”Ислямска държава” атакува с химическо оръжие

Властите на иракски Кюрдистан съобщиха, че е възможно "Ислямска държава" да е извършила химическа атака, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” атакува с химическо оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички войни по света ще свършат и ще настъпи мир, когато пресъхне и последния петролен извор............и тогава ще се метнем на конете :))

"Русия планира операция в Сирия срещу ИД" Ей сега ще видите кон боб яде ли.

""Йорданският крал: Мощта на Ислямска държава отслабва" - чакаха, чакаха, чакаха кремълските боклуци и накрая се включиха да оберат лаврите :Д та къв кон и къв боб бе нещастнико ? Що не скочиха срещу ИД когато толкова държави направиха коалиция срещ тях ?

Мамино златно, наивно идиотче. САЩ така се вклчиха, че от ден ден ИД се разраства. Ако Русия се намеси, всичко ще свърши до седмица.

Ооппаа ! Е сега вече настъпиха котака ! Сигурно бомбоносците Б2"дух" вече са във въздуха , шести флот е разгърнат , томахавките са на старта и абрамсите са готови за десант ! Че като знаем какво направиха САЩианците с Ирак и Саддам само по едно недоказано подозрение ... Е , 'айде хаирлия да е ! До утре ИД вече ще е лош спомен и бежанците тръгват да се прибират ! НЕ ВЯРВАТЕ ЛИ БЕ ?? ми , то и аз не вярвам . що ли тъй , а ?

Тук борбата е за разпределението на територия и вличние след изчистването на ИД. Затова и е време Русия да писка дяла си!

Големите началници да се оправят.

че какво искате от мен --- аз съм кукла на конци

RT опроверга информацията - Русия няма да се меси. Както каза Лавров, за да воюват руснаци в Сирия, първо ООН трябва да обяви война на ид.

защо се пуска такава фалшива информация, която се налага Русия да отрича после? Може би за да се получи този официален отказ точно преди Израел да предприеме решителни действия - например да нападне Асад?

Не знам защо не пуснат Изрел срещу тея откачалки и всичко да свърши за няколко дни.

Не се лъжете, хора, тия чалмите ни бяха вдигнали мушката и на нас!

ти полудя ли ? :))) кремълския гном се скрил кат' мишка в трици досега даже пръст не е размахал на ИД, камоли да прати нещо летящо или вървящо (или лазещо с вериги ) нататък. Ама гнома е зает да воюва с Украна.. как да воюва с ИД ...??

И що да рине чужди лай...а бе готин/а/. Янките хубаво забъркват кашата пък сетне друг да я духа.Айде холан....

Абе дайте им по една атомна бомба и на двете войски и да се приключи !

Понеже както винаги...някой забърква фъшкиите след което не може да си ги изрине сам и пак братушките требе да ходят да разчистват...

Всичко което е казала баба Ванга и Слава Севрюкова се сбъдва.

Сирия още не е паднала. А щом в "хибридната война" започват да участват и "зелени човечета" ... и след 14 месеца НАЙ-МНОГО, о'бонго ще се изнесе безславно от чичо самовата колиба.

Нищо подно няма да се случи нито тези двете са някакъв фактор! Докато Уповаваш на предсказателни нечисти духове за което никога не са крили няма да видиш благословение от истинския и един единствен Бог! Да се вярва и уповава на такива набедени женици е мерзост пред Бога!

"истинския и един единствен Бог" Имаш предвид Аллах ? Или Яхве ?

МОМЧЕНЦАТА ОТ ИД ДАЛИ СА СРЕЩАЛИ ТЕРМОБАРИЧНО ОРЪЖИИЦЕ ?

стават на ,,духове,,!!!

Много РЕН ТВ гледате :D

Прави са, а ти чети повече. Термобаричното оръжие нито е новост нито кой знае каваа премъдрост. Взривява се експлозив с много ниско кислородно число. Термобарични експлозиви се използват и до ден днешен при гасене на пожари в петролодобива. Нитроглицерина е точно такъв експлозив и при детонация използва атмосферен кислород за да "доизгори" напълно.Американците използват термобарични бомби пълни с леки петролни деривати. Руските са малко по различни - използва се вещество чиито взривни газове са също експлозивни и то по доста противен начин. Дори без да гледам телевизия мога да ти кажа как се нарича експлозива и как се получава,ама много ще ти дойде, пък и знам ли колко ти е акъла.Та тъй. Не е кой знае каква философия да ги използват, ама файда йок щото ще погинат и невинни люде покрай убийците.

Значи освен бойци в ИД сега руснаците пращат и инструктури да ги обучава :D Особено като чуха, че за малко щяло да стане Майдан и да им бутнат техния човек Абу Бакр и добър клиент.

И в баничката и в бозата вече има американско ГМО за съжаление. Което яко уврежда мозъка. Ти си ярък пример за това колега! :)

Тебе няма да те чета... ти си прост българомразец! Българин глава пред славяни, угри и грци не свежда!

продължаваи си ,,монологът,,!!! горещината не ,,прощава,,!!!

Та малко да ти отворя очите. Ал Кайда /Мрежата/ е арабски вариант на операция "Гладио" която е продължение на операция със същото име провеждана от времето на Вермахта и Гестапо. След ВСВ някои нацисти за да спасят кожата и въжето пропяват пред сътрудниците на ОСС и американците покриват операцията със свои сътрудници.Да не мислиш,че американците имат толкова акъл да измислят такова нещо.НЕ. Само продължават това което са създали нацистите преди тях. Тъй,че мой човек Ал Кайда и ИД са едно и също нещо. Би трябвало тази банда разбойници да се нарича не Ислямска държава -/ИД/ ,а ислямски щат ИЩ, щото са си рожба на приемника на ОСС - ЦРУ. Пък и абревиатурата на ИД на английски май беше IS, a то дето IS там и US.

Хубаво си разплел конспирацията но не забравяй, че навремето и Гошо Тарабата запали Райхстага.

Ха, прди месец говорителят на Путин каза, че няма да изпращат руски военни срещу ИД. И сега хоп - руски военни в Сирия точно със същата цел. Не че е лошо, но смятайте колко струват думите на руснаците...

Ама на теб ти е мъчно за (м)И(н)ДИЛ-ците май,а?Що не ходиш да се биеш на тяхна страна? А иначе Путин беше ли казал,че няма да си взема Крим?Нещо ми се губи този момент:)Та...беше ли казал,или не? Ти като соросоид не може да не знаеш. Там във вашето НПО вероятно са ви казали:)

след ,,американският,, неутралитет в украина , русия потвърди и своят в сирия!!!

Угро-финският дивак от руската тайга дето се изживява за цар на Московия да внимава, какви ги върши, че догодина САЩ ще имат истински президент отново! Освен дръпнатите му очички, ще му дръпнат и ушичките :D Ще има пак разпад на СССР 2 :D

Ще ти дам жокер - ще бъде президентка

Ахахахаха.... още по-зле... това ми напамни за Маргарет Тачър... от зъл президент има само едно по-лошо нещо феминистка президентка :D Това стане ли - угро-финът дето е президент на Россия ще сложи пола и ще танцува в чест на Желязната лейди руски казачок!

друго си е да си дивак от джунглата!!! много те е страх ,,кранчето,, за бежанци да се затвори!!! ,,които не скача за ,,банани,, е червен!!! ,,маимунска логика,,!!!

А твоят Мънки в най-скоро време ще го дръпнат за опашката и ще се изтресе от високото кльон на зелена пальма :)...

Абе гледам Русия,уж велика държава,имат най могъщия президент - богата държава.Според русофилите всичко там е ОК.Обаче как аджеба един едничък емигрант ,сириец афганистанец иракчанин египтянин или африканец и не знам още там какви ...не забегна натам,нали е много хубаво,защо никой не бяга към русия с.корея,китай

Eпа рускинте бягаха преди към Сирия - женят се за някъв сириец, родят му 5 деца :D Имаше ги в ютуб - руси рускини с по 20-30 години по-млади от сирийския си мъж! И като стана войната ги пратили щерките в Масква

Според логиката всеки човек като иска да емигрира избира да отиде на добро място,защо обаче никой не бяга в Русия(нали всичко там е е ок)Ама не е:на самите руски управници децата им учат и живеят на запад - в "изгнилия" капитализъм щото е много лош

Само миналата година Русия прие къде 1-2 милиона бежанци от Украйна. В това отношение е направила предостатъчно. А сега ще гаси пожара и в Сирия.

Първо - Русия им е доста по-далече от ЕС. Второ - те в Италия и Испания не искат да ходят - искат само в Германия. Ти говориш за Русия. Там е студено, а сиганина е свикнал на топло.

Западните разузнавателни служби съобщават, че бойците ислямисти от ИСИЛ, прикривайки се като бежанци, преминават турската граница, проправяйки си път към части на централна Европа.За това предупреждава английското електронно издание INQUISITR.

нас изобщо не ни пръскат.

Пак Путански номерца. Тия в Сирия не са от руската армия, а са отпускари и нямат нищо общо ни с Путин, ни с Путина (Медведев)!

Много си прост бе колега! Какво искаш да кажеш въобще?

Те са там по покана на Сирия. Както американските военни са в Украйна по покана на президента. А ти си американски трол.

много страх от тези ,,отпускари,,??? представи си редовната армия???

Ба... пак ще се посерат. Руснаците ако не нападат с милиони и тежка артилерия - нищо не могат да постигнат.

предчувствие трета повреда на бг правителствен самолет нема да има хихихи

А,дано! :) :) :)

Идиот, с какво са ти виновни пилотите и другите, които може да пострадат! Който желае зло другиму, нека да му се връща!

,,боци,, е хитър!!! лети със ,,парашут,,!!! ама и тои ако не се ,,отвори,,??? е, тогава не е ,,случаиност,,!!!

Добър вечер!!! Завода в Казанлък бълва оръжия. Къде отиват господа и госпожи? Стига сте се лютили то я есно има война има и пари. Това е тенденцията и винаги ще е така. харчовета за оръжия предполагам че са в пъти повече от тези за лекартсва образование култура и за какворо и деруго да се сетите

дали???

Права си дарина на една такава идиотщина пишеш казва се компютър и благодарение на друга идиотщина нарича се интернет твойте умни писания стигат до нас!

Така де!! И този компютър е базиран на едни балкански азбуки,математика,инженерство,логика,геометрия и физика,преносими от едни учени отишли там наготово,учили в други държави предимно безплатно,`щото в САЩ ако нямаш пари гледаш картофи и произведени в Китай...:):)) А ние,за компютрите плащаме!!Те,за това,че ги свалихме от дърветата и ги научихме да ходят на два крака и да белят бананите преди да ги ядат,какво са платили???:):))))))

Не пий толкова, бе човек! Мозъкът ти стана на чорба.

Eх, Визатийски, че те американците са си балканци! Всичките преди да стигнат до Америка първо са минали оттук!

И защо тази новина идва от Израел...колкото и да не ни се вярва май света се ръководи от там....

Ами новината идва от Израел,защото евреите хич не са доволни,че руснаците ще воюват на страната на Башар Асад. Израел,както всички вече знаем поддържа канибалите от ИДИЛ и ги лекува на негова територия.

руската авиция се придружава от ,,пво,, защита!!!,,бук,, , ,,панцир,, и с-з00!!! тук ,,израелчетата,, мълчат!!! следват-,,искандер,, а може и ,,топол,,!!! две тополки да им засадяt и синаиските гущери ще се лутат пак четиридесет години в пустинята!!!

Категорично да - чрез колонията на Израел, наречена Нова Юдея или накратко САЩ...

ако НАТО и САЩ не са пуснали ядрено оръжие - друг няма кой.Търсят как да се разпали третата световна.това САЩ се оказа не държава на възможности - а на идиоти,които откакто са станали държава, само идиощини правят по света

в оная работа , пишеш само лъжи които получаваш от Руското ти замъглено съзнание . Марш на север в Сибир

откакто ,,задниците,, взеха да претендират за равенство ,,с п.тката,, , демокрацията умря и останаха само такива като теб!!!

трета световна война няма да има

Орлин Данев

Айде бе! Ти ще кажеш!Аз пък казвам,че ще има. Значително по-интересно ще е. Искам САЩ и ЕС ,както и техните протежета от ИДИЛ да рухнат отвсякъде и да бъдат смазани жестоко!

Ако информацията е точна. Русия връзват ръцете на САЩ. Ясно е, че няма да се атакуват само цели на ИД. Също е факт, че Алжирски пилоти воюват за Асад повече от две години. Саудитска Арабия прави каквото им е кеф в Йемен а запада си трае.

ако прочетеш днес в китай кво каза в интервю руския президент ще ти стане ясно какво ще става в света нататък

Русия започна военна операция в Сирия срещу терористичната групировка Ислямска държава", пише израелското издание Ynet. Следващите дни във военна база в Сирия ще пристигнат руски военни пилоти, които ще атакуват джихадистите с изтребители и хеликоптери. ================== процесът на умешването на еу май спира:)

Аз тоя филм вече го гледах бая пъти, нещо са им слаби сценаристите в Холивуд, да измислят барем нещо ново, че взе да втръсва.

да бе, сценаристите в кремъл са много силни

Най- опитните сценаристи са от Холивуд, а тяхната връзка с МОСАД и ЦРУ е всеизвестна.

по-голямата игра е асад русия иска да предотврати доставката на газ от СА и катар за европа през сирия тва е играта обама бил наясно с плановете на русия да избива ИД дали са се разбрали за асад е въпросът

Батка,тъщата умря бе...Може ли да говориш с твоя стопанин посланика,да и уредим виза с оглед гражданство?? Тя харесваше Буш `щото е интелигентен,така,че не би трябвало да има проблем,`щото разбрах,че мъртвите в изборните списъци,все за него гласуват....

за теб буш е свръхинтелигентен :) ;) ти си тъпак с напъни към интелектуално надмощие което прави нещата още по-жалки :)

Турция уж срещу ИД воюва, а накрая все кюрди има убити. Май й е много удобна суматохата да си разчисти сметките с ПКК.

Колко още съобщения за използване на оръжие за масово унищожение, каквото е химическото от ИД са нужни за да нанесат САЩ унищожаващ удар срещу ИД? Само за грешни предположения САЩ организираха нападение срещу Садам Хюсеин и победиха неговата огромна и воювала 10 г. сИран армия. Сага ИД е по слаба от Иракската армия на Садам. Използва химическо оръжие, но САЩ пуска по-погрешка оръжие на ИД. Иран съобщи, че вертолети на САЩ кацат в села контролирани от ИД вземат полеви командири и след известно време ги връщат. ДВОЕН аршин май виждаме. Това ли са серноатлантическите ценности? Талибаните разрушиха статуите на Буда в Авганистан и тогава САЩ пак нападнаха Афганистан. Сега ИД разрушава също паметници, а САЩ така се намесват, че ИД се разшири двапъти!!!!! НАТО = САЩ к,во става бре?

Много ясно. Добре си спомняме как натовците бомбардираха Сърбия ежедневно, а на ИД не им правят нищо. Всички експерти твърдят, че липсата на бомбардировки към ИД е причината за тяхното съществуване.

И всички световни сили стоят, чакат и умуват! Докога? Особено от Белия дом, нещо гузно си траят, а те разбъркаха тази каша, преди 15 години с инвазията в Ирак! И я дозабъркаха с т.н. "Арабска пролет"!

престанете да лъжете сащ подкрепи кюрдите когато ИД ги нападна! подкрепи ги с масирани бомбардировки! превози с хеликоптери хиляди жени и деца! не ви е срам! долни лъжци!

кво?! кюрдите в ирак са най-близкият съюзник на сащ в района след израел! земете се ограмотете малко преди да плещите глупости! кюрдите много мразеха садам щото изби хиляди кюрди със зарин! плямпала

Проблема е, че любовта на САЩ към ИД е по-голяма отколкото към кюрдите. Сега схвана ли?

зависи от кои кюрди!!! и в южен виетнам помагаше но не на всички виетнамци!!! другите ги освобождаваше с ,,напалм,,!!!

споко!!! руснаците идват!!! ,,и.д.-тата,, ще бъдат изпарявани!!! след ударите няма да има какво да се преброява!!! сигурно с тях ще влезнат и ,,с-з00,,!!! ,,любимките,, на израел!!! по нататък виждам и ,,искандер,, за турция!!! става интересно!!!

сащ вече избиха над 15 000 ИД време беше путин да започне да ги избива нали уж асад му беше пръв приятел а за тея с300 слушаме от години вече! нали бяха свалили сума ф22 над сирия :)))) плямпала

Така ги избива,че те се разрастват като гъби след дъжд.

Значи все пак американците навремето бяха прави че Садам разполага с оръжие за масово унищожение. Ирак е огромна територия и тогава не успяха да го намерят, но днес то отново се появява в ръцете на ИД - бившите офицери на Садам

А защо ли САЩ преди се справи с тези офицери за нула време а сега не може ?!

Паисий

щото ги превербува и ги направи джихадисти.

А защо Русия която има база в Сирия не помогне на приятелчето Асад ?

абе откъде се извъдихте толкоз разбирачи бе!?

ми стояха там 10 години и те го намериха въпреки че бяха със 100 000 армия и специалисти и местни помощници.... И новата власт пак е с тях .. и ?

Защо ли ИД, Турция и САЩ са едновременно срещу кюрдите....

САЩ искат да има кюрдска държава бе малоумник.

Затова ли не прави нищо на ИД?

САЩ използва химическо оръжие срещу кюрдите...

Нормално. Навремето Саддам успя да скатае хим.оръжие , но днес неговите офицери (създали ИД) отново го пускат в употреба .

Дано е вярно това което прочетох,че Русия готви масирани атаки срещу ИД от Сирия. Ще покажат на света и най вече на САЩ и ЕС на какво са способни руските ВВС. САЩ я създадоха като опозиция срещу Башар Асад,а Русия сега трябва да ги спасява и ще тушира това невиждано преселение на бежанци след втората световна война.

много са велики руснаците що не спасиха асад от ид само попречиха на запада да сформира коалиция срещу асад ама що не го подкрепи срещу ИД??? само приказки руското ВВС ала бала

Путин не пречи на САЩ да бомбардират ИД - САЩ не искат.

вярно, че разрушиха всички психиатрии, ама не може ли сам да се обърнеш за помощ към лекар на 4ти километър? няма да те върнат и ще ти излекуват русията от главата!!!

От де ги зеха тьез оръжия ве?

Моля приятелите на ИД да не коментират.... link

Ураааааааааа.... Бравоооооо! Е те са настъпиха мачока по опашката!!! Очаквам мощна коалиция на целия прогресивен свят да стовари справедлив песник в мордата чалмарска както го сториха със садам, макар там да не бяха открити такива оръжия...

вече яде пердах там и едва ли ще посмее да се върне. Но ид е само началото...

Не верно...не е верно! Лъжеш! Те до сега не знаеха но сега но сегаааа разбраха и ще видиш какво ще стане...

Целта на ИД е унищожение на Кюрдска та съпротива (с помоща на Турция, ЕС и САЩ ) за да падне законното правителство на Башар. После пътят към нефтените полета и "Триъгълникът на Смъртта" на Иран са отворени. В задачата се пита, кой има интерес от Иран. Лема към задачата: Иран -контри и свалянето на Шах Реза Пахлави.

Ама как ще избият петнаесе млн народ много много не ми е ясно ама айде...