Турция нанесе първи въздушни удари над ИД

Турция извърши първите си въздушни удари срещу групировката "Ислямска държава" като част от международната коалиция, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Турция нанесе първи въздушни удари над ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въздушните удари,трябва да са под ръководството на сирийските ввс,защото са над нейна територия!!!Сирия трябва да указва целите!!!КЪДЕ СПИ ООН???

Принц ОАЭ Хамдан заявил, что Россия сполна ответит за поставку оружия боевикам ИГИЛ и за поддержку Сирийской бойни!

. АМИ ТЯ В ТУРЦИЯ ИМА 2 МЛН.БЕЖАНСИ ВРЕМЕ Е И ЕВРОПА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ СЬС ТЯХ НАЛИ ТАКА ГОСПОЖА МЕРКЕЛ-ПОЗДРАВИ ОТ ИСТАНБУЛ -ВСЕКИ ДЕН ВИ ИЗПРАЩАМЕ ПО-30 000 СИРИЙЦИ...МНОГО ПОЗДРАВИ ИБРАМ

защо Меркел не строи лагери за бежанци ,каквито например има в турция ,където са настанени близо 2000000 души,къде са човешките права ,за които тръбят от европа .Когато разбутваха тези страни от където идват бежанците се чувстваха велики и не досегаеми нали.Сега без да се правят на разсеяни да ги приемат ,приютят,нахранят и след някоя година ,когато се нормализират нещата да ги върнат ,Меркел и Оланд

Въпрос на време е кога и къде ще се появи и в каква форма ще се появи Диктатурата - в отговор на тези преселения. Европа с радост потъркваше ръце, когато свалиха Кадафи. С радост се обявяваше против Асад. Сега с радост трябва да си поеме отговорността

имаме един проблем с прецакване на генофонда си ,а сме тругнали да оправяме света.турция е една силна дурзава,с което маж ще тряба да се суобразяват дори и USA и ES...

Демек бир артеш, ПКК аскер йок! Анадъмму бе комшу?

След като ПВО-то на Асад свали един ф-22 и 4 крилати Томаховки с руските комплекси С-з00 започна изтеглянето на натовскате войски от САЩ и ЕС от сирийската граница. Пробваха...и загубиха. От Турция не може да стана мащабна офанзива срещу,Асад и законното сирийско правителство. Сега Турция сама ще трябва да бомбандира Сирия в ритъм на танго: една бомба за ИД, 3 бомби срещу кюрдите. Турски самолет няма да повтори глупостта - да пробва да атакува сирийските правителствени позиции. Ще бъде свален от С-з00. Въпросът е само един: Защо се допусна геноцидът в Алепо и западната част на Сирия, след като Турция може да обстрелва от собственна територия зона на 80 км дълбочина кюрдските позиции а турско-сирийската граница беше блокирана от натовски тежки оръжия и войници?!

свалили те - чушки! Колко трябва да си прост да четеш Свински медии и да ги приемаш за чиста монета ? C-300 е абсолютно безсилно срещу F-15 и F-16 камоли срещу F-22, което тепърва навлиза на въоръжение, как реши, че преди 2 години САЩ ще си пратят най-модерния изтребител в Сирия ?!?

30 август 1922година ,честит празник на победата . Tурция е силна страна с младо жизнено население , което ще е гарант на стабилност и просперитет.

Преди години, сега е една мултиетническа държава с еднопартийно, консервативно управление, изпанала във вътрешнополитиеска криза поради непризнаване на резултатите от последните избори. В тази ситуация Ердоган ще направи кактово му наредят от САЩ, само и само да запази властта.

В резултат на успешните удари чалмите са получили пратки с оръжие и боеприпаси. А насам са тръгнали нови орди бежанци.

Големи разбирачи на световната политика в този форум я,госпожи и господа спрете да драскате безмислици ами отивайте на село да копаете и да пасете кравите и овцете! Ще има повече юолза от вас!

Не си ти да ми казваш какво да правя. Ако искаш мотика, дигай гълъбите, никой няма да ти каже ЗАЩО.

Ако беше само помирисал село,щеше да знаеш ,че по това врме няма за копаене.Щеше да знаеш ,че не е срамно да си от село а да си селянин по душа,а такива дал Бог в града и във форомите

Да напомним още веднъж на руските подлоги , че Русия е против бомбардировките над ИД. Все налагат вето ушанките. Освен това , незнайно защо , Асад досега не е поискал межд. военна помощ срещу ИД на сирийска територия. Просто той (руското мекере) си сътрудничи с ИД.

Асад от кой да поиска военна намеса? От САЩ, Иран или Русия? Нали ако влезнат чужди войски, каквито и да са - край с Асад и Сирия! Той не е чак толкова лумпи, за какъвто го представят. Фамилията му управлява от 1971 г. Щабът на т.н. Свободна сирийска армия (ССА), която се сформира след "Арабската пролет" (2011), отначало е в Турция, а след това се премества в Северна Сирия. За мен това е ИД, защото те са ислямисти и събират под черните си знамена ислямисти от арабските държави, както и от неарабски (Афганистан, Пакистан, Турция, Чечения, Косово, Босна и Албания). САЩ обвиниха режима на Садат в използване на химическо оръжие и така го въвлякоха в театър, защото в началото войските му дадоха отпор на ССА и ги избутаха на север. Разбра се, че Асад няма да се отегли, нито ще се предаде, даже и с цената на война. За мен това не е гражданска война, защото ССА или ИД , каквото и да е, е от наемници!!!! В Сирия не е имало чак толкова сирийски фундаменталисти, та да се вдигнат на оръжие и да правят армия, да не говорим за опозиция. Затова сега САЩ и Турция са толкова активни, защото те подпалиха чергата, но не предполагаха, че ще я гасят толкова трудно. Коалицията им е с парите на чалмите, които са ислямисти (ОАЕ и Катар) та чак дрънкат :)

Ако имаш предвид че САЩ са създали ИД , защото са се оттеглили от ИРАК (след толкова опявания да се махат) прав си. Но ИД няма нищо общо със сирийците. Създадена е от ираксия клон на Ал Кайда + бивши офицери на Садам.

Принц ОАЭ Хамдан заявил, что Россия сполна ответит за поставку оружия боевикам ИГИЛ и за поддержку Сирийской бойни!

Нещо не си в час.Русия предлага Иран,Сащ,Турция и Кюрдите да координират действията си срещу ИДИЛ.И защо според теб не се получава стиковката:)(координацията)

Не знам какво предлага Русия, но тя и Иран си искат Асад, защото явно им е удобен! Така гласуваха и резолюцията в ООН (без отеглянето на Башар Асад). САЩ и Турция не искат Асад, защото им се опълчи и не проработи "арабската пролет". Така е просто казано :) Иначе е по-сложно. Тези държави , които си изброил, абсурд да направят коалиция !!!! просто нямат никакво съвпадение на интересите! САЩ са обявили за заплаха на световния мир ИД и Русия ! Как очакваш да се съюзяват?

Започнат ли бомбени атентати в Анталия, край с туризма на Турция. И Ердоган повече няма да го изберат.

Аз лично ходих в Мармарис, две седмици след един бомбен атентат. В курорта почти по нищо не личеше, само нямаше кофи за боклук и малко по-засилено полицейско присъствие

Факт е, че въпреки слабата рубла, почивките на мужиците в Египет се увеличиха спрямо миналата година, а в Турция са с 30% по-малко. При евентуална терористична активност Турция ще загуби половината си туристи, т.е. мнооого милиарди.

Досега това ги спираше турците да се въвличат в някаква война. Сега се уплашиха, че Иран ще стане много активен в Сирия и в края на туристическия сезон се набутаха в играта на краварите, които ги лъжат, че въпроса ще се реши за 2-3 месеца.

Възможно ли е Турция да обстрелва позициите на ИД с хуманитарни пакети.

не

Защо?

Срещу ИД или кюрдите? Как да разберем?

Те ще изквичат :) Ако не те, други ще ги издадат :)

Май Турция не е толкова силна без подкрепата на Хамериканците, щом клекна за ударите.

Ха ха, постове, в които се казва, че отявлени терористи, които обезглавяват публично трябва да бъдат унищожавани събират повече минуси, отколкото плюсове. Ако човек не знае, че пишат платени комуноидни боклуци би помислил, че българите са най - пропадналата нация. Слава Богу засега държавата върви по правилния път и дано никога нищо вече не зависи от комуноидите

Интересен анализ. Виждам, как омразата се е насадила в теб и те разяжда целия. Вероятно това ти е проблема, а не комунистите

Едно време Живков като искаше да направи нещо, пишеше-ЦК на БКП реши. Сега Америка, като иска да нападне някоя държава, пише-международна коалиция бомбардира. Както виждаме, времената се менят, а нравите остават същите.

Турция не се бои да напада с хеликоптери Кобра и изтребители F-16 и бомбандира лагери на терористични групировки като ИД и ПКК, защото зад гърба и е вярната и братска българска армия от НАТО, която е винаги е готова при нужда тутакси да и се притече на помощ, когато поляците евтино отремонтират ръждясалите СУ и МиГ от миналия век.

Забрави и четирите танка в Ново село.

разбирам насмешката ти с армията и я оправдавам, но с техниката не го разбирам, МиГ и Су са страхотна техника, не я подценявай, пък и може да се поинтересуваш Еф-овете на колко години са и не са ли и те от миналия век.

Големи будали сте, бре-ей. Че и балъци. Като ви припари под чергата и усетите дебелия ислямски държавен, тогава ще ви питам. Анадънмо?

Три държави разбуниха кошера.Турция,Катар и САЩ.Създавайки и финансирайки "арабската пролет" ислямизираха и върнаха най-малко с 50 години назад такива държави като Тунис,Алжир,Либия,пробваха с Египет и Сирия.Сега друг бере плодовете на безумните им игри.

До слагащите минуси да пробват да отидат в Либия,Тунис,Алжир или в Сирия.Преди 10 години това бяха светски държави,сега там е като в средновековието.

Аз пък си спомням, как като бях по-млад либийците взривиха американски самолет. И както е казано Господ прощава, Америка - не! Още тогава ядоха ракетите - а нашите комунета пак такава песен пееха - лоши американци нападат добричките либийци!

Те либийците взривихa и световния търговски център на 11.09.01г.

Не са само 3 държави. Има още, които участваха във военната операция за свалянето на Кадафи - САЩ, Франция, Великобритания, Канада, Италия, Дания, Норвегия, Испания, Катар, ОАЕ и Белгия. Либийските бежанци им се полагат по право :) Да си ги разпределят както намерят за добре!

В началото са тези три.Турция предоставя центрове за тренировки и обучение,Катар финансира,а координатор къде да се насочат въоръжените отряди на ислямистите са САЩ.Другите държави се присъединяват на по-късен етап.Франция и Италия са особено дейни защото това са техни бивши колонии.

А, с каква ЦЕЛ го направиха? Защо им трябваше да разбунват мирни, подредени и предвидими държави ? Една международна система, която поне в междудържавните отношения бе добре смазана, проиграна и вървеше добре. Това е по - интересно. . Мислите ли, че Авторите на тези "промени " не са Предвидили Всички настоящи проблеми? И, че точно Това не е била Целта Им? ?? И ВСЕ ПАК, КАКВА Е ИСТИНСКАТА ИМ КРАЙНА ЦЕЛ ? ДАЛИ НЕ ТРЯБВА ДА Я ТЪРСИМ В ЕГОИСТИЧНИТЕ ИМ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ И Н Т Е Р Е С И ???

Бомбандира ли ги ,и америка ги бомбандира разрушава сгради построени от садам да не останат в бъдешето.Защо никъде не се казва какво са бмбандирали.Или ги бомбандират с оръжие и медикаменти.Те с едни сомалийски пирати не могат да се оправят,като задържаха пиратите руски кораб го пуснаха и повече не повториха разбраха че няма да им се размине.Защо не вкарват армията и да ги ликвидира защото нещат.

Който не знае защо пиратите не припарват към руски кораби да гледа филма " 22 минути"

Разбраха, че ще им спрат доставките на Калашници от Ижевск.

Това само ще увеличи броя на бежанците.

Още на 27-ми юли т.г. във волтер.нет се появи статия на Тиери Мейсан със заглавие "Турция в опасност", където между другото пише, че ранените бойци на ИД са пренасяни в Турция от "Националната разузнавателна организация" /МИТ/ и ги лекуват в тайна болница в Шанлъурфа под супервизията на Сюмейе Ердоган, най-малката дъщеря на турския президент, така че въздушни удари от Турция и др. натовски държави срещу "Ислямска държава" можем да очакваме "когато цъфнат налъмите". Пак на Тиери Мейсан в канадския Мондиализасион на 27 août 2015 е публикувана статия "Руската армия се ангажира в Сирия. Това е значителна промяна която се извършва в Левант: руската армия започва да се ангажира против тероризма в Сирия. ..." По-надолу авторът пише, че това разваля руско-турските отношения и създава проблем за ТП.

И рязаните набутаха и тяхната черга запалиха! Нали и те са съюзници и партньори. Малко ли пари полуваха от фащ? Никой да не забравя и да не алчнее за американски подараци защото много скъпи излизат.

Турция са шпиони на Ислямска Държава. Най- добре ще е САЩ, Русия и Европеските страни да си разделят предварително територията която завзеха Мсююлманските Убийци и Гадове след появата на Исляма, и да ги завладеят и Християнизират ОТНОВО. Тия Мюсюлмани Убиици- или да стават Християни или да си ходят обратно в Саудитска Арабия или да умират.

Ама тя Русия е мюсюлманска държава с Исляма официална и коренна религия!

Тутция засилва натиска си над България, турски предаване по единствения бълхарски средновълнов предавател на Хоризонт, койго се чуеа в цяла България. Тсм където няма FM предаватели, а това са плснинските места, там българите не могат да слушат българското радио, то предава на турски. Позор Срамм, анатема на родоотстъпниците.

Целият свят се бие с ИД, пък проблема не може да се реши. Тия хора атакуват ли терористите, или си отбиват номера?

Отбиват номера.

и още нещо интересно ако го подкрепят някои шейхове и все още живи местни владетели те въобще дават ли си сметка какво ще се случи в бъдеще справка : клавдии гласува за република:) а израел наясно ли е какво става след това пълна боза от самозаблуда вее из света - пълна живи и здрави

Браво на Турция! Дано ги унищожи.

Поне не се изказвай от името на българите.И ако беше малко в час щеше да знаеш-къде бяха тренировъчните лагери подготвили бойците на групировката,откъде тези отряди бяха пращани в Тунис,Алжир,Либия,Египет и Сирия по море и суша.Кой ги финансира и кой им даде оръжията?Турция участва в създаването им и ще си плати цената.

Браво на Турция. Дано ги унищожи

хихи интересно кога ли ще се сетат да включат бит пазар нефт в санкционния списък преди или след като им създадат мижавия елит

Pesh0

Защо България , бе принудена , да си разтподаде оръжията . Като танкове и балистични ракети. Те ни гарантираха , че никой няма да посмее да ни нападне . Сега сме лесна мишена

Явно си млад. Кой ще позволи на България да продаде оръжие за милиарди, току виж тези пари влезли в икономиката и ко ша прайм, от де евтини и качествени роби? Оръжието беше нарязано или подарено, или по друг начин ликвидирано без да влязат и 1 % от парите, които струва в бюджета. Най-лошото от всички е , че кадрите бяха изхвърлени на улицата, а младежите забравиха що е то военна служба ...

Не си играйте игрички .......

добре, че са червените тролове, путинови солташаци, да ни обясняват какво става :)

Добре да има и такива като теб да се вижда докъде стига човешката глупост.

На кривоглед соросоид, черевни тролове му се привиждат. Къде се говори за Русия в новината бе, каун? То не става само със соросоидни опорни точки, трябва и да се чете.

все едно на едно ,,педи,, да му ,,обясняваш,, че има и жени!!! соросоид!!!

Pesh0

от 15 години ние сме зашлахата за турция . Ако имат претенции , които зависят и по судебен ред ... ще ядат дръвчето ....

kirchevo

Всичко зависи от КАЛЪЧА, а не от съдебния ред бе ГЛУПАКО.

Кьор Фишек

То не бяха коалиции, то не бяха "борци" от САЩ и Саудитска Арабия, то сега и Турция ще се изходи. Но освен "бодри" новини за въздушни удари, най-вече се съобщава за нови набези на ИДИЛ и завземане на нови територии. Кого заблуждавате бе, катили? Нали само преди седмици заявихте, че враг е Башар и кюрдите, че ще се обучава "умерената" опозиция на Сирия. Истината лъсна, само дето чугунените глави в ЕС не я виждат. Докато ни заблуждават за заплаха от Русия и диктатура в Сирия, ИДИЛ се вихри и създава с помощта на "коалицията предвождана от САЩ" невиждана бежанска вълна в Европа и един предизвестен край на ЕС. Защото и Унгария и Сърбия и България помнят ислямизмът в действие. И няма да се предадат лесно. Първо ще смачкат предателските тарикатски правителства, после и пиле няма да прехвръкне през границите им.

хихи големо джамбуре ще настане от къде се самофинансират ид - от петрол барелчето евтинко на половин цена -25 кинта ай сега в един момент да си представим че всяко танкерче натварило евтини барелчета бъде избомбено - пари иок пушки иок голема философия ама не да се отваряме да приемаме бежанци ай мама ви тарикатска

За да обобщим, ИД купуват руско оръжие с американски пари?

Първо следват въпросите-Кой създаде тази групировка?Кой я въоръжи?Кой я прати в района на Бенгази?Кой финансираше разрастването и?Кой я настани до границите на Сирия в иракските територии?Отговорите са ясни.

Как кой?Русия разбира се.ИД е бившата републиканска гвардия на Садам които сложиха оръжие след навлизането на амер.войски в Багдат.Чакаха американците даа си тръгнат и с подкрепана на руснаците почнаха да правят зулуми.Общо взето почват да правят това което Садам направи за да дойде на власт преди години.Тоест искат властта

ivo10

Кюрдите пак ще го отнесат, а ИД само ще гледат сеир отдалеч. Сигурно знаят предварително точно къде ще ударят турците.

someone

все едно да убиеш плевел отчасти. после избуява троино по-голям.

Не така му диктуват да пише.Без указания хана е в герана.

ivo10

Това сънува ли го или ти дойде след употреба на халюциногени?

Цаниш се за трол срещу 1500 кинта на месец. Тогава започват да ти се привиждат едни... все едно си се надрусал с прескъпа дрога.

....и Германия започнаха да изтеглят своите войски от Турция....абе САЩ да ама Германия какво ще изтегля като разполага с около 100 000 армия. Та ние дето нямаме и 7 000 000 и скапана икономика имаме над 20 000 армия така че Германия и армия смех, смех....