Жертви и ранени при четири атаки в Израел

Двама израелци бяха убити, а най-малко 7 са ранени, при четири атаки в Израел. Двамата извършители на първото нападение са ликвидирани, а другите са ранени.

Обратно в новината

Коментари - Жертви и ранени при четири атаки в Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не пишете и дума за убитите хиляди палестинци?! До кога двоен стандарт?!

Най-сериозният изблик на насилие между израелци и палестинци от години бе разпален отчасти от зачестилите посещения на евреи на Храмовия хълм в Ерусалим - свещено място и за мюсюлманите. ----(цитат от статията)------- Евреите явно оглеждат Храмовия Хълм с тенденция да построят там за ТРЕТИ ПЪТ ХРАМА НА ДАВИД. Третият храм в Йерусалим, или Трети йерусалимски храм според еврейската традиция, ще бъде построен с идването на Месията на същото място на Храмовия хълм, където преди това са се издигали предишните 2 йерусалимски храма (Соломоновият е легендарен, а Вторият е разширен и реконструиран по инициатива на Ирод Велики, в чиято чест е наречен Иродов храм). Според пророците на Израел Храмът ще бъде духовен център за еврейския народ и цялото човечество.Според еврейският проект този храм трябва да се намира на местото на Джамията на Омар и по-точно там, където е Куполът на Скалата. Според християнската традиция и разбиране Третият храм ще бъде възстановен от фалшив месия, понеже след Христос друг няма и не може да има, а всички обявили се за такива са лъжемесии .Според видния апологет на християнството Йоан Дамаскин човекът, който ще издигне този Храм, е Антихристът, а ако същият започне и да служи в него, това ще бъде явен знак, че е близо Второто пришествие на Христос. Сходно е и мюсюлманското разбиране по въпроса, според което подобно предприятие би довело до всеобщ джихад, тъй като този храм трябва да заеме Куполът на Скалата, където е била Светая Светих.

Насилието от Израел,се превръща в насилие над Израел!!!"Като сееш бури............",какво очакваш???

Ей така трябва да се действа, когато разни мургави и пр. престъпни елементи нападат с ножове и пр. беззащитни жени, старци и деца... Незабавна контраатака и ликвидация на ПРЕСТЪПНИЯ ЕЛЕМЕНТ! Така правят в Израел пък и на други места...

Ти виждал ли си "евреи" от абисиния. Хахах или от мароко ? Мургави е меко казано.

А бе да ги трепят!Те арабите знаят само да развалят и да режат глави.Израел е бялата държава в Бкизкият Изток и е като оазис в пустинята.Примитивите от Иран и СА се напъват са ги унищожат,но са изостанали технологично на много ниско ниво.Пък и на интелектуално са в средните векове.Безсилието и глупоста им се изразява във самоубийствените атентати които извършват.Хора които са способни на това нямат бъдеще.Те и без това си живеят в миналото.

Ама ти въобще не си ОСВЕДОМЕН и то за нищо.Друга е хавата с Храмовия Хълм,но трябва повече да четеш...Иначе как ги нареди в един"отбор"Сауди Арабия и Персия(ИраН)....нямам думи!:)....

Не съм фен нито на арабите, нито на евреите. Вярно е, че те се бият в Близкия Изток за територии, но в Европа са съюзени срещу европейците. Например, тези "бежанци", които нахлуват в ЕС, са финасирани и организирани от еврейски (и някои арабски) организации, и защитавани от "правозащитни" организации с почти изцяло еврейско ръководство, като тукашната БХК. Ако зависи от мен, и едните и другите нямат място в Европа, а да си стоят в Близкия Изток, и там да се оправят, както си знаят.

Тоз да не е бил от "умерената опозиция"!?

ей тук трябват 50 тона щатски помощи и .....

А какво ще кажете за войните 48, 62 и 73 години или пък сегашните които са продължение точно на тези или пък за САЩ които съвсем незаконно настаниха някаква еврейска държава на това място. Нали Помпей Велики беше казал "Изгонете търговците от храма". А какво ще кажете за всевиждащото око и новия световен ред от едни "зелени гущерчета" или пък "грифоните" които са на наш паметник и не са български символ,а може би точно заради "тези" е избит цял Батак. А едно пророчество гласи "Европа ще бъде обезлюдена". Така че боя в гърдите вече не е на мода драги ми демократи.

Това го е казал Исуус бен Йосеф- нашия БОГ, който е евреин!

Бог не е евреин, а Иисус божият син също, той е повлиян по-скоро от религията на есеите /нямаща нищо общо с кръвожадната еврейска религия, която по-късно е преекспонирана в мюсулманската/ За това евреи и мюсулмани са толкова еднакви и водят обща борба срещу християнския свят.

Абе комици ,вий оправихте българските палестинци дето всеки ден избиват майките ви и бащите по селата ,и не само там пълен терор навсякъде от кражби и убийства, те ми тръгнали палестина да оправят??!!!!!!!!!!!!!

Ти какво се учудваш, ние българите с това сме прочути, че разбираме от всичко и сме компетентни по абсолютно всеки въпрос от всяка точка на света. Отвори която и да е новина тук и чети коментарите - пълно е с компетентни коментари, авализи, обяснения... без значение за какво се пише. Затова и сме цъфнали и завързали.

А ти да си прочела някъде колко стотици милиарда долара са наляти в Палестина, както от съседните петролни шейхове, така и от ООН и от десетки други организации? И да си прочеля някъде отчет за тези пари, къде са потънали? И да си видяла с тях да са построени нещо болници, детски градини, училища? Да е заприличала мърлявата прашна палестина на зеления израел, цъфтящ в пустинята? То мангалът си е мангал, ще ти кажа аз, както и да го нирачаш.

Е как, всички знаем къде са парите... колко ракети се изстреляха по жилищата в израел...

Истината е,че Израел е просперираща и културна държава и че мутрите в палестина зомбират собствения си народ за да доят целия свят за пари....

Умрял съм бил, ама дръжки-и... Тая нашта с братчедите-юдеи няма да има край, освен ако някой не ни изгони дружно оттам. И двете страни обичаме пушкалата и гръмовете и не знам докъде ще доведе това. То права къща не остана и кьораво семейство, което да не е засегнато и дало жертви. Да питате - и ние самите не знаем защо. Дори не е и омраза вече. Просто - по навик...

като ти забият ятагана друга песен ще запееш...

Абе, има ли нпо та в Израел, ИХК, отровено общество...

те са си техни за да тровят живота на ,,гоите,,!!!

и лично твоят тъпчо!

гадна мръсна арабска пасмина. Евреите ще ви смажат страхливите миризливи мутри. Не знаете с кого си имате работа.

Гражданке, ти внимавай да не се върнеш на село да гледаш крави и овце, че както са я подкарали нашите управници, само това ни чака всички.

Егаси логиката...

чакай си спокойно връщането на село. Мен какво ме интересуваш.

Нали евреите и арабите са братя. Синове на сина на НОЙ, Сем, затова и едните и другите са наричани семити. Други казват, че били деца на роденият в Шумерският град Ур, Авраам. Евреите от съпругата му, а арабите от прислужницата. Семитски истории.

на Авраам, не на Ной. Ама наистина по майчина линия евреите са наследили повече сиво вещество.

генетично имат разлика в ,,маичиният ген,,!!! по баща са си същите!!! добре че отидоха европеиски евреи че започнаха малко да се различават от палестинците!!!

Европейски евреи!!!??? Романьоти или ашкенази? Ашкеназите са хазари и имат особен език, идиш, на основата на дойча.

Да сме прочели някъде колко палестинци е избила държавата Израел ?! Всичко е чиста пропаганда в полза на Израел. Корав народ излязоха палестинците. Един ден ще получат това, за което се борят.

някъде да сме прочели мюсулманите колко евреи избиха в държавата израел????

Всеки път, когато е убит израелски гражданин.

точно се борят?!? Да разрушат благата създадени насред пустинята от израелците ли?

Говориш глупости наизуст. Който от вас поживее десетина дни в палестина, просто ще започнат да му липсват нашенските цигани, и да му се струват най-прекрасните хора на земята, уверявам ви.

Ти живял ли си в Палестина ?

А да кажеш в Газа колко се избиха и продължават да се избиват членовете на Хамас и Фатах??????

А ти да си прочела някъде колко стотици милиарда долара са наляти в Палестина, както от съседните петролни шейхове, така и от ООН и от десетки други организации? И да си прочеля някъде отчет за тези пари, къде са потънали? И да си видяла с тях да са построени нещо болници, детски градини, училища? Да е заприличала мърлявата прашна палестина на зеления израел, цъфтящ в пустинята? То мангалът си е мангал, ще ти кажа аз, както и да го нирачаш.

Наляти са ама в Израел. То се вижда и с голо око ;)

Интересното в инфармицята е, че всички нападатели са били "неутрализирани" или "ликвидирани"... без повече подробности кой точно ги е неутрализирал. Ето ви повод за разсъждение за ползата от задължителната военна служба за всички... а там даже и за жените. Средностатистическият израелски минувач с лекота "неутрализира" внезапно изскочил средностатистически терорист.

защо ли евреите бомбардират сирииската армия когато гони ,,джихадистите,, по голан,,??? това между евреи и палестинци ми прилича на ,,спорът,, между две доведени деца кои има право над имота на ,,родителите,, си!!! вместо да седнат и да се разберат!!! а дават съвети какво да правят в сирия!!!

ако познаваше Библията щеше да знаеш че Измаил (измаилтяни, т. е. араби) е син на Авраам, а Исаак- един от патриарсите на евреите е негов полубрат. Сродството на двата народа като много близки е известно от 4000 год.

Ще разбереш като ти клъцнат главата..

Аз тъй си го представям. Все едно българите, "с резолюция от ООН", да отидем в Украйна, където е бил центърът на Стара Велика България, да почнем да си правим държава, да се отнасяме с украинците като с "нехора", а като почнат да се защитават, да ги обявим за терористи.

Аналога не е точен, защото държава Палестина никога не е имало, резолюцията на ООН е за две държави ..просто от там си е..а майката и от едната страна и от другата

Да не изпадаме в подробности.

заселването на европеиски евреи там е започнало от 1920 година с близо четиридесет хиляди!!! след около тридесет години е обявена държавата израел!!! не трябва ли да се страхуваме от аналог и в европата след толкова много мюсюлмани мигранти!!!

о невежество, о самочувствие. Абе драги еврите /юдеите са създали своята държава на тази земя преди 3000 год. Царете- Давид, Соломон и пр. Тогава твоите приятелчета агаряните или исмаилтяните или днес арабите са пасли овце на Персийския полуостров и не познават държавно формирование. О нещастнико, като не знаеш замълчи.

След като не е имало държава Палестина, защо има държава Израел. Защо се нарича Палестина. Дали в миналото не е палена? Или е имало и други жители, преди Яхве да доведе там мутантите от генното си инженерство.

Идеята въобще не е лоша!

Тези малоумници от арабския свят друго освен убийства май не могат да вършат...

А преди седмица евреите при бомбардировка убиха 3 деца, тогава що нямаше "новина" и не беше на първо място?

Владимир Владимирович, с този коментар няма ли да обидите братя Ротенберг? :)))

ПУТИН

Я виж какви обиди нанасям на Западната колония в Сирия!!

Те бомбандираха,защото бяха убити първо израелски деца!!!

миналата година гадовете като отвлякоха и убиха трима младежи гейска Европа мълчии ааа.преди 20г когато любимците ви влизаха в детски ясли и избиваха децата Европа мълчиии ааа????преди 3 седмици когато терористите застреляха семейство пред 4- те им деца новини няма ааааа???

Бих предположил че Са въведени сензори за Идентификация на взривни вещества, което е пренасочило вагабонтитеУбийци към хладно оръжие. Отделно - Се твърди че Израел въвежда Нашия подход (Доброволните Отряди).

Деветдесет процинта от "коментаторите" тук и елементарно понятие си нямат за какво става дума. Поживейте в Йерусалим поне един месец и да видим какво ще пишете тогава и ще защитавате ли палестинците. Войната е не между религии, а между цивилизации. За сравнение - нашите цигани са "цвете" пред палестинците. Българите никога не сме били антисемити, какво ви е прихванало сега или Волен ви е любимецът?!

Това, че не сме балами, не означава, че сме антисемити.

Никола

Щом не сте балами, значи друг ви е проблемът!

трябва пак да се поразшета. арабелите много си повярваха и се активизираха за глупости.нещо неим понася мир ана тези палестински тупани.

Когато плюят по евреите, замислят ли се, че реално евреи са създали ислям и христянство, с които се самоопределят критиците? Виж ако се разграничат от религийте си да критикуват.Иначе е затворен кръг? Коренът на ислям и христянство е.?

Общо взето - не! Но има и друг факт - тия евреи не са ония евреи от Библията. Тъй както ние не сме ония християни от християнството.... щото видиш ли всички ние и те и ние сме приели тия религии стотици години по-късно. Или с прости думи - днешните евреи са наследници на източноевропейски племена приели Юдаизма.

..и комунизма, все хубави неща ;)

БРЦК

Иронично е , но в момента Израел се държи с палестинците както едно време Хитлер се е държал с евреите. Остава само да почнат да ги горят по камерите щото лагерите вече са налични.

евреите не са налитали на немски граждани по улиците в Германия.

и тебя някои да те затвори, да ти превърне родината в лагер и ти ще налиташ

Няма ирония, щото Хитлер и обкръжението му са били евреи.

Израел знае как да се справ с такива убийци. Да вади бронираните булдозери и да ги започва. Никаква милост за тези плъхове, нападащи цивилни граждани.

а ти знаеш ли какво правят еврейте с палестинците, че за ги затворили с огромни огради, живеят като в затвор в собствените си земи.Нищо не знаеш, а плямпаш глупости

Какво направиха - облагородиха им земите, направиха им жилища, дават им работа ... Но не и това не им стига - ако не беше Израел цялата тази територия щеше да прилича на едно огромно гето, като Западния Бяг.

Да са отделни с огради и картечници си има причина, а земите на кой са е много спорно

са еврейте. Държат палестинците като затворници, завземат им земите. Добре е искал х....р да ги изтреби до крак.

И те са като руснаците

Отворко, какво са виновни обиквовените граждани?

Добре че е Израел, та да измъкне палестинците от помийната яма, в която бяха превърнали Йерусалим.

ами европа винаги е защитавала тези подчовеци наречени палестинци..колко атентати и убийства не са отразени в европейските демокрации свят ще ви се завие.още преди 30 години палестинците спряха автобус и изклаха всички вутре от мало до голямо.сега щото европа е много умна ци вкара автогол.сега я чака същото като в израел.

защо правят така палестинците, ако не знаеш жалко, много жалко.

а ти знаеш ли защо йорданския крал ги изгони от йордания??а знаеш ли защо в газа се самоизбиват едни други??ако не знаеш жалко за теб и гейска европа

тези защото са с ножове трябва да са от ,,умерената,, опозиция!!! интересно защо ,,хамаз,, не е обявена за терористична организация,,??? може би защото има връзки с ,,ал нусра,, и ,,мюсюлманските братя,, плюс ердоган???

Мммм Хамас, е смятана за терористична организация от редица държави

Да бе, много усложливо вкарана от нашите политици без доказателство като такава. Малко американците се пообъркаха с това що е терорист.

Хамаз освободиха от джихадистите на ИД древният армейски женски манастир в Маалюля. Сринат до основи , с насилени монахини и деца от сиропиталището към него. По - скоро се запитай: Каква беше реакцията на Мосад, когато от пъпът на Йерусалим , от джамията Ал Акса, имама призова за джихад срещу Европа и че ще чука белите европейки? Отг: Никаква! Точно обратното, Ислямистите заклаха сирийски имам призоваващ за мир и разбирателство.

Хамас ?!?! Уважаеми човече, аз не бих употребявал думата деб.л към други коментиращи ако сам бъркам Хамас с Хизбула :))

това са т.нар арабски бунтовници. могат да се бунтуват само срещу невинни старци и деца. нема да ви съдим ние. вашият аллах ще ви е осъдил най-добре да живеете в мизерията, която сами си съдавате, без образование, без уважение към собствените ви майки дори, без ценности.

Другия път повече убити.

И ти ли си напринципа : "Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле " ?

следващия път като израел ги подпука тез диваци да не ревете пак като вдовици за х...?!!

Майка ти така ли реве?

Утре други ден някой ще опита да въвлече и България във война, за да продава оръжие, а повечето тук ще пишат в защита на великанчо и господарите му. Всичко тук на тази земя и в този живот ви е заслужено!

евреите са най-мразените хора в света. то не, че мюсюлманите не са. и едните и другите ги предпочитам, но сервирани студени.

Значи си някой психопат, дето е опасен за обществото, ама си мислиш, че тоя ти коментар те прави забавен? Щом "предпочиташ който и да е сервиран студен", значи си от същото стадо като ония дето режат глави.

Дай повече статистика - кой е най-обичан /освен тебе, ако може/, най-предпочитан /пак, ако е възможно, без тебе/

Всичко това е заради руската намеса в Близкия изток и намесването на Русия в една религиозна война на страната на шиитите. Русия въоръжава шиитски терористи които се бият за Ассад за пари, а вечи ги подкрипя и от въздуха. Ну Русия, а бандата около Путин няма интерес , Близкия Изток да се развива нормално и добивът на суровини да достига безпроблемно Европа.

Егати дебилите - Русия била виновна за намушкванията в Израел. Малейййййй. нека позная - Путин е виновен, че ти е малък самолета и не можеш да го вдигнеш, ама той те вдига всяка нощ?

сега остава да докажеш, че палестинците са шиити! Малко ще ти е трудно.

Светът е полудял! Светът в 21 век е още по-полудял и див и жесток, отколкото в началото на 20 век! Рано или късно, светът (човечеството) ще се изправи пред много сериозен избор.

крайно време е израел да напави като америка.няма индианци ,няма проблеми.европейските меки китки да го д......т

В америка има над 4 милиона индианци и те са с най-големите права в САЩ. А индианските територии - резервати са най-големите хазартни територии с оборот от стотици милиарди. ЗА асравнение при пристигането на Колумб всичките индианци в Северна Америка са били около 400 хиляди души.

Забелязвате ли,колко малоумни са в този арабски свят!?? Там за нищо се колят и бесят,религията им е промила мозъците,тези същите идват насам и Меркел ги приема,като си мисли,че това е бъдещата работна ръка на Германия,а всъщност това са бъдещите джихадисти в Европа!

не е точно така. смяташ, че се колят за нищо, а същото може да кажат и те за нас, защото за 5 века доста българи са нападали турчолята. всеки си иска свободата. религията им е малоумна на всички там, но да не забравяме, че основите на съвременното право възникват на територията на Бейрут, където се е подвизавала най-добрата юредическа школа.

будала ти нормале ли си??за пет века турците само са клали и крали жени и деца .нищо друго не са правели тези дива.и

Ти ме гръмна бе човек. Какво съвременно право , каква школа? Всеки юрист , а и човек с малко повече обща култура знае , че в основата на съвременното право стои римското право. Термините в правото са латински. Да не говорим за правата на човека и правото свързано с тях. Не знам от къде е изсмукана тая глупост, но ако вярваш в нея не са добре нещата.

Живеем в 21-ви век и уж трябва вече да сме се променили и да забравим за думичката война!!!! Но,какво се случва,войните не спират,всеки ден четем как едни се колят с други... Това значи ли,че сме си същите варвари,каквито бяхме и в средновековието,че и по назад?!? Няма никаква промяна в хората,само технологично,но умствено и духовно ставаме по зле! Хората станаха по зли от всякога! Замислете се,това трябва ли да се случва!Стига с тези войни и неравенства! Стига с това разделение на религии,нации,раси,всички сте едни и същи! Ако хората не се променят,то няма да имат и бъдеще!!!!!

Наивник. Кой ти каза, че през 21 век хората "щели" или "би-трябвало" да станат по-добри? Да, има бум на технологиите и научните открития, но откъде им е хрумнало на маса народ, че това би трябвало да промени хората към по-добро? Ти може да пренебрегваш религиите, но не случайно в Библията се казва, че човек има грешна природа. Ако не е поради дива религия, все ще е поради нещо друго, било явно и необуздано, било прикрито зад лозунги за "толерантност" и "човешки права", но злото неизбежно избива и ще избива навън от човека, и никакви технологии и прогресивно развитие не могат да спрат това- те дори и не са насочени към осъзнаването на този проблем, камо ли да имат силата да го спрат!

При атака в Израел - застрелват извършителите -При Атака в БГ-40 полицаи ги гледат невинно!?!?!?

Всичко е описано в Библията! Молете се да няма война срещу Израел,защото това ще е краят на този свят!!!!!

Имало е много войни срещу Израел и като гледам - не се е свършил света. Обаче знам, че Израел е окупирал едни територии на Сирия, дето ООН са издали резолюция Израел да се маха оттам, обаче евреите показаха среден пръст на организацията. И това е отпреди 50 години.

Паисий

голандските възвишения!

Sangre sica

От написаното от теб се поучи : -Показват среден пръст но не го полагат на пръстовия индентификатор? Умни хора а?

още много такива да има! хазарските дегенерати са най-големите международни терористи, които избиха и прогониха над милион палистинци, а земята е Палестина!

викаш браво? И ти ли си промит мозък и готов терорист?!? Ако някойтакъв идиот ти скочи с ножа утре пак ли ще викаш браво?

близки са ми споделяли, че ако Израел поиска, то би превзел всяка мохамеданска държава, докато са на килимчето

Така е като се разбират с руснаците за взаимно ненападение над Сирия!!!

Смъртоносен ден след израелските атаки над окупираните от тях палестински територии... "свободната" западна преса мълчи... Защо ли? Може би делят хората "чиста раса" и нечовеци?

палестинската измет.