Калфин лансира инвестиционнен фонд срещу бедността

Социалният министър Ивайло Калфин обяви, че създаването на държавен инвестиционен фонд би подкрепило борбата с бедността и разкриването на нови работни места.

Обратно в новината

Коментари - Калфин лансира инвестиционнен фонд срещу бедността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това комсомолско, чиновническо и евромалоумно същество по-бързо да се маха от политическия живот на Родината. Всичко изпона..ка. Най-вече с мързел и бюрократизъм.

Идеята на такъв фонд е да се подпомогне частен инвеститор...РАЗБИРАЙ- В ДЪРЖАВАТА ПОЧТИ НЕ ОСТАНА ЗЕ КРАДЕНЕ, ДАЙ ДА СИ СЪЗДАДЕМ ФОНД И ДА ГО ОКРАДЕМ....

Ти да си видял нещо друго от ФОНД, освен да бъде "усвоен" от "Обръча"?

Мижи да те лажем... КУКЛА НА КОНЦИ

Всички коментари са на правилно мислещи Българи.Но сега е време и народа да направи фонд за Неверниците и крадците , 250 000 хиляди пред парламента и министерство с тояги.Време е за нов живот.А тях на Белене

Калфин лъже като дърт мангал. Бедните били 1,5 млн. Абе, дегенерат, а да смятаме, бе мошенико! Само пенсионерите с доходи под жизнения минимум са 1,6 млн., аре към тях добави 900 хил. работещи бедни и над 1,5 млн. безработни, колко стават бе, чи..т! Аре още два фонда си открийте да крадете та да ви е сигурно. А ние с голям кеф ще подредим по дърветата...

умъртвяват бедните. 220 хил. за 4 години - добра цел. Започнаха от пенсионерите и от здравеопазването. Едно е сигурно - всички обречени ще ги надживеят. Казах!

С бедността се бориш като повече хора учат, и се квалифицират, и работят. Как ще ги мотивираш да го правят ако се изсипват пари от един фонд. В добрия случай когато не изчезват.

Поредната схема за източване на държавни средства.

Как ще се борите с бедността, като дори работещи в държавни предприятие 100% заплатите на са увеличавани от 10 години. Няма ли министерства, няма ли синдикати, които да следят това. И какви сигнали се дават от държавата тогава - щом в държавните предприятия заплатите са много ниски и не се увеличават. Никой не следи това, само когато се нагнети положението и то от външни източници се започва едно шикалкавене и нищо повече. Докато в България не се престане само с констатациите да се считат за загриженост, а не да се предприемат точно конкретни действия, нищо няма да се получи. На фона на 21 % абсобютно бедни хора, се отчита 63 % работещи бедни, ами като прибавим тия хора които по общи данни не принадлежат към бедните, но като им извадим кредитите, отиват в крайна бедност, какво става тогава. Защото те пък буквално нямат никакви пари и не ги водят много бедни. Жална ни майка на българите с такива нехаещи управници. И хората мълчат, ни вопъл, ни стон?

калфин, да направим сделка с вас, юнкер и цялата ви долнопробна паплач! ето: ние ви даваме да ограбите още общо макс 3 ктбта- и изчезвате яко дим! сащото инак ще изчезнете яко дим и без тези крадени пари. какво ще кажете мекотели? М?

Тези не разбраха ли, че вече няма мераклии за работа! До като се дават помощи на здрави и прави е изключено някой да работи. Не знам за каква безработица става на въпрос, като почти всяка фирма търси работници и или няма желаещи или идват само неможещи. В България има над 1 000 000 цигани, които никога няма да се хванат на работа, така че безработицата по статистика никога няма да се пребори.

само лъжливи приказки,без подобрение за народа,оставиха ни с все по-голяма мизерия,а те -лапат ли,.....

Идете до БИЛЛА вместо да гледате тая свинска глава! баба ви Тодорка. Повече мисли за бедните и гладните.

На Гоце глупотевитените.

Кога успе да пуснеш тая мазна свинска гуша ? Втори манда* доволно ти сипва в копанката, а ?

това е поредната глупава идея, явно му е скучно на министър калфин и си уплътнява времето с тъпи идеи. много ясно, че няма да проработи идеята.. не и с този управленски "капацитет"

Този прекрасен човек хептен изтрещя. 12 милиона лева са похарчени за да се намери работа за 6000 човека( дано съм разбрал неправилно) с неговата благословия. Явно усеща че ще слиза от кораба и иска да се подсигури до пенсия ...

Когато говорим за бедността на българина - 25 срамежливи поста. Когато говорим за сваления руски изтребител - 3000 поста. Вашия Президент най-нагло ви лъже че срежу България върви хибридна война. Не го е срам!

Още едно фондче за точене.....

мисля, че мазната и сервилна калфа е преборила глада. отдавна. а иначе, успехът ще граничи с този на декадата на ромското включване, едни хора облажиха покрай едни милиони. и 1 лв. не отчетоха, да не говорим за индикатори и целеви групи.

А планът Юнкер не включва ли и България? Нали дадохме 100млн евро?

Нов фонд??? За няколко наши дрУгарЕ, които ще усвоят милиарди и за да се хрантутят мангалите за да се плодят още.....НЕ, БЛАГОДАРЯ, НЕ ЖЕЛАЯ ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ ДА СЕ ХРАНТУТЯТ ТЪРТЕИ И ОЛИГАРСИ!!!!!

Arcadium

Разбирайте нова хранилка за мангалите

на комунистите само държавни планове и заводи им е в главата, после знаем какво следва - кражби и глад

Ще препоръчам на др. Калферман мойто Ленче за шеф на фонда! Навремето с "Бъдеще за България" чудеса направи! Що милиони завлече на държавни предприятия и институции! И сега няма да се изложи!

"Вицепремиерът припомни пред журналисти, че ангажиментите на страната са до 2020 г. с 260 000 души да бъде намален броят на бедните в България." Алооооооо,Калфин,аланкоолу,този твой план може даже и да го преизпълниш,но не защото ще си намерил заетост на 260 хиляди българи,а просто защото те дотогава или ще са...заминали на онзи свят или ще са си хванали шапките от тази кочина!!!

ще разкрие работни места за още 1000-2000 чиновника да усвояват средсрва, да пишат програми, да участват в семинари - все сладки неща

Ох, семинарите са сладко нещо за чиновника, че апнем, че пийнем, че попеем, па че се подгоним по стаите.

В България борбата срещу бедността трябва да се води успоредно с борбата срещу богатитеее,разхищенията от държавните институции,срещу алчните банки и олигарси,защото Те именно са виновниците една четвърт от българите в страната ..да живеят в беднотия,Господин министър...!?

ма грешно мислиш приятел .. :) Тия вярват само на бедни и гладни хора с по много деца, които да започнат да умират на следващия ден, когато родителите им са загубили работата си ... Цялата идея на робството което за по-приемливо наричат "икономика" по техния си нацистки модел е не да се стимулират хората със заплащане, когато последните си вършат работата, а да се вкарват в хитри капани от зависимости заробващи ги за цял живот! Това е нацистката идея приложена у нас под името "социализъм" ... Пропуснали са първата половина на думичката всъщност ... Колкото повече бедни, гладни и умиращи българи толкова по-сигурно и добре работи въртележката .... !

Само да попитам пари за този фонд пак на моя г...з ли ще са? Не стига ли ,че пащам пари за: Партии Тока на тъмно зелените Издръжкaтa нa чaршaфите Прищевките нa мисис. Винеткa Охрaнaтa нa Меди соколa Глупостите нaИбрикa и ,,,........

Отскоро и Калфин започна да говори популистки глупости от типа "манджа с грозде"и "цялата Мара фтасала...". Почти не остана нещо за крадене, та я да съберем сега едни държавни пари, дето да ги раздадем на наши хора като за последно. Като няма работеща икономика, кой нормален ще иска да инвестира в Петрич и Видин, че и в София. Инвеститорът гледа възможността за печалба, наличието на ОБРАЗОВАНИ хора, които да му работят много за малко пари, стабилни закони и тяхното спазване, липса на корупция и лесно и бързо обслужване в държавната администрация. Все неща,които ги няма в България до такава степен, че и ниската данъчна ставка не може да се пребори за инвеститор. Има безработица, но няма достатъчно качествени хора за работа. И циганите протестират като викат:"Искаме работа", но никой не ги пита:"Какво можете да вършите", защото в една фирма не може да назначиш само чистачки. Бедността се бори с образовние и квалификация (не му давай рибата, научи го да си я лови сам). Преди да създаваш фондове, има много друга работа, която не си свтршил г-н Калфин!

Лансирай фонд за образование. Бедността е следствие, а не причина. Следствие от 25 години безхаберие в образованието. Некадърници не могат да станат богати и проспериращи.

Не е 25, а 75. Имай пред вид, че докъм 75-80-та година все още са работили в България кадри, обучени през царско време. След това идват само образованици и възпитаници на комунизма. Днес такива са над 90% от активното население. Включително учителите!!! Няма как да има образование с родители и учители комунистически възпитаници. Просто няма как. Ето така проблемът изобщо не е в последните 25 години, а в целия комунистически дерибейски пошул период, в който са избивали интелектуалците, лансирали са селяндурите и чокондурите, а сега някои глупаци като тебе, вероятно селектирани по този начин, се мъчат да обвинят 25-те години. Да, ама не. Тези 25 години са типично следствие от комунизма, понеже носители н ауродствата му са хората, а не табелата на държавата, от която е махнат (уж) комунизмът. Таратанци! Комунизмът е идеология на тъпака и устойчива глупост поради това. Видимо устойчива. 25 години нищо не са, нужни са поне два пъти по толкова, но пак не е сигурно. Рушенето е лесно, градежът на нормален свят е бавен. Още няма изградени основи, понеже още чистим червени лайна, та да забием колчетата на чисто след примерно десетилетие. Едва тогава почва да се строи друга държава, а докато се построи, ти няма да можеш да пишеш тук. Сега се топвай в червените си лайна и чакай някой умен да ти свърши работата.

До 2020 населението ще се "стопи" поне с 500 000 човека. Така, тази новина ми звучи: "още 250 000-300 000 човека ще са в пълна мизерия до 2020 г. И да не го казваш си го знаем. Дори сме уверени, че ще бъде преизпълнено и то с пъти!

От евреина Калферман, социална политика, която да не е свързана със заеми е проява на непростим наивитет! Щял да създава фонд, но от такива фондове, като "бъдеще за България" се наситихме до погнуса! На този капут не бива да се вярва за нищо!

трябвало да се ГЕНЕРИРАТ 315 млрд. евро...! не, не и пак не ....те са неспасяеми нещастници, неспасяеми

фондове и фондацийки Скубете и шепата дето храни вс цигани и вс депуатати и изнемогва тотално вече ДАВАЙТЕ ВЗЕМЕТЕ НИ И ДУШАТА ......

те отдавна са ни взели и изгорили душите... още 1997-ма. Съгъ се чудат що така нема ентусиазъм?!?!?!? и си викат: лошо работи агитпартядрото

ОТ КОГА СИ ВЪВ ВЛАСТА БЕ ТУЛУП??? ДО ТУК, ОСВЕН КУПЧИНА ГОВНА, НИЩО НЕ СИ СЪТВОРИЛ!!!

Стига сте плюли, а се хващайте на работа - имаме прекрасна земя.

Земята е прекрасна и аз Ви подкрепям, но какво ли мислят Десито и подобните й за земята? Крупни змевладелци? Кой ще пусне някой дребен да дои същата крава?...

Това мекотело няма ли да го разкарат най-накрая от този пост? Не мога да разбера какво разбира Калфин от външна политика или социални грижи? А Имаше един Н. Младенов - него пък боко тъпо*о го сложи първо за военен, после за външен мимнистър ... още по-голямо недоразумение ?!?!

дървено желязо.. Тоя е за Нобел..

Партизанин и вълк домазлък не трупат!Червените боклуци върнете златния пенсионен фонд и не се правете на загрижени!Банковото лоби топлофикация електрото ще се погрижат бедните да се увеличат!

Така така давайте новото фондче за да има още едно място за крадене,,

деер

Смях....Кой ще плаща сметката???