Самолети на ВВС на САЩ удариха болница в Кундуз, има жертви

Най-малко деветнайсет души са убити при удар над болница на организацията "Лекари без граници" в афганистанския град Кундуз.

Обратно в новината

Коментари - Самолети на ВВС на САЩ удариха болница в Кундуз, има жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕФТЕ!!!

Над 90 000 удара на Американците над Сирия - НАЛИ! Колко болници, детски градини домове и човешки животи са затрити??? Един удар на САЩ е една ескадрила с 10тина самолета и с по 2 тона бомбен и ракетен товар с мръсни бомби с обеднен уран - Майка им жална на Сирийците... САЩ ги Смляха за 4 години, че няма да бягат в ЕС и България ли?

Ако беше Русия, щяха да ореват света. А сега дори не са се извинили, а поели отговорност и изказали съболезнования..Те и терористичните организации поемат отговорност. Къде са западните "демократични " държави, къде са "Ние сме шарли", а санкции? Щом са американски бомби - може, те не убиват, те носят ред и демокрация!!Спомнете си, че и при бомбардировките в Белград пак бяха улучили болница и то в родилно отделение. И пак с високотехнологични и "хуманни" бомби с прецизно насочване...

Оланд и Меркел що не се снимат "Жо суи Кундуз", аааааа??? Дейба и лицемерите гнусни!

както каза президентът им - той "командва най-силната армия в света и няма да се поколебае да я използва" явно срещу всяка цивилна цел изпречила се на пътя на американския рейнджър - нагасаки, хирошима, косово, белград, прищина, либия, афганистан, ирак,

loyola

Опаа, хайде сега ЕС да въведе санкции срещу САЩ.

Защо САЩ не "внесат малко демокрация и цивилизационни ценности" в Саудиска Арабия и Катар???

Е, как да не са "внесли"?! Там си ги слушат...

Някой прочете ли някъде, който и да било от еврогейските лидери, да разкритикува "небрежността" на САЩ по този случай?! Май няма и да чуем, нищо повече по въпроса...

"Аз ще ви изсека горите така,както брачедите от "ИДИЛ 2014-умерена опозиция 2015" ще изсекат до крак всички културни паметници в Сирия! Да живее "най-развитата демокрация в света" и "цивилизования свят"."

Кво ривете и съ пенявите бе комунисти мухлясали? Нали САЩ се извиниха официално за дребната грешка. Хората са благородници и демократи, допуснали са грешка, дават извинение и ще накажат виновниците за това. Все пак на война всичко се случва, трябва да сме по- толерантни.

loyola

Не са се извинили, изкали са съболезнования. Това там се нарича "collateral damage" и си е в реда на нещата. Съвсем съзнателно са обстрелвали болницата, защото се предполага, че там се лекуват талибани.

Колко сте долни соросите. "дребната грешка" - вие наред ли сте долни предатели. А иначе това, че Русия избива идилци и прочие терористи ги наричате цивилни хора и ревете навсякъде.

Мали-и-и,каква смръдня щеше да е от великите демократични държави ,ако това бяха руски самолети ,нямам думи........

що си толко малоумен и триеш мнения които са точно по темата за бонбандировката

че наш чехльо щеше да ореве всички телевии ако болницата беше улучена от руски Су34 . кам го сега нашия да вземе да извика обонговия посланик и да му даде протестна нота . а модераторчето

идиоти, безмозъчни, влечуги, подобия на хора. Къде си господин президент, госпожо председател на парламента, господин мин.-председател, протестъри, убити са хора не къде да е - имате ли съвест? Бог, в който не вярвате, бави но не забравя.

В условия на Гъста Мъгла - ООН порица Сериозно САЩ... НО ! - Мъглата започва (Започва !) да се разсейва : - Един изтребител - Района на болницата - Използвана за Укритие/Прикритие на талибани - от Жертвите - Само двама лекари (Няма от болни) - Сериозни опасения за Ново Тактическо въоръжение на Талибаните, Объркващо/Разсейващо/Променящо данните на контролните уреди на изтребителя и/или Траекторията на изстрелите. Скандалът е Сериозен. Америка Се извини. ...а Извънземни - Не са забелязвани.

Сероятно ника ти е много ироничен? Не си "секач", а си остатък от дърво и си тъп като пън!

Та казвате - за Две минути --> Сменяте акаунта откъдето Порнографите... Слабоватичичешко .

НО!-Обикновена шокова терапия - няма болни, няма проблем.

Ооо, ДЪРВАРю къде се изгуби бе, НЕДОКЛАТЛЯК?! Тъкмо си мислех вече, че си емигрирал към Краваристан... но УВИ!!

По материали на чуждия печат - повече от 200 души са убитите, общо лекари, сестри, местни хора в болницата, ранени (пациенти) и други ... Останалите живи, в много тежко състояние, са покрити някак в мазетата, където се опитвали да им правят някакви животоспасяващи операции ... ама кой, какво ... като хирурзите главно са загинали в операционната и травматологията?! ... С една реч - кошмар, спретнат от доблестните краварски летци, които били разбрали, че в болницата се криели някакви си терористи (?!), та затова я бомбардирали с цялата си мощ, дори и след като им казали от командния пункт, че това е точно тази болница, за която били уведомени преди това ... - из "обясненията" на обонго и ко ((((((( Пълни идиоти! Няма такова основание, което да извини убийството на стотици цивилни или ранени заради някакво си непотвърдено сведение за "укриващи се терористи", докато градът вече е бил превзет от муджахедините - повече от десет дни ... Просто това е краварската доктрина за съвременната война - бомбят мирно население, за да всяват страх и ужас, и после лесно да манипулират всички със заплахи от нови бомбардировки ... Светът е настръхнал срещу тях, искат съд и присъди! Дали някога ще узнаем колко всъщност хора и от кои държави са загинали?! Едва ли ... Краварите предпочитат да платят на близките някакви застраховки, и да замажат нещата - както в Босна, Хърватия, Косово, Сърбия, Ирак, Либия (където и собствено консулство начело с консула си избиха, и кво?! - нищо, всичко се покри) - и кой умрял - умрял, важното е, че Халибъртън печели милиарди печалби, а на неговото кранче седят не един сенатор и президентска фамилия ... (((((((((

Един милиард души са убити! Четвено чекии я кажете Путкин какви ги върши

Имаме големи лизачи у нас на американските задници.

Да му го д...ш на Путин.Само за това ставаш, политизиран примат с мозък бъбрек.

От Путкинския печат ли?

На англицки чети, глупако, СНН, РТ, немски и френски сайтове са пълни с инфо - ръководството на "Лекари без граници" работи на англицки език, ако можеш, разбира се! Хората искат имената на пилоти и командни пунктове, съд и ефективни присъди! Знаеш ли случайно колко са само застраховките на тия, дето са избити като пилци там .... нещастници! ((((((

Защо този път не ни информирате, какво е казала Бъдещия нобелов лауреат за мир по адрес на Бившия лауреат?

Американските бомби не убиват, те възстановяват демокрацията. Американските летци са хуманни, не са избили цялата болница, а само травматологичното отделение.

По грешка нато да не удари и София, докато ни охраниава небето....

го правиха, спомнете си Горна баня, за ВСВ прочетете малко история, без автори като БД, СЦ, ЮВ, КК и други известни и по-малко известни лизачи на силните на деня. ПП БД Божи.. Димитров СЦ Сте.. Цанев ЮВ Юли.. Вучков КК Кев.. Кево.. Малко известни, но твърде много

Значи, замениха извиненията със съболезнования. Тоест, така трябваше да се случи. Защо? Ами защото така сме решили. Те и онези в Бостън на маратона така бяха решили, и другите в Шарли, и всички други терористи така решават. После поемат отговорност, но не се извиняват. Възникват няколко въпроса: 1. Къде е разликата между терористите и точно тези антитерористи? 2. По какъв критерий подбрахте точно тази цел? 3. Коя е следващата? 4. И като са ви толкова яки пушкалата - защо само 19 убити за половин час бомбардировка? 5. След като сте такива нещастници, ние, всъщност, какво правим в оглавявания от вас съюз?

Разликата между терористите и антитерористите от ФАЩ е както разликата между ГЕРП, БСП, ДПС ,СДС ИДИЛ, Ал Нусра и пр. Няма разлика - братя близнаци, баща им ЦРУ, майката МВФ и СБ..

Възниква само един въпрос - кога ще те приберат пак в Карлуково

От Карлуково сега търсят теб.

След това блестящо извинение, за афганистанците остава само едно - да издигнат на мястото на болницата паметник на славните бомбери. Както интелигентните и модерно мислещи софиянци.

Перфектен Избор на име ! ...:- )))))))

Няма ли да му спретнат една пропаганда, "АЗ СЪМ ШАРЛИ" ?.

ФАЩ -фашисти, световни терористи

Ахааа ! - та Значи И Путин...И Българин....И България... И ... И.. - 'допълват' 'пасторалните'-Ви Порнографии.

Г-н Ердоган, защо не виждаме декларация от ваша страна ?

защото Mелиха му е секретарка и сега е на колене

Спомням се преди години следният случай. Отново от приятелски огън беше буквално избита една цяла афганистанска сватба. Сторило им се подозрително, че има толкова много хора събрани на едно место. Представяте ли си ужаса-сватбата вместо да завърши с веселба, завършва с масово погребение.

Ето - това е прецизен удар, а не като хаотичното бомбардиране на руснаците !

Президент Обама: - Сори и извинявайте за причиненото неудобство! Президент Ашраф Гани: - Моля, няма защо, удоволствмието бе изцяло наше! Приятно е да гледаш културни люде в непринуден разговор.

Глупостите на ТАСС са за идиоти, нищо такова не пише в немската преса! Всички знаем, че съветските самолети удариха болницата.

мдам, на запад им е неудобно да пишат за американски терористични атаки, затова си мълчат...

виж страницата на sueddeutsche.de - новината е най отпред със снимки... и оди се скрий.

да но всички знаем, че този вестник е финансиран от пу

Обама жертвите искат извиненията да им ги поднесеш лично

Да,но нашата журналистика с "половин уста" споменава за случилото се!Тя продължава да упорстват на тема Русия и дали ударите са към Идил или към "умерената"опозиция (т.е.сирийската "Протестна мрежа"!)Много добре вижда сламката в окото на Русия,но не вижда гредата в окото на САЩ!

От космоса са видели янките, че главния лекар на болницата си е извадил пищова и са приели това като агресивно действие срещу тях. Следва моментален париращ удар на американските ВВС срещу размирната болница, а човекът просто си е извадил пищова да се изпикае!

едните удрят терористи другите удрят болници,познайте от първия път кои е пръв приятел и спонсор на терористите

още известен и под бойното си име като Абу Луалид бил заловен в хода на военна операция срещу терористите в западната иракска провинция ал-Анбар.Разкритията на младежа хвърлят сянка над редица държави, за които се знае, че подкрепят екстремни сунитски организации от години насам, въпреки че официално не само отричат съпричастността си към тяхната дейност, но дори ги заклеймяват. Удачен пример за това са САЩ, които години наред харчат трилиони долари за безрезултатната си война срещу тероризма. 18-годишния Тамими разказва пред иракските войници, че бил привлечен в редиците на ИД онлайн по време на престоят му в С Арабия люлката на сунитския ислямизъм, родина на Осама Бин Ладен и основен спонсор на радикалите-наемници в Сирия. След това, през месец юли, се преместил в Кувейт, а след това заминал за Турция, която, заявява Тамими, все още е отправна точка на терористите към Сирия и Ирак. Хамад ал-Тамими разкрива и какви националности се срещат сред джихадистите от ИД. Има хора от Норвегия, Америка, Канада, Сомалия, Кореа, Китай, Тюркменистан, Таджикистан, Узбекистан, Египет, Либия, Тунис, Ливан и други европейски държави като Германия и Франция, заявил пленения терорист, цитиран от CNN. От Германия познавам Абу Хамза, а от Великобритания едно момче на име Абу Далоуд, а от Америка Абу Ибрахим, добавя Тамими, допълвайки, че всичките били горе-долу на неговата възраст. .Тамими, който по националност е саудитец, разкрил още, че трябвало да даде клетва за вярност пред лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал-Багдади, след като преминал през 22-дневен религиозен курс в учебен лагер на терористите. Военната си подготовка получил в тренировъчен лагер в сирийския град Рака, който се намира под контролът на джихадистите. Град Рака е обявен за столица на халифата на ИД в Сирия. След кратък престой в Алепо, северозападна Сирия, получил заповед да се присъедини към навлизащите в Ирак джихадисти.

Обама, с това извинение, уверено крачи към нова Нобелова награда за мир!

ех, да бяха и у нас цените в рубли... 30 рубли за литър бензин, демек левче литъра!!!

защо да продаваш по-евтино, ако можеш да продаваш и по-скъпо?

Гогата

Не се бой друже, скоро цените в Сирия, Ирак, Либия ще са и в рубли. В България малко по-късно, ние все се влачим със закъснение сред събитията.

Над 4% от иракския народ е бил заличен във войната, която САЩ признаха, че са започнали под фалшив предтекст, за да сложат ръка върху нефтените полета на Ирак и вследствие на варварските санкции, наложени през 90те от САЩ и ООН. Война, която бе започната в нарушение на международното право и резолюциите на ООН, война която сама по себе си е военно престъпление и е наситена с такива и в която България също взе участие, изпращайки свои контингенти в окупиран Ирак и давайки (процентно) най-много жертви сред всички коалиционни сили, след САЩ. Реалния мащаб на цивилните жертви и размери на иракския геноцид не могат да бъдат представени точно. Западната преса дава цифри от рода на 150хил. цивилни жертви за войната, но това е просто опит за прикриване на реалната картина в Ирак. Ирак потъна в кръв и според най-новото проучване избитите цивилни в Ирак съставляват 4% от целия народ, което прави минимум 450хил. убити цивилни през войната и още половин милион цивилни през 90-те а намери мястото, за да те уважават

Стига бе! "Хората" се извиниха за "съпътстващите" демократизирането жертви. Какво искате още?

Там е силата на САЩ и за това нашите управници им са лакей. А последните издеваталстват на гражданите на България.

Американски изроди!!!! Убийци на деца !!

Защо Турция,Великобритания, Франция, Германия и арабските страни от залива мълчат? Защо няма декларации и осъждане на този зверски акт? Плевналиев къде е? Защо не защитава Обама и кървавия акт на неговите войни за демокрация и върховенство на закона?

От америк източници се разбира. че доктори от болницата са се свързали с НАТО и са искали да се спре обстрелът, тъй като ударите са няколко. Отговор не са получили. От това следва, че бомбите са нарочни за сплашване замаскирани като грешка. Такава грешка бше и ударът по Китайското посилство в Белград, но китаецът наскоро напомни. че не е забравил. На 21 юли'74 192а ескадрила / Балъкесир/бомбеше своите еск миннонсци Адатепе и Коджатепе с 270 кг бомби, докато 162-а удряше по Болницата в Никозия с 1000 кг и напалм.На този ден преди 211 год Нелсон и разгромил Вилньов при Трафалгар и е дал 100 год на Англия да граби когото, където и както намери по целия свят.

-малка грешка -21 октомври 1805 г битка при Трафалгар- която не променя смисъла.

Училища, болници, детски градини - все стратегически обекти. Голема сила са САЩ. Там им е силата!

Наистина сте долна пасмина гербаджийска, не журналисти!Защо не публикувахте коментара ми, в който попитах, Плевнелиев защо мълчи гузно и какво щеше да последва, ако това се беше случило в Сирия, в резултат на руските удари!?Жалко за вас, вие сте срам за гилдията!!

Къде е Иво Инджев да опровергае тази коварна лъжа? Къде са ранобудните, Асен Генов да се скарат за разпространението на този слух?

Надявам се, че след тоя скандален случай, соросоидите ще си налегнат парцалите, поне за кратко. Руснаците бомбардират добри хора в Сирия. А американците бомбардират само лошите в Авганистан. Дали е точно така?

Е- е- е, Обама? Още ли имаш очи да обвиняваш Путин? Сега световната общественост пак ли ще се "надигне" да те защитава? Хайде, холан!!!!

оставки трябват оставки и съда не извинения .

Това не е вярно.Самолетите са били руски, а пилотите са подбрани от завършилите англииски гимназии.Това е много коварна маневра на Путин, а той защо говори немски, за да се представя за германец.Американските самолети не пускат бомби , а лекарства , храни и гърмяящи играчки

и сега ли Путин Ви е виновен?

Който е сгрешил координатите на целта да бъде разжалван!

Снимка: АФПAFP: Американският президент изрази AFP: Американският президент изрази Снимка: АФП Вашингтон. Държавният глава на Съединените американски щати Барак Обама изрази дълбоки съболезнования към роднини и близки на загиналите в болницата на хуманитарната организация Лекари без граници в афганистанския град Кундуз, предава AFP. По-рано стана известно, че бомбардировката, при която в събота загинаха 19 души, вероятно е осъществена от ВВС на САЩ. От името на американския народ отправям моите най-дълбоки съболезнования на медицинските специалисти и цивилните граждани, убити и ранени при трагичния инцидент в болницата на Лекари без граници в Кундуз, се казва в официалното изявление на Белия дом. Министерството на отбраната стартира пълно разследване и ние ще изчакаме резултатите преди да направим окончателно заключение за обстоятелствата около тази трагедия, заяви държавният глава на Съединените американски щати.

А то и ни чаме нещо за малайзийскич авион вече по-вече от година ама какво от това.