8 кандидати за 5 места в ”Съвета на мъдреците”

Осем кандидати са издигнати за петчленния Фискален съвет, който Народното събрание ще трябва да избере след предизборната ваканцията.

Обратно в новината

Коментари - 8 кандидати за 5 места в ”Съвета на мъдреците” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Номинирам Пиже - този с частното енерго в Самоков! Конкурентен е с другите предложени и по Ум, и по Морал.

С магарето. Възмутен съм.сигурно е доносника фесо.

Явно наистина е Съвета на мъдреците в кавички. Явно наистина свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. Туй е стадо от вълци във овчи кожи.

Четирима депутати от ГЕРБ, начело с председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, са номиниралия своя бивш колега от 41-то Народно събрание Борис Грозданов.Борис Крумов Грозданов е завършил Университета по икономика и финанси специалност финанси и кредит, а такъв университ ет по икономика и финанси просто няма. Съпредседателят на РБ Радан Кънев и още девет народни представители са издигнали кандидатурата на икономиста и представител на Центъра за либерални стратегии психопата Георги Ганев. Тези 8 кандидати за 5 места в Съвета на мъдреците на Сорос могат да се опишат с три лозунга и те са: Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

Избора на ГЕРБ е показателен. Едиственото, с което се занимават е да унижават своите майки и бащи. Унижават и всички българи. Аман от тези мутоиди.

В една държава от 6.5 млн. души, което е средно голям планетарен град, администрацията е повече от работещите!!! Егати формулата Къде си бе Айнщайн?!...

Соросоидите нападат!

май заглавието е объркано - това е "Съвета на Крадците" - да се посъветват как да го направят легално, и после едно заемче 5-6 милиарда да замажем ...

Браво!

Съвет на мъдреците в държава , управлявана от рекетьор, който назначава ВИФ-аджия за директор на авиопревозвач??????????? Ама вие наистина ме разсмяхте Егати и олигофрените!

Такава простотия може да бъде измислена само в държава, начело на която е необразована мутра, бивш комунист и президент,бивш комсомолец!!Питам се, дали Норвегия,Швеция, Дания, страни на първите места по благосъстояние на населението, имат такъв орган!?

От ''Съвета на Глупците'' решават , кой да е в ''Съвета на Мъдреците'', ... С тайно или явно наддаване са постовете?! : ) От кой български, ''популярен клан'' ще изберат роднините за въпросния съвет?!

Има за лапане и свободни места за още нищоправещи агенцийки, съвети, бордове и какво ли не - народо ке плаща, оти е прозд!

дарваря да кажи защо 5 члена место 1 среден праст.. ма нещо само малчи..не пий на работа идиот.

Усложнявате Излишно ! - стъпка Първа ! (прилагане Незабавно)

"Мъдреци" е грешно понятие за тази функция, която вменяват на една такава експертна група. Експертът няма много общо с мъдрец, а алегорията е твърде неуместна, понеже титлата мъдрец превъзлага твърде много на ролята, която всъщност биха изпълнявали тези професионалисти. Това е копи-пейстнато от Германия, където също така нарекоха една експертна групичка, но забележете: не от предложени от партии, а група стари хора с ескпертен и житейски опит . Не мога да си обясня стремежа на Българите към израждане на дорите приближения, вкарвайки ги в съвсем непригодни рамки. Не мога д си го обясня... Чувам имена на млади партийци... Това няма нищо общо с идеята за мъдрост! Е гати, няма нищо общо наистина! Тези се базикат с нас!

Novae

Излишна бюрокрация.Тези пълномощия, които се предвиждат за нея, може успешно да се изпълняват от бюджетната комисия при НС, иначе тя самата няма какво да прави през цялото това време на мандата на НС.Така, както КС контролира законодателната власт, така и Сметната Палата може да контролира изпълнителната в частност финансите и бюджета.

"8 кандидати за 5 места в Съвета на мъдреците "Фискалният съвет ще е независим орган. Неговата основна задача е да наблюдава спазването на фискалните правила в бюджета. Съветът ще има ключова роля при съгласуването и внасянето на държавния, здравния и социалния бюджет и ще може да излиза с препоръки." Това някаква нова гавра ли е или...?? Ако не слушкаме на изборите - даже ще плащаме на ПОРЕДНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ИЗМИСЛЕНА ОТ ГЕРБЕРАСТКИТЕ ДЕБИЛИ???

Това е положението, една Сметна палата не стига. Какво ще "мъдрят" тези калинки, ще обосновават тъпотиите на чиновници като В. Горанов. Тъпанар и половина, но правилно политически ориентиран. Едно конюнктурно недоразумение правещо се на юпи с държавните пари!

и жината котра бандира.. требе помирителна кум и сие.

От името на Съвета на старейшините, обявявам, че Съвета на мъдреците е нелигитимен и ненужен орган. Създаването му цели свалянето на политическата отговорност на управляващите партии по отношение на финансовата политика. Съвета на старейшините протестира най-остро и заявява, че остава единствената законна организация в Южна Дакота, която е оторизирана да следи изпълнението на бюджета. Ние казахме Хау!

по закон нема старейшини и мутреци. закона не е за кон. от господарите и аз не знам де да го сложа тоз конския.. айди молим, ако можи на български. конбългарския....

Господа политиканти, смешни сте! Жалки сте! В цялата си алчност и желание за надмощие сте забравили, че сте на тези постове само и единствено, за да служите на българите и българските граждани, а не за собствените си облаги. СПРЕТЕ!

хилаво дете...

Още клати.....рци.Остана ли гербер и седесар без сладка държавна служба.

дано да се сет ят че вузрастта на непулнолетието в булгария е добре да стане от 16 на 17 години.

Точно така. Фекалният Съвет ще оправи положението...

извинявам се че пиша на латиница доколкото си спомням мадреците ги вадеха о време да не пречат на дръгите заби *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво му е независимото, след като кандидатите са издигнати от политически партии? ПОРЕДНАТА ПАРОДИЯ !!!

Задунайка - ще Падне ! Съвсем-Скоро . - Хайде, Хора !!! Ние. Всички. Заедно.

ко рече? Га падаше КТБ немаще заедност, съгъ, щот ти скимнало....давай.

бактън от лиси и плешиви кухи кратуни в тази държава:той коса не може поддържа а държава ще управлява гиди и мискин лис

за 5 места.. смях.

тия са ми малко в повече мъдри отколкото е нужно, ще ги сменяме скоро

и чи и скоро.. а тъй, всегда, оптимистирано.

идеята за съвет на Президенти беше моя. щом получават пари до живот, да работят и да ни помагат. с връзките си за България. заедно. Първанов я торпилира, а днес мъдрите са ..данъчни. мерси, Борисов. мерси , Миков мерси, местан..малък му е... но дупето му е голямо и можи да приеме таквиз със 7 присъди. евала.

Идеята-Ви - Е Воистина-Смислена ! ...ама то с тез 'наште' - Знаете че оправяне НЯМА. - Е ли необходимо да Ви подчертая че тази Поредна свинщина на 'наште' - Пак-и-Пак доказва Великолепието на Двустъпковата ? ---- Имаме ли Хора Българ(к)и Навсякъде ?! ... Интернета работи ли 24/7 Всеки ден Навсякъде ?! - Е, какво се кумим ?!

струва ли си да пишеш смислено и разбираемо в дир.. не проблем е че ти се подменят идеите, по умни дано винаги има. закаснението е интересното.вервай, наште еничаре най горни и те немат шансове. но верват. в менте. не само наште. БОГ сме сички заедно и природата чак до звездите. нема с кво да го купиш. ресто, не струва. тва, за правителите изпит е.. да обичат живота на хората. или да са мумии. можи вечи май, с клониране, ..и за ебан. иаше там некви кукли японски на шефове.по заводи за биене.. нищо ново.... почти.

Novae

какво се чудите, че имало кандидат със седем присъди. След като в НС може да влиза забранена партия, какво остава за единичните случаи?!БКП е забранена още от 1924 г., което означава, че всички актове по нейна инициатива следва да се третират като незаконни.

Започват да измислят НОВИ Длъжности, а ДАЛИ ще свършат някаква Работа тия , които ще изберат, едва ли някой може да каже. В момента има Правителство, така че мобат да сложат когото и да е за Съветник на Премиера или нещо подобно. Но да си го избират Правителството. И сответно да отговаря пред тях. Като се сменя Превителството, могат да си слагат други хора за Съветници, както Президента има Съветници.... Ако имат някого в предвид за тази Длъжност- "Мъдреци", е по- добре директно да го сложат.... Защото с Омбудсмана, става така че Само взима Доста голяма Заплата Омбудсмана в България , а нищо не върши. Поне да има пред кого да отговарят хората на тия измислени длъжности..... Той и Царя- Сакскобургготски, ходеше с една папка, но разчиташе на всякакви Съветници в партията му, които започнаха да го водят за носа, колкото да гласуват за партията му хората, а после крадяха.

колкото власти, толкоз отговорности. другото е мъгла. за ко ли.. нима не знаем.

Аз

Елити, баси... VIPове... Мъдреци... Ето няколко мъдреца: Тери Пратчет, който почина наскоро... Или Карл Сейгън... или Марк Твен... Та какво е общото между едните и другите, че да ги наричаме по един и същ начин?!

друго е.. меза и на измама. затуй путин ша изчака. но донори ша требват. по пръстови дори отпечатъци. или през войни.. защо света избира луди за правители.. а не харесва лудите до двора си.

поне матриал имам.е. бокова дал ша са уреди или другата финансова мумия..за канибалка. май не..тъпи са и двете. и тези кои им плащат.. що ли па.. дебили некви.

не стряскайте се. яжте , пийте и любете се. безплатно! само. по сагласие и кеф. иначе..друго ще е.. по угода от закони за хаос.. не ясно ли е. купете си микроскоп и се вижте.

Нанотехнологии. Развиване. .. Да ! - у Нас.

купи си микроскоп и са виж. ..врътни лещата на камерата си наобратно..за безплатно и точно. и да е светло!

Дано този съвет на мъдите си оправдае името- заплатите са по 50 000 лева месечно . Но нали са мъдреци ще разчитаме на тях - първата задача - издават ли се бончета в Банско през тази зима ?

тия мъдреци....единия иска да облага пенсиите,друг неолибелал... егати!!!

нема нужда. шантавите по света луднаха да се наредят на опашка за втори живот ако не още и безсмъртие. а тва е скъпо. толков, колкото милиони животи за 1000. за 1000 глупави еничари. вие не сте ежду тях. защо убивате надеждата си ..да не сте донори на гени и тела. за тъпи глави, и редни по цял свят дори. затова се вижда липсата по света на редна класа. тази, която се грижи за човечеството и развитието и. умната журналя. вий нито сте толкова жестоки, нито толкова тъпи. само тук разбираме общото от цоциализама и капутализама. хора, вие вече сте избрали на кого може да вярвате, че не е канибал поне. знаете, че в религиите има спирачки. днес религиите щом не се обединяват, пред заплаха и ..простотия значи требе друга. ние не сме мравки. ние не сме динозаври. ние сме най гадните, ако ни убиват и ядат. само ние погребваме мъртвите, за да забравят да ни ядат животните. днес , приемайки САМО парите и вещите като размяна.. раждаме канибали. ..нема как да ги стигнете.. тепайте ги. и пазете образовани хора, билкари, занаятчии, малкото кои се мачат да правят и розови домати. пазете пчеларите. пазете и лудите. щото тъй човек пази себе си. с храна, труд, ред, ..и истина. и луда да е. ни са чудете от де иде токоз ебедняване от саюза на меркел путин и обама. в австралия вече са опитали за присаждане на глава, путин ша чака за девствена рускиня ощи 2 години. завиждам на тоз кой ще му го тури.. кой ще и.... не канен бех в класациятата. скучно му е отзад.

защото е писан преди 23 часа. от автора. тъй требе да е. иначи, просто тема за размисъл и струва ли да си лайно на показ избори.

Мамкаму ипрасе, Колега ! -- Chapeau !!!

вижда? ШАПОТО ША СВАЛЯШ У ДОМА МИ. ИНАК НЕ. дървар е, ша го прощавате.

класа. за оцеляване. без отпечатаци, и роения.. никой ни знай, на кой ил детето у ще подходи за менка. умната. от мерак тъп да не изгубите бадещето си. на света тоже.

Предлагам Калинка бивш Шеф на Фонд Земеделие, точния човек на Б.Борисов за политиката му в земеделието! Или доц. Лъчо Мозъка - виден учен, пръв депутат на ГЕРБ, още преди да има такава амбиция на учредителите! Или Искра Фидосова - виден герберовед в "преходния" период на управляващите! Или ......! Вие допълнете!!!

:-)))))))

Поредната политическа хранилка!

Какви "мъдреци", какви пет лева , приятели ! Погледнете моралния им облик и решете, ако това са вашите "мъдреци" истински ви съжалявам !

За да намерим петима, чисти като сълза, трябва още от трети курс в университетите да ги подберем...а като се замисля: за по-сигурно от гимназията. Младежите от българския отбор по математика, които наскоро спечелиха световната олимпиада, ми се струват най-подходящи.

на тоз зеленугорски чавка муй изпила мозъка да предлага дацов точно!!! човека на стенмарк в нано-центъра, цели 50 милки щеха да лефнат, ако не бяха ги отбили от герб!

Това ще е съвет на мъдетериците.

Какви мЪдреци , какви 5 лева бе ... Малииии , тука май пак има излишък от пари , и се измислят нови постове с високи заплати и с възможност за още по-голема КОРУПЦИЯ ................. Ма , на вас драги политици , не разбрахте ли най-накрая , че ви стига само един мъдрец , да се казва БГ-Пиночет ..и за 3- 5 години България наистрина , че е Швейцария на Балканите ... Особенно видят ли го , чуят ли го всички свестни българи забегнали по света.. елата да видите ко стаа.... Ама , нали с нещо баламия овчи народ трябва да го забавляват ????? СЪВЕТ НА МЪДРЕЦИТЕ ..ХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХА :)))

хаххаха , ама не им е целта на тия разцвет на страната бе пич... а , упадък и загиване .., не виждаш ли , че няма тъпи които да работят за тях и да им вярват ..има само тролове , роми , пумаци..и няколко идиота със стари спомени ???????????????

Все едно няма достатъчно неработещи институции за да имаме още една. Сметната палата спокойно може да следи за спазването на бюджетната рамка. БНБ е една абсолютно изпразнена от съдържание, КУХА институция - нито емисионна дейност, нито информационна дейност, нито банков надзор (и слава богу, защото като извършват която и да е от тия дейности всички губим милиарди)... сега още една, напълно безсмислена и дублираща дейностите на други институции. Кога ще започнат някакви радостни новини - закрихме БНБ; намалихме състава на МВР с 40,000; намалихме държавните служители с 50,000 тунеядци?