Журналистка в Азербайджан осъдена на 7,5 години затвор

Азербайджанската разследваща журналистка Хадиджа Исмаилова бе осъдена на 7,5 години затвор по обвинения в икономически престъпления.

Обратно в новината

Коментари - Журналистка в Азербайджан осъдена на 7,5 години затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Въпреки критиките към режима, Западът ухажва Азербайджан като алтернативен на Русия доставчик на петрол и природен газ, отбелязва Ройтерс. " Ами "Запад",какво да го правиш. Двойните стандарти не са му чужди. "Западната демокрация" свършва там където започват икономическите интереси на западните корпорации.

Азери-турци-САЩ. Тази си е повярвала,че е свободен журналист.

Тия и Саудитска арабия са първи приятели на САЩ, което ги прави автоматично супер големи демократи!

Всичките тъпанари, които реват за времето на Тато си, всъщност си мечтаят за подобни новини от България.

Явно някои хора нямат никакво уважение към съдилищата на държавите. Особено, когато се засягат техните интереси. Да се каже, че присъдата е неправилна, като това се изтъква на всеослушание, а не само в жалбата до по-горната инстанция, означава единствено, че някой виновен иска да се изкара политическа жертва. Аз съм убеден, че и у нас ако се разследват хората на заплати в различните фондации, ще излязат интересни неща. Особено ако на шефовете на фондации се направят данъчни ревизии - какво ли ще излезе. Само да припомня на тези, който са забравили - 1999г. на сръбската граница от един активист тогава на чужди фондации, сега изявяващ се като журналист, сърбите иззеха техника (камери и други) за доста голяма сума Долари. Ако се оцени всичко това и се попита този човек от къде е взел пари да го купи и от къде е взел пари да живее и пътува по света, ще се укаже, че има значителна сума укрити доходи, на който не е платил никакъв данък. Дори се съмнявам за 1999г. дали въобще е платил какъвто и да е данък. Мога да се обзаложа, че подобно е положението и на въпросната журналистка. Не че в България нямаме аналогични случаи. Да не припомням разследващата журналистка Маргарита Михнева, която снима къщата на Б.Борисов и я разлепи в ефир, как реагира, когато снимаха нейната къща. Когато разследваш някого, трябва да си готов и теб да те разследват - нали в това се изразява равенството. Другото е демагогия - аз да мога да разследвам, а когато срещу мен се насочи подобен инструмент - нарушава се демокрацията и човешките права. Това наистина е демагогия.

Посланик на Азербайджан лично ми каза, че държавата е на президента, а постовете са на рода му, като така осъществява цялата власт. Каза ми, че при тях е така. Държавата е на президента. Мои приятел имаше работа там. С тяхна местна организация. Каза, че улиците на града са празни (столицата), а е получил списък с лицата, които трябв да избере уж на конкурс. Време е уродливостта по света да бъде разпознавана, а не ухажвана. Все едно да уважиш фашистки или комунистически съд, или примерно да противостоиш на преследване от Кадафи в Либия, като уважиш съда. Малоумни ли сте? Та нали от такива уродства сме и ние на този си хал?! Нали за това рейтингът на съдебната система в България е 6%?! Малоумник ли си да се уважава такъв съд?! На такъв съд се подчиняваш от няма на къде, но да уважаваш е друго нещо. За простия страхът и уважението обаче са едно и също нещо. Това е една от квалификациите за простотия всъщност и явно отговаряш на нея.

RИ каква е разликата със САЩ? В пошлия сериал "демокроция"!???? Винаги е имало и ще има елит , другото е мижи да те лажем! При такъв като Кадафи, знаеш кой те управлява, при демокрация тип САЩ и ЕС не знаеш кой те управлява! Аз не съм избирала Меркел и Оланд, ти кога гласува да ти размахват пръст?

истината е в последното изречение от статията-интереса клати феса...никой не се интересува от справедливостта...

Евразийски ценности...

Азербайджан е пръв приятел на САЩ. Днес там е бившият амер. посланник в България. Видях на страницата на арменски вестник. Питах моят познат-арменец за него, що дири на арменските страници .....и като се поля една тирада по адрес на посланикът и азерите правещи политика с Турция и САЩ. А арменеца е над 70 години и е вредно да се вълнува.

Горката жена, седем години в дранголника.

Брамо ЛУМПЕН наистина си ЛУМПЕН и то от най-лумпенизираните червени ЛУМПЕНИ...така де щом е работила в Радио Свободна Европа значи е виновна браво,чраво другарю ЛУМПЕН. Някога твойте предци комунистическите гадове обявяваха за виновни дори и тези които свирят на буржоазният инструмет цигулка или мръсните интелектуалци който си позволяват да знаят и говорят английски!!!йски език!!!

Абе да не би лумпен да и е откраднал парите за данъци?

Никой не е случаен, нищо не е случайно! Събереш ли се с вълци, виеш като вълк!Чии интереси защитава радио финансирано от САЩ? 90-те отдавна минаха и маските отдавна паднаха!

Селям алейкум! Азербейджан е сравнително добре уредена страна. Това обаче съвсем не и пречи режима да е феодален, както във всяка друга мусюлманска страна. Тук виждаме още веднаж, класически пример, че понятието демокрация от западен тип, е неприложим за мусюлманските страни. Наскоро четох информация, че сина на президента на Башкирия, е прилапал тамошната нефтена компания. Тогава, за какво избиват американците арабита, насаждайки и нещо непознато и неприемливо за тях. Пустият нефт е причината-това е верният отговор.

Не като всяка друга мюсюлманска, а като всяка друга Съветска Республика!

Баничке, напълно си права. Но какво би казала, за режима в Саудитска Арабия, например.

Корупция и нарушения на човешки права има навсякъде, но що се отнася до западната пропаганда, тя е ненадмината в лъжите и манипулациите на общественото мнение в подкрепа на престъпната агресия на САЩ по света и убийствените разрушителни резултати от нея, така че щом тази е била "главен редактор на местния филиал на финансираното от САЩ Радио Свободна Европа", няма как да не е съучастник в тези престъпления, от което следва, че е задържана и обвинена напълно основателно.

жалко че ни един хамерикански политик няма да влезе в затвора заради човешките трагедии в Близкия изток

Явно в америка вече не се изисква плащането на данъци всяка година.

Как пък всички,които работят за финансирани от САЩ структури винаги са обвинени несправедливо...

значи осъждаме режима но пък ухажваме терористите заради благата !? Остана ли някой, който да не е разбрал защо пентагонът е запретнал ръкави да громи 30 години шимпанзетата от ид ?

Край! Никакъв газ от Азербайджан! Нато да бомбардира Азербайджан!

"Забавно е да обвиняваш в укриване на доходи човек, който е разследвал откраднатите от семейството на президента пари, които са внесени в офшорни сметки", .................. Тук може да се направи пълна аналогия със "СЕМЕЙСТВОТО" ,МАМАН и нейния 33 годишен успешен шопар, В БЪЛГАРСКАТА КОЧИНА.