БАБХ срещу улична продажба на мляко и сирене

От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти, инспекторите от „Контрол на храните“ извършиха общо 525 проверки.

Обратно в новината

Коментари - БАБХ срещу улична продажба на мляко и сирене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де всеки реве цената изкопната е малка има много внос а като отидеш на магазина цените по високи от целия европейски сьюэ

Баш тъй, Никси- дано феновете на практичния шопинг да станат проницателни като теб.

Oт хиляди години човечеството е търгувало с храни на открито на пазарите. Сега срещу дребния производител се води геноцид, юдомасонски и др.организации имат план който внедряват по държавите чрез съответните еничарски служби. Сега тук на прицел са пазарите , в Америка ако в двора си насадиш домати идват и те арестуват. Защо никой публично не произнася НОВ СВЕТОВЕН РЕД ? - Никой няма право нито да купува нито да продава ако не се подчинява на 666.

Е, за сметка на това са умирали 30 годишни от едра шарка, скорбут, тиф и чума. Но въпреки всичко, виждам че малоумниците като теб не са се свършили.

Едно му е хубавото на това, за което говори One Wise: когато цялата трагикомедия свърши "умници" като тебе за пореден път ще бъдат отстранени от естествения отбор.

Като те смачка бруцелозата и те сложат студен на масата предварително ще знам какво си консумирал. Не помните ли, че едно време хората живееха масово до 60 години, а сега е пълно с 80 годишни? Средната продължителност на живота е нараснала с 20 години, но не и на глупаците като теб.

Като те смачка бруцелозата и те сложат студен на масата предварително ще знам какво си консумирал. Не помните ли, че едно време хората живееха масово до 60 години, а сега е пълно с 80 годишни? Средната продължителност на живота е нараснала с 20 години, но не и на глупаците като теб.

Какъв беше вкусът и аромата на млечните продукти,на плодовете и зеленчуците,на месото и колбасите?!Вече почти не си спомням!Но помня,че нямаше нищо общо със сегашните измислени храни....

Искме си Тошо !

И при Тошо бяха същите лайна, ама с по-ниска трайност.

иди при него

Нито една капка или един грам да не останат необложени с данък това е целта на БАБХ,а на любителите на пластмасата и химията да им са сладки сурогатите от големите вериги!!!!!!!!!!!!!!

отидете в родопите и си купете домашно сирене -това което е изцеждано в марли на малки бучки...ако си купите и домашна ракия и розови домати /не грацки / ,вечерта ще е прекрасна......да ви е сладко..........

Да, от Родопите също и калмари може да си купите, за още по-прекрасна вечеря. Нали знаете - пресни са, ходжата всяка седмица им ги носи :)

Вегана ..... пак ли се обади или така ми се струва?

Бабите в Юндола и района са най-големите мошенички. Синовете им купуват от борсата наедро и после продават за домашно. Продават ми сладко за килограм, а то се оказа 670гр. без буркана и капачката. После го намерих в Метро абсолютно същото, но с етикет, на 30% надолу.

Убеден съм, че е така. Крайно време е да спрем да вярваме на митовете и легендите за трудолюбието на местното население!

А знаете ли откъде идват бутилките, в които си купувате "истинското" мляко? Преди време по пътя към работа всяка сутрин минавах край един автомобил, от който се продаваше мляко. Една сутрин видях ци..нин да дава найлонов чувал с мръсни бутилки на "млекопроизводителя". Същия ци..нин съм го виждал многократно из квртала да рови по кофите! П.П. Аз си реших проблема отдавна - отказал съм се от млякото и разните му "продукти" - нито от регламентирани, нито от нерегламентирани производители пазарувам.

Викаш смърт на млякото и млечните продукти. Що ли си мисля, че си един от онези дебили дето не ядат месо, не употребяват мляко или яйца и като капак на всичко изперкват и започват да се опитват да налагат ЛИЧНИЯ си избор на всички останали. Иначе в Казахстан и пр. държави, щото ядат само месо и мляко, затова са толкова зле и имат най-много столетници на глава на населението.

Нещо се обърка - без месо не сядам на масата, а се храня по 6 пъти на ден. Ям само свинско, мразя овце и кози, телешкото може да има антракс, а пилешкото и пуешкото са пълни с химикали. Яйца хапвам умерено - по 2-3 на седмица, заради химията в тях.

Делеч по-евтино е да си поръчам бутилки. Идват ми чисти, еднакви и нови.

Който намери в Google "сирене от мляко", изключвам домашни рецепти за приготвяне ,нека ми напише ;-)))

Това ни е чиста проба борба с пазарната икономика. Интересно ми е ка ще спрат този нормален процес на търговия в кйто 90%от печалбата да отива за прекупрачите.

Не си рискувайте здравето с нерегламентирани млечни продукти! Гарантирано се разболейте с тези от регламентираните!

Направих си труда да прочета един етикет на кутия сирене: Състав: Пастьоризирано краве мляко; обезмаслено мляко на прах; пълномаслено мляко на прах; концентриран млечен протеин; растително масло (21%); сол, растителен химозин?!?, закваска; P.S. Фирмата и търговската марка не цитирам, иначе сиренето е "DOUBLE CREAM", Произведено за "Камарко Дистрибутори" ЕООД, 1113, ул Тинтява 17А, тел. +359 (2) 810 62 25 Информация за алергични реакции: Съдържа мляко. ;-)))))))

Киселото мляко вкисваше за 1-2 дни сиренето се разваляше за седмица.

на бас, че никъде по опаковката не пише СИРЕНЕ. какво ни занимаваш тогава с глупости????

Не позна, на кутията, пише "краве сирене". Отдолу на опаковката е написано "съдържанието".

На улиците в този квартал (Изток) са регистрирани компании на бивши от ЦК на БКП и обкръжението им. Това са им домашнит еадреси, преди години им бяха дали жилища до Южен парк на готино. Дистрибутори... от кръговете на БСП. Събират комисионите. Около Тинтява или на Тинтява баснаха Луканов например.

Камарко са вносителите на онези изрезки от салами, наречени дупета. Преди 3 години ги затвориха за известно време, защото препакетират стока и сменят срока на годност с по-дълъг. Това е храна за бедните. Помислете преди да купувате.

заш0 вав всички сиренета които се продават в магазините пише,че има сухо мляко-в домашното няма ........

откъде знаеш не пише? ми то и опаковка няма

Както виждам и ветеринари има по форумите ..могат да взема някои здравни съвети от тях :)

Скоро виден млекопреработвател разправяше по телевизията, че у нас изкупните цени на суровото мляко са ниски и поради ИЗЛИШЪКА му- и това при "шепата" оцелели живи добитъци. Ерго...

Защо не подгонят некачествените сирена и млека от голямите производители. Не им стиска да ги ударят заради нискире изкупни цени на млякото. Нормално ли е да го изкупуват на 0.50 ст. а да го продават на 2лв и то не прилича на прясно мляко. Щяли сме да се заразим. Когато купеното мляко от производителя е старо то се пресича при варенето. Кога се е пресекло при варене пакетираните боклуци дето ни ги продават.

Как да ти вярваме като пишеш толкова неграмотно? Българският не си научил, а за мляко и сирене акъл даваш.

Никой не е против натуралното домашно производство.Но има производители,които я карат съвсем"през просото".Под прозореца ми всяка сутрин застава мъж с автомобил и до 11,00ч продава мляко в бутилки от лимонада ,наредени върху покрива.При температура 28'С!

ТИЯ НЕ СА ДОБРЕ Да спрат големите вериги да продават мляко с вода или със добавка сухо мляко. Салами с какви ли не добавки . От тях по може да се разболее човек.

абе какви са тия сельовци та са седнали да ни се мотаят из краката! Продажбата на храните трябва да минава на 100% през нас!

"инспекторите от Контрол на храните извършиха общо 525 проверки..." Тук най-важни са цифрите, звучи наистина добре за пред обществеността...Друг е въпросът, че БАБХ трябва преди всичко да поработи малко и то в посока подобряване качеството на това, което се произвежда в предприятията...Защо ли хората търсят продукти, произведени при домашни условия...

От години не бях хапвал сирене. Просто не обичам. Докато преди 10-на дена не си купих пътем една кофа от някакво село. Не мога да му се наситя.

От години купувам домашно прясно мляко, от него правя и кисело мляко, истинско, гъсто, с каймак. Някой да е правил такова от прясно с 3 % масленост, купено от някоя верига? Интересното е, че по подобен начин - на пътя, се продават доста храни - плодове, зеленчуци, закуски, риби, яйца, в съседна Гърция, но нито веднъж не съм видяла да ги глобяват или гонят. Защо ли?

Риба на улицата няма да видиш да се продава. Или на кея, или в хладилни пикапи, или в магазина. В България разносната търговия не е популярна.

произвеждал и продавал мляко на улицата. Нещата при мен стояха по следния начин: млякото се дои чисто ....много чисто което рядкост дори и за ферми.Така трябва да е за да няма мирис на крава,а то не е мирис на крава,а мирис на акото на кравата....затова и много деца не пият домашно мляко. издоеното на обяд и вечерта се охлажда веднага за да се спре развитието на млечнокиселите бактерии които го вкисват.Сутрин се дои в 5,30 и както е още топло в 6,30 е на пазара за продажба заедно с обедното и снощното които са охладени.Редовните клиенти знаеха че сутрешното е топло и взимаха първо него,другото се продаваше до обед и през лятото е добре че е охладено. Непродаденото се правеше за мен на кисело мляко,кашкавал или сирене.....когато нямах време го давах на прасетата. Характерно за млякото е че масленоста му се влияе от храната,най-рядко е напролет от свежата трева.Есента ако кравата яде цвекло пак е по-рядко и тогава клиентите казват-сложил си му вода,когато е пък по-гъсто-сложил си му мас....малко по-късно почнаха да говорят за сухо мляко и палмово масло...........всеки луд с номера си..общо взето около 50 процента от клиентите ми имаха доверие че им предлагам истинско мляко,а и малките им деца го пиеха с удоволствие заради липсата на.....кравешкия дъх..такъв си е българина,Тома неверни. Един човек с нормални вкусови рецептори винаги би разбрал какво пие: дали прясно натурално мляко,дали сухо,дали пък с добавена мас....не е нужно някой да му единствено базиран на своите си убеждения.

С нормални вкусови рецептори и с нещо, което да мисли в черепа. Хората днес са пости, човече. Не различават. Способността да различаваш е основата на интелекта. Днешният човек все по-малко различава. Подвежда се лесно. Няма да усети наторалния млечен вкус. Тури му каквото искаш, само хрувамнията му ще го водят, но не и продуктът само по себе си. Мой роднина ми предлага "На баба" с думите: ето това е кисело мляко! Не като боклуците на еди коя си фирма, за която е убеден, че е лош производител, щото не е българска. Помолох го да си сложи очилата и да прочете покрай ръба на етикета името на същата тази фирма. Това е българинът днес - куха лейка. Нарича се простотия. Бойко бе отличен диагностик относно материала. И не само.

10-15% от млякото е наше родно производство,останалото е кондензирано "сухо" мляко внос предимно от ПОЛША запомнете това!!!

живея в Бургаски квартал ,и всяка сутрин виждам понена 3 места опашки от хора чакащи за "нерегламентирано "мляко.всеки си носи бутилка ,а млякото се разлива от гюмове-ако знаете какво означява.познавам ги всичките.не съм чул някой да се е оплакал, от здравословни проблеми причинени от млякото.вярно все някога това ще се случи,но някой може ли да гарантира ,че в магазина ,без значение кой ,всяка стока е перфектна.млякото се продава по 1 и20 .съветвам държавните чиновничи от бабх да спрът с проверките,нека просто държавата усигури изкупна цена около лев.със сигурност тогава няма да има и литър мляко на улицата

Още помня млекаря по бургаските улички, който ни будеше сутрин с виковете си.

Вече има достатъчно магазини които продават качествена стока която е произведена под някакъв контрол, че да купувам от бабичките дето продават наливно мляко. И правете разлика между това да ядеш току-що издоеното и сварено мляко както е на село, и това да ядеш мляко което е седяло цял ден в пластмасова бутилка Н-та употреба.

сутрин бе Пешев.......дори и в САЩ едно време когато са го разнасяли абонаментно то,млякото е било доставяно за закуска.....нека направим сметка това в магазина колко е престояло.И така: -бабата го дои на обед -на другата сутрин го носи в мандрата -оттам го взима камион-цистерна който събира млякото от региона следобед го доставя на някоя фирма фирмата ...нека да го е пакетирала до вечерта на следващата сутрин отива в магазина където престоява Х-време,докато Пешев си го купи и сложи в хладилника

Млякото след като се издои му се взимат проби за микроорганизми и бактерии. До 20 минути след това е в контролирана среда охладено. До 2 часа е пастьоризирано. Има фискален контрол за температурата - ако е над 12 градуса се изхвърля. Ако има бактерии се изхвърля. Ако не е толкова маслено се изхвърля. Ако има пестициди се изхвърля. ..да си виждал бабичките да го правят?

Ти си много наивен ако си мислиш, че бабата на пазара е станала сутринта в 5 часа за да издои кравата специално за теб и останалите балами дето си купуват от нея. Освен това аз си купувам прясно мляко от магазин в който млякото се носи всяка сутрин не е пастьоризирано, но е съхранявано и транспортирано така, че да не се разваля. Всичкото останало мляко което не се е продало през деня се изхвърля, мястото се дезинфекцира всекидневно и така всеки ден.

Преди дежурните разбирачи да ми скочат-ветеринарен лекар съм,нагледал съм се как се добива мляко и как се произвеждат млечни продукти в домашни условия.Този лаф-,,ние си вземаме всичко от село",щото е супер...не винаги важи.Това,че някой ще се оака от прокиснало мляко е последният проблем.Проблема е,че в последните години държавата абдикира от здравеопазването на животните и профилактиката.Пример е историята с бруцелозата ...В страната се появиха зоонози,които бяха забравени по времето на Бай Тошо...В БАБХ времето е спряло...от 10 години най-малко.И ако си мислите,че бабата на село не блъска антибиотици за щяло и нещяло на кокошките примерно-много се лъжете...Т.нареченият ,,заден двор " и животните в него са оставени в момента без АБСОЛЮТНО никакъв контрол.Винаги съм се чудил примерно на купувачите на яйца-ако искате да купите примерно 60 яйца,за колко ли дена ги събира въпросната бабичка с 10 кокошки,чиято носливост е примерно не повече от 60 %...Та умната с тия лафове за ,,домашното" В интерес на истината аз също си купувам мляко и млечни продукти от малка ферма с десетина животни,но съм проверил здравословното им състояние,а не всеки може да си позволи това.

те гледам си пишман ветеринар........добре де нека да е така както казваш,но какво става с домашното мляко дето не е продадено,а се отнася от собственика в мандрата в която носи цялото село.оттам това "прокажено" домашно мляко отива за някоя от фирмите като Верея,Родопея и т.н. и бива пакетирано или преработено на кисело,кашкавал или сирене,които отиват на витрините на Кауфланд,Била и т.н. ....а и печалбата при тях,а за човечеца от селото остава бъхтането и жълтите стотинки за литър мляко

Минава на термична обработка млякото..под контрол... в мандрите.А тия сирена по пазарите и кашкавали-колко добре е обработено термично млякото и най-вече колко добре са узрели един Господ знае.

Не се притеснявайте, аз от години съм си утъпкал едни пътеки, с едни производители дето на пазара няма да ги видите. Та единствено ще ги махнете хорицата от улицата, и ще започнат да си продават от дворовете. :)

От Агенцията по храните да си ядат те боклуците от магазините. Стерилизирана химия или истинска храна - до това е сведен изборът.

в магазина контролирани боклуци на висока цена

Ама и бабите вече се научиха....блъскат сухо мляко в прясното, както и палмово масло...Една баба "производителка" ме открехна....

Че аз имам много повече доверие на млякото от кравата на бай Хасан, или козите на Слави от село, отколкото на млякото от който и да е магазин! Че то, в магазините нито е мляко, нито е сирене.

лумпен!

В град Рила едни като теб имаха доверие в едни кози и сега са в болница с бруцелоза.

Е нема как да е иначе! Все пак Българската Агенция за Борба с Храните е създадена с цел да се доунищожи и последния дребен производител на истински яйца, мляко и месо, така че българинът, който и без това е на първо място в света по изчезване и да продължи да гълта отровите на еврогейските вериги. Много хора не вярват, но около Гергьовден служители на въпросната агенция за борба с храните, в кооператив с еничарския корпус на жандармерията обграждат цели села, за да не могат хората да продадат агнетата си. Та, при 300 000 раково болни на 5 милиона българи, не е зле човек да се позамисли какво да яде и защо се унищожават дребните прозводители.

Прави са от организацията. Те са инспектирали не бабите на село а щандове по пазари и чершии, които извършват търговска дейност. Лумпен-пролетариата трябва да свикне, че хляб, млечни и месни произведения се продават само в помещения с необходимите санитарни разрешения и необходимите хладилни съоръжения за продажба и склад. Във Варна съм се стискал на пазара да купя домати по 4.50лв/кг през август . Доматите се прибират без хладилни фургони, докарват се без хладилни фургони от борси. Живея в САЩ и имам транспортна фирма. Как магазините могат да продават в моментът домати от Калифорнийските полета, когато за да ги превозя с хладилни ремаркета до централните щати брокерите ми плащат $6000.00 за 18 тона, експедиторът ги охлажда и съхранява в хладилни складове, дистрибутора ги приема и съхранява в хладилни складове. След това прави разходи за локално разнасяне по магазините с хладилни фургони , в магазините се складират в хладилни помещения. И доматите са няколко пъти по-евтини от варненските. Да не говорим за съотношението покупателната способност/цена на продукцията.

всичко дето си написал със сигурност е така,с изключение на едно-доматите.Американския плексиглас дето забравен в кола,в щата Калифорния е цял-целеничък след месец престой,не би могъл да бъде наричан домат,и най-вече пък да бъде сравняван със българския-домашен

мерси домати с гмо не искам та ако ще да струват стотинки и докарани с самолет от калифорния. така де на краставичарите краставици не продаваи.

ГМО ти е мозъка. Научил си една думичка и я ползваш за всичко, дето не разбираш. Калпав матриал, съставен от индивиди като теб.

Те така вдигнаха цената на цигарите за да върви контрабандата и наркотиците..

"Засиленият контрол ще продължи, докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места..." А какво се предлага на регламентираните места като големите вериги? Опасни ментета се предлагат. "БАБХ призовава потребителите да не излагат здравето си на риск, консумирайки мляко и млечни продукти от нерегистрирани обекти" Още повече здравето ни е застрашено от подобието на храни от регистрираните (големи) обекти.

Колко заболели и починали има консумирали тез яйца и мляко без ЕтатаА от другит,е ,проверените ,често пишете

Млякото се налива в шишета от кофите. Сиренето и кашкавала се правят без никакъв санитарен контрол. Не са и евтини. Който иска - да си купува.

Ти явно си от прекупвачите....Ами сам човек има право на избор...

да-де ама и държавата има право да го забрани!!!

Не, бе, бабичките с кравите пият по 100 шишета кола на ден и после ти ги дават ;))

Целия свят знае че българското мляко(не полуфабрикат) е причината за най-много столетници на глава от населението. Искат да не стигнем до пенсия ма.....им...стара

млякото, дето "цял свят го знае" не е правено в България. тук се прави сухо мляко с нишесте

Писах "(не полуфабрикат)"!!!!!

Не съм съгласен с вас измислени защитници! На уличните продавачи вярвам! Ако днес посмеят да продадат някакъв боклук, утре купувачи няма да има. Млякото е още топло, току що издоено. Тези дребни производители не могат да си позволят техника за обезмасляване и добавяне на заместители, нямат и време. Ама имат истинска и чиста продукция. Единствено може и да долеят тубите с малко вода, ама е вода и не ме трови. Същото е с мляко сирене и кашкавал - опитваш и ако ти хареса купуваш! Нека им помогнем на тези хора! Купувайте от тях!

Къде ги пасат тези крави за чиста продукция? Около Кремиковци? Къде е чисто? Топло е защото го возят в багажника на москвича цял ден в жегата

над 5 градуса млякото и млечните продукти развиват бактерии които водят до стомашночревни инфекции и смърт, честито... аман от аборигени, влезте в час

Млякото се сварява преди консумация.

Има една дума на турски "ахмак". Та господин ахмак, като си купиш мляко го вариш, а то ако не е прясно взема та се пресича. И не става за консумация, а за извара, ама нали си....

Е нали трябва мандрата да печели и прекупвачите...В крайна сметка ГМО сирене и кисело мляко от нишесте...

От години не купуваме мляко от магазина. Квасим си кисело, зимата си правим и сирене, лятото и кашкавал. Яйца, пилета, прасета, агнета, зайци-все от околните села. Зеленчуци и плодове-пак оттам. Правим си зимнина. Жената е станал домашния сладкар. И не го правя от нямане. Имам пари да си купя всичко от магазина. Но там продават само боклуци. На БАХБ ще кажа, че нито аз, нито който и да е мой познат, които не купуват от магазините, са все още живи и здрави, децата им също, и могат само да ми д.ухат. Тези акции се правят по заръка на магазините, които продават опасните храни. Ако е имало 1-2 случая някой селянин да продаде развалено мляко, не значи, че всичките са такива. А ВСИЧКИ магазини продават САМО И ЕДИНСТВЕНО боклуци. Там да си насочат усилията БАХБ.

БАХБ не им стиска да проверяват големите вериги щото бият през пръстите и уволняват цели министерства,да се знае кои командва в бг

Тази простотия кой тъпанар я предложи?КОЙ бе???Напротив производителя трябва да се уважава и да му се предложат максимални улеснения да си предлага продукцията на клиента купувач а не да се пълни търбуха на мошениците прекупвачи!!!!!!!!!!!!

Яж ти сирене и завито във вестник и мляко от шишета от кофите и седяло цял ден на жегата. Да ти е сладко

" били с неясен произход, без никакви документи " А тези във веригите, имат си всички документи, но са с неясно съдържание, бъкани със всякакви химикали, консерванти, Е-та. Когато пукна, аз не ще умра, Ще се запази свежа моята кожа, Защото Е-тата, който съм изял, не ще и позволят да се разложи.

ГЛУПОСТИ! Ако домашното производство е опасно, до сега нямаше да има нито един селянин-всички щяха да са умрели. На тези от бабх им дай домашно козе сирене да видиш, как ще лапат, че ушите им ще плющят.

Купувам от един човек. Млякото му е много по-вкусно от това в магазина. Прокисва след 3 дни, явно и бактериите разбират , че е хубаво. От магазина може да се изпари, но не прокисва...