Пуканки и колбаси мутанти без етикет

У нас се продават генномодифицирано царевично брашно, пуканки, соево брашно, колбаси и соеви изолати, каза пред журналисти Тенчо Тенев, главен държавен здравен инспектор.

Обратно в новината

Коментари - Пуканки и колбаси мутанти без етикет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До паралел : Ами няма да има промяна в интелекта на хамериканците, ЕСТЕСТВЕНО. Променя се само това, което съществува... ;)

Idete v biologicheskia fakultet i vijte chii portret e na 3-tia etaj i se zapitaite kak tozi chichko e napravil dobiva u nas na jitoto da e 5 puti po-goliam oshte predi 40 godini. Ot 40 godini iadem hliab s genno midificirano jito. Nevijdam na niakoi da mu e stanalo neshto. Niama niakakuv smisal da se strahuva chovek tezi hrani.

хора не вярваите на рекламите не вярваите на Л Е К И Т Е

Разбира се, че има някакъв ефект, просто не е проучен. Без да съм хейтър - каквито болести и уродства има в щатите, няма никъде другаде по света. А какви са дебели, особено жените ...ужас.

На боклуци като нас може да ни се предлагат само боклуци.

Диня, прав си масовото производство в САЩ е същия боклук, за който споменаваш - гледаш чушка, а хапнеш и то няма никакъв вкус. Ама хората почнаха да се усещат и да пазаруват от местни фермички където е по така , опааа

Защо трябва търговците да посочват такова съдържание в продуктите ??? Това не е ли задължение на производителите ? Нали те най-добре знаят какви буламачи са ни забъркали този път и от какво са те! Или по този начин ще глобяваме хиляди дребни риби ,а производителите/коит се от нашите / пак ще минат метър ?!!

Драги ми Вальо, нищо не си разбрал от постинга ми. Въпросът не е дали да се използват или не ГМО, нито пък за информираността на потребителите - няма спор за последното. Аз просто се възмущавам от неадекватните изказвания във форума - примери за меки салами и прочие. ГМО не опеделят мекотата на салама ти, нито вкуса на луканката, още по-малко - водното съдържание в т.нар. филета. Очевидно е обаче, че на бай Цървул му проработват късите съединения в изгладения мозък и се чувства окрилен да пише ли да пише по всяка една тема...

Те били от 20 години яли такива храни и нищо им нямало - затова преди време изтърсиха великата простотия за дебелаците си, понеже вече цял свят вижда какви са пухкави, окръглени, всичките еднакви. Та причината, видите ли, била в... дебелите приятели! Да се смееш ли, да ревеш ли?! Значи, имаш дебели приятели - ставаш дебел, без значение какво ядеш, просто така, по индукция. Тя храната им затова е толкова евтина, щото е пълна с хормони на растежа и всякакви други красоти. Но ако кажат, че е от това, представяме си какво ще стане. Същото нещо се заформя и в Западна Европа, понеже те нали са по-напреднали и от по-отдавна ядат тия боклуци - красиви ябълки и чушки от Испания с вкус на нищо, както казват германците. Помислете само с какви хормони е фрашкано месото, дето го ядем и от което се правят колбасите - да не говорим, че по-голямата част се внася от Южна Америка и вероятно никой не знае колко години е отлежавало в хладилните камери. Те ония хорица къде да си продават говеждото, което у нас носи кодовото наименование телешко. Сполай ви и добър апетит!

ПАРАЛЕЛ-чо, то за американците е ясно, че ядат такива лайна от десетилетия, ама да не им личи...! Всеки знае, какви изроди се въдят там - умствено и физически!

О С Т А В К А !!! Тройна!

Ей знаеща-тата ходи катери Балкана барем да им някаква полза от днешния ти ден. Като те гледам какви глупости пишеш и как слагаш мсички в БГ-то под един знаменател направо ми идва да ти хръцна гръцмуля, както казва идин култов герой. Разбира се, че трябва да бъдат ЯСНО, та дори и ЯРКО означени на етикета подобни съставки! Спро няма! И от там насетне всичко е въпрос на личен избор, пък кой колкото доживее... Цигарите ошарени на 50% от цялата опаковка със закана какво те очаква като пушиш, а невинната царевичка за пукане от която буквално можеш да останеш стерилен се продава свободно и навсякъде! И нито думица за това. Аналогичен е и случая с противозачатъчните вземани от жени. Чак като стане обърне колата докторите почвата да пътат взеш ли такива и отколко време, а на опаковката да се сети някой да напши че вземането в 35% от случаите води до сериозни смущения в кръвоснабдяването на мозъка, до инсулти на възраст под 40г! Ама не-ееее къде ти! Затова си затваряй устичката и се прекръсти на незнаеща.

В САЩ ядат такива храни от 20 години.Промяна не забелязвам.А и всичко е по евтино.Няма промяна в продължителността на живота,интелекта и приоритетите в ценностната система.

tova sa tehnologii na kontserni rabotesti s miliardi koito se grizat da njama vredno info... hranata ot masovite proizvoditeli e nai groznata otrova na nashijat vek i posledstvijata sa zavinagi - promenja se gennata struktura i se stiga do mutatsii - i to NEIZBEZNO !!!!!!!!!! koito ne znae otkude e furazut s koito sa otgledani zivotnite predi da budat razfasovani i napraveni na purzoli ili kolbasi moze da e siguren che idva ot Afrika ili Azija kudeto osven mutirali razstenija drugi ne se prerabotvat ot godini a osven podobni sortove drugi njama... - otdavna konkurentsijata e likvidirana i tselijat svetoven pazar e pod kontrol na njakolko ogromni kontserna s natsionalnost : US ; NL ; DE ; FR ako njakoi iska kachestveno meso da si plasta na njakoi na selo da mu gleda prase ili tele ( kakto pravja az.. - sled dulgi godini sledvane v TU - Dresden )... pomiikata v magazinite daze i kotkata mi ne iska da jade ili go pravi s neudovolstvie... oburnete vnimanie kolko izrodi se razdat v poslednite godini osobenno v razvitite durzavi i nesto oste po pokazatelno - NIKOI NE PODHVASTA TAZI TEMA !!!!!!!!! Debeleeneto e imenno v sledstvie na podobni hrani a ne poradi glupostite koito izrezdat tezi otrepki koito se chudjat kak da si prodadut dietite i kuhite uredi za otslabvane....

АЗ ИМАМ ЕДНА ПОЗНАТА В ЕДИН КОЛБАСАРСКИ ЦЕХ И НИКОГА НЕ СПИРА ДА ЯДЕ ПРОДУКЦИЯТА, ЗАЩОТО Я ПРАВЯТ КАЧЕСТВЕНО. ЕДНИ ПРАВЯТ БОКЛУЦИ, А ДРУГИ ПРАВЯТ КАЧЕСТВЕНИ СТОКИ.

Според мен ПРОЙЧО просто се бори с носталгията докато си яде кайзер-пастърмата в чужбина. Иначе аз си купих онзи ден луканка и я дадох на кучето - на цвят я бяха докарали, но на вкус беще доста пластмасова.

Както винаги тук е пълно с всезнайковци! Изказванията ви са толкова некомпетентни, че чак ставате смешни. А пък многоточието от 15.37 дето предлага допитване: Как точно ще обясниш на бай Цървул, бай Хасан и на мутризираната и чалгизирана паплач какво точно е ГМО и има ли то почва у нас!? Хайде не се изказвайте по всички теми, че то става безинтересно!

...не е установен повишен микробиологичен риск за човешкото здраве.. - nai gnusnata luza ot vsichki vuzmozni v dneshno vreme, koito e hodil na lektsii v unito na tazi tema znae za tezi nesta...

Абе Пройчо, тия работи ще ги говориш на тате на село и като се праиш на баш патриот у кръчмата. До редакторите на Дир, преди да пишете глупости за мутации, да бяхте битали някой студент от БФ-то, да ви обясни що е то. Да го бяхте питали и какво представлява генното модифициране. Написали сте велика глупости.

Всички пуканки се правят със вносна царевица главно американска и може да си представите какво ядете!Е аз не ги ям а вие си помислете

Na koj sme dignali menika...davajte napravo...slepite niama 6to da gi lqgete...

А бе, докога разни господа отворковци ще правят пресконференции, брифинги, изявления за журналисти, колкото да втрещят, изплашат ужасят и без това пошашавения обикновен българин! Защо тези многознаещи експерти не направят това, което трябва - постъпки за истинско въвеждане на световните стандарти, за обезопадяване на храните, за прекратяване вноса на разни храни и съставки криминално внесени или произведени? Защо не предложат истински законови мерки пред здравно министерство, парламент и т.н.? Стига са отчайвали и без това наплашените хорица с приказки...

Аз съм стар соцаджия. Научили са ме да ям всичко. Едно време ме пръскаха с ДДТ, облъчваха ме с радиация, това в казармата що боклуци съм изял, нямате си представа-сланина, салам-кучешка радост, бомбони лакта, фафли и т.н.. Навикнал съм на всичко, нищо не ме мори, рупам наред, де що падне, та някакви си модифицирани кремвирши ли ще ме уплашат. И ще видите, че ще надживея всички предпазливци.

и затова ти е отслабнал мозъка и говориш глупости..

ВСИЧКИ ХАПВАМЕ ГОЛЕМИЯ ШПЕК ЛЕКИИИИИИИИ....FOR YOU MR.BULGARIAN

ДО ДИНЯ МУТАНТ:............. Живея в чужбина и знам какви са тук колбасите,варено-пуш меса и още ред други.И бих искал да си дадеш така компетентното мнение и за кайзер-пастърмите където нашите надминават в пъти другите.Всъщност мнението относно качеството на продуктие е винаги различно като се има предвид стандарта на живот който се потдържа.Когато си идвам в отпуск на връщане винаги си пазаря такива деликатеси с които после пийваме вино с приятели.Мнението им е,че нашите сухи меса,варено-пушени са на много високо ниво и това похвали от хора работещи в сферата на кулинарните услуги.

Zasto nikoi neiska da kage do koga ste ni troviat kitaicite i indiicite i koga vnositelite pechalbari ste sprat da kupuvat ot tiah otrovi

Аз затова от повече от 10 години съм оставил месото :-) И пуканки не ям:-)

Тая работа контрол иска, не констатации!

КВО ДА ВИ КАЖА ХОРИЦА ИМАМ ЕДИН ПОЗНАТ РАБОТИЛ В ЕЛИТЕН КОЛБАСАРСКИ ЦЕХ И МИ КАЗА ЧЕ СЛЕД НАПУСКАНЕТО МУ ЕДНА ГОДИНА НЕ Е ЯЛ КОЛБАСИ.ТА МОЯТА ИДЕЯ Е СЛЕДНАТА ТЕЗИ МРЪСНИ БАНДИТИ КОЛБАСАРИТЕ ГИ ВКАРВАМЕ В ЗАТВОРА ЗА ОКОЛО 15 ГОДИНИ И ГИ ХРАНИМЕ С ТЯХНАТА ПРОДУКЦИЯ.ТА ВИ ПИТАМ ОТ КАКВО ЩЕ УМРАТ.ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД

Hora... za da znaesh koe e vredno i koe ne e ot tezi hrani trqbva da si nqkakyv nobelov laureat ili pone nenormalen himik /pr. Ali Himikyt/. Za tva chista rabota - gledash si sam gudeto, kartofite, bobeca na selo /ili oshte po-dobre ako ima koi da go pravi vmesto teb/ i nqmash griji.

Никой не се е допитал до българския консуматор дали да се внасят и произвеждат генномодифицирани храни. Затова тези съставки трябва да бъдат отбелязани на етикетите - задължително. В магазините за хранителни стоки трябва да се отделят на отделни щандове. Българина има право на избор.

boikot na tezi produkti!

Верно е! Вчера един кренвирш се опита да ме ухапе!

То това си е ясно. Колко кренвишите са от месо или каймата с тези ключови 2% соев протеин. Винаги съм се чудел дали не са забравили нулите на тези 2%. Още имам спомен навремето като се свари или изпече кренвиш как изглежда и сега как изглежда. Все едно си приготвям дунапрен за хапване. Да не говорим за шунка или хамбурски салам. А от варено-пушените меса трудно може да се намери някое да няма доста вода в него. В чужбина който е хапвал същите стоки и тези в България знае каква е разликата