Слаби протести срещу високите цени на горивата

Националният протест срещу високите цени на горивата започна в 18 часа в София и няколко града в страната.

Обратно в новината

Коментари - Слаби протести срещу високите цени на горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aз протестирам от 10 години, нямам кола, имам колело, спестил съм 30000 лв. Това е протеста, друг протест няма, колкото и да стоиш по площадите и бездействаш и пиеш кафе , а след това пак отидеш и си заредиш автомобила, ти не си никакъв протестант, напротив подиграват ти се на глупостта и ставаш за смях. Протеста е сериозен само когато е масов и продължителен, ходете повече пеш, ползвайте трамвайчето, метрото, влака , променете живота си , посещавайте некомерсиални местности, обърнете се към природата, забравете за петрола, уверявам ви ще идват по къщите да ви го предлагат , цената ще стане колкото клечките за зъби, настъпва края на петролната ера, не бъдете глупаци , да спонсорирате престъпните групировки с трудно спечелените си пари, научете се да се борите ефективно.

алоо, протестиращите! бензина не е скъп! заплатите са ниски. объркали сте повода за протест.

Как слаби , много силно искаме да падат цените ,на всичко!

Днес един по ТВто обясняваше че средно с около 40 стотинки, е по скъп дизела у нас, спрямо средните цени в ЕС...... добре де, на какво се дължи това.... и аз съм забелязал че в едната смотана македония, горивото е с 20 - 30 стотинки по евтино...

Много му здраве на ТВто. Цена в Англия 106 пенса/литър дизел на евтино място...

Разни овце Омбудсрами от години се опитват да внушават, че народа е беден , българина е беден. Няма такова нещо ! Щом половин България вече почива в чужбина, щом цените на горивата не са проблем, щом хипермаркетите и магазините за техника са пълни с клиенти, щом по шосетата е ад от задръствания - Българинът е богат човек! Нека комунистите от БСП го резберат веднъж за винаги!

Тези разногласия се получават тъй като нямаме точна дефиниция за това какво е "беден". Освен това е много важно тази дефиниция дали ще засяга материален стандарт на живот или просто ще определя материални нужди за съществуване. Ако е второто, малцина българи не го покриват. Ако обаче първото трябва ни база сравнение. Ще се сравняваме с пет-шест общества които ги смятаме за връх на човешката цивилизация или със средното за цял свят. Ако е за средното пак ще се окажем доста богати.

Слаби протести - слабо ГО - никакви потребителски права. Било пред енергийните монополисти, банките или другите тарикати. Дори седнали разни торлчета да се радват, че протеста бил малък. На какво се радвате бе, будали?

Радват се, защото това е инициатива на Борисов. Всяка подкрепа на Борисов от червените е изключена, независимо че ги изкарва от комунистическия кенеф, в който са затънали. Всъщност май именно за това. Това са хора, които не се виждат в нормална държава. Некадърниците се плашат от конкуренция и развитие. Това е аудиторията на БСП.

Бреееей, колко сме активни! Седнали, пред екрана, анонимнички такива едни, псуваме американците, руснаците, европейския съюз и арабите! Някой винаги ни е виновен! Ами ха дигнете си тлъстите задници и вие и излезте на светло да си отвоювате правата! Мижитурки!

Кога ще се намери едно НЕПРОРУСКО правителство в България, което ще премахне ИДИОТСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ВНОС НА ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ?! До сега МОНОПОЛА НА Лукойл се пази като зеница на окото, да не би случайно да се появи конкуренция, предлагаща качествени горива на нормални цени! И ТОВА СЕ ВЪРШИ ОТ ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ДОСЕГА! А юрушките ХЛАПЕТИИ нека разправят на баба ми, че ГЕРБ били проамерикански! Да, ама НЕ! И АЛЧНИТЕ ЛУКОЙЛЦИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ВНЕСЪТ НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА ДАНЪК ПЕЧАЛБА! ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА РУСКИ ОЛГИРАСИ, ИЗВЕСТНИ КАТО НАЙ-СТИСНАТИТЕ МОШЕНИЦИ! ТЕЗИ МИЛИАРДИ ТЕ ГИ ДЪЛЖАТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ВНАСЯЙТЕ ДЪЛЖИМИЯ ДАНЪК! ЕТО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО Е ДЛЪЖНО ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, А НЕ ДА СЛУГУВА НА МОСКОВСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ!! И ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ДА СЕ НАПОМНЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, КАКВА ИЗМАМА СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА, ДОКАТО НЕ ПРИНУДЯТ ЛУКОЙЛ ДА СИ ПЛАЩА ДАНЪКА ПЕЧАЛБА! И КОЙ СМЯТА, ЧЕ Е НОРМАЛНО ТАКАВА РАФИНЕРИЯ ДА ОТЧИТА ПЕЧАЛБА - НУЛА?!

Явно тов е до сега. Явно, че Борисов каза от сега нататък няма да е точно така. Нали се сещате, че нямаше до сега друг политик, който да започне битка за народа? БСП, големите радетели за народа, защо все мълчат?! Имаха 4 мандата, от които слава Богу два недовършени. В някой от тези 4 мандата да са казали нещо за горивата?! Борисов миналия мандат сложи измерване, за да намли драстично черната борса на Лукойл. Представяте ли си какво означава това?! От азербайджанска фамилна държава това е преход към европейска. Да, ето това е преход! Втория си мандат увенча с натиск върху цените, които дадоха резултат само в началото 10 стотинки! Знаете ли колко много е това само като начало?! Чакаше да се размърдате, заспи. За да има политическа сила и да си довърши работата. Да, именно Борисов почна тази битка за народа. И ще я завърши. При положние, че народът се събуди и подкрепи. Така се прави нация. Не с хамстерски приспивни усмивчици и парични потоци към партийната касичка без реален принос за добруването на народа.

Отново...

Каква е разликата между протестите и Априлското въстание. Никаква. И тогава народът е бил заспал и сега е същият. Дори за свободата си този народ нищо не е напрваил ами е станал корбан на турците. Сега по същият начин не може да защити личният си интерес. Какво искаш от такова стадо. Заслужил си е ограбването.

"Картел има" - отсече банкярското слънце ... и спря дотук.

Май оттук почна, но интелектът ти е недостатъчен, за да го разбереш. ;-) Напъни се малко де! Само да не изръсиш пак простотия.

Както винаги и в този форум почти всички псуват кроткия български етнос и бълват върли обиди към него, но никой не се сеща, че това е само началото и проблемът е просто организационен. Да се надяваме, че организаторите на протеста ще бъдат последователни и по-убедителни и в следващите дни протестът ще бъде по-масов, по-гневен и по-резултатен! Аз лично ще се включа в инициативата, въпреки че вчера бях възпрепятстван и не успях. 4 стотинки надолу не оправят нещата, особено след като вече година ни точат с 45 стотинки отгоре на литър от тази бълвоч, която дори нагло пестеливо ни сипват ...

Народът е доволен от цените на горивата. искам бензин с цена 10 лева. Тогава по улиците няма да има задръствания и катастрофите ще намалеят драстично и софианци ще се върнат по родните си места. И ще заживеем в нормална държава. С надценката от горивата собствениците на бензиностанции ще построят така желания комунизъм. Няма картели в България. Капиталистите-комуницти мислят за бедния човек. Няма да са нужни и здравни вноски. Те ще ни оправят. Добре дошли в НРБългария.

ти имам чувството за хумор.

Русия тормози България и си го връща, че сме в НАТО и ЕС.Това е истината, затова не гласувайте за руските партии.

Връщай си го и ти на Русия, не купувай презрения руски бензин и презрената руска гАз. Купи си магаре и си го карай на БЪЛГАРСКА тревичка};-)))

Ако Русия не беше оказвала тотален натиск върху Азербайджан, сега можеше да си караме и с азерски бензин. И ако не бяхме проруски комунистически кенеф. В ЕС под 30% от консумацията е на руски нефтени продукти! Защото са нормални общества, непроядени от комунистически империлизъм от времето на империята СССР. А идва времето, когато наистина щ си карам колата без руски бензин, даже и без бензин. Сещаш ли се? И даваш ли си сметка колко безперспективно е мнението ти?

Постара ли се да научиш колко % е акциза от цената или просто си плямпаш?

Не народ,а мърша и с това ще свърша.Да стане бензина 3 лв.

Липсва солидарност и морал в нас. 2 милиона избягаха в чужбина , вместо да са тук и да се борят за това тази държава да тръгне на някъде.

Файда от протести няма бе! В целия свят няма! Не е имало и мяма да има. Е малко при соца имаше, ама малко.

Превърнали са от българина едно подвижно умряло дето носи само дрехите си и кърка яко ракия.

ти ако къркаш, аз не къркам

Някой ще обясни ли защо на протест за високи цени се отива с автомобил някъдеси? Няма ли противоречие?

Хората са толкова обезверени, че не вярват на никого и за нищо! Още по-малко вярват, че нещо зависи от техните протести!

Вальо Златев Ще си го премести в другия крачол!

Това показва, че сме си супер и с тези цени, както и с тези некачествени и пре скъпи горива плод на местен и световен картел и приети радушно поради перфектната мозъчна промивка на харода ни от десетилетия насам. Ццц За Вас незнам но аз отдавна ползвам GEET engine! проучете си и минете и вие на него за да им го турим дружно на душманите.

Е шо стана ся!!? Май май ракиените войни от форума са предпочели да си останат на масата, да си изядат салата, тържествено обявявайки, че протеста е платен. После да влезе в дир-а, да напише кви са мърши българите, бие жената (за респект нейната ма.ка) и си лега. И на другия ден същия мизерен панелен животец. Хаха

Ясна е работа - вдигайте безина немедлено с 1 лв!

Докато не национализираме ЛукОил и не освободим Росенец от руска окупация евтини горива няма да видим...

Лукоил не са руснаци бе.

50% от акциите на Нефтохима, са наши. За това няма информация в СМОЧ - СИСТЕМАТА ЗА МАСОВО ОПРОСТАЧВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Както по-долу вече се спомена цената трябва да е 1,75 лв за литър. /бензин А95/ Разликата до 2,20 лева ... отива директно оттатък "голямата вода". "ПАРИ, ПРИ ПАРИ ОТИВАТ!"

за пеотестиращите! Искаме свръх скъпи рушки горива!

Смешници......

val55

На овците, като че ли им е по добре да си стоят в кошарите при лошият въздух, лошата храна и вода. Какво става преди, и сега, че овчарите ги пребиват с гегите до смърт, а овците си мислят другата, ще да е, а на мен няма да се случи. Явно е, че овчарите са станали касапи, и само името е останало без покритие. Дължи се на начина на мислене! Не дай Боже, агънцата да започнат да се изпреварват за отвъдното преди овците, че може би тогава те, ще почнат да мислят и действат правилно. Колонията си е колония, но има някакви граници, които небива да се прекрачват, а толкова години се прекрачват, и разкрачват, че на овците мозъците са им толкова полирани, че нямат чувство за самосъхнанение. Бог, както знаем помага, ама в кошара невкарва /в случая не за добро.../, а то какво стана, овците сами си влизат в кошарата не само за доене, а и на заколение заедно с ваклите агънца..... Знаем, че овците са си овци, но къде е Овенът, за да поправи нещата. Овците, е крайно време да започнат да мислят, и действат иначе не само стрижене, а и по голямо дране, ще падне на млади и стари кожи... Изборът си е на овцете дали, ще си оправдаят името или не. Някои от нас знаят, че не всичко зависи в този живот от нас, но трябва да се направи най правилното, за да има живот, здраве и перспективи за тези след нас....и дано пак не са овци, а добри гримове....

Избори идат! Като сметнете броя на купените избиратели на ГЕРБ, ДПС, БСП , Атака, Деформатори и т.н и умножите по средната цена на избирател , ще получите разликата , която ви се губи нещо! А кертела съществува, защото всички партии на България участват в него, тъй като бизнеса в България е партиен и дори всички вие работите в партийни фирми, независимо дали знаете или не!

Българин = Пън Бездушие, малодушие непокизъм и какво ли не. 5 човека да излезнат само. Явно му е хубаво на Булгар да го мачкат. Ами ще го смачкат !!!

Кога сме я свършили като хората , та и сега... Нашите протести будят смях и жалост и са нещо между панаир и пясък в очите... Няма ги ония страшни гръцки, сръбски вълни.. За руснаците да не говорим то нещо страшно.. Ами нали затова сме на това дередже. Златев само ще потупа Бойко по гърба... нали ги виждаш кви цени бе , слаба ракия...

Без подкрепата на народа политикът е с вързани ръце. Политик революции не прави. Прави ги народът. Политикът може само да предложи политическа воля, което Борисво недвусмислено направи няколко пъти до сега. Лукойл има вече измервтелни уреди, а Борисов ясно изнесе информацията за картели. Оттук нататък чака подкрепа. Ако стадото остане да си зоби пред телевизора, ще продължи да храни доставчици на бензин в картел. Ако излезе на улицата, ще има евтин бензин, а това ще прелее огромни пари от джоба на картела в джоба на нацията. ОГРОМНИ!!! Ето ти тест за съзнанието на народа! Ето ти и тест дали този народ заслужава политик да се бори за него с риск за живота си. Не си ли представяте какво е да се опълчиш срещу компания с 3.5 милиарда оборот в България и срещу бензинова мафия? Ето тест дали си залужава да си политик за народа, или да му се усмихваш хитро, както го прави Съсела.

Преди години на чехите като им вдигнаха цените на месото, те спряха да купуват повече от 2 седмици. Няма наши, няма ваши. Бяха наели складове в Полша и накрая се наложи да върнат цените.

1. Да има в хладилника, без значение качеството. 2. Да има малко топлина за зимата. 3. Да има бензин за колата. Друго няма.

на кофти място живееш и с кофти хора се събираш !

Трябваше протест, защото Борисов каза, че горивата, пък терпентина, пък ... Ало, Ваньо! Даа, и картел ... И естествено трябваше протест. Ама слабо плащат ии ... и протеста слаб. Не е като някои съвсем безплатни, пък да им се чудиш ...

ivo10

Половината от протестърите са в темата, а другата на площада. И аз ще се радвам на ниски цени, но виждам, че тези протести са дирижирани и затова не ги подкрепям. Ако преследването на картела продължи, цените ще паднат още.

Доста нелогичен коментар. Високи ли са цените? Високи са. Искаш ли да те ограбват? Не искаш. Тогава протестираш и не се чудиш дирижиран ли е протеста, или не е.

Тоя, който ми сложи минуса явно е на принципа "нещем на мене да ми е добре, ами на Вуте да му е зле".

а ми в този ред на мисли , и черният хайвер е скъп , и трюфелите и те, а аржентинското говеждо клас 12 и то хич не е евтино ! а кралските скариди и шампанското ?

Дирижиран е, приятелю - нали трябва да се хвърли прах в очите на материала. Но винаги има и нехонорувани наивници, които действат от чисто сърце. Дано си от тях.

а за мене не са високи и не се чувствам ограбен . защо да протестирам ?

ivo10

И защо сега се сетихте, след като и държавата се бори с цените и успяха все пак да ги свалят. Защо си траяхте преди това? Защо никой не се вдигна, а сега когато Бойко бръкна в канчето на горивната мафия и тя тръгна да му отмъщава с протести, вие се присъединихте. От кои сте в крайна сметка - провокатори или балъци на повикване?

Този протест е дирижиран от две неща: 1. От интереса на нацията да е я доят доставчици на бензин. 2. От политическата воля да се реши проблемът. Борисов започна битка миналия мандат с поставяне на измервателни уреди на Лукойл. В този мандат започна обявена офанзива срещу бензиностанциите, които са грният пласт от проблема. Борисов действа по йерархията на проблема и намира решения. Днес е моментът на подкрепа от хората. Един политик е твърде слаб, за да се противопостави на 3 и половина милиардна фирма в България. Народът трябва да го подкрепи. Ето това се случва. Ако няма единство между политик, който се сборва за народа си, и народа, всичко е провалено. А това наистина се дерижира. Наистина. И дай Боже да се издирижира добре, защото е демократичен акт на разбиване на картел и ще бъде прецедент в историята на България изобщо. Тези неща се планират и дерижират, момче, защото в джунглата тигърът е всесилен. В демократична управлявана държава е силен народът. Ако не се дерижира, става джунгла!! Единствен е въпорсът дали се дерижира в полза на нацията, или във вреда. В случая Борисов дерижира в полза на нацията. Това е план. И ти страниш от подкрепа на план, който е полезен за теб и за народа. Извинявай, полезен е за теб, ако не се гушиш от бензиностанцийка или от рафинерия! ;-)

в македоня дизела на лукоил булгаря е 1.55 лв, вие си сметнете разликата. качеството е по мдс еквивалент на бдс....

Трудно ще изкараш българина на протести, изключение платените. Много бедни, но колите са нон стоп по улиците с 1 човек, за това трябва бензин. Не се знае доколко българина е беден или богат и еня ли го е него за протеста или не, това е като с депозитите по банките, нямат пари, но милиарди левове в банките, има нещо гнило в Дания дето се казва!! Голяма е мъглата в България образно казано!!

Слабия протест е поради слаба мотивация на обикновения българин. А слабата мотивация е поради пълната невъзможност да влияе на събитията в България. Как да изляза да протестирам за горивата, след като почти 90 % от цените в България са картелни??? Трябва да се излезе срещу цените, а не срещу цената на горивата. Веднага ще обвиня всеки които излезе за цените на горивата в безпринципна позиция, тъй кога е протестирал за хляба, или за доматите, или за надценките в техниката, или при автомобилите?!?! Всеки протест трябва да е на принципна основа, едва тогава може да успееш да обърнеш баланса на огромната група мазни търгаши в България.

Цени Европейски-доходи Сомалийски, те това е проблема на БГ.

Pesh0

Факт е че преди 3 - 4 години , като петрола стигна 150 $ за барел , цените скочиха до около 2,30 Сега барела е около 50 $ ама цените си останаха същите .

Не 50 долара за барел, а 38! Да оня ден беше 38! А преди няколко месеца най-ниското ниво на петрола беше 42 долара и цената на А 95 падна до 1,88 лв. сега по-ниска цена на петрола а бензина над 2.15. Това е България!

Ох, стига глупости с тия цени на нефта, все разбирачи в България, а за фючърси не са и чували. Цената, на която се купува нефт днес, е цена за доставката му след 3 месеца. Нефтът, който сега се доставя по рафинериите, е купен преди 3 месеца, гледайте тогава цените какви са били.

Kalin

ми те затова смъкнаха символично цените за да отслабят нещата но.....скоро тоя номер няма да минава

Pesh0

А щом протестите са слаби , значи останалата част от хората са навити , да плащат скъп бензин, заради мафията в петролния бизнес . Ошешарски , нали така броеше протестиращите .... 20 000 били на протеста срещу него , значи останалата част от София е с него :)

Аз сипвам на 3,46лв за литър, а този карал най къпото гориво. Яз сигур не съм в Европа тогава. Ай сиктир бе Волене.

Бойко свали цените на бензин, електричество и топло. Бойко вдигна пенсии и заплати. Бойко строи здраво. И вече никой не пита асфалта яде ли се? Предстои газов хъб до Варна и български находища на газ

Да ве БЕГЕЙСКИ БОКО е БОГ с две думи ББ!!! Радвай се и си купи кола с бензинов двигател над 3.0 литра и ББ пак ще е лош, щот бензина пак ще ти е скъп}:-(((

Пари имаш, ама хапчетата дето ти изписах не ги купуваш, нали?

ще хъбира този хъб? Нали няма да е газ от ЮП? Не за друго, бяхте против ЮП, пък сега да искате го хъбирате ..... Да разбирам ли, че Проститутна мрежа я устройват цените на горивата, а ....гей?

Това не го разбирам... Какви високи цени? Бензина гони 2 лева, газта е под левче от много време, такива ниски цени не е имало от 10 години насам!

И аз не го разбирам как при 100$ за барел горивата са 2.60лв, а при 45$ за барел - 2.20лв. :)

При тази цена на петрола и установените данъци в България, акцизи и т.н.т. реалната цена на дизела е около 1.80лв.

Вината за високите цени на горивата е на нашите "плитици"-продажници,