За 86% от българите животът е безсмислен, ако нямат деца

Извършено от агенция "Галъп Интернешънъл Болкан" проучване сочи, че за 86 на сто от българите животът е безсмислен, ако нямат деца.

Обратно в новината

Коментари - За 86% от българите животът е безсмислен, ако нямат деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да така е животът е безсмислен без деца. Но според мен не е вярно, че българите мислят така, защото много българи, които нямат деца изобщо не им пука за това. Освен това според мен за да се ожениш и да имаш деца зависи от народа и от средата, в която си израснал. Ако си роден от народ и в среда, в която изобщо не се държи на това да създадеш семейство, дори и да искаш деца, дори и това да ти е най-голямата мечта в живота, ти може и да нямаш късмет да се ожениш. Защото при българите например желанието да създадеш семейство и да имаш деца няма значение, важен е късметът и това дали някой ще те хареса и дали ще иска да се ожени за теб. Например има много жени, които са искали да станат майки, но не са станали, защото мъжете, с които са били приятели не са искали деца. Така, че да имаш деца не е просто въпрос на желание и на личен избор, това най-вече е въпрос на огромен късмет.

Роксанке, от цялата ти ода разбрах, че е ВАЖНО да имаш деца, за да ТИ БЪРШАТ ГЪЗА на стари години! Чуднооо! По-голям егоизъм от това не познавам! Разбирам, че децата за теб са СРЕДСТВО!

В Гьолчето бълХария не може да се случи нищо от онва, дето го искате, по една проста пречина - че не останаха хора в гьолчето еле па деца. Да бехте раждали, сега немаше да ривети. Хората правят една страна, а не мафията, дето иска саму да краде. Не остана и от кой да се краде даже. Там ми е мислата, а не в бърсането на гЗ. Бърсането на гЗ е образно казано, че наистина нема да има даже кой да ти обърше гЗа, толко е обезлюдена страната. Сега си яжте попарата на бездетието, безбрачието и курвалъка. И да не мрънкяте, че други народи си раждат като хората и си държат числеността. Какво са ви криви хората дето раждат попитах, ама никой не щя да одговори. На, арабите си раждат та се кинат, китайците, африканците...немат си го тоя прублем. Циганите си раждат. А будалите чекат. Ми чекайте....дано падне небето.....

Аз, лично пет пари не давам кой ражда, кой иска и кой не! Не ми влиза в работата. То и в твоята РАБОТА явно не ВЛИЗА, та искаш да ВЛЕЗЕ :))))))))) И стига с тая пяна, че Афродита ще ревнува :)))))))

Живеем в свободно общество, в което всеки има избор да има деца или не. много диктатори са се мъчели да принуждават хората да раждат, за да могат да поробват повече човешки животи. правилното отглеждане на едно дете е ОГРОМНА отговорност. ще завърша с един цитат на франсиз бейкън: "който има деца оставя заложници на съдбата!"

миле, бейкън е нямал семейство и деца

Който иска да ражда деца , който иска не. Човек сам си отговаря за себе си и сам си взема решенията. Тъпо е да му се натрапва една или друга житейска философия. Щото видиш ли , моята е по - правилна от твоята. Като си взел дадено решение си търпиш и последиците. Някой иска да има много деца. Добре. Чудесно. Но , да си го съобрази с доходите и парите , които изкарва. А, не после от моите данъци , държавата да финансира помощите на някой си там. Ай, сиктир. Откъде, накъде ще съм бил длъжен , на когото и да било.

Ми кат'не искаш друк да ти зема социалните помощи и данаците, що не ги раждаш ти, еми ревеш, че други ги раждат? Раждай, па зимай - ас ше ти пожелаем успех со зимането. Деби и скръзнзите - ем на друите не дават, ем те не искат - еми не, не стаа тека. Кога другите раждат ти е криво. Кога ти кажат раждай - па ти е криво. Поне ни съобщи в плейн текст какво точно искаш от живота си, дано Бог ти го даде. Една благословия от нас - каквото си поискаш, да ти се збъдне. Искаш бездетие - дано останеш бездетен и дано не дойдеш тука да ми ревеш на мене персонално. Добро ти пожелах - баш кото си искал ти пожелах да ти се збъдне. Баси угодия нема, нема и да има- останете си да умиргате бавно и славно и гордо като последния мохикан бездетни - пръста си нема да мръднем за вас..... Това е което искате....това дано ви се случи.....

Така. Първо. Неграмотното ти писане , въобще , няма да го коментирам. Явно 12 години в училище си ги проспала. Ако , въобще , си изкарала толкова. Второ. Ако искаш да получаваш нещо от обществото , първо трябва да си дала. Аз съм дал много и имам право да изисквам много. Трето имам 6 деца , изкарвам по 15 хил. месечно. Имам медицински центрове. Четвърто. Това , че някой неграмотник като теб е свикнал само да се размножава , а някой друг да му гледа децата , нещо си се объркал. Комунизмът свърши отдавна. Обратно на работа , мързеливци.

Де да беше родил и отгледал 6 дЕца - ама не си, там е раутата. Ако беше имал 6 - немаше да рИвеш, че данаците ти отиват за други дЕца. Деба и болните мозаци бездетници - ем не щът те да раждат, ем на другите забраневат. Ко са ти криви ората, дето искат да раждат? Да си раждал и ти, дебаимушкатото.

Ех, дано се сетът да треснът ергенски данак - как са обеднели откам кифтета у парлиаменто ..... Ех, дано треснът 60% опщ доход ергенски данак на секи без брак и бес дечица.... Ех, мечти а едно време кога се плащаше ергенски данак, се раждаха по 2-3-4 дечица у семейство....масово.... Ех, дано треснът ергенски данък на секи бездетен идеот у државата ........ колко брже ше си осиновът и рдоът дечица....колко брже ши съ усетът...ех, тояга, ех камшик....

Имам добри връзки с лекари от психодиспансерите. Да взема да ти уредя един прием. Няма да ти се отрази зле. Карлуково - такива като тебе много.

Бежанците ще имат по десет деца и си е тяхно право , това че бялата раса изчезва си е виновна тя..

То хубаво изследване и хубави резултати, ама няма българчета и бедни и отрудени хора които се чудят как да свържат двата края!!!Пък ония трите кифли не би трябвало да се броят освен предизборно!!!

Живота няма конкретна цел. Всеки избира каква да е целта и тя е точно толкова валидна колко всяка друга. Да живееш заради децата си е един такъв вариант (който лично аз не споделям) но не е нито единствения нито най правилния!

ЯВНО по долу писалите са млади хора и мъдростта им е само по книгите господа когато станете на 60 и наближите пенсия и първото ви попадане в болница ще ви отрезви яко ,ако няма кой да ви каже истинско как си но затова трябва доста да сте се потрудили и то много по рано запомнете колкото и да си бил велик и да си направил много за човечеството като пенсия вече си никой и единствено твоето поколение ти радва жалкия в бг животец,а любовта към внуците не може да се сравни с никоя друга пожелавам ви го драги младоци послушайте и дерзайте

Вярвам ти! Като нямаш друго само това ти остава...то е най лесно и достъпно..всеки го може...

Какво друго имаш, което тя няма? Децата не са пречка за нищо, но всичко друго в един момент губи смисъл, само децата остават.

Света минава през тежка криза, ще видим дали ще ни се размине ТСВ! Хубавата новина е, че българите пак успяваме да ходим по водата, ако има ТСВ пак ще се измъкнем хитро и с минимум жертви, плюс любовта ни към децата скоро пак ще си върнем демографските позиции!

Българите са добри хора, те обичат децата си! Скоро пак ще имаме достатъчно деца, за да станем отново 9 милиона!

Трябва да се премине границата от 2.3 промила раждания, за да се върне едно стабилно положение на раждаемост, и да се надмине тази граница стабилно за десетилетия, за да има положителна раждаемост. Как ще накараш бедни, отчаяни и озверели орица да раждат по 5 деца, на мен лично ми е непонятно. Като за начало нека да си кажем, че всяко новородено бебенце е надежда за едно по-добро бъдеще. Аз лично обожавам децата и съм много ругала и се ядосвала на нежелаещи дечица. За мен тези хора са най-нещастните на света. Дай боже повече дечица, осъзнайте се бе хора. Закъде сте без едни детски очички да ви гледат очакващо и невинно.

Българите ще раждат и отглеждат деца, правили са го и пак ще го правят! Не заради бройката, а заради любовта към децата! Бъдещето е наше!

Не съм сигурна дали това не е поредното фалшиво проучване, но подкрепям смисъла на казаното, а то е че децата са част от живота на един нормален човек с прекрасни помисли и желание да обича, дава и подкрепя. Не бих погледнала добре на някой, който не желае да има деца (освен ако не се оправдава за невъзможност да ги има или защото нещо в живота му куца). При всички положения гледам на бездетните като на безполезни и осакатени хора. Те са си инвалиди де - ментално и житейски, както и да го гледаш. Като говоря за бездетни, имам предвид хората, съзнателно и нарочно отрекли имането си на дете/деца. Не включвам в това число милите хорица измъчени от бездетие по непонятни за тях причини, или хората, физически осакатени, или абе просто хората искащи, но нямащи тази физическа възможност (не финансова, а физическа). Да нямаш деца според мен е най-тежкото божие наказание малко преди да бъдеш осмъртен от Господ. Трудно ми е да си представя по-тежко страдание, чисто по човешки. Никога не съм могла да разбера хора, отказващи да си родят дете, но може би грешката е моя. Казвам тези думи чисто по човешки, без да влагам никакви зли помисли - дай боже всички желаещи да си проимат бебенца и дечица, че по-голяма радост от тая лично аз не мога да си представя.

Ще се изненадаш приятно ако обичаш България и неприятно ако имаш други мераци! Правили сме го и пак ще го правим! Дето е текло, пак ще тече!

Дрън-дрън, условия ше ми поставе дали ше зачена от патриотизъм. То ако от патриотизъм се зачеваше, Бойко и Волен шеха да са постоянно бременни.

Бих искал само да попитам какво правят Фандъкова,Бъчварова и онази третата във втората част на статията ? Мисля ,че това е неудачен начин да се опитат да ни "обработят" предизборно.Дори мисля ,че СЕМ трябва да наостри уши от такива заобикаляния на закона, които тук ни се предлагат.Ако искам да чета за някоя от тези женици, то аз лично ще отида да чета за тях в рубриката Избори 2015 г.Ако не искам изобщо да чувам за тях , няма да отворя изобщо тази рубрика.Моля ,бъдете етични към читателите и коментаторите си.

е безсмислен въобще!!!!!

Правилно е изследването. До политическата част. животът без деца е като кораб без платна. Социолозите тактично са избягали въпросът : Как да се създават децата? Защото мога да си позволя да си наема жив инкубатор...но има Бог, който гледа отвисоко. Смисълът на Живота са децата Създадени и отгледани с Любов от Майка и Баща.

в света имат бъдеще тези държави, които имат деца, там където няма деца- няма училища, няма университети, няма казарма, няма дискотеки, няма магазини....няма села, няма градове- НИЩО НЯМА

Една рускиня се върнала от Кипър и признава на мъжът си: - Дорогой, признавам ти...изневерих ти с бежанец. Извини ме! Съпругът: - Е, голяма работа, нали си призна пък и само ние двамата знаем. Тя: - Да! И няма да ми пише...и няма да ми позвъни ....ни.и.че.его нет!

убедих се, че в българите има нещо тотално сбъркано, това не е добре, всички сме изтрещели то е ясно защо, но все пак май вече нищо не ни трогва, дори децата!

Ако беше така , нямаше да имаме отрицателен прираст. На думи всеки е майстор, но не и в действителност.

Приказна държава сме! От повечето писания тук, лъха на проституция! Много жалко че мнозинството мисли по този начин... Но в крайна сметка всеки има право да избира как да мисли и как да живее!

Аз пък не виждам никакъв смисъл в ражднато на деца и си живея прекрасно.Има много много по-интересни неща , с които да осмислиш живота си от т.н. деца.

Не съм от жените, които са по многото деца и по лигавенето, но когато преминах през 9-те месеца на бремеността си, после отглеждането и така скоро детето ми ще направи 18 години, не бих заменила тези години с нищо друго на този свят, не ти давам съвети, защото явно си взела решение, но ако случайно имаш възможността да станеш майка ще се сетиш за тези думи, успех!!!

... и какво толкова ти е "прекрасното"! Ако е по здравословни причини, наистина жалко! Но, ако си живееш "прекресно" без деца за да си хойкаш насам/натам, да се кикотиш и купонясваш с приятели без "дразнители", и да хабиш напразно семето на мъжете.... Значи си за съжаление!

Човек от всичко трябва да опита, за да има отношение към живота!

Ti mai si opitala tejki narkotici

какво правиш по цял ден, търсиш мъже ли- вероятно не можеш да имаш деца- много жени, които имат проблеми със зачеването, казват, че не виждат смисъл в раждането - не искат сватби или брак, защот няма кой да им предложи - факт е, че основната клетка на обществото е нормалното семейството с майка, баща и деца - от такива изтрещели "демократични"разбирания останахме без българско поколение сега се вайкаме, но никой от ония по върховете с дебелите портмонета не взема мерки

Учих и в момента работя в чужбина, обикалям света, не хойкам и т.н каквото глупости сте писали. Знам няколко чужди езика и имам образование , за което вие можете само да халюцинирате, живяла съм в доста държави заради работата ми и се чуватвам много добре така. Не виждам причина да се занимавам с деца, при условие, че знам, че няма да ми хареса. Хайде сега позлобейте !

Като стигнах до "галъп" и спрях да чета. Просто не ме интересува, каква е поредната измишльотина на стъкмистиката.

Ние сме тъпи/недостатъчно креативни/,неблагодарни,продажни,със слугински манталитет!Но все пак в биологическо отношение сме нормални /в по-голямата си част/!Не без злорадство казвам че тук превъзхождаме западняците и затова може би ще оцелеем,а те -не!

Flioink

Ако животът ти е безсмислен без деца, може би не трябва да имаш деца.

Децата принадлежат на жените.

Ти да не се изживяваш като последна инстанция, та да твърдиш, че казваш ИСТИНАТА?! И моля, не проектирай самоомразата си върху другите! Разбира се, че не те мразим. Откога писането на минус означава омраза? Всеки е свободен да харесва или да не харесва мисли, идеи, ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ. Като твоите. :-) "Ироничнате отметки" с "уравнението 1+1=2", (което всъщност не е уравнение, погледни в учебника по математика дефиницията за уравнение :-), и "твоето проучване" са доста несполучливи, да не кажем плачевни. Ама пък си инат в количеството на писанията си - драскаш, т.е. "споделяш умни мисли" като за последно. Успех! :-)

Уравнение е, защото съдържа знака за равенство- не е задължително да има неизвестна величина. Математическа истина е и не подлежи на обжалване, освен ако не докажеш по безспорен начин, че УРАВНЕНИЕТО 1+1=2 не е вярно.

Изразявам личното си мнение по тема, която ме интересува. Не си длъжен да четеш коментарите ми- просто ги прескачай!

Доста поомекна. Противоречиш си - преди узурпираше ИСТИНАТА, а сега вече говориш за "изразяне на лично мнение". Цитат, ДПС ( нерегистриран ) 04.10.2015 17:56ат: "Имам чувството, че ако напиша само едно елементарно УРАВНЕНИЕ!!!!! за първолаци от рода на 1+1=2, то пак ще ме удостоите с безброй минуси. Изглежда ИСТИНАТА казана от някой, който НЕНАВИЖДАТЕ автоматично се превръща в лъжа. Много интересен материал за най-новото ми проучване!"

Всички, които смятат за егоизъм раждането на деца, косвено обвиняват собствените си родители! Дошли са на този свят, но го искат само за себе си. :-) Усилията да родиш и възпиташ дете са огромни, трябва да преодолееш хиляди препятствия и не е сигурно дали ще се справиш. Това си е чисто предизвикателство, всеки може да се пробва...или не... Защото грешките се заплащат скъпо, и за съжаление не само от сгрешилия. Изключвам хората, които нямат деца по независещи от тях причини! Бъдете здрави! :-)

Повечето от постиженията на човечеството са резултат от труда на хората, които са виждали смисъла на живота в една идея и една цел различна от отглеждането на деца! Освен това "отглеждане" и "възпитаване" са твърде разтегливи понятия. В Африка повечето деца по на 8-10 години са вече "отгледани" и "възпитани" и трябва да се оправят сами- в Европа на тези години процесът едва е започнал.

Говорим за България и българи, все пак. Дайте да не се отплесваме, тези хора с постиженията са били деца и някой се е потрудил да ги отгледа и възпита! Не са дошли от нищото, така че нещата са взаимосвързани! :-)

Тогава, защо тези, които изповядват корана се множат, като хлебарки, може би ти ще ни кажеш!!!

Нито едно дете за скапаната държава от мен. Бих осиновил сирийче или негърче, но не бих родил дете на тази прокажена държава.

Tук като гледам тези,които са в 86-те %,колко са нахъсани и какви неща се пишат за тоалетни и т.н се питам-как така,нали уж те са от правилната страна и животът им е изпълнен със смисъл,откъде тогава тази злоба?На мен не ми пука от тях и не смятам,че им дължа обяснение ,но това го четат и хора,които не могат да имат деца и го изживяват ,а вие ги дамгосвате и тях със простотията си.Имането,нямането на деца е лично решение,глупости за общество и т.н не важат.Ако имаше такова и ако толкова ви пукаше за децата ви нямаше да стоите 25 години като мишки и да търпите всичко,тръгнали да съдят хората.

Човекът е животно откъдето и да го погледнеш. Целта е една единствена както бактериите и вирусите. Да се остави поколение. Всичко останало е просто пик на модата както е модерно да си веган или *едераст.

що да не би да сте решили , да лично решение е ,но всички си има последствия.

Ако раждането на биологични деца не беше ценност и смисъл на живота,то защо изобщо е нужно осиновяването, приемните семейства и др. заместващи варианти.Следователно, раждането на дете като ценност е вън от съмнение от биологична и всякаква друга гледна точка.Дискусионна е причината за раждане - за някои това е застраховка за стари години/кой ще ни гледа/, за други това е способ да получаваш пари , които няма как да изкараш по друг начин/мързеливите роми без образование раждат ,за да получават после соц. помощи/.Всъщност важното е като родиш ,какво правиш после с това дете и особено през първите 7 години.Ако не му предложиш възпитание и образование,смисълът е нулев от раждането , тъй като после имаш само проблеми.Постоянно променящите се условия на живот пък променят плановете на родителите, дори когато те имат първоначални добри условия за живот и възпитание на децата.В момента много родители издържат децата си далеч след тяхната 18-годишна възраст, поради липсата на възможност децата да се отделят от тях и да са икономически самостоятелни.Това е проблем, който ако ситуацията не се промени, полека лека ще откаже младите да имат деца или биха имали максимум по едно/тук изключвам ромските общности/.В крайна сметка - лесно създават деца ония , които поначало са безотговорни в периода след раждането на детето към неговата по-нататъшна съдба.За съжаление това са преобладаващия брой раждания.Бих ги нарекъл "безотговорни" раждания.По-добре по-малко хора , отколкото армия безработни хора ,фрустрирани ,без перспектива и чакащи само да се появи някой демагог/който да им посочи "виновните"/ и да тръгнат след него на радикални действия.

Науката и технологиите в обозримо бъдеще ще променят всичко! Мераклиите за деца няма да си ги раждат, а ще си ги поръчват като пица от близката пицерия. В поръчката ще има възможност да избират както външни белези като цвят на кожата, косата, очите, ръст, пол и т.н така и бъдещите способности- всяка екстра ще струва пари и накрая просто ще трябва платят сметката от едиколко си лева и незнам колко стотинки с отстъпката за плащане в срок от две седмици.

Човекът има нужда да намира смисъл, понеже Егото му го търси. Егото има нужда да бъде оценено и то високо. има огромен ефект в желанието за деца при хора със слаби семейства, компенсиращи именно липсата на сигурност като деца. За жените да имат деца е смисъл на съществуването им, което е трагично, защото женската енергия е страхотна и може да сътвори много неща. Да имаш живот заради деца, да раждаш, гледаш, внуци...и само единствено заради това е върхът на безмислието, но когато човек се чувства щастлив дали е безмислено или не няма значение.

Опираме до въпроса за смисъла на живота, а той за всеки е различен. Няма само една истина! Всеки си има своя собствена истина и цел в живота.

Следователно арабите, африканците, индиици, пакистанци и други с по 5 до 10 и повече деца, нашите роми имат изключително смислен ЖИВОТ.

Смисълът е не просто да имаш дете. Смисълът е да го възпиташ и отгледаш така, че то да стане един ден добър човек. Да оставиш не само гена си, но и частица от душата си. Това е единственият открит досега път към безсмъртието. :) Все още никой не е дал смислен отговор какъв е смисъла на живот БЕЗ деца. Аз мога - за единици хора децата не са нужни, защото самите те са гениални и успяват да оставят частица от душата, ума или таланта си за цялото общество - хора като Моцарт, ДаВинчи...та? Ако сте от техния ранг - добре :), ако не - остава теорията за производство на лайна!

Имам чувството, че ако напиша само едно елементарно уравнение за първолаци от рода на 1+1=2, то пак ще ме удостоите с безброй минуси. Изглежда истината казана от някой, който ненавиждате автоматично се превръща в лъжа. Много интересен материал за най-новото ми проучване!

успех в проучването живей си живота както го разбираш

Да се твърди, че единственото, което ти дава сили да живееш са децата, е равносилно на признанието, че не си надраснал първичния нагон за продължение на рода и все още си на ниво пещерен човек!

За 86% от българите животът е безсмислен, ако нямат деца, а младите избягаха в чужбина. Защо нашата родина е мащеха за децата си? Всеки десети нашенец иска да избяга от България. Тъжна статистика: 96% от младите ни лекари искат да избягат в чужбина. Не е по малък и процента на младото поколение до 29 години- 72 на сто от тях, искат да напуснат пределите на родината и да пробват късмета си в чужбина. Съвсем естествено най много от хората, които искат да избягат в чужбина са или безработни, или висшисти, които нямат възможност у нас да практикуват професията си.

Комунистите са виновни за това .

Търсенето на виновни е контрапродуктивно-трябва да се търси решение!

Природата не търпи празни пространства- ако българите избягат- ще се настанят бежанците!

Бокова е от лошите

Количествените натрупвания водят до качественни измемения! Колкото повече хора на планетата- толкова по-нисък стандарт на живот. Едно е ако Иван има две ябълки и ги подели поравно с Драган- друго е ако ги подели с целия клас или цялото училище. Ресурсите на Земята са краен брой и за съжаление не се увеличават, а намаляват.

Ако въпросът беше: Притежавате ли телефон, 100% щяха да кажат, ДА. Малоумно проучване. Този който влага смисъл в имането на деца, е пропилял живота си. Това ще бъде повторено и от децата му. Жалко съществуване!

Живеем в епохата на арх. Михаил, който стимулира духовното развитие на хората и тяхното самопознание, а не раждаемостта. Раждаемостта е била стимулирана от арх. Гавраил.

Какви човеци трябва да са останалите 14% - безподобни дебили, егоисти.... Да живееш за да..... пълниш тоалетната - нямам думи!

Това е същото все едно да кажеш че жена която не е раждала не е човек.За много велик ли се мислиш?

Какво - признаваш, че си малоумник ли? Ако е по здравословни причини е разбираемо, но виж - другите не ги разбирам! Няма смисъл целта на живота ти де е..... да пълниш тоалетната и да не отгледаш поне едно дете, при положение че здравето ти позволява! Малоумно е точно обратното!

Ти не пълниш ли тоалетната?

Може и да я пълня, но... не е това смисъла на живота ми! Ти кажи на човек, който НЕ ИСКА да има деца - какъв друг смисъл може да има живота му, освен да пълни тоалетната?

А ти освен, че я пълниш си създал/а и още идиоти да я пълнят :) За по-умен ли се смяташ ?

Сигурно се имаш за "голям капацитет" щом намираш смисъл в това да ... НЯМАШ ДЕЦА! Отдай се на любимото си егоистично занимание - пълни тоалетната!?

Хе хе ...споко...тия с децата и те пълнят тоалетните и то двойно щото са повече..се ла ви...отделно си дават парите по уроци, тичат по детски лекари, плащат за образвание, учебници, дрехи, играчки, и тн. а другите ходят по кина, концерти, театри, ресторанти, изложби,семинари, екскурзии по света и у нас ...без да имат нужда от детегледачки или разни баби...чувстото да си свободен е гениално!!! Но деца си требе като цяло - да ни заработат пенсиите ;-))

Интересно мнение - не искаш да имаш деца за да си я пълниш само ти, нали! Пък явно си си направил сметка, че ще "спестиш" всички тези разходи и главоболия! "Похвално"!

... ех синко - що си хабих семето навремето за теб не знам. Ето - нехрани майко излeзе - жива проидоха - не стига че внуци не видях от теб но и мен тука болен остави - в Чужбина замина ГОЛЯМ ЧОВЕК СТАНА !!!

Броят на децата в повечето случаи е обратно пропорционален на образователната степен, освен ако няма някаква законова регулация. Нашите прадеди са имали по 8-10 деца, майките ни по 3-4, ние по 1-2, а децата ни по 0-1. Най-ниско образованите са и най-плодовити. Африка е континентът с най-висока раждаемост- инкубатор за бежанци!

"Малко над 10 на сто мислят, че е вероятно Румяна Бъчварова да стане президент..." След естествения идиот ще ни пробутват "шматката"ли?

Не мисля, че в това проучване има кой знае какъв смисъл. Много ясно, че всеки така ще каже, ама като ти дойде до главата да сменяш пелени, да купуваш детски играчки и да висиш на опашки за детска градина ти се отщява. Да не говорим, че като ти кажат за едно бурканче пюре за бебе, че трябва да дадеш 4лв, а то се изяжда на един път, какво правим? Посла като трябва да го възпитаваш, че да стане човек от него, а в същото време по всички телевизии вървят риалитита, чалгии и други простотии, как става това? Мани, и аз много искам да имам нормално семейства с хубава и добра жена и дете, но ... животът ми започна с това, че трябва да финансирам наще и да сестра ми...

И при мен е така. Искам да имам разбран съпруг и деца, но тате почина внезапно и някой трябваше да издържа къщата. Като се хвана с някой, те трудно разбират, че не мога хей така да зарежа останалите за едното аху-иху.

И при мен е така. Искам да имам разбран съпруг и деца, но тате почина внезапно и някой трябваше да издържа къщата. Като се хвана с някой, те трудно разбират, че не мога хей така да зарежа останалите за едното аху-иху.

ОК, който както си го направи. Много са обаче на мнение, че децата са време, нерви и пари. Те ограбват свободата на личността и означават в продължение на най-малко 18 години робуване по 24 часа на денонощие....Животът е прекрасен и без тези заниMания и отговорности и предлага хиляди други неща за да се чувства човек щастлив ;-)

Имам едно и то ми е много, съжалявам много, че не си похарчих парите употребени за отглеждането му, за да си доставям удоволствие на душата и да си обикалям света без спир. Благодарни няма колкото и да даваш, дори при повече са по-изискващи и отвратителни децата.

До известна степен си напълно прав. Днешното поколение в по-голямата си част вижда света като Дисни Ленд, където може само да се забавлява без да плаща за нищо-СТАРИТЕ ДА ПЛАЩАТ!

това е ужасно и позор за бащите. вместо те да вземат пример от нас, ние вземаме пример от тях, ами да не се чудим тогава на ситуацията .

това беше отговор на "живеят без брак". защо е тук , не знам.

В живота, ако не намериш смисъл, значи си прост.

Ако намериш значи си идиот! Живота не иска смисъл, а да го изживееш-ДОСТОЙНО!

вярно е за децата, но има поговорка "едно дете, не е дете". същото мога да кая и за 2 деца. почва се от 4 нагоре. а ако някои чака някои, пък било и то жена да "оправи" българия. има да чака. има еднн началник и тои боико го знае кои е , само тои може да оправи българия. и затова населението да се запознае с православието, да не живее като скотове без брак, а да уважaват и слушат бога!

Живеят без брак, за да смучат помощи като самотни майки. Като циганките.

Много си неграмотен, дано петнайсетте ти деца са по- образовани от теб.

Лесно се остава без деца.

Браво на тези 86%, това е самата истина - децата са смисълът на живота и това е повече от логично. Та нали ако всеки реши да живее като пълен егоист, само за себе си, без деца, животът на земята ще приключи. Децата са ЩАСТИЕ и ДЪЛГ. За нас, българите, са в много голяма степен и дълг, защото сме в демографска криза. Затова, скъпи млади хора, не повтаряйте грешките на моето поколение, което сътвори по 1-2 деца, РАЖДАЙТЕ по 3 деца, а ние, вашите родители ще ви помогнем да ги отгледате :)

Да ти кажа само, че животът си приключва така или иначе, с деца или без.

и кога ще ги отгледате? не работите ли? човек сам трябва да си гледа децата

Чела съм другите ти коментари и си помислих, че си интелигентен човек. Много отрицание има в твоя коментар. От къде на къде съдиш че този , който няма или не иска да има деца е егоист??! А всъщност 80 % от тези, които имат са най-големите егоисти, защото се мъчат да запълнят живота си с нещо - тоест някой друг да го запълни и предаде смисъл, опитват се да избягат от себе си и самотата си, а и се надяват да има кой да ги гледа в кавички и да им бърше насраните (пряк и преносен смисъл( задници на старини! Много по-лесно е да живееш, когато животът ти е изпълнен с нещо или някой си, отколкото като много достойни хора, жени, да не се примиряваш със заместители, а да изживееш живота си дори в самота, но запазвайки достойнството си и вярата в себе си, а цената, която плащаш за това не е за всеки...

Значи единствено 14% сме се научили как да се наслъждаваме на живота, другите не и единственото което могат да направят за да не мислят за нещастното си съществуване е да запълнят времето си с отглеждането на деца... Не отричам че децата дават радост, но те да са единственото което ни дава смисъл на живота е толкова ограничено ... Но всъщност като гледам хората колко са ограничени, напълно очаквани резултати ... 86% които четат написаното от мен са такива, т.е. най-вероятно ТИ си такъв :)

От другите 14 % съм.

Да бе, да! Те жените на среща не искат да излязат - само ако си се въртял в компанията им, познават е от сума ти време и си добре осигурен, и пак на първо място е да има купон. Аз нещо не ги виждам тези 86% - или живея в друго измерение!

Май доста хора не са ме разбрали! Жалко, просто отразих една действителност! Дано сте щастливи!

СЕМЕЙСТВО БОКОВИ-народееееееее

Някой знае ли за какво става въпрос