци в НАТО са турските... това е статистиката. Кой с кого е солидарен и кой кого подкрепя, то го оставам за домашно. Лек ден.

За домашно вземи някой урок по български, а не да се изразяваш с многоточия, че нищо не ти се разбира.

Абе що ислямизмът се развива и намира почва все в държави където другарите от москва са насъсквали комунистическа омраза срещу запада и демокрацията и сега виждаме ислямски вариант на същата останала от другарите омраза- бившите руски бастиони-Сирия, Ирак и. Афганистан са център идил и ислямската агресия наследник на останалата от другарите агресия със същия адресат-запада и европа и християнската цивилизация. И защо същите държави и диктаторите им също като Русия не могат да контролират собствените си територии, като са такива мъже , пък за компенсация се зъбят на Запада и белия свят .

натисна бутона с минус за тая тъпня

Супер некомпетентно изказване... Нищо ново за американските тролове. Нищо не се казва за Саудитска Арабия, Катар, Турция, Бахрейн, Тунис, Египет, Пакистан, Йемен... Кога тези държави са били под съветско влияние? Също така Ирак беше близък съюзник на САЩ до към средата на 80-те и САЩ ги насъскваха да се бият с Иран. В Афганистан САЩ и Пакистан създадоха ислямистите, за да се бият с комунистическия режим...

Ми там с никой не водят реална война, контролират си територията , война се води там , където другарите руснаци са принесли насилието като средство за управление и омразата към западните ценности , мира и разбирателството като основа за идентичнпст вместо някакви традиционни ценности, па макар и религиозни. Грозна омраза към всички е руската идентичност, която още мори света , виж Путин , с кого не се намраз и последната година освен с най-масовия убиец асад ивкара всички руснаци пак в кюпа на войната.

Много просто. За да истласкат руското влияние в тези държави твоите работодатели посяват радикален ислям. Вярно жесток и тъп, но пък лесно се насъсква към светска власт и христянство. Косвените жертви нямат значение. По ясно няма как да ти го напиша.

Радикален ислям не посява за две години иска силно наторена почва с руска комуноидна омраза към запада , култивирана повече от половин век.

Брътвежи, брътвжи... Турция е най-големият лицемер. Подкрепя ИД, тя си ги отгледа ИД, купува петрола им - целта е да се унищожат кюрдите. Руснаците няма да останат длъжни. На този свакен руски самолет - нека паднат два турски.

Нищо хубаво не очаква Турция. Което е добре за България, защото турската неоосманистка инвазия щеше да ни връхлети много скоро. Сега си имат друга занимавка( еленджек).