”Женмин жибао”: САЩ и Русия играят ”око за око, зъб за зъб”

Официалният вестник на Китайската комунистическа партия (ККП) обвини САЩ и Русия, че възпроизвеждат в Сирия съперничеството си от времето на Студената война.

Обратно в новината

Коментари - ”Женмин жибао”: САЩ и Русия играят ”око за око, зъб за зъб” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай не за първи път играе курвегин. Да не се съюзът Русия и САЩ, че тогава друга песен ще пее.

Само че играта не е "око за око, зъб за зъб", а "зъб за чене, око - за две"!

В едно училище имало родителска среща - българчето играело на двора с турчето , а циганчето яко учело-попитали го защо е толкова ученолюбиво-то рекло-"Ами и турците избягаха в Турция ,българите към Европа и САЩ- кой ще управлява тая държава-ние.Та сега и Китай-гледат сеир и като хиена чакат да откъснат кокал.

Китайците бяха готови първи да ударят ,ако ги бе помолил Асад,за какво пристигна Китайския самолетоносач , до Сирия.Геополитика не схващате ли. След разпадането на САЩ кой ще води света.

и кога се ''разпада САЩ" ? Преди 40-50 години ли?

Русия и Китай,са съюзници срещу диктата на САЩ!!!Загуби ли Русия битката с САЩ,ГУБИ И КИТАЙ!!!Китайците съм сигурен,че си дават ясна сметка за това!!!

Като никога, моето мнение съвпада с това на Китай и то напълно. Великите сили си мерят п... на чужда територия. И САЩ и Русия са "един дол дренки" в тая ситуация, според мен. Разбира се, привържениците на едните и привържениците на другите, като истински глупаци, веднага ще извадят 200 довода, кой е по-добър и кой е по-лош - глупаво, според мен, този раздор между сънародници по повод чужди политики, винаги е глупав. Добре е, като гледаме в собствената си паничка.

И накрая слепи и беззъби ще учат китайски

Talion в превод значи определяне на наказание на виновника по принципа зъб за зъб, око за око (lex talionis). Talio талион, възмездие, съответно на причинената вреда. В Библията също се говори за закона за кармата, известен като закона на Талион: Око за око, зъб ... за зъб. Разумният човек налага наказание, не заради това, че е извършена простъпка, а за да не бъде извършвана тя занапред - Сенека

тъй си е.

Жалко за САЩ ,американците и света ,защото тази страна все повече не се управлява от своите президенти и Обама в частност ,горкият,та той е кукла на конци ,а конците се дърпат от " ламите" според българската митология ....,а това е страшно за света ,защото те не искат мир!

Китайчугете са забравили за остров Дамански и как бяха изпепелени от ВАКУУМБОМБИТЕ на руснаците! МИРНИЯТ НАЧИН за уреждане на конфликти им позволи без бой да си получат остров ДАМАНСКИ по времето на предателя ЕЛЦИН. Жълтурковците са като пираните ВЛЕЗНАТ ЛИ В ДАДЕНА ТЕРТОРИЯ ЗА ДА "ИНВЕСТИРАТ" ОПОСКВАТ ВСИЧКО. ВЕНЕЦУЕЛА Е НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА ТОВА!

Та колко зъбчета му останаха на Мечо? Няма значение! Сега ИД ще му ги извади болезнено/ без упойка/!

Егати и инфантилните идиоти ви набират в тези тролски централи.

Това означава ли, че ще се радваш, ако ИДИЛ победи?

Руската мечта доста отстьпки направи

само ръмжи, но не замахва и не хапе, но изправи ли се тогава да не си насреща й! Птовръждение- световната история за съдбата на всички врагове на Русия.

не е особено активен дипломатически фактор в Близкия изток, въпреки че е зависим от този регион за снабдяването си с петрол, коментира Ройтерс." НО ЩЕ СТАНЕ!!!

Ако зачетеш малко от историята, ще видиш че СССР (руснаците, както ги наричаш) защитава в Афганистан светския режим, който печели изборите, дава права на жените и т.н. Рамбо, от друга страна, защитава брадатите, с които ако се съди по изказа ти, сте наистина по близки.

Ако не знаеш, да ти кажа. Попречиха на американците да се намърдат там още през 70 години. А я ми кажи ти, СВИДНА НПО ПРОСТИТУТКЕ, какво са правили САЩ в тези страни??? "Списък на демократизираните от САЩ държави." Кликаш, четеш и обясняваш на всички.

Путин и Обама. Руснаците и американците винаги са се разбирали. Така ще стане и сега. Мислите за нас, какво ще стане с агонизиращата ни държава когато арабите минат през нея.

Че какво може да стане. Ще станем черни българе, които си правят колибите по дърветата. Д:

Дрогаре! А останалите от БРИКС какво изквичаха по въпроса, или са заети да клатят долара и световния империализъм?

напиши в тубата : ИЗГЛЕДАЙТЕ ГО И БЕЗ КОМЕНТАР и после ела пак да си говорим за руската пропаганда

Третата световна война си върви а Китай говори за мир и преговори!Арабския свят с неговите религиозни и политически боричкания за петрол са идеалната среда за непрекъснати военни конфликти!Сунити алеути шиити салафити итн. религиозни кланове се избиват с американско и руско оръжие и ДОКАЗВАТ НА СВЕТА ЧЕ СА ХОРА ОТ 14век!За продажбата на един килим могат да похарчат 8часа преговори!Тези кроманьонци ще изграждат демокрация и изборна власт!Вервайте си!Природата им е дала по три реколти много нефт и газ а те омърсиха исляма си и са готови да режат глави!Срам за човешкия род!Предайте оръжието си ама не можете защото религията ви е насилническа!Затова ще се давите в кръв или в морето защото нямате мозък в главите си!Насъскват ви един срещу друг като бесни кучета и ви помагат да потъвате!Мразите и убивате християни и евреи а те са ваши братовчеди!Не знаете историята си и невиждате бъдещето си!

Никога не е късно са мир. Но само с призиви няма да стане. Китай трябва да вземе по-голяма роля. Да събере съперничещите си страни, да им обясни, че нещата ще се решават по международните правила, залегнали в Устава на ООН и да притиска другите да действат в този дух.

а фактите са че американците създадоха Алкайда и въоръжават и двете страни в конфликтите

Комунизмът е чудесно нещо, а ко се направи както трябва. Демокрацията също е чудесно нещо, ако се направи както трябва. Проблема е в това, че нито едното нито другото се правят както трябва. Това е така, защото човешката алчност, простотия и жажда за власт развалят и най-добрите идеи. Трябва да знаете, че капитализъм може да има и в комунистическо общество, както и комунизъм да има в капиталистическо общество. Нещата винаги се развалят от алчността и жаждата за власт.

"Комунизъм" и "капитализъм", "леви", "десни" са залъгалки за балами, каквито са 80% от хората по света и затуй сме на този хал. Лява и дясна ръка са те на един и същи глобален бандитизъм.

най-после нещо умно и от тебе сега мога спокойно да легна и да се наспя

Лека нощ и приятни сънища.

Пустнали са му маркуча да пикае, през крачола! Не му се дава, да яде, и на пет-шест дена пере? Репортерките на "тв Нова" Ангелите на баба Тодорка.

Не! Те са "информационни технологии" из Санкт Петербурга. Информират хората тук, грижат се да сме добре "информирани".

"ОССЕ и нач.щаба на украинската армия " са "анонимен трол"!? Еми добре. Ако можеш помисли върху разликата на руски "военни" и руски "войски".

Путлерастията, сидерастията и простотията ходят по хората, а не по гората. Да благодарим на добрия Господ, че не са заразни.

Божееее, колко мъка и платени НПО проститутки има по този свят.

Китай се опитва да поуспокои топката с умна дипломация. Тези просташки надприказвания по форумите стигат до ушите на големите началници и тъй като и те са хора като нас, се бъзват и правят глупости. Според мен, големите началници не трябва да обръщат никакво внимание на приказките на простолюдието, защото те са глупави и водят само до интриги. Големите трябва да мислят с главите си и да действат без да говорят много много. Ако говорят, то трябва да е в духа на Китай , а да действат както трябва. САЩ окончателно се опозориха с подкрепата си за Ал Кайда и другите терористи. Не е важно какво приказват а какво вършат. Вече за никой не е тайна, че САЩ са терорист номер едно във света, нищо че напоследък използват чужди формирования за целите си. Не е тайна , че САЩ сами взривиха кулите близнаци, за да имат предтекст да нападнат близкия изток. За всички е ясно, че САЩ са империята на злото и за това целия свят ги мрази, освен шепа бивши и настоящи колонизатори, които са свикнали да живеят на гърба на колониите си.

най-умни сте вие паразитите на държавна хранилка

Щото ти не си на платената хранилка, нали ....... неграмотен!

Благодаря за комплимента, но аз от държавата и стотинка не съм видял. Точно обратното, тя е тази която ме ограбва.

Никаква тайна не е,че руската пропаганда е на много ниско интелектуално ниво.Изразходва се голям ресурс да се оправдават и възхваяват антируските и по същество насочени срещу руският народ действия на управляващите олигарси начело с Путин!

каква руска пропаганда бе? ти не видя ли че американците си признаха за всичко напиши в тубата : ИЗГЛЕДАЙТЕ ГО И БЕЗ КОМЕНТАР и после ела пак да си говорим за руската пропаганда

Абе, ти малоумен ли си!? И наблюдателите на ОССЕ и нач.щаба на украинската армия казват, че няма руски войски в Украйна! А, в Сирия са по покана на президента на суверенна Сирия. Какъв го дирят американците там и в какво друго качество, освен в качеството си на международен терорист номер 1 на 21в.

''президента'' на суверенна Сирия? Кога за последно е избиран този президент демократично от народа ? Много обичате руските подлоги да защитавате до умиране де що има главорез-диктатор по света! Тоя не е никакъв президент на Сирия и ще бъде изметен !

Разбира се, без майдански снайперисти и садисти, без Нюланд да е раздала понички и без да са казали по СНН, никой избори не могат да са "демократични". За сметка на това образец за близкоизточна "демокрация" са Капар, СА, Джибути, Оман.... Честно, ако не ти плащат си, ама безнадеждно зле.

Най-смешното е, че нито в руските, нито в американските форуми човек може да срещне такава омраза и такива епитети използвани към другата страна. Отново на Волен амебите се престарават в хейтването. Ама то за тая работа трябва да се знаят и чужди езици и повече от 300 думи на български, абе сложна работа. Добре, че реалността няма нищо общо с писанията в този форум, че щеше да е страшно ако и хората по улиците мислеха като 10те гаменчета на Атака, които ни заливат с помия тук.

Ами ако играят "око за око и зъб за зъб", означава че евреи дирижират играта, щото това е текст от Старият завет.

То това вече го знае всяко хлапе.

Ти му кажи, на мургаво да пръдне, той сажди ще изхвърли през ХЪБА? Китайская пагаворка. Преват:баба Тадорка

:) Ма сте най печените в агитпропа - евала :)

Ало ДИР-а , слижете един бутон за корекция на написаното, че не можем да си поправим правописните грешки, бре. Няма да е зле да има и бутон изтриване, както е при нормалните сайтове.

Според китаеца на Русия ОКОТО е в Крим, а ЗЪБА е в Донбас...Но къде са ОКОТО и ЗЪБА на САЩ ?

Очите им - "изтекоха" да плачат за световен мир, а зъбите -"изпадаха" - от огризване на вкусни източни хапки...

Айдеее, сега и китайците станаха кретени, щото не подкрепят твърдо Русия. Палячовци, не разбрахте ли, че настроихте цял свят срещу себе си?

Ми те китайците воюват заедно с руснаците в Сирия бе, палячо.

къде го видя това бе тиквеник? Не четеш ли статията ? Пак си чел Близ и Телеграф, или си гледал Алфа !

А Китай не говорят ли и за вас СОРОСОИДИТЕ?

Китай се опитва да поуспокои топката с умна дипломация. Тези просташки надприказвания по форумите стигат до ушите на големите началници и тъй като и те са хора като на, се бъзват и правят глупости. Според мен, големите началници не трябва да обръщат никакво внимание на приказките на простолюдието, защото те са глепави и водят само до интриги. Големите трябва да мислят с главите си и да действат без да говорят много много. Ако говорят, то трябва да е в духа на Китай , а да действат както трябва. САЩ окончателно се опозориха с подкрепата си за Ал Кайда и другите терористи. Не е важно какво приказват а какво вършат. Вече за никой не е тайна, че САЩ са терорист номер едно във света, нищо че напоследък използват чужди формирования за целите си. Не е тайна , че САЩ сами взривиха кулите близнаци, за да имат предтекст да нападнат близкия изток. За всички е ясно, че САЩ са империята на злото и за това целия свят ги мрази, освен шепа бивши и настоящи колонизатори, които са свикнали да живеят на гърба на колониите си.

sawo

Тролските войни в коментарите тук още малко ще надминат войната в Сирия :)

Тролетариата трябва да се юрка - да му е сладък хляба сетне.

Другари, опорната точка за "Съюза" между Русия и Китай срещу Америка май нещо се разхлабва, тук е момента да се включите за какво ви плащат

свобода за тибет и край на китай да превземат територия около япония и виетнам !!! :)))) тези пък кво се правят на пеперудки

Долу САЩ, Китай, Русия и вас пуделите !

Пекин ще надхитри Кремъл.

Краварника:) Курец за Краварника в Китайско море:)

изобщо нищо не са разбрали! те са най-уникалните кретени в света..по думите на тропикал Мънки:)

Kитайската ''жаба'' е права по принцип. Mирно уреждане на процеса искат всички нормални хора по света, съдбата на Aсад е последното нещо, което ни интересува и в края на краищата той ще бъде жертван или ще пие чай. Hо също така съм съгласен и с един колега, писал по-долу, че китайците надават вой чак сега, когато ги гепи икономическата детска болест на капитализма.

Пишат глупости!!!! Руснаците вече си взеха поука!!! И играят не око за око и зъб за зъб! А играят: ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ! ХАХААХАХАХАХ НАЛИ СЕ ВИЖДА В СИРИЯ КАКВО СТАВА!! КРАВАРНИКА ДЕТО НАБИ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ В ПРОТЕЖЕТАТА СИ- АЛ КАЙДА И ИДИЛ БИВА РАЗМАЗВАН КАТО СРЪБСКА ПЛЕСКАВИЦА:))) ХАХАХАХАХАХ

Всички им знаем играта на жълтурковците. Хвана ли са се за полата на Русия с надеждата да елеминират САЩ като световна сила. През туй време те набират скорост и кат падне САЩ тогаз те ше се изправят срещу Русия.

Някои няма ли да обясни за великия съюз на ПУтин и Китай

Откак китайците обърнаха гръб на тръбата (или хобота) 'Сила Сибири 2' (а Хуйло така се надяваше), нещата с 'братските народи' са ясни на всички ни :-)))

'Око за око, зъб за зъб' е древен принцип от Стария Завет, в който дръпнатите не вярват, та нека оставят оплаквачеството на Лавров- ненадминат в изразяването на 'дълбока загриженост' :-) Нали арендуваха огромна част от Сибир за половин век по $5 за хектар годишно- да си почиват на лаврите и чакат, докат Чичо Сам фалира Рашата за година-две- тогава ще получат още ;-)

Рашата, няма да фалира. Имат огромна територия с ресурси и малко население за издръжка. Дори и първичния добив ще им осигури оцеляване. Плановата икономика отдавна я забравиха. Ако ги критикуваме, то това е за поведение извън рамките на някой друг, приети за нормални. Но, кой е този друг - САЩ ?!? Е сравнено с тях, не виждам голяма разлика, дори руснаците са по-разумни и последователни в политиката си. Това им гарантира успехи. Но едните и другите си действат за своя интерес и изгода.

Факт е, че има 3 милиона руснаци в САЩ. Предположението, че хората масово са глупави е вярно, но не е вярно, че не могат да преценят къде им е по-добре. :) Когато 6 милиона американци отидат в Русия, тогава ще си говорим, колко са еднакви двете места.

руската мечта - оцеляването..

Поредната поръчкова партенка на Ройтерс, всички знаем, как платената журналистика "чете" Евангелието :)

Русия да подаде заявление в междунаридния съд за разваляне на сделката за Аляска. ХА ХА ХА ХАХАХА ще стане голям цирк - по голям от дьо солей даже ха ах ах а

Да не им е секнал потока от контейнерите тъпкаини с качествена стока ?

За всички, които се преструват, че не са разбрали, какво казва Китай, пояснявам: Искат мирно решение на проблема! Мирно решение означава едно - да не се правят опити за силово отстраняване на Асад. Всяко силово решение, не е мирно решение.