Прокопаха най-новия тунел на метрото (снимки)

Подземният тунел, който свързва метростанциите “Джеймс Баучер“ и “Витоша“, вече е прокопан.

Обратно в новината

Коментари - Прокопаха най-новия тунел на метрото (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще сложим изискване следващите спирки на метрото да заобикалят на поне 2 км молове и магазини за цигари и алкохол!

Защо не се казва коя е строителната фирма

От аерогарата към центъра е достатъчно бързо с автобус.

Седи ли синята ограда на "Черни връх", където пропадна шосето? Седи си! Дълго ли седи?-Дълго. Работи ли някой, нещо...Разбира се- не! Докога ще си седи и защо? Естествено до "Новото пришествие" Естествено, до "Ново Решение" и нови "Свежи пари". Там има стар проблем /минимум 35 годишен/ с един неработещ канал, и др. общински неща които са към Софийска вода или към ......"Щаба за Марс", а може би до "Строителен контрол" на община "Лозенец"? Наивни ли сте или просто не ставате за нищо, ако мислите, че те ще свършат нещо? Те си пеят. Пеят си само от една група -ABBA, една песен Моnеу, money... Искате да убиете хората в метрото ли? Никакви вреди не сте причинили ли? Защо тогава замервате спадането на сградите? Резултати не съм видял и зная, че няма да видя.Кой пък съм аз- дребен, нещастен собственик.Пука ли му на някой- НЕ. Но съм предупредил, чрез Вас и надявам, че ще се видим на коктейла, който ще организират за направеното, а не в съда, за "проспаното", "замърляното" и т.н.където ще загубят. Вервайте ми!

и то мол на руски инвеститори...

Североизточна София Фъндъкова остави без метро. За това няма да гласувам за нея.

И на югозапад няма лъч на метрото. И аз няма да гласувам за нея.

източен парк така и не се построи и аз няма да гласувам за нея

чичо Братоев, отвори старите книги и виж как се строиха тунелите по Хемус и по-специално Правешки ханове и тогава говори кое е за първи път в България - вярно е, че е преди 1989 година и тогаз България не беше това, което е сега. Както и УНИКАЛНАТА смяна на виадуктовата греда при Елешница - като, че ли другите греди не са слагани, ама пак не сега - при чалгата и невежеството - а в онези мракобесни времена без банани и хляб.

Тунелите по Хемус баш от двете страни са ги почвали и са използвали лазерно насочване за да няма отклонения.

..а колко време ги строиха?И колко пари потрошиха ? И колко вида тече от тях? .....

Поредният грандиозен успех за София и България благодарение на кмета Фандъкова! Управлението на ГЕРБ е истинска благословия за българските градове! Гордеем се с вас!

Боко мутрата с пици ли ти плаща или с текове?!

Не е нужно някой да ми плаща, за да изразявам възторга и преклонението си пред направеното от ГЕРБ за възхода и благоденствието на България!

Ако се бяха разминали щяхме да имаме два тунела :))))

Aaaa, можеше и да е тунел и половина.

Можеше и да е един тунел с купол под формата на г.з.

"Строителството на подземното съоръжение се изпълнява по нов австрийски тунелен метод." Станахте за смях! Има се предвид добре познатият "Новоавстрийски тунелен метод", който между другото хич вече не е нов - прилага се от 1965 г. насам.

Туй да живуркаш в опасаната с магистрали и прободена с метро страна на щастието и благоденствието, е голяма работа!!! САМО ЧЕ: България е на 99-о място от общо 140 изследвани страни по качество на транспортните артерии. Това става ясно от доклада на Световния икономически форум за конкурентоспособността. С по-добри магистрали и шосета от българските са класирани страни като Камбоджа (94-то на място), Танзания (92-ро) и Ботсвана (71-во). Преди България, на 98-о място, е Зимбабве, а след нас на 100-тна позиция е Бурунди.. Какво да коментира човек освен горчив присмех над приказките на ....

Прави Бойко магистрали, та по тях комунягите курбан да даваме.

При комунягите през 2009 завършихме на 139-о място. Далеч зад Ботсвана и Бурунди.

Обакваме скоро яки дупки и пропадания по трасето!

ша те турим отдолу да подпираш, че за друго не ставаш...а, може и да затискаш зелето в кацата.

Тук разбира се е пълно с хейтъри и тъпанари, но и това си е поредното подобрение за транспорта на София. Задръстването с говеда отгоре е страшно - цЕл Пеуник и Вуадая минава от там.

една карта на София... Па гледай кат пишеш... ЧЕ НЕЩО СИ ОПУЩИЛ СТАДОТО В ЗАДРЪСТВАНЕТО..

Що ми е карта бре, мунчо? Живея в района и всеки ден на улицата ни се паркират кой от Перник, кой от Кюстенджъл, че и даже Радомир. Игла няма къде да хвърлиш от парапонки. Не приказвай много, а излез и почисти около панелката, която обитаваш в някой краен квартал, че там си хвърляте боклука от балконите.

гледам по телевизията как се срещат двата екипа! СМЯХ!!! последната преграда е една стена - току-що направена от желязна арматура и цимент - полуизсъхнала, който отсрещния екип "пробива" с машина за пред камерите. БУТАФОРИЯ!!!

Хайде стига с това наименование "Джеймс Баучер"! Можеха да нарекат съвсем спокойно тази станция "Кръста". Щеше да е сто пъти по-добре!

Джеймс Баучер е ирландски журналист, балкански кореспондент за британския всекидневник "Таймс". Баучер критикува остро Букурещкия мирен договор от 1913 г., по който ни отнемат Южна Добруджа (анексирана от Румъния), част от Македония и т.н. Той подкрепя България по време на Парижката мирна конференция (1919-1920 г.) ...

За една година едвам прокопали 800 метра, как за 4ри години ще завършат цял лъч особено ако е както го дават на схемата с по две разклонения в двата края? Хората за 45 години построиха по 600 км метро :D Тук в БГто ни Бай Тошо ни неговият Унук Бай Тиквун - ще успеят да завършат едно!

Живей си в блажено неведение.

На Цанков камък има същият тунел строен от Австрийците, но в скала, а не в земя и е 800 м прав хубав тунел ....

Да това се дължи на Главния Хидролог и Тунелолог Ахмед Демир Доган. Викнете го за консултант в Софето, ти да видиш кеф... анадъмо

Община Пловдив е издала разрешително за строеж на джамия за 1 млн. лв. в пловдивското ромско гето "Столипиново, съобщи бившият главен мюфтия Недим Генджев, цитиран от "Дарик". Това ще е трета джамия в града след голямата Джумая джамия и Имарет. Организацията по строежа се движи от дружеството с нестопанска цел "Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание с председател Недим Генджев. Новата джамия се определя като "социален молитвен дом".

Няма нищо кво... нека има джамии... да сме джамахирия като любимата ви Либия! От циганите каква Исляммска държава на Балканите ще стане - чудо!

За една година прокопали 800метра, което прави по 2,2 метра на ден. С такава производителност могат да се похвалят само в Бълхаристан.

Га мляскахте че нямате метро корназ бяхте сега метро газите боси ходите.Със галоши във метро се возите на гладни години метро подкарахте,цяла България загробихте със вашето метро да има за 3-4 фирми да лапат от на Бойко козунака.

къде е тази метростанция "Витоша" ? Колко хора живеят там, че да й правят 6 входа и с асансьори. То на гарата няма такива, а уж там слизат и се качват хора с багаж! Най-лошата станция е тя!

Щото навремето комунетата като са планирали нищо не са изпланирали... явно са смятали за държава с население намалено два пъти... те добре си изпълниха плана де... вече почти е на нивото отпреди края на Първата световна война! Унищожиха селяните, помешчиците фабрикантите и другите класови врагове на Партията. По-добре питай що копаха само за една спирка ами не го изкопаха до край там... Драгалевци ли къде ли е? Ще копат по спирка две... за по-евтино така!

Абе Моля ви се,за какво Метро говорим европейско,като Таваните на някой станции при обилен дъжд прокапват,и да не говорим как между някой станции мирише на лайна.

Ами иди виж в Европа! На вас платените драскачи съвсем целенасочено не ви плащат достатъчно, за да не можете да си го позволите.

за какво е това метро на кметицата има си шофьор и автомобил за 150 000 купен с общински пари ,метро не и трябва ,такова крадене и лицемерие как преди изборите го били прокопали

Хайде 2016 г. проект за тунел под Стара Планина за свързване на двете магистрали Северната и Южната!

Че Северната магистрала направена ли е, че ще се свързва с южната?

Имало е такъв проект при прохода Троян-Кърнаре

Да поискат. само има нещо-София беше разкопана 40 години-от 1979г са разкопани улиците заради метрото. Съгласни ли са варненци градът им да стане разкопан за 40г? Ако отговорът е да-аз като софиянец нямам против да им се направи метро.

Коментарът е към този, които поиска метро и във варна. И друго-метро се прави в град с над милион население. Но ако поискат трамвай-може. От никъде не следва че трамвай трябва да има само в София.

то реално метрото се строи от 2000-та година, дотогава беше замразено! Така че брой го 15 години до тукЧ

Донякъде е така, но тунелът от Люлин до константин величков си го имаше от 1979, десетилетия имаше дупка и където сега е станция сердика-при Булбанк. бай тошо свърши парите, и тунелът си остана открит. Там сега е Т. Александров. Този бул десетилетия си беше дупка.

Какво да се прави,преход.Безкраен,

Както си слизам от метрото и намирам два стари живачни термометъра. Тръгвам от аптека в аптека да ги предам за унищожаване. Никой не ги приема. Обаждам се на 112, те разговарят с НСПАБ, след което ме съветват да се поровя в интернет, да намеря фирма за унищожаване на опасни отпадъци, да се свържа с нея, да ги занеса и да заплатя за унищожаването на двата живачни термометъра. Какво му остава на човек, освен да ги хвърли -там където ги е намерил?!

А ако бяхте намерили пълно със пари Портмоне,или Айфон 6???:)

Ако намеря телефон-ще го предам в полицията, или ще се обядя на собственика. за сведение-телефоните могат да бъдат проследени, и ако прибереш намерена вещ-рискуваш наказателно преследване. телефон и лаптоп-и да ги намериш на улицата-не можеш да задържиш-защото могат да бъдат проследени.

Тоа па! Къде е на магарето кура, къде е на камилата пичката!

3евзек

Ще намеря човека и ще си платя за услугата. Много тъпо парче си.

От Утре имат Пълното право Варна и Бургас Пловдив,и те да искат от техните Кметове да им бъде построено Метро,със какво за по различни градове от София,за да бъдат лишени,нали и те плащат данъци както Софиянци!!!

Карта на метрополитен варна-в тази тема. link

Метро не се яде.

Те и народните мъдрости не се ядат...

А в Лондон имат метро от близо 152 години ... СТО ПЕТДЕСТ И ДВЕ ГОДИНИ ... ако не вярвате проверете ...

И какво? Атинското и белграското метро са пуснати СЛЕД софийското. В солун-град по-голям от софия-метрото сега се прави-и целия град е разкопан. Софийско метро има от 1998г. можеше и по -рано да имаме метро-що Брежнев не ни направи метрото, а сега ни го прави Брюксел?

Нямам интерес в статистически и политически наклонения, просто ми е чудно как и защо сме толкова назад от света ...

ако не си ходил да ти кажа.

В Белград няма метро.

Сърди се на Брежнев-да ни беше дал рубли за метрото-можеше да имаме метро от 1975г.

Първите строителни работи започват на 6 март 1978 г. по най-натоварената линия в ж.к. Люлин, като започва изграждането на Първи метродиаметър от ж.к. Люлин до пл. Независимост с метростанции Вардар и Люлин. Във връзка със строителството на НДК и оформянето на околното пространство, в периода 1980 1981 г. е проектирана и изградена техническа инфраструктура за Втори метродиаметър. Построени са частично конструктивните части на 2 метростанции и тунелите между тях

Стига със Това Метро,София не е само едно Метро Оставка Оставка!!!

Цялата държава в дупки и асфалт направиха тези безобразници!! И двете не се ядат! Пробвах.

БATKO

Участъкът от Баучер до Хладилника трябваше да бъде построен още заедно с метро-диаметър Обеля-Хладилника. Да, обаче ББ и Фандъчката окрадоха 42 милиона, и се наложи да се отпускат нови пари за да се довърши до Хладилника.

..а да не ви казвам колко от изкопаната земя е изчезнала безследно! Дали няма да я намерим на вилата на Фандъкова?!

Приятно е, даже радостно, когато чета такива новини. Добре е, когато нещо положително се случва. Иначе "сладурчетата" пишат за поркани депутати и изцепки разни, коментират как някой все крадне. Изобщо лошо да е, а не хубаво. Добре, че и хубави работи стават, а те са повече от лошите.

Метрото да се забрани за комунисти.

също трябва да е забранено.

Има ли разлика? Всъщност има - човек може да е тъп и без да е комунист, но няма как да е комунист без да е тъп.

Пари за метро има, а за ремонт на тунелите по магисралата нема?!

Вземи се образовай, по различни пера са.

Нещо ме са много в ред тия работи с метрото. Някои хора казват, че проектите и изпълнението били с технически грешки на места. Пример: Станция Стадион Васил Левски- завоят е начертан с наклон и завой който амортизира мотрисите и релсите несъразмерно бързо. На места тече вода в метрото, но се мълчи и се гребе. Прокопаната станция на Хемус е проектирана с наклон като в единия край мотриста направо трябвало да е високо над площадката,която е на нивото на линията.. Ако и третият лъч има такива особености, здраве му кажи! ГЕРБ са катастрофа за този народ, но с такива бездарни комунисти управници друго няма да е! Ще мрем и това е!

да не забравяме още УНИКАЛНОТО РЕШЕНИЕ в соф. метро ДВЕ ЛИНИИ ПО ЕДНО ТРАСЕ !!?

В кой участък е това? Пътувам всеки ден и такова чудо не съм видял.

фръцкаше около тез машини, га ги докараха кажуваше, че копаели по 10-15 метра на ден.. Че и дори повече.. Сега около тунелите требе да са кара много внимателно, щот там МНООГО ДУПКИ СТАВАТ!! Идат дъждовете и пак ша има ОЛЕЛЕЕЕЕ! ПАК ДУПКА СА ОТВОРИ..

Браво, комундетата го започнаха 70-те години на миналия век и нищо , а ГЕРБ го направи за 2 мандата.

два тунела правеше.. А тез са срещнали и сал с един си останахме.. А сега си прочети за ЗАЕМИТЕ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА!!

И ГО КРАДОХА 20 ГОД БЕЗ ДА ПУСНАТ НИТО МЕТЪР...

ама сега ти е го с къси кривички и наклоеннски станийки със странични перони пък в надежда не само че грухаш кат шемет да идеш отсреща ами и пак си плащаш ...така е \тя бързата кучка слепи ги ражда ...ама теб отдавна те обесиха така че все тая

1,5 метра не ден! С кирки ли го копаят?

Не със БобКат:)

Мали от това Строене на Метрото,колко парици влизат във партийната касичка на Герб:)

В знак на протест ходи пеша или най-много пътувай с трамвай.