Вандалството на ИД в Палмира заснето от сателит

Генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова заяви, че разрушаването на още един древен храм в сирийския древен град Палмира е престъпление срещу цивилизацията.

Обратно в новината

Коментари - Вандалството на ИД в Палмира заснето от сателит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В началото на века афганистанските батковци на ИДИЛ разрушиха уникални статуи на Буда, изсечени в скалите на Хиндукуш. Още тогава кукловодите трябваше да се стреснат и да им отрежат парите и оръжието. Но не. Те ги направиха световна сила. Вчера кулите, после статуите, после Пвлмира, после Европа. Няма ли инстинкт за самосъхранение вече?

Ястребите от управляващата върхушка в САЩ могат да се гордеят със себе си:освен крадци,лъжци и убийци сега вече са и световни вандали,защото каквото и да говорят те създадоха и поддържат ИД. А на нас да са ни честити такива съюзници на които се кланят нашите родоотстъпници Президент,министри на външните работи,отбраната и всички на които работодатели са в централата-Лозенец.

Армията на ИД се ръководи от генерали на Садам Хюсеин. Те дали имат по-голям враг от САЩ?!

Малко прочети за Саддам, чий съюзник е бил и тогава питай!!!

Днес, както и преди векове, богатите, владетелите, деспотите, господарите са онези, изграждащи (друг въпрос на каква цена, измервана в човешки животи), зашеметяващи ПАМЕТНИЦИ. Увековечават СЕБЕ СИ. А не историята. Историята е знание. Не паметниците на човешката алчност и жестокост са история. Друг е въпросът защо в тях виждаме само достойнството на създателя им, затваряйки си очите за символиката им. Да -виждаме в тях мощ, влияние, творческа мисъл, защото ги има. Но зад всичко това стои с най голяма сила РОБСТВОТО, безизходицата и мизерното съществуване и насилствена смърт на маси ЧОВЕЦИ. Не е зле,да бъдат опазени, за да говорят на поколенията и що за достойнство са имали и извергите, които са ги поръчвали, както и колко е струвал човешкият живот за тях.

Тези владетели са покровителствали изкуството и затова днес се наслаждаваме на ювелирните произвезения на Микеланджело, Донатело, Везари и да не изреждам всички... Други владетели не са оставяли нищо след себе си освен кереч и вар резултат ат разрушителните им пориви.

Абе всичко е ясно, както се казва момци! Тук доста народ се изказва и пита защо не се намесва Русия? А кой забърка меллето? Време е момци на самонадеяната нагла Америка да и лопнат капаците и да и сложат лепенките , та да престанат да се вживяват като световен жандарм и да учат на "демокрация" целия свят. Да си стоят вътре в шибаната държава и да не се бъркат. Ама просто си виждат края на тъпата политика и хапят по силно. Това е момци! Не търсете вината в исляма, в християнството и незнам още в какво. Америка здава багажа!!!

бокова да отиде на место и да спре това посегателство срещу човечеството сигурен съм че рязаните не биха посегнали на тава кранта

Подбудители и съучастници, защо и как?! Кой разрушава паметниците доказващи историята на стария свят, кой иска да заличи Персия, Месопотамия, .......... Кой млад народ без история иска да затрие миналото на човечеството?! Защото никой народ не е толкова тъп сам да затрива историята си. Българите сме били подложени на същият терор от съседите!

Преди няколко години, Николай Младенов, външният министър в тогавашното правителство на Бойко Борисов, уреждаше на българска територия срещи на представители на т.н. Приятели на Сирия, значителна част от които станаха ядро на Ислямска държава. Нека сега Росен Плевнелиев, Бойко Борисов и Николай Младенов да отговорят наистина ли не са се досещали на какво са способни техните Приятели на Сирия? Не беше ли ясно, например, на президента Плевнелиев, че безплатен ифтар няма? Защо трябваше българите да бъдат натоварени от техните управници и с бремето на съучастници на варварството във войната му с цивилизацията?

бокова "заявила" .е, и к'во от това?!

Трябва САЩ да си изтеглят ИД и нещата ще се оправят...

И само да не казват че няма кой, и че не могат да ги спрат!

Да ама ми се струва ,че вече всичко е безполезно и загубено. Сирия изчезва пред очите ни. Толкова пък черно настояще никой не е предвиждал

Разраства се и завладява Европа.

Вече пише но съобщението идва от Израел, та ще видим дали е верно....

И аз я чух тази новина. Нещата май, започват да стават сериозни!...Но в дира нищо не пише.

Тази вечер в късните новини по Нова казаха следното. Русия се включва във войната срещу ИД, в базите в Сирия са прехвърлени самолети и щурмови хеликоптери. От Белият дом са съобщили че са информирани и са напълно в течение на нещата.... Сега остава да видим какво ще се случи....

1.прекалено хубаво, за да е истина. 2.новината е от еврейска медия. ...

Ей, Бокова, ама ти нали знаеш, че който не става за нищо, го правят директор?

а за наказание пък ги пращаха посланици.

ВИНАГИ СЕ ПИТАМ,КАВО Е ЗНАЧЕНИЕТО И ПОЛЗАТА ОТ СВЕТОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ,КАТО ООН,ЮНЕСКО,НАТО.......СЛЕД КАТО ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА И НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ГО СПРЕ......ОРГАНИЗАЦИИ С МНОГОБРОЙНИ ЧИНОВНИЦИ С ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ И ОХОЛЕН ЖИВОТ,КОИТО ОТПРАВЯТ ЕДНИ ПРАЗНИ ДЕКЛАРАЦИИ БЕЗ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ......

вие сте дали отговора накрая. за собствено благоденствие. в същност тези организации са единствените места, където победи комунизЪма в най-чиста форма. всеки си взема каквото му трябва и по колкото си иска при единственото условие да си кюта. като банки мун. по-безлично същество едва ли има на тая планета.

Стига с този термин "вандализъм"! Правилната дума е семитизъм. Всички басмачи от ИД , с малки наемни изключения, са семити. Вандалите са западните "славяни". Венетите. Венеция носи тяхното име. Венетия е североизточна италианска провинция. От Хърватия до Полша , едно от най-популярните женски имена е Ванда. Вандализъм, вулгаризъм, хуни....някой много ни обича и не може да ни прости нещо?!

Но след това си се отпеснал и си размил нещата. И то е защото не мислите с главите си, а се доверявате на медиите.

Странен плач за едни развалини. Когато албанците в Косово палеха църкви, нещо не си спомням да имаше толкоз тревоги.

И така, докато най-старият паметник на човешката култура остане Статуята на свободата.

Ердоган ще ликвидира всички кюрди, които се изправят пред пътя му към диктатурата в Турция, която ще превърне Турция в една помийна яма напълнена фанатици. Колкото до ИД видяхме че не направиха нищо в тази посока !

Никога не е била нещо по-различно от помийна яма: религия, език, физически облик, история...

Американска космическа сонда заснема планетата Плутон и нейния спътник. ИД разрушават двухилядолетен храм.

и сега да се изнасят за плутон всички американци накуп с всичките им холивудски проститутки и политици-садисти!

И да останат чизмарите на Путин?

в сравнение с това, което са избили и разрушили руснаците, тези вандали са като децка градина

аааааа пръц

от "децка"та градина направил неуспешен опит да се изкаже

Правилно е да се напише деТСка градина!!!

ЦРУ и МОСАД направиха атентатите на 11 септември, и сега чрез протежетата си от мИНДИЛ пак рушат сгради! Ако коалицията искаше да унищожи ИД щеше да го направи още през 2014 г. когато конвоите на ИД от откраднати автомобили Тойота, прекосиха пустинята от Сирия към Ирак.

са този актив направо се класираш за съветник на путтин

Путин не пречи на САЩ да бомбардира ИД - САЩ не искат.

Със сигурност има истински бежанци, защото има от какво да се бяга. Възможен подход на ЕС в случая с бежанците: 1. Обявява се ясно, че подслонът на бежанци е временен, до омиротворяване на страните с военни действия, след което всички приети по тази причина ще бъдат върнати обратно. 2. Обявява се, че всеки влязъл в страна от ЕС през нерегламентирано място ще бъде третиран като престъпник и ще му бъде отказано убежище на бежанец. 3. Охраната на външните граници става приоритет за съюза и вътрешните държави се включват със средства и хора в помощ на външните държави. 4. Всички кандидати за убежище остават в първата държава , където са влезли, изолирани и под охрана, докато се разреши техния конкретен случай. 4.А. Когато границата е морска, ролята на такива центрове изпълняват кораби на ЕС, където кандидатите за убежище изчакват решаването на случаите си. 5... 6... И още няколко точки в този дух, които да откажат от злоупотреба със статута на бежанец и да вкарат случая в някаква смислена процедура. Тогава съм съгласен солидарно да понасям тежестта на проблема.

Да бягят в другите мюсюлмански държави, които са по-близо. Къде са тръгнали през Средиземно море и Турция? Работа и място в Европа нямат! И за тези, които още не са разбрали, това са диваци, ДНК-то е диво, малоумната им религия е дивашка и не могат да се променят, а и не искат! Това е нагла измет! Който го е грижа за тия да си ги взима у тях! А като видя българка с такава измет меко казано ми се повръща!

Абе Русия няма ли база в Сирия бе мурзилки. Що не подпука ИД и да помогне на Асад ? Или са комбина , а таварищи ???

назад си с ,,новините,,!!! следващите ,,сателитни,, снимки ще са от ,,изгарянето,, на ,,и.д.-та,, с вакуумни бомби!!! така няма да се върнат в родната си ,,европа,,!!!

варварщината на тези чудовища може да се сравни с тази на путин и свитата му

От руските комунисти са се учили. И те навремето стотици църкви събориха...

Това не е действащ храм бе галфон, а паметник на културата на над 2 000г.

Защо са пропуснали църквата на Червения площад и тази вътре в Кремъл?

не е ясно защо. сигурно не са ги видяли...

То и НАТО бомбардираше църкви в Сърбия, а по същото време ислямистите бяха на страната на НАТО.

Това, което вече е факт, няма как да бъде върнато назад. По-голямата беда е, че европейските водачи под благовидната форма на съпричастност към страдащите, вместо да направят нужното, за да бъдат премахнати причините за това ужасяващо "преселение", го подкрепят. Така те предопределят, в недалечно бъдеще съдбата на Палмира да споделят прекрасни паметници на европейската култура, създаването на които е вдъхновено от християнството. Къде е духът на Ян Собиески?! Европа май отново ще трябва да бъде спасявана.

И цялото това кощунство благодарение на САЩ...

а забелязвате ли папата нито дума скоро ще построят джамия срещу прозорците му

Да не посегнат и на пирамидите, че в тях има безценни за човечеството съкровища!

и кво като го е казала тая бокова, и какво съществено е казала тая? ненормална ли е, то милиони хора са без дом и се скитат като бездомни кучета из европа, а тая разрушаването на некви паметници са и първа грижа. обречени сме с такива ялови политици....

Това едва ли е някаква изненада. Причината е в това, че мюсулманите са 1000 години по назад в развитието си. Същите неща са вършени и от християните през средновековието. В крайна сметка и двете религии са разклонения на сатанинския юдаизъм.

За исляма съм съгласен,но за християнството ти трябва нещо повече от голи обвинения.

Достатъчно е да познаваш историята.

В голяма грешка си с това. което говориш, приравнявайки християнството с исляма, та дори и с юдеизма. Това е меко казано невежество от твоя страна. Да, ислямът е сатанизъм и цялата му история е такава. Чувал ли си за най-известни християнски храм църквата Св. София в Константинопол (ака Истанбул) и какво представлява тя днес?! ДА си чул джамия да бъде насилствено превърната в църква (такова нещо би било абсурдд)?! Вземи се ограмоти, преди да се изказваш толкова самонадеяно и глупаво.

така рушяха и талибаните в Авганистан, а американците ги въоръжаваха.

Съпартийците на бокова и самата тя разрушиха България и ни прогониха далеч от родните ни места,това дали са го заснели?

Зад Ислямска Държава ИДИЛ, стои Хазарска Държава ИЗРАЕЛ !!! Зад Хазарска Държава ИЗРАЕЛ стои РОССИЙСКИЙ ЮДЕЙСКИ КАГАНАТ !!! Център на ИДИЛ и ислямистите в Сирия се намира в контролираната от Асад и Руснаците Зона!!! ИДИЛ и ислямистите в региона са под тоталния контрол на Русия и се финансират и въоражават от Русия! Крайните ислямисти в региона са бойният юмрук на Руснаците за терор и дестабилизиация на региона и света . Като по този начин Руснаците се опитват да вдигнат цената на петрола, основната износна суровина за Русия, който петрол се смъкна след санкциите на демократичния свят срещу имперската политика на Путин. Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска. КАЗАХ !!! link

си сънувал

Пак злобите русофобски тролове са извъртели коментарите си в посока да доказват, че руснаците са първобитни ватници и тем подобни простотии. Но злобата ражда койчудовища, които унищожават създателите си.

Ку - ку.

поредната, вандалска проява и предизвикателство към цевилизования свят. Банда престъпници и убийци, криещи и оправдавайки се с исляма, убиват мирни хора и унищожават културни ценности. Убийството, за тези подобия на хора, се е превърнало в търговия а разрушаването на архитектурните паметници в открита война срещу целия цивилизован свят. Учудвам се и предполагам не само аз, на непукизма на Европейските, Американските и Азиатски управници! Великите сили вместо да се обединят и да спрат този терор и разрушения, спорят и се занимават с проблеми, за които съм убеден, че ще бъдат решени с времето и не носят в момента конкретни заплахи за мирния свят. Не мога да си представя, че Управниците не виждат и не разбират голямата заплаха, идваща от озверелите и оскотели престъпници и убийци наричащи себе си ИД. Лек ден.

Нормално за любителите на Феодализма. Те и руснаците събориха стотици църкви и избиха хиляди свещенници. Руските подлоги тук ги последваха...Чалмите и ватенките изповядват една и съща идеология

А каква идеология изповядват тези, които цапат паметници с розова боя, или тези, които взривяват паметници, защото били"соц"? Най - вероятно сатанистка идеология.

комунизъм-юдаизъм-сатанизъм

всички разрушения и ужаси са спретнати по щатски сценарий, израелско вдъхновение и саудитско и турско оперативни майсторство и идеология,...... за да няма демократични арабски държави в района и да се отцепи целия район и да се назадне и да го отцепят демократични в 11ти - 13 век.....

Американците копират всичко по света, защото нямат история, затова създадоха тези, за да унищожат света, и да останат копията им в Щатите. Каква простотия!

Руската федерация също няма история! Тя е създадена едва през 1993-та! Затова плаши света с атомните си бомби, създадени с благоволението на тъпите американски евреи!

Секретен доклад разкрива: САЩ готвят ядрен удар срещу Русия Американска атомна бомба Пентагонът разработва планове за ядрен удар срещу Русия Вашингтон предвижда няколко вида ответни мерки разполагане в Европа или Азия на крилати ракети за прихващане на искандерите, поразяването им в техните бази с балистични ракети със среден обсег и ограничен ядрен удар по няколко руски военни обекта.

Ами като няма история, защо някои искат да плаща за греховете на Иван Грозни, Петър Първи, и останалите руски царе, и за Ленин, и за Сталин - за лагерите,за Катин и т.н.

Няколко часа преди своята мъчителна смърт Кадафи каза следното: А сега, вие хора от НАТО, чуйте! Вие бомбардирате стената, която не пропуска африканската миграция в Европа, стената, която спира терористите от Ал-Кайда. Тази стена бе Либия. Вие я разрушавате. Вие сте идиоти. За хилядите емигранти от Африка, за подкрепата на Ал-Кайда вие ще горите в ада. Така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. Е СЕГА РУШАТ УБИВАТ САРКУЗИ НА ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ

моля всички червени тролове да напишат по един минус тук

разбирам мазохизма ви, но чак пък сама да си ударите минусче, това е вече достижение, което доказва много неща.

същото го чака и сегашният им диктатор

(Абе) може ли някпй сведущ бълг. ( а не само) културолог да ни просвети, защо цивилизованата Персия не приема християнството, а губейки на бойнот поле битката с ордите на Мохамед, попада под влиянието на исляма и в крайна с/ка е това , което представлява днешен Иран?! В същото време християнските народи на Балканите след 500 год, ислямско (турско присъствие) запазват своята религия?! Въспрос достоен за академична титла!

А де! Що Турция за 500 години не помюсулманчи България, Гърция и Югославия! А?????

Ти себе си ли питаш, или просто така?!... Да си уплътниш времето!

Предшествениците на Путин, руските вандали унищожиха десетки хиляди църкви в Русия и стотици хиляди паметници на бащицата Сталин! А ма, както казваха в народа "Сталин это Родина"! Унищожиха Сталин, загина и СССР!

Питай щерев какво стана с ония пет лева- ще ми ги връща ли , няма ли . Казва че отдавна не са ви плащали а гледам още пишете . А и отдавна ги взе .

бокова, това са вашите хора! вашите бащи едно време взривяваха църкви. какво се възмущавате? това са "демократичните, "умерени" опозиционни лидери" създадени от израел и сащ. и които настъпват подводно към европа. и са вече в нея. пак благодарение на вас и вашата политика. ще трябва на всички вас да ви търсим сметка за тези разрушения, кръвопролития и беззаконие. и така ще стане!

Това поредно престъпление с/у човечеството и неговата памет (помните ли 6-те статуи на Буда, които талибаните унищожиха в Афганистан) е доказателство за сатанинската същност на исляма. Подхранваната с векове манипулация за неговата мирна и културна същност и пр. абсурди, вече няма кака да минава. Нещата излязоха наяве и истинската си светлина. Да унищожиш едно историческо наследство като Палмира не издържа коментар. Странно, защо не се чуват гневните и гласове и възмущението на световните лидери?! Кой стои зад тези хора?! За Обямбо е ясно: той официално си призна , че е за световен халифат. Само дето не поясни този халифат (имайки предвид предишния със столица Багдад) какво ще донесе на човечеството. Щот оот онзи няма никаква следа, която да направи някакво впечатление. Освен по някоя и друга джамия из ислямските страни, нищо друго не е останало от т.нар ислямска цивилизация (едновременно misnomer и оксиморон)!...

Путен, като взриви двадесетина сгради в Русия и като срина до основи Грозни, дали са ги заснели със сателит?

Сега е рай за медицински сестри в либия с каква погнуса се изказваха за сина на кадафи който ги защитаваше

Ти какво точно си искал да кажеш, друже! Или използваш случая да споделиш една болка?!