Полиомиелит в Украйна носи риск и за нас

Епидемичен взрив на полиомиелит, по-познат като детски паралич, е открит в украинската Закарпатска област.

Обратно в новината

Коментари - Полиомиелит в Украйна носи риск и за нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това какво ни говори- че Москва вече използва биологично оръжие над мирното население.

А защо г-на от снимката не ни каже какви опасности носят нелегалните имигранти? Те не са само в лагери, част от тях се разхождат из София и др. градове. Нека видим правят ли им се прегледи, търси ли се кои са серопозитивни за СПИН? И защо ако това се прави, не се оповестява в обществото, че ИМА между тях позитивни за СПИН?! Знаете ли колко ромки от Харманли проституират с такива имигранти и стават носителки на СПИН и разпространяват болестта? Някой мисли ли по тези въпроси?!?

А ваксинираните застрашени ли са?

Преди много години се говореше за българско лекарство против детски паралич." Нивалин" направено от блатно кокиче.Мисля че беше световно признато!

Зашо след като засяга децата от 1 до 5 години, трябва да се реваксинират деца на 6 години???

Остава и великият Министър на Здравеопазването-реформатор,да сподели,кога ще бъдат осигурени ваксини за 6 годишните деца.Защото липсват от миналата година.Десетки хиляди деца в БГ са необхванати за РЕ имунизация срещу полиомиелит.

Както беше казал някой по-долу: Най-доброто пожелание за антиваксинаторите(които явно от всичко разбират и имат едновременно висше по медицина, химия, биохимия и вирусология със сертификат подпечатан от БГ МАМА) е да ги застигне естествения подбор...... На колене ще молят тогава за животоспасяващото лекарство... и ще си чукат главата....

Не разбирам защо цъкате минуси,като си е баш тъй,ама малко по- грубо казано.........трябва да си адски прост и лаик ,за да отричаш профилактиката на такива заболявания с драматични последствия

Специално за полиомиелита ваксината, прилагана от няколко години в БГ, е безопасна, защото не съдържа жив вирус. Без никакво колебание трябва да се направи, защото пораженията от болестта, макар и редки, са трудно обратими и човек може да остане инвалид за цял живот, а в някои случаи изходът е фатален. Моето мнение обаче е, че МЗ трябва да преразгледа многовалентните ваксини и да се въздържа от закупуване на такива.

К

Обръщате темата на про/анти ваксини. Всеки си решава сам дали да се ваксинира и дали да си ваксинира детето. Има нещо наречено естествен отбор и резултатите ще си проличат след няколко генерации. Останалото е просто демагогия и лични виждания.

Какъв си ти, че ще определяш, какво да се пише тук. Ще се пише за всичко, което вълнува хората. Като не ти харесва, смени форума. Като ти е безразлично, че хората в България са подложени на опасности от всякакви болести от разни бежанци и емигранти, затваряй страницата и заминавай. Тук е мястото да се говори и който не знае да се осведоми и да пише.

К

Аз не определям нищо, отбелязвам само, че темата се измества. Явно комплексите ти са в повечко и за това си позволяваш да ми казваш какво да правя?

Ако наистина беше вярно, че ваксините причиняват автоимунни заболявания би било една голяма стъпка в установяването на причинте за възникването на последните. За съжаление на всички анти-ваксинни многознайковци, обаче, причините за възникването на автоимунните заболявания все още не са известни на медицината.

Напротив - връзката с ваксините и автоимунните заболявания отдавна е доказана. Всичко, което бъзика имунитета е пряка причина за автоимунно заболяване. Ако мислите, че не е доказано, значи сте изостанали с литературата от последните поне 30 години.

Също така и "лошите" гени на родителите. Само тъпак като тебе би казал че автоимунно заболяване се причинява от един конкретен фактор и това е ваксина........ Автоимунните заболявания са комплексни заболявания - моля ви не пишете на нивото на форума БГ МАМА......

съм лекар и казвамче всички анти-са много прости хора с големи претенции.Без ваксините населението на Земята щеше да е с 1/3 и повече по-маалобройно.Не си блъскайте мозъчетата с неща от които си нямате и понятие.Опасно е за здравето.

На антиваксинаторите искрено им пожелавам да си оставят новороденото без ваксина за Хепатит Б в българска болница..... където хигиенните условия са под всякаква критика и раждате сред майки от малцинството с още по ниска хигиена..... Ще го направите ли - съмнява ме..... но иначе се правите на големи разбирачи но като дойде момента да застанете зад думите си се насирате тотално..... ИЗОБЩО БГ КУХИ МАЙКИ...... Или пък оставете детето си като го ухапе улично куче без ваксина за бяс...... МОЛЯ ВИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ЗАСТАНЕТЕ ЗАД ДУМИТЕ СИ БГ КУХИ МАЙКИ!!!

Остави ги тея "бг майки разбирачи"...... те дори не са завършили средно щот са родили на 18 години повечето но се правят на вишисти..... Нищо че сега са обикновени домакини и пишат там от скука.....

Искаш ли да го кажеш това на моя приятелка, която има наистина висше образование, завършено с отличие, работеща по специалността си, много интелигентна и силно вярваща в медицината жена,чието дете беше увредено от ваксина ДТК. И до ден днешен всеки ден е борба за живота му. Или да обясниш на тази майка, как нейното пострадало дете е в процента допустими вредни ефекти от ваксините?

Много "хубаво" пожелание отправяте.НЕ МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ ВАС? За справка дори ваксиниран човек може да се разболее от болестта срещу която е ваксиниран. Мислете с главите си, защото едно 80% от българите въобще нямат направена такава ваксина и то защото нейното приложение се въведе преди около 15 години. Никой преди това не е ваксиниран.

Мисля че е редно антиваксинаторите да ЗАСТАНАТ ЗАД ДУМИТЕ СИ - именно затова им го пожелавам!!! Иначе само си чешат езиците - демек обикновени тролове са.......

Божеприбери си вересиите. Как може такава простотия да пишеш.Сигурно си с 8-ми клас. В БГ бяха унищожени болести били мор за човечеството както и в най-цивилизована Европа а именно-Детски параличЕдра шаркаЧума ТБЦ Дифтерия Коклюш и мн.други които след 10.11.89 започнаха да разцъфтяват отново.Слава богу от 50г вече няма поне най-смъртоносните.Но ако зложелателите на децата ни бъдат оставени от неграмотните ни медии да прокарват пъклените си планове през тракащите усти на "многознаещи неграмотни медицински майки"ще се вйзвърнат като в средновековието.

Някой бг майки може и да са кухи, но и ти гарантирано си кух. Няма ваксина против бяс - чувал си за бяс и инжекции и веднага решаваш, че е ваксина. Ама не е.

Поне знам че съм по умен от тебе: Инактивираната противобясна ваксина е от типа "убита" ваксина. В 1 имунизационна доза (0.5 ml) се съдържа антиген, създаващ защитен титър най-малко 2.5 МЕ, произведен от ваксинален щам PM/VVI 389-1503-3, култивиран на клетъчна линия VERO и инактивиран с бета-пропиолактон.

аууу, как да няма ваксина против бяс, ама не може като си толкова проЗЗЗт ,така да се изказваш.. все едно вирусология и имунология в едно си завършил.....

Пак отклоняват вниманието от мигрантите. Не само полиомелит, но и други опасни болести, непознати на много лекари, ще има в България, ако продължават да управляват тъпите, неграмотни и нахални мутанти. Голямата опасност идва от нашествениците. Успелите да преминат границата трябва да се задържат,като нарушители в карантинен лагер 40дни, да им се извършва дезинфекция и дезинсекция. След това да се прехвърлят в общ добре охраняем лагер до изпращането им обратно. Помнете, че индианците в Америка, не са избити с мечове и примитивни огнестрелни оръжия, а са загинали от болести.

Напълно съм съгласна. Да не забравяме, че има и ебола - смъртоносна и нелечима.

а защо не пише, че в Украйна няма ваксина, защото новото евро-бандеровското правителство не купува от запад, щото няма пари, а и не иска да внася от Русия, дори като безплатен подарък от Русия! руснаците са готови да им дадат ваксина, щото тази болест може да преминава лесно границите - стотици хиляди украинци ходят постоянно в русия.

Започнаха вирусите в Украйна. Те вървят с демокрацията.

TIREX

а тия дето отричат ваксините? д аго дуфат!

На антиваксинаторите им пожелавам успех с естествения подбор!!!

Ефикасността им е мит. Епидемиите следват цикли, които не се влияят от имунизирането (И.). 75% от заболелите от дребна шарка през 1989г. са били ваксинирани. Освен това дребната шарка е обикновена болест и не изисква В. За много други болести този % е около 50 (50% от ваксинираните все пак са се разболяли). В. не предпазват, а повишават риска и дори самите те могат да предизвикат епидемии. Заболеваемостта рязко скача след В. Вредата е явна, но статистиките се манипулират. Променят се и дефинициите за "разболял се" и за "епидемия", предефинират се/кръщават се някои елементи от болестта като други болести. Усложнения и смъртни случаи след В. се класифицират в друга категория. Резултатът от аутопсиите се фалшифицира, истината се потулва. В. не създава траен имунитет, какъвто е резултатът от естествено прекараното заболяване. В. лъже тялото да създаде антитела, но това е само един от аспектите на комплексния имунен отговор и не е сигурен крайният резултат. Имунитет, изграден след изкарана болест, е сложно явление, включващо много органи и системи и не може да се наподоби само чрез изкуствено стимулиране образуването на антитела. След В. понякога имунитетът може да нарасне, но цялостният имунен отговор може да се влоши значително и организмът да стане податлив на много повече инфекции. След И. децата започват често да боледуват, появяват се хронични заболявания. В. не имунизират достатъчно ефективно, а сенсибилизират - организмът става по-чувствителен (по-приемлив) към конкретната болест, както и към други болести. Имунната система разпознава своето от чуждото. Но В. се вкарва директно в кръвта и така тялото няма възможност да реагира и да се защити по нормалния и ефективен за него начин, а вирусите имат пряк достъп до вътрешните органи, клетки и тъкани. Това обърква имунната система. Тя вече не може да разпознава кое е "свое" и кое - "чуждо"

"ефикастността им била мит" - ало умнико кажи го това на 800 000 деца дето умираха от тетанус годишно...... Нивото ти е на БГ мама..... пожелавам ти да изкараш Бяс без ваксина да видиш колко е мит.....

Една трета от възрастното население не ходи на реимунизации срещу тетанус. Колко случая на тетанус има годишно в България? Нула!

Единствената безопасна В. е тази, която никога не е слагана. Детските В. носят повече вреда, отколкото полза. В. водят до енцефалит (възпаление на главния мозък). Вие решавате дали да В. децата си

го има само в болните мозъци,защото ако е така сега нямаше да има хора по земята.

Мухльо, няма такова нещо като ваксина срещу бяс. Има антибиотици, които те спасяват, ако започнат да се инжектират навреме. Няма и "изкарване" на бяс - прояви ли се си пътник.

Моят втори син пострада от втория пентаксим - отключи гърчове, които след ината на "д-р Христова" от Токуда да не признае, че е постваксинална реакция, прерастна в Уест синдром, след "вълшебното хапче" радедорм. Това е тежка форма на епилепсия, при която връщането към нормалния живот е по-скоро изключение, което потвърждава правилото. След челния сблъсък с българското "здравеувреждане", слава богу, попаднахме на ЛЕКАР в Турция. Сега пак има светлина в тунела, надяваме се, че ще сме един от редките случаи, в които ще можем да нормализираме детето, но кой знае - ще минат години, докато се разбере. Пентаксима до сега ни е струвал около 15 000 евро. Очакват ни още 2-3 години на депакин, който допълнително задържа развитието на мозъка на детето; също и рехабилитация, логопеди, специално обучение - с години наред. Мъката не струва пари - нея няма как да я оценя. Така че - ваксина в нашето семейство е мръсна дума. Сестрата на майка ми - родната ми леля, през 1947-1948 се е разболяла от детски паралич, което естетвено е разрушило целия й живот. Но е с ума си. Ако това се беше случило днес, двигателните й проблеми 100 % щяха да се преодолеят, или поне щяха да са по-малки. Пък и тя може да ходи сама, просто накуцва. По тази причина, до момента в който си разболях детенцето насила от куцата ваксина, бях върл фен на ваксините. След този момент - нищо не може да ме убеди, че да слагаш ваксина е от съществена полза. Много прочтох по темата и косата ми се изправя все повече и повече след всяка поредна статия. Ваксините отключват епилепсии, аутизъм, автоимунни заболявания, множествена склероза в късна възраст и какво ли още не. Има и директно починали хора от ваксини.

Ти си един трол-провокатор-дезинформатор и манипулатор!

Не,не ви го пожелавам.

А ти имаш ли научни доказателства, на базата на емпирични изследвания, че ваксините причиняват заболяванията, които изброяваш? Ама не от сайтове тип "Бг-Мама" и "ЕЖК", а публикувани в научни журнали? Т.е., изследвания, които всеки експерт в областта като ги прочете, ако намери кинти би могъл да репликира? Защото в тази мръсна клояка, наречена Интернет се тиражират какви ли не лъжи и манипулации, на които хората, поради липсата им на критичност се връзват ей-така, от раз. Колкото до детето ти - съжалявам за случилото се с него, но обясненията за състоянието му вероятно са съвсем други.

ЕМПИРИЧНИ изследвания ?! Двоен аршин виждам нещо. Когато искате да се докаже вредата от ваксините, искате ЕМПИРИЧНИ изследвания, но когато се говори за ползата им, много добре знаете, че нито една ваксина не е доказана, че действа, ПО ЕМПИРИЧЕН ПЪТ. "Доказано" е само статистически. За всички болести е описано в книжката. Затворена кръгова логика (прав съм, защото съм прав). Понеже проучванията ваксинирани - неваксинирани, се считат за НЕЕТИЧНИ, ние няма нужда да доказваме, че ваксините изобщо действат. Всъщност, когато е напреавена първата ваксина, никой не е знаел какво означават антитела. После е прието, че те означават имунитет и се казва, че ваксината "дава добър имунен отговор". И толкова! Демек образува антитела. И оттам-нататък никой не го интересува другото.

Хомеопатията много помага в подобни случаи - казвам от собствен опит. След неуспешно и ненужно лечение на грип и последиците му с кортикостероиди в една от водещите ни болници, ходих и при леля Ванга да питам как да си оправя детето, тя ме упъти към лекар-хомеопат (тогава още беше забранена у нас, човекът си работеше с тези неща неофициално, като внасяше оригиналните лекарства от Швейцария - лично ходеше там да ги купува) и той ни спаси и двамата. За мен - нервите, защото бях се побъркала от тичане по дофтури и слушане на глупостите им, а детето - от пораженията върху ЦНС от кортикостероидите. Той каза тогава: "Не е бил толкова страшен вирусът - винаги има грипове, едно здраво дете може да се справи с такъв вирус, колкото болничното лечение - с него ще трябва да се справим сега" - и ми даде лекарства, които синът ми приемаше около един месец - и се оправи напълно, навреме тръгна на училище, всичко нататък си беше наред. Просто като идея ви казвам - поинтересувайте се, у нас вече има добри хомеопати, които работят по Класическата английски школа, с която се лекува и кралското семейство във Великобритания, и милиони хора по света в различни държави.

Така е аз се ваксинирах след това се изпиках в морето и реално цялото море сега е хомеопатичен разтвор в съотношение пикня :море 1:10 на 15 степен...... И сега всеки който ходи на море ползва моята хомеопатия и тя му помага :)

Както е казал Гьоте в своя безсмъртен "Фауст", визирайки хомеопатията: "Със равно равното церете!"...

Не че нещо, съчувствам ви за неприятните преживявания, радвам се, че сте намерили помощ, но кортикостероидите не действат върху ЦНС и няма как да я увредят дори във високи дози - те нанасят поражения на други системи, не на ЦНС.

"Доктора" заработи джобните...

Удобен повод Яйцето да отмъкне от Европа някой и друг милиард!

Вместо да си чешете езиците и да пишете глупости, влезте в uloz.to и напишете в търсачката "Vaccine Illusion Dr. Tetyana Obukhanych 2012". Там ще видите друг интересен поглед от имунолог защо НИТО ЕДНА ВАКСИНА, абсолютно НИКОГА не е била доказана емпирично като действаща.

Тетяна е руска тьотка, предполагам? Те, руските тьотки винаги са анти и контра на всичко, особено ако идва от омразния им Запад.

Браво! Това е железния аргумент, в случая. Дали е руска тьотка, или не, не мога да кажа, защото е с американско гражданство. Когато някой прочете книгата и обори аргументите там, тогава да се обади. На "Surname prevalence" излиза, че името е най-разпространено в Украйна, Канада и САЩ. Може да е "украинска тьотка" (те модерни и към запада вече, ама едно време са били към руснаците), но честно казано не ме интересува! Не знам биографията и, но предполагам, че е родена в САЩ. Който иска, да търси.

Наистина! Мнението ти никак не звучи като за форум от класа на BG Mama или link. Като гледам явно поредната докторка по Имунология дето не ги разбира нещата. Е, завършила е Rockefeller University, Harvard Medical School и постдокторантура в Stanford University. Събрала източници от цял свят, статийки от Националните институти по здравеопазване на САЩ, Световната Здравна Организация и т.н. Но твоето компетентно мнение направо в закопа. Браво! добре и го каза. Винаги намирам на какво да се посмея в link. Ако не в статиите, в мненията под тях!

Абе шмиргел, земи прочети в речника какво значи "емпиричен" бе. Да, така е, ваксините са научно доказани, а не емпирично.

Много благодаря за документа - изчетох го на един дъх.

Дир, пишете отново глупости. Ваксината за полиомиелит не е петвалентна и не за това се поставя няколко пъти. Просто ваксината за полиомиелит е смесена с още 4 ваксини - за дифтерия, тетанус, коклюш и хемофилус. Общо петте ваксини правят една петвалентна ваксина. Сама по себе си ваксината за полиомиелит е едновалентна - може да се прави самостоятелно във вид на капки през устата - много по-удобно и лесно от боденето на бебета с игла. И както вече ви написаха други потребители - ваксината я няма в България от близо половин година. Дори родителите да решат да я закупят, пак я няма. Нека г.н министъра Москов обясни това. Нека поне веднъж постъпи като мъж на висок пост и излезе да обясни защо няма ваксини, защо няма лекарства за онкоболните, защо няма инсулини за диабетиците, защо няма лекарства за болните с редки заболявания. Ако сте истински журналисти - идете и го попитайте. Ако не сте поне внимавайте и проверявайте какво пишете, че ставате смешни с писаниците си в стил "3 клас как прекарах лятото".

От 6 месеца тази ваксина я няма в България, и се пропускат имунизации.

Вместо интелектуални напъни просто ваксинирайте неваксинираните . Теориите за ползата от неваксинирането имат почва само при липса на боледуващи .

Неваксинираните не може да бъдат ваксинирани, защото някой не си е свършил работата и не е осигурил ваксината за България.

По всяка вероятност хамериканците след ла*ната в Лозенец опитват да ни морят и с украински полиомиелит. Бялата Златка

Да те хване запек,дано!В най-тежка форма!

Украинците и сирийците са ни достатъчно зло, причинено от Щатите. В моя блок вече има украинско семейство - нахални писюри. От твоите любимци.

Дай да видим при тебе КАКВО ЩЕ ЗАСЕГНЕ!

То при него сичкото е засегнало

То преди двайсетина години в Украйна и холера си имаха.....ама го криха .........

А пък в делтата на Дунав, на румънска територия имаше колония за прокажени.

И какво излиза? С или без ваксина, все същия резултат.

Глупости! Просто и в Украйна има "мъдри" индивиди, отричащи прогреса, в името на Божия промисъл...

Ухааа, това е една прерасна новина за родните отрицатели на ваксините и особено - за техните невинни за родителските идеиотщини деца.

РАДВАЙТЕ СЕ!!! ТОВА НИ ДОКАРА ЕВРОПИЙСКИЯ СЪЮЗ С ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ И БЕЗКОНТРОЛНО ДВИЖЕНИЕ НА ВСЯКАКВА СВЕТОВНА ИЗМЕТ ИЗ НАШИТЕ СВЕЩЕННИ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ!!!СМЪРТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!

Украйна не е в Евросъюза, фанатично коп*ле.

КОПЕЛЕ СИ ТИ ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕШ КОИ Е БАЩА ТИ!!!

Интересно ми е становището на противниците на ваксинирането.Подозирам обаче,че ако се появи случай на полиомиелит у нас,те ще се изпокрият в миша дупка.

Не колега, те първи ще се наредят на опашката за безплатно ваксиниране и ще са най-гръмогласни, ако има дефицит

тоя ваксинатор само едно и също си знае - нали уж са ваксинирани хората бе, що ги стряскаш! ама много добре знаеш, че НЕ са ИМУНИЗИРАНИ, защото ваксината не дава изобщо траен и сигурен имунитет, а може и да увреди сериозно здрав човек! точно това стана с бебето на мои познати, което вече няколко седмици се мъчат да спасят - слред редовна ваксина!

Аа не са не са - повечето са с модерни майки хомеопатки с фалшивите бележки от личните лекари за поставени ваксини. Ще си блъскат главите с тухли четворки ама ха да видим!

Е какви очакваш да са майките бе пич?? Как да са чували за Пастьор, Джонас Солк. Пропускали са часовете по биология за да се напушват и да слушат Азис, а сега една от друга се навиват с конспирации за ваксините. Нискообрадован човек се манипулира най-лесно!

Полиомиелитът изчезна като заболяване точно благодарение на ваксините на Sabin и Salk.

В годините след Втората световна война полиомиелитът е една от най-тежките болести, особено сред децата. Само през 1952 се заразяват над 300 000 души, от които умират 58 000. Ваксината, разработена от Солк, се базира на инжектирането на мъртъв вирус в тялото на пациента, за да се даде възможност на организма да изгради имунитет, без да се разболее сериозно. Веднъж имунизиран срещу вируса, организмът изгражда допълнителен имунитет и срещу по-тежки форми на същия вирус

Нормално е да има и странични ефекти , но са рядко. От ужилване на пчели също са пострадали, но придобилите имунитет ти гарантирам, че не ползват "артростоп" и други простотии