Два снаряда удариха руското посолство в Дамаск

Посолството на Русия в Дамаск е било подложено на минометен обстрел, като пострадали сред служителите в дипломатическата мисия няма, съобщи РИА Новости.

Обратно в новината

Коментари - Два снаряда удариха руското посолство в Дамаск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...е, поне лъсна поредната лъжа, по въпроса доколко са умерени "умерените бунтовници"...

Проверете далиснарядите не са американски доставени на умерените терористи.

Снарядите са ракети, изстреляни от Каспийско море.

Неее, не си военен - ти си ОВЕНЕН... тъпако!

"Но не се знае дали днешното нападение е било насочено срещу демонстрантите". Преди няколко години, когато на Пеевски майка му беше шеф на ТОТО-то, съвсем случайно през две поредни седмици се паднаха едни и същи числа. Та и умерените бунтовници(каквото и да значи това) са нацелили случайно и напосоки...

май бунтовници вече няма да има......

от хората пишещи нямат и представа за близкият изток , но си драскат и си измислят неща . В момента се води война подготвяна от години между шиити и сунити . Причината е засилването на Иранското влияние в близкият изток . След изчезването на Садам Хюсеин баланса бе нарушен и Турция с саудитска арабия се опитват да балансират срещу Иран и протежетата им в Сирия Ирак и Йемен . Войната ще дълга и изтощителна защото едните имат пари а другите (Иран) са по добре организирани . Която от великите сили се намеси със сухпътни войски ще даде огромно количество жертви . Руснаците са напът да го направят заряди манията на величие на Путин и ще духат супата .

Иран са шиити, ИД обяви шиитите и нас за неверници, изгори 40 шиити живи.Не се обърквай, говори със сирийци, по времето на Асад нямаше емигранти сирийци, страна без верски войни в историята си.Най голямата джамия в Дамаск е построена върху параклиса на Свети Йоан, вътре в джамията и молещите са пред този параклис.Така наречената умерена опозиция са хора, които искат Сирия да е част от халифата на Леванта/северен Ирак, Сирия и Ливан/.

Да сте чули нещо за Багдиди?май гушнал букета!!!!!!!!!!

Явно още бой им трябва на ислямските радикали, независимо от това как се наричат. Браво на Русия, още може!

Моля администратора на форума да изтрие английските текстове по-долу.

Добре бе, кои, аджеба, влизат в т.нар. "сирийска опозиция", за която се ронят толкова сълзи?!? И по кого точно бият руснаците? Според "Ню Йорк Таймс": Russia has focused its earliest operations on the insurgent coalition known as the Army of Conquest, or Jaish al-Fatah, rather than on the Islamic State, according to the official from the pro-government alliance, because it is the Army of Conquests positions that most urgently threaten the crucial government-held coastal province of Latakia, while Islamic State forces are farther to the east and can later be isolated and hit. ... Т.е. руснаците удряли по Джайш ал-Фатах, защото техните сили били най-сериозна заплаха за райони, които са под контрола на централната власт. Кои са тези Джаиш ал-Фатах го четохме по-горе (пак от американски източник) и май пак ще трябва да се го припомним:

The coalition includes most importantly al-Qaedas Syrian front, Jabhat al-Nusra, which is led by Abu Muhammed al-Julani. Moreover, it also includes other Islamist rebel groups such as Jund al-Aqsa, Ahrar al-Sham, Liwa al-Haqq, Jaysh al-Sunna, Ajnad al-Sham and Faylaq al-Sham. The coalition also has relations with other groups such as the Islamic Army, which it cooperated with against Assad in Jisr al-Shughur and against the Islamic State in north Aleppo. Reportedly, Faylaq al-Sham is backed by Saudi Arabia, while Ahrar al-Sham reportedly receives support from Turkey. ... Яяяя, това било коалиция, в която водеща роля играел сирийският клон на Ал Кайда, който пък се хвали, че бил ликвидирал като фактор подкрепяните от САЩ групировки ... Търсим кой още е в тази коалиция и гледаме, че има някакви Ahrar al-Sham, които били подкрепяни от Турция, и които били също една от големите сили в коалицията. Търсим информация за тях и четем: The group has a Syrian leadership and "emphasizes that its campaign is for Syria, not for a global jihad". However, according to US intelligence officials, a few al-Qaeda members released from prisons by the Syrian government have been able to influence actions of the group, and install operatives within the senior ranks of Ahrar ash-Sham. Such ties were not disclosed publicly until January 2014, when a former senior leader of Ahrar ash-Sham, the now deceased Abu Khalid al-Suri, acknowledged his long-time membership in al-Qaeda and role as Ayman al-Zawahiri's representative in the Levant.

Поредния, дето плаче за обезглавяващите "хора" с демократичните ценности. "РР ( нерегистриран ) 13.10.2015 21:42 ще взривяват Руснаци и в чужбина и у дома. Путин още като тръгна на тази война знаеше какво ги очаква. не може да очакваш че ще избиваш хора в Сирия без да те атакуват навсякъде по света"

онези са вече в Дамаск , мините летят по 7-8 км

Два снаряда! А американците какво да кажат, като им взривяват цели посолства!

В този форум трябва задължително да се влиза с високи рибарски ботуши. Защото по същество си е влизане в септична яма...Десет реда руски гъзомийници - търчат с парцала мигом да изтриват петната по руския имидж, и два-три реда американски апологети, които бълват змии и гущери срещу Русия...И нито дума за България, нито капка национално чувство и достойнство. Сал едно гъзомийничество. Как да уважаваш такъв народ и кой може да го уважава?

ще взривяват Руснаци и в чужбина и у дома. Путин още като тръгна на тази война знаеше какво ги очаква. не може да очакваш че ще избиваш хора в Сирия без да те атакуват навсякъде по света

тая война ще е по гадна от оная в Афганистан ! когато и да приключи на русия няма да и трябва сграда за посолство там !

Мръсна, гадна и долна политика на САЩ и НАТО!

големи мръсници са ! и подли при това ! как само успяха да накарат путин да нападне пета държава за няма десетина години !

koia@abv.bg

Па американците, от '45 година насам, никого, ама никого не са нападали. За нищичко ! Седят си кротко и всяка сутрин закусват с куршуми и гилзи накиснати в прясно мляко, а на обяд хапват печени на скара бойни глави. . . Пък и нито един наш войник не е загинал в Ирак или Афганистан, защитавайки на САЩ я хероиновото производство, я петролният добив. Докато не започнем да си гледаме собственият интерес, нищо хубаво няма да видим. Всички искат да ни премажат - кой повече, кой по - малко. А в момента, в наш интерес е, свинщината в близкият Изток да спре, защото със силата, с която се вихри, не бъде ли спряна, всички ще строим джамии.

Изключително мръсна, гадна и долна политика на Путин в Сирия заради което почти няма да останат сирийци които да обичат Русия.

И ква стана тя!? АлКайдата, дето събори уж кулите едно време, сега получава "въздушна поща" от Щатите като благодарност за събарянето им!?

Руснаците влезоха едва сега и то не да се борят с идил и да помагат, ами по интерес , явно да си крепят протежето, което прогони 3 милиона свои , единодушно казващи , че бягат от него, не са пипнали идил, навличат си гнева на стотици милиони, естествено ще плащат гражваните , не и налудното им диктаторче

Те и комунистите са терористи ама никой не обесиха след ДЕСЕТИ.

преди 9 -ти и Вапцаров го убиха,щото беше терорист, нали?

Ква стана тя сега?

Още една тема за размисъл .09.09.1944 и 09.09.2016. 72 години един космически градус. 9999-999.Савършенство.

тема за размисъл на чугунени глави.

Защо ИДИЛ не обстрелва американското,френското и др.посолства на коалицията въпреки ,че американците и те,,бомбандират"ИДИЛ от месеци?

Може ли да обстрелваш собственото си посолство?САЩ=ИДИЛ.Други въпроси да имаш?

и ти си задаваш въпрос и си отговаряш сам ! писмо към себе си ? време ти е !

Дяда Вова не се шегува. Рине се голмата лопата - умерени, неумерени, полуумерени, намерени, заровени, изровени - УНИЧТОЖАВА всякакви брадати козли терористи, създадени обучени и въоръжени от ФАЩ.

Дерзайте, братушки !!! Бой по смрадливите джихадисти, жив джихадист да не остане !!!

Браво, Русофил,браво!!! Научи твоите братушки къде да хвърлят бомбите. Не върху умерената опозиция, а точно ВЪРХУ Д Ж И Х А Д И С Т И Т Е ОТ ИД.

Въпрос : - защо НЯМА Никакви по-нататъшни новини/развития, Колеги ?

Голяма Грешка, ама много Голяма...

Ето Ви една тема за размисъл.Кой нареди на иракското правителство да мълчи като комунист на пост за прелитащите ракети над страната му. А американците сабахлян гледаха като абдали. Кой от форума не знае че ирак е протекторат на САЩ. КОй е толкова могъщ по могъщ от САЩ да накара Иракчаните да мълчат. Ето това е новина. Руснаците са длъжни да предупредят страните над който летят ракетите и да се уточнят маршрутъте.

Руснаците казаха, че са предупредили страните над който летят ракетите и да са уточнили маршрутите.

Нали това Ви пиша. Кой е по могъщ от САЩ,та информацията не стигна до САЩ и путин им се подгра че американското разузнаване не може всичко да знае.

Toва е направено от умерената опозиция, подкрепяна от САЩ - държавата, чийто държавен глава е Нобелов лауреат за мир и която твърди (смях, смях), че се бори за демокрация.

като гледам как си пишете, войната започна и срещу БГ, но вие така сте се вживяли да се аменикаризирате, че накрая няма да разберете какво ще се случи. Но Бог поруган не бива

Войната у Нас - е Йощ от 1944та. Нонстоп.

Какви са реалните възможности на терористите,без подкрепата на МОСАД и ЦРУ???НИКАКВА ПОЧТЕНОСТ НЯМАТ!!!ДОБРЕ,ЧЕ НЕ МОГАТ ТИЯ БАНКЕРИ ДА ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА!!!

Вие от онези с Хладното оръжие в Тел Авив ли Сте ?

Два снаряда срещу едно посолство и то на страна, която вече официално прочиства "опозиционерите". Явно толкова могат момчетата. Язък за всичките им халифати и вилаети.

ЩОМ СИ ТЕРОРИСТ, АНТИДЪРЖАВЕН ЕЛЕМЕНТ И ОТМЪСТИТЕЛНО КОПЕЛЕ - няма значение дали си сунит или сюнет....

И Политковская ли? И Немцов ли? И Литвиненко ли? Всички те и стотици хиляди други са ТЕРОРИСТИ, АНТИДЪРЖАВНИ ЕЛЕМЕНТИ И ОТМЪСТИТЕЛНИ КОПЕЛЕТА! Така им се пада ! И у нас какво се чака? Да става нарда и да изрива разни герберасти, седерасти и другая сволочь, че от евр(оп)ейски ценности до гуша ни е дошло!

jizast

Колхозниците сега почват да разбират как са се нахендрили с намесата си в Сирия. Нито ще спрат бунтовниците, нито ще се бият срещу ИД. Ще завършат позорно тази си авантюра и ще получат атентати у дома си. Накрая ще се изтеглят унизени и разорени и без това икономиката им е анаемична.

Брей, от толкова предсказания ни едно до сега не се сбъдна, но продължавайте, напъвайте.

И тоя утре няма да е сред живите вече...

Най - сигурният начин Путин да фалира, е България да застане на негова страна. Няма случай до сега, в който тази стратегия да не се оказала успешна.:) хахаха

Какво точно те забавлява, бе, олигофрен.. Русия е единствената защита на България срещу нахлуващия ислям. За съжаление българското балканско говедо има твърде слаб интелектуален потенциал да го осъзнае навреме!

Забавляват ме олигофрените като теб.

Казвал ли ти е някой колко си глупав?

Точно така е. Най-пресен пример са ЕС и НАТО, а в близко бъдеще - и САЩ. Наистина е безотказно средство за прецакване на държави и съюзи.

Искаш да кажиш, че сме "черен петър"?

Ммм, добре. Ако не е опит на Путкин да консолидира продажниците на Асад, тогава пяничката по устата как е? :))

Да се чуди човек откъде ви събират с такъв каруцарски изказ...

зле, много зле. Толкова ли няма пари Сорос за нещо малко по-така... Или си от хората на Путин? Тогава поздравления, тактиката ти е успешна.

Не мога да разбера защо Американците са против борбата с ИД и против това Сирия да остане свободна. След края на конфликта ще има избори и там в парламента ще са представени различни политически сили. Ще има кюрди, християни и мюсюлмани. Наистина не мога да разбера. Изглежда че искат войната да продължи и не им пука за хората? Демокрацията стана доста разтегливо понятие напоследък.

Не разбираш,защото ти е много плитко акълчето,пасионария!

:)))) Наистина ли? Как разбра, че САЩ не искат мир, а не можа къде къде по лесно нещо? хахаха

Ами не казват нито къде са терористите нито къде са антитерористите. Само дават оръжия на който поиска. Бизнеса е най важен както гледам.

Сащ се бори с ИД от три години, русия влезе в сирия чак сега и се бори с враговете на Асад, от чиято свобода избягаха 3милиона.

Един пишеше по долу, че руските ракети били с двигател на москви и с манивела. Щом Американския Ракетен Щит не ги забеляза, той къв се води?

Хромел нали знаеш каквое??????????????????

Не знам

Той е конструиран да засича само най-съвременни стелт ракети и плазмени торпеда. А ракетите на руснаците, дето били на мачти и платна, минали под него.

трабант

наречеш...Пак си остава либераст!! Продаващ задника си на некви Тропически Маймуни:) За няколко цента:)

Само до преди няколко дни краварски говедаристан каза, че скоро ще има руски жертви... Коя ли "опозиция" стои зад този "мирен протест" над руското посолство?!

Така е в Русия МИГ-29 свален в Турция Кремъл мълчи.Блок взривен в Москва от ИД Кремъл атентата е предотвратен,руското посолство е улучено с два снаряда докато пред него е имало около 300души Кремъл жертви няма.Докато средната заплата в Русия не стане 10$ и Путин не фалира Русия тотално така ще е.Велика е Росия и Путин е нейният велик водач.

Абсолютни глупости. Нищо вярно от това, което каза.

В щатите взимат повече пари, но пък там ги лъжат още повече. По CNN най-редовно пускат стари видео кадри представяйки ги за актуални ,за да почнат война някъде. Да не говорим как излъгаха и за 11 септември.

И кога руски МИГ е влизал в Турция, че да бъде свален? Приятел, преди да пишеш глупости, първо се информирай с какви самолети летят руснаците в Сирия, а сред тях няма МИГ-ове.

Ама че си глупендър! Образовай се, ако не си трол на хамериканските изедници.

Знаеш ми ...дедовия!

Пий си редовно хапчетата, бе човече...!

Лъжите от информационната война на САЩ трябваше да удрят по Русия, а те удрят по сащолюбците?

Кой ли е виновен. На скоро някой спомена, че ще има руски жертви. Сещате се кой нали? Аз не се съмнявам кой стои зад това.

Плюета "краварника", но ще дадете дупе (макар и червено!) да живеете там или да получавате заплатата си в долари... Вариантът да получавате заплатата си в рубли устройва ли ви?

Е как бе, сега ако си писал нещо против САЩ във форума няма да те пуснат там. Пускат само Поптодорови, Бокови, Пръмови, Сталинки...

ние християните от Сирия сме с президента,защото ни беше осигурил и гарантирал права и свободи,а сега терористите подкрепяни от "демократичния"Запад ни избиват,а пък жените ни отвличат,изнасилват и продават в робство...........нима това е демокрацията ??? Докога Запада ще води тази демагогия?