Виктор Орбан: Трябва да се молим всяка неделя за Ердоган

Докато турският президент Ердоган поиска Русия да промени позицията си за Сирия, унгарският премиер Виктор Орбан предлага да се молим за него.

Обратно в новината

Коментари - Виктор Орбан: Трябва да се молим всяка неделя за Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За едно нещо Орбан е прав - в момента ЕС може да разчита само на Ердоган за намиране на някакво решение с вълната от нашественици, заливаща Европа през Турция и Средиземно море. Няма как да е иначе, защото нито управниците на Германия и Франция, нито евробюрокрацията в Брюксел в лицето на ЕК, имат капацитета да намерят самостоятелно решение на какъвто и да е по-сложен реален проблем, засягащ страни от ЕС. Това положение не може да се промени, докато начело на страни като Германия и Франция, както и на ЕК, стоят не държавници, а кукли на конци... Става дума за хора, зависими от своето минало и превръщащи европейските народи в заложници на чужди за тях интереси.

Приемането на Турция в Европа ще бъде непоправима грешка. Последните събития са доказателство за това.

Hадеждо и ти си голяма грешка на природата, но какво да се прави, това е положението. Tи Tурция и Tурците познаваш ли че така нелюбезно и неправилно се изказваш относно Tурция и EC.

Ер Доган ,мрадника който спонсорира и.д и им дава подслон в Турция без да му и пука за мирните граждани .Тоя дето разправя че е открил Америка,радиото о фоерверките .Хахахаха палячо

Tи си палячо. A нашият президент е лидер от Cветовна класа и мяра.

Знае Орбан: "Викай му "аго", за да му е драго!"

В ЕВРОПА ИДВАТ ОСНОВНО ДЕЗЕРТЬОРИ ОТ :ТУРСКАТА,СИРИЙСКАТА,ИРАКСКАТА АРМИЯ,СЪЩО ДЖИХАДИСТИ ОТ ИД ИЛИ ТЕХНИ РОДНИНИ ,КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И МАРОДЕРИ СЪЩО И ШИПТЪРИ ОТ КОСОВО,Ч.ГОРА И ВСИЧКИ ДРУЖНО БЕЗ ДОКУМЕНТИ КАЗВАТ .ЧЕ СА СИРИЙЦИ((. МНОГО ДОБРЕ СА УВЕДОМЕНИ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ БЕЖАНСКИ СТАТУТ,КОЙТО АВТОМАТИЧНО ИМ ПРЕДОСТАВЯ МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ,КВАРТИРА,ХРАНА ,МЕДИЦИНА И ПРАВО ДА ИЗВИКАТ СЛЕД ТОВА ДО 10 СВОИ РОДНИНИ?? Арабски емисари от Саудитска Арабия и Катар обикалят бежанските лагери и вербуват платени бежанци. Целта е Европа. Те и затова са така агресивни взели са парите и път назад няма.

Освен, че турците са възпитани, любезни, учтиви и чисти хора, са и безкрайно гостоприемни. Който не е посетил Турция до сега, хубаво е да го направи.

Напълно споделям мнението ви за турците! Дори бях възхитен от домакините ни по време на едно, макар и кратко гостуване. Проблемът обаче е в техните политици, които не само умеят да преследват целите си, но и да въртят мръснишки номера. Всъщност, както повечето политици, но в случая подкрепата на Турция за ИД и нападенията над кюрдите под прикритието на мнима борба с ИД, концентрацията на милиони мигранти на нейна територия, които биха могли в един миг да бъдат тласнати да залеят Европа, проислямската политика на Ердоган и пр. представляват опасност за европейските народи и християнството.

Tурция винаги е имала силни политици и ще продължава да ги има . Oт 7 века преди новата ера до сега турците са били винаги в Eвропа . Tехните предци в Eвропа са етруските от които римляните са научили принципите на политическото и държавно управление. B италия през 2004година направените DNA на над 80 скелета на етруските се доказа че имат сходство с населението живеещо в Tурция. Tези генетични изследвания доказаха че етруските които са имали над 3 азбуки , с произход средна азия и са пряко свързани с ранните протурци .Tе са дали латинската азбука на сегашна Eвропа .Tова доказва че турците от 7 века преди новата ера са в Eвропа .

Някой ще ми каже ли какво става с бежанците, че в последно време нищо не се появява в пресата и по телевизията. Да не са засекретили информацията? Чета информация от целия свят и нищо не намирам! Какво стана с бежанците в Хърватия, Сърбия? Чувам нещо, че немците не се стравят по-добре от унгарците и имало много проблеми, но нещо демократичните медии не са толкова критични, както бяха към унгарците...

По добре се моли германците да се събудят и изхвърлят Шмекер, а французитъе оня клоун Оланд.

Франсетата ще изхвърлят със сигурност Оланд през 2017 и шансът социалист да застане начело е почти нулев. Ако така продължават да се развиват нещатата нищо чудно да имаме първия крайнодесен президент в Европа, при тива жена...

Да не му доде друг акъл ли имаш предвид? Ако е така, той само 4ака кога да нанесе довършителния удар. Не раз4итай на него, щото ние сме най близо и ще платим жестока цена.

На този сокол-въздухар (Air Dogan) трябва да се бие шута, а не да му се молим..... Помним как дори в Египет биха шута на турския посланик член на "Мюсюлмански братя" и подкрепящ "революцията", същата тази революцийка , която освободи затворниците ислямисти в Тунис и те после поставиха началото на ИДИЛ, а сега всеки член на ИДИЛ търси спасение в Турция и чака момента да тръгне към Европа.... Ех, къде е турската армия да вчеме нещата под свой контрол ?

Защо Турция защитава терористите като бомбардира кюрдите, които се борят срещу ИД? На чия страна е Турция? Това е основния въпрос, на който трябва да отговори Ердоган в Брюксел. За бежанските лагери там ясно, ще си получи парите от ЕС.

Орбан е прав само доколкото Турция концентрира милиони ислямисти в лагери на нейна територия и наистина трябва да се молим да не ги пуснат наведнъж към Европа, но да се молим не на някой друг, а на Господ, тъй като планът на САЩ е Ердоган да отприщи бента щом му наредят. Всъщност Ердоган така може да разреши кризата, че Европа да прелее от т.нар. мигранти. Не е случайно, че още на 27-ми юли т.г. във волтер.нет се появи статия на Тиери Мейсан където пише, че ранените терористи на ИД са пренасяни в Турция от нейната "Национална разузнавателна организация" /МИТ/ и ги лекуват в тайна болница в Шанлъурфа под супервизията на Сюмейе Ердоган, най-малката дъщеря на турския президент. В нета се намират убедителни доказателства, че Турция поддържа ИД, като например изявленията на бившия главнокомандващ силите на НАТО в Европа генерал Уесли Кларк за създаването на "Ислямска Държава" от САЩ и съюзниците им, в т.ч. и Турция. Не е случайно, че "Турция предава кюрдски затворници на Ал-Кайда", както писа "Волтер нет" на 16.08.2015г., нито пък публикуваното на 20.05.2013г. от Ан Ловер под заглавие "Ислямизмът и САЩ: алианс срещу Европа", на сайта "Рипост лаик ком". Приказките на Орбан може би са част от неговата дипломация, но надали този умен политик си мисли, че може да се разчита на Ердоган и проислямската му политика, насочена срещу светска Турция, а тепърва и срещу християнска Европа.

"Русия ни уведоми в писмо, че по време на нейната операция авиационни удари ще бъдат нанасяни по терористичната групировка "Ислямска държава", но авиационните удари се нанасят в провинциите Хомс, Хама и Алепо", добави турският държавен глава и посочи, че под ударите се оказаха части на умерената опозиция" И к'во, излъгала те руснята, сефте. . . Да не си им повервал, нал' ги знаеш к'ви са комшиите ти !

Абе аз още не мога да разбера ква е тая умерена опозиция?! Какви са тия дето се мотаят между ид и сирийската армия от къде се пръкнаха кой ги въоръжи и за кво се борят?

Имаше геноцид. Градът беше основно населен от арменци и сирийци-християни. И да си смениш прякора!!!! БогАРин е названието на тези от нас, които имаме Вяра в Божията Светлина.

Другото име на така наречената "умерена опозиция" е "Мюсюлмански братя"

Путин се моли на Ердоган - направи ме император ... а той на него - направи ме султан

Ха, да каже нещо умно и тоя маджарски идиот!

Каква умерена опозиция, всички са чалми.. Щом се бият с оръжие в ръка значи са за бомбардиране. Той Догана офф Ердогана де какво иска, ония да стрелят а тия да ги гледат, а кафенце да им предложат през обедната почивка не искат ли.

шобето да не се създаде автономен Кюрдистан в Сирия. После ще дойде ред на Обединен Кюрдистан...с цялата южна Турция. Алепо е символ на геноцидът на "умерената опозиция" подпомогната от Турция. Ердоган е за международен съд за геноцид срещу чужда държава.

А на някой ешек няма ли,да се молиш, бе Орбанчо?!

Този нещо се е взел много на сериозно. Вместо Сирийците, той да прави тристранна комисия, като нашия Доган, до кацата с меда той да раздава. Да не вземе да се задави, че голям залък сака да лапне.

европа е упоена в будна кома-време е да се събуди и да си задейства инстинктите щото иначе със заучени фрази не става

Въъх далаверата се разваля -колоните с краден нефт ще вземат да намалеят,заквичаха хиените от Турция,Исраел и сащ.ох,че сладко е краденото,ефтиноо,шекер.шекер.Май се напълниха болниците с ранени джидахисти,които без пари се лекуват в туркиа???Скоро ще има парад с пленени чалми в Дамаск и те всичко ще си кажат:и кой им дава пари и кой прави далавера с тях.идва часът на истината.

Вервай си, ако опре ножа до кокала, ще има приятелски огън по болници и др. заведения, ама този път случайно. Че то се знае, ама какво от това.

Загубена работа, сирийския Милошевич, който разпали войната, щял да прави мир, а фашиста Путин го крехи.Дрън, дрън-та пляс.

Как се осмеляваш ти, грухтящ пожарникар, да говориш за Милошевич! Той беше юрист и изключителен политик! Затова го убиха!! Ти и пожарникар не си, по грухтенето ти личи, че си кондуктор!

Имам снимки на Милошевич прегърнат братски с Обонго, който Обонго му издейства Награда за Мир а после го прати на смърт. Югославия и Балканите бяха Жертвоприношение за да не се съвземе Обединена Германия и не направи икономически съюз с богатата на суровини Русия. Така щеше да се стигне от Германия, Русия, Китай до Япония. В Япония също много "обичат" окупаторите, чиито издръжки плащат. Улавяш ли логиката Грух? Имам и снимка на Обонго в обятията на Полковника. Не, не Путин а Кадафи. На Кадафи грехът беше, че създаде Организацията за Африканско единство и направи мощна банка с която да финансира африкански проекти прескачайте хазарските банки. До скоро в Гугъла се виждаха огромните зелени кръгове в пустинята, за които Кадафи създаде подземни кладенци и капково напояване. Накрая реши да създаде най-огромната слънчева централа в Сахара и....на хазарите не издържаха нервите.

Каква "умерена опозиция"?! Звучи като "малко бременна"... Тия от ИДИЛ като си махнат черните дрехи и веднага се преобразяват на "умерена опозиция" и после руснаците ще ги обвиняват, че трепят "умерената опозиция, а повече от половината главорези са влезли през Турция в Сирия като се представят за "умерени" и после отиват в ИДИЛ... за това - всички под бомбите ...покрай сухото ще гори и и мокрото...

станаха много спонсорите - стана много и умерената позиция то руснаците където и да избомбат все някой спонсор ще измърка

Махайте ги тия мижитурки и американски мекерета Юнкер и Туск и сложете Орбан да управлява Европа.

Е какво ще управлява?Загубеняк.Европа трябва да се управлява от тези, при които емигрират всички.Факт.Никой не бяга в Унгария, Русия и т.н, бягат там, където са направили нормални държави-така наречения Запад

Ще управлява Европа, щото е мъж, бе триполов. Аре бегай да ъптайт.

Виждам как Ердоган ще изтъргува всичко това в своя полза. Но си е прав.Щото европейските лидери много му се ръбкаха и зъбеха през последните години. Бил такъв,онакъв. Той е много злопаметен .Сега му лапайте .......

Не само в неделя. Ще трябва да се молите денонощно за Ердоган,че ако той ги пусне към Европа с всички ни е свършено.

"че под ударите се оказаха части на умерената опозиция." Ами у нас и умерената, и крайната опозиция се намират в Народното събрание. Не са се окупирали, не са се въоръжили и не воюват с оръжия срещу официалната власт. Тази така наречена "умерена опозиция" - га че на терористична формация ми мяза... Щом с оръжие се борят против официалната власт....

Когато Юджелан поведе умерената ПКК,не си спомням точно но мисля, че бе Бюлент Еджевит го арестува в Африка и го осъди на смърт, после на доживотен затвор.Тогава защо не освободят Юджелан и го обявят за умерена опозиция.И Ердоган е мрънкалник като Местан-все чергата да е негова.В Аксаково викат"Така не мое рииш ли".

Ердоган е ислямист.За него "умерената опозиция" са тюркменските терористи.

Краставите магарета през 9 планини се молят един за друг( българска народна поговорка).

орбан ако иска и бибитки да му прави на ердоганя , тъпо парче се оказа тоя маджарин

Ердоган да се моли на Русия да не признае Кюрдия!

а израел пък не се моли за палестина и голанските възвишения.

Турция не е Чечня или Грузия, я тръгни срещу тях! А и да слезе да се бие с изродите от ИД, със самолети всеки може , те нямат зенитна артилерия! С военното дело, шега не бива!!!! Срещу тях на бой- не излизай, Афган е прясна рана!Както казваше командира във филма ,,9 рота"-,, На тяхна територия не ги е победил никой, и никога!"

А оправи словореда бе нашия.Дай сега да се бием , ама ти да си с вързани ръце и свалени гащи.И какъв Афган те гони.Русия никога не е воювала с Афганистан.Виж ако бъркаш СССР с Русия си е за твоя сметка.А що се отнася до Русия -Турция-турците са спасени от Англия и Франция от чисто стратегически интерес.Руско-Турската война би завършила с унищожение на Османската империя , ако Англичаните и Французите не са застанали на страната на турция, за да не излезе Русия на Средиземно море.Известно е, че който владее това море-владее света.Така, че ДПС, бягай в първи клас и учи история.И не се еб..ай с руснаците, защото това не е СССР>

Турците са следващите на които ще запалят чергата онези с обратните ценности! 15 милиона кюрди, а от тях бежанци в германия няма!Чакат своя звезден час и той идва!

да се казва на Османската империя -Турция, на Византийската- Гърция, или на Римската -Италия! Това са отживелици! Има си съвременни проблеми, а не фантасмагории в речите на псевдонационалисти! Да вкарат някой общински съветник на избори, че да крадат!

За какви отживелици говорите когато не познавате световната история. Не сте ли разбрали че ние живеме във възродената римска империя.

де да беше, живеем във възродения Задунайски Кенеф! Какъв Рим виждаш, поне да бяхме Будапеща!?! Тук няма нищо от западната култура!

ромска империя. ромска империя защото все пак днешните управници гепят доста повече от всички роми взети заедно. а също така не плащат данъци и др...

Истина! Но защо ни е този ЕС, като опряхме до Ердоган да спасява положението. Явно не може да отговори на предизвикателставата на времето.

Турция влезе в противоречие както със САЩ, така и с Русия. Да не забравяме, че Анкара гледаше лакомо на сирийската крайбрежна ивица, където се настаниха руснаците. Американците сложиха ръка върху своите ракети Пейтриът, с което порязаха амбициите на Турция за изграждане на буферна зона на сирийска територия. И на която й бе лепнат етикетът зона за сигурност. В момента Реджеп Ердоган развали прекрасния баланс, който имаше в отношенията на Турция с Русия, САЩ и ЕС. Той отстъпи от универсалните голистки принципи, които се прилагаха във външната турска политика. Това наруши съществуващия много добър външнополитически баланс, съобразен с националните интереси на Турция. Не бе ясно защо при преследването на 100 млрд. долара годишен търговски обмен с Русия, на южната ни съседка бе нужно да се ангажира с кримските татари. Анкара подкрепи в град Мариупол, на украинска територия, създаването на татарско-украинска бригада за борба с Русия. Ще завладява Крим. Отделно, че на турска територия се подготвят формирования от джихадисти чеченци и уйгури за въоръжена борба в Чечения и Китай. Когато всички яростни противници на Башар Асад публично заявиха, че на този етап не искат моменталното му сваляне от власт, премиерът Ахмет Давутоглу продължава да повтаря една и съща мантра: Кървавият диктатор Башар Асад незабавно трябва да бъде свален!.

Щом Асад/руско протеже/ подкрепя кюрдите, а Русия анексира територия на кримски татари..? За кого да е Турция? Ами, това е техния дъжавен интерес!Срещу себе си ли да тръгнат?

ами как бяха анексирани тези територии на "кримските татари", госпожо? кримските татари имаха ли право да гласуват на референдум? имаха ли право и умерените психопати да гласуват срещу асад и да сложат свой представител за избор? а преди държавния интерес трябва да стои световната сигурност, защото годината е 2015, и отдавна, отдавна не сме в средновековието на султаните, поне на теория. инак сте права, за практиката. меркел/оланд върнаха европа в годините на инквизицията, а сега пък трябвало да се молим на падишаха да пощади европа от насилствено претопяване, подготвено му най-старателно от кристалинка и ек.

Да се молим всяка седмица на Ердоган, чиито самолети преди време също стреляха встрани от ИД.

Ердоган не беше ли тоя, който подпали конфликта в Сирия. Само питам, не че не знам. Искаше да я прилапа, нО Путин набързо му охлади апетита. Мога даже да ви кажа, как стана това. Отиде в Турция и му каза думите-СИРИЯ НЕ ТИ Е ВРАГ. Е, сигурно и нещо друго да е добавил, но аз не съм в течение. Като например 100 милиарден търговски контракт за следващите години. И турчолята се пооталожиха. Повярвайте ми, точно така стана. Много добре си го спомням.

е кинти в политиката. Никой не защитава права, освен собствените си, и то за много пари! А обикновените хора са пушечното месо. Учили ли сте история?

"освен да разчита на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да разреши кризата с мигрантите в Европа.". само един въпрос кам нео-либерастите: последно, това "имигранти" ли са или най-обикновени нашественици, които биват използвани за налагане на политики?

Когато Запада и САЩ насаждаха демокрацията си в тези страни, никой не попита местното население дали иска или не. Сега местното население се превърна в мигранти, които също не се интерисува от мнението на Запада. Относно Ердоган и позицията му относно умерената сирийска опозиция, в същия дух би следвало да разглежда и ПКК като умерена турска опозиция.

Ок. 200 души щурмуваха тунел под Ла Манша, нашествието не спира.

сложни международни процеси. Не са на акъла на наши платени политици, още по-малко на последователите им във форумите! Нещата се решават на високо ниво и на друго място! За тъпите маси е пропагандата!

Eдинственият умен политик в Европа , освен Путин, е Орбан !!!

ама в тая позиция Орбан не играе за Путин!?! Значи двама много-умни се разминават!

В Сирия сега са останали само фанатиците. Не може да има умерен опозиционер, който да не си е обрал крушите от Сирия, след включването на Русия. Останали са само фанатиците, готови да мрат за Аллаха, така че такива елементарни номера като "въх, стреляте по умерената опозиция" вече не минават.

турският държавен глава и посочи, че под ударите се оказаха части на умерената опозиция... и какво и е умереното на тази опозиция ??? та тя е въоръжена и точно копие на либийската умерена опозиция която не беше ал кайда нито ИДИЛ сега либийската умерена опозиция установи в либия пълен батак.но продава петрола ефтино и на принципа - днеска каквогепим гепим че утре не се знае. Е те такив човеци са ни нужни и в либия и в сирия и в ирак и кюрдистан.Де да можеше и в Иран.В същност нужни но не точно на нас.

ПКК - умерена турска опозиция

На Ердоган и отоманското му управление му пожелавам само кюрди! Много кюрди!

А защо трябва да се молим, да ни извиват ръцете и да пускаме 70 милиона турци без визи в Европа? Не е ли по-просто просто да спазваме законите? Който премине граница не на обозначено място и без документи - съд и екстрадиране, при най-малка проява на насилие- стрелба на месо. Да си ги дондурка тогава Ердоган двата милиона

Турчинът използва ситуацията в Сирия, за да изтребва кюрдите и да се напъха в ЕС. Той по всякакви начини подпомага джихадистите и ИДИЛ. Прекрачи ли Турция в ЕС, османска Европа ни е вързана в кърпа. И тогава граничните ограждения на Орбан няма да спасят Унгария от нашественици.

Какъв е химна на турция? Ако някой изпее химна с тяхна музика но с друг текст и на друг език например на кюрдски как ли ще реагират?