Доходен тест за помощи на социално слаби

Министерството на труда и социалната политика предлага доходен тест за хора с ниски заплати, на които трябва да подсигури елементарни битови потребности.

Обратно в новината

Коментари - Доходен тест за помощи на социално слаби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На ясно ли е г-н Калфин, че едно време в някои министерство нищо не се работеше, а накрая на годината се вземаха някакви премиялни от фонд незаети работни места. Защо, какви бяха тези незаети работни места? Да не говорим, че служителите в министерствата "си клатеха краката и нищо не работеха, а само лични неща - преводи.

Възможно ли е вече да се престане да се пише за пари. Това не е най-важното на света. Парите са, за да се харчат и използват по предназначение.

Безработицата се увеличава. намалявт регистрираните като безработни... министъра да не изопачава реалната статистика!

И това е добра идея. Но защо нещата не се случват, а си остават като добри пожелания? Вече 3-4 години циркулират няколко добри идеи за реформи, но само се говори за тях и се протака. Други, като стигнат до гласуване в НС се отхвърлят от тия, които са ги предложили. Не става така!

що да не става? 26 години номера минава... и пак си избираме същите...

Калфин ми напомня прочутата обява ; Търсим сервирьорка до 25 години с опит поне 10 години с висше образование с перфектен английски немски и руски Предлагаме 300 лееа заплата + работно облекло

Младежите са прави за заплата 1000 лв., но да не живеят и ядат при мама и тати! Нормално за семейство от 4 човека (в т.ч. 2деца) нетна заплата от 3000-4000 лв..... Чуждият език е предимство, а не задължителен.....задължителен е ако искаш да работиш в чужда компания или ангария в хелп деск или кол център.....стига с това чуждопоклонничество......а държавата да продължава да съсипва националния капитал и банките с български капитал.....

1000 е огромна заплата за тези, които нямат висше образование. Първо да учат, освен това да научат перфектно един западен език. Иначе 400-500 лв им стигат.

верно ли ..ей затова ще работя в други държави щото 1000..лева са ..500евро..тъпанар..и без извининие

Аз сьм шофьор В Германия ми предлагат да започна за 4000 лева а тука според Калфин 1000 лева били много. За пенсийте ала Калфин на 67 години нямам думи

Аз сьм шофьор В Германия ми предлагат да започна за 4000 лева а тука според Калфин 1000 лева били много. За пенсийте ала Калфин на 67 години нямам думи

Защо, тези с висше да не би повече да работят, само защото се водят висшисти? Трябва да си направил нещо, а не само да си учил нещо. Това, че някой е учил повече, не го прави от само себе си разбирач, нито пък обезателно по-полезен. Има специалности, които за нищо не стават в практиката. И 1000 лева може да е огромна заплата само за тези, които не работят.

как ще си позволаваш Бе ..да си играйкаш без да мислиш дали ще разтроиш един човек...

а това дето трябва да приключи процеса на деинституционализацията , да не значи че пак ще има национализация , ще разрушаваме институциите , или намирисва на прос ...титу...ция някаква ?

безработицата?! Някой отчита ли колко хора са напуснали страната, защото ако ги прибави към безработните каквито биха били, ако останат тук няма да им излезе процента, ха ха ха. И защо никъде не се публикува методиката, по която се пресмята безработицата?! Питам и отговор не чакам!!!

Прави са! Заплата под един бон си е ангария.

Ало, ало социалният капиталист, я кажи от кога не е променяна пенсията на родителите ни? Ние от чужбина, където сме подложени на низост трябва да ги обгрижваме? Какви Коледни? На кой? НЕ! НЕ КОЛЕДНИ, А ПОВИШЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ ТРЯБВА! ЯСНО ЛИ Е? СКОРО ЩЕ ВИ СЕ ИЗЯСНИ!

Моля,моля.Елате си тук в България. Създайте нещо.Ако решите да оставате там не ни пробутвайте родителите си.Те са ваши,вземете си ги!!!

Защо никой не се интересува как братята ни от мангалоидната раса, живеейки само от всякакви помощи, успяват да си построят незаконни палати по 300 м/3, да имат по няколко коли/ някои от тях доста скъпи!/, да се хранят по- качествено от 80- 90 % от пенсионерите ни и да имат камара претенции на етническа основа? Омръзна ми да ми обясняват защо ще се повиши цената на тока и водата! Назовете нещата истински- плащаме за паразитите!

Няма адекватна социална политика!!! Пилеят се пари и се подпомагат хора които са мързеливи, непредприемчиви,. Това че пенсията му е 200 лева , но има вила, кола , апартамент и пари в банка не означава , че трябва да получи коледни и великденски и т.н. Трябва да се помага на наистина нуждаещи се хора и то не с 40 лева!!!!

Браво !

Какво ще кажеш за хора работили по ред обстоятелства с ниски заплати, но допълвали мизерните си доходи с къртовски труд по зеленчуковите градини, отглеждали животни и пилета, свине и кокошки. Скъсваха се от работа и си купуваха коли и си правеха жилища! Да, честно заработената пенсия е малка, но сега вече когато не могат да бъдат полезни да ги избием ли? Апропо един висшист започваше с 155 лева заплата, докато неучилият му връстник двойно повече!

Бре ! - значи Минмалната стана по-Голяма от Средната заплата !!! ...а Мързелуващите - Пак на гърба Ни !!! Ах, леле ! Ах, лелеееииий !! Калфин ! - кАко и Се вратите с Всичките 'наште' ---> Двустъпковата е Неотменима-и-Задължителна !!!

Че то от теб по-мързелуващ има ли бре.

за пришълци и цигани - хилядарки, за работилите за България по 40 г - 300 лв. пенсия! това ето социалната справедливост в Циганистан!

ДЕМЕК на ромите

в Германия вдигат пенсиите на запад 4%, а на исток 5% /до 100лв на месец ще е повишението/ а детските до 152 евро.

Гладна кокошка просо сънува........

предлагам минималната раб. заплата да стане повече от средната раб. заплата

Така ли пишело в в докладите на ЕК, бе Калфин?! А защо се подиграваха на Сидеров, когато предлагаше минимален доход 500 лв.?

Не се и съмнявам чре теста е доходен за този който го е направил и ще го прави за да ограничи социалните помощи, дето трябват за правоеррните сирийци, протежета на Меркел.

Дам, а 400 лева са толкова много... Ако може да ми сметне някой как се живее с 400 лева на месец.

До сега подсигурявахме циганите с 3 милиарда годишно. Вече ще ги подсигуряваме с 6 милиарда. Този министър трябва да бъде обесен на топките.

такива препоръки имало от ЕС, е хайде де. Аз чакам 500 евро минимална заплата - в италия, испания, португалия и гРЪция минималната е 700 евро.

С комисионни. Създайте икономическа среда в която да се откриват работни места. Затова 2 млн. християни и 500000 мохамедани са извън страната. Българите някога имаха приказка: За лудо работи, за лудо не стой! Но тогава имаха земя (капитал) и доходите им зависеха единственно от тяхната трудолюбивост. 70 години вече в България не се разрешава на простосмъртният българин да работи...за себе си. Затова са тези програми и министерства - контролиран Лумпен-пролетариат.

+++...+++...+ !

по 20лв на договор, като няма осигуровки .