Турция ще пести $1 млрд. годишно от отстъпки за руски газ

Турция се надява да пести 1 милиард долара годишно от предоставените от Русия отстъпки в цената за природния газ.

Обратно в новината

Коментари - Турция ще пести $1 млрд. годишно от отстъпки за руски газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция се пазари заради кюрдите! И търсят път да избегнат съдбата на Ирак ,Сирия или Либия. Сега е техния ред!

Турция харчи 50 милиарда кубически метра газ годишно или 15 пъти повече от нас. Демек дори да имахме договореностите на Турция ние можехме да спестим 1/15 от 1 милиард или около 60 милиона. Само дето ние нямахме договореност за по-ниска цена. Имахме 3 пъти по-скъп тръбопровод и никакви права за ползването му, освен това което ни заповяда Русия, както и транзитна такса определяна от Русия. А плащането на тръбите и лихвите на 3,5 милиарда за 30 г. е .... 3,5 милиарда делено на 30 години е 117 милиона без лихвите с лихвите над 160 милиона срещу 60 милиона спестени и то ако има отстъпка, каквато не е договорена.

50 милиарда не е ли малко множко?

Като нямаме политици, които да се борят за нашето благо ами слугуват само на зад океанските им покровители какво се чудиш

от цената на руския газ. По сметки в Цуг и Швейцария.

И доста щяха да спестят по тия схеми пред вид факта, че 1 км газово трасе на ЮП през Дунавската равнина / в България / по предварителни разчети струваше 3 пъти повече от 1 км газово трасе на същия ЮП през силно пресечения планински терен на Сърбия и около 2.3 пъти повече от не толкова пресечения, но пак планински терен на Словения.

Трябва да се договаряш, а не да се съгласяваш със всичко, което ти предложат.

Усещам пак напъни на соросоидите да докажат че: - ако газта минаваше през България, ние сме щели да губим пари; - руската газ миришела лошо, добре че няма през нас да минава; - с един милиард годишно какво по напред, така че с тях или без тях все ни е тая; - парите може и да са хубаво нещо, но лошо са ако идват от Русия

на нас с колко ни бяха обещали да ни намалят газта при положения , че я плащаме почти двойно спрямо доста страни от ес ? да си чел , че руснака ще командва каква газ ще тече на територията на турция...т.е турците могат да закачат и други доставчици а на нас руснаците ни отказаха това право при положение , че плащаме 50% от тръбата

интересен факт: 1 км газово трасе на ЮП през Дунавската равнина / в България / по предварителни разчети струваше 3 пъти повече от 1 км газово трасе на същия ЮП през силно пресечения планински терен на Сърбия и около 2.3 пъти повече от не толкова пресечения, но пак планински терен на Словения. Кой в Газпром и по какъв алгоритъм сметна тези цени и кой от правителството на Орешарски се съгласи да подписва договор при такива цени и най-важното: в чии джобове /руски и български / щеше да влезе разликата между реалната и раздутата цена?

Бългапия можеше да се договаря, ако беше равноправен член на ЕС и да иска помощ от ЕС при преговорите с Русия. България направо я от свириха големите играчи. Никъде в българските новини не пише за 3-тия енергиен пакет на ЕС, забраняващ на производители и доставчици на нефт и газ да притежават тръцопроводи. Това е антимонополен закон. В моментът Газпром излиза от дружествата на Северен поток собственици на тръби. Руси си събира и борсовите компании и създава газова борса в Русия. Така че, Русия няма са строи тръбопроводите в ЕС. А защо България бе отсвирена...питайте Меркел.

само дето те ще получат един отгоре, а на нас щяха да ни ВЗИМАТ два... май нещо деменцията ви гони здраво, а? кой не помни договора за Ю. Поток?? КОЙ? КОЙ? КОЙ? руска подложка...

пари от русия никога не са идвали по нормалните международни канали - или са били рушвети, или подпомагане на нелегални организации.

Е това не е вярно, защото по нашите сметки България щеше да губи милиони при транзита по старото трасе.

Нищо ние пък сме верни рублофили и ни харесва да плащаме скъпо без отстъпки за да е доволен путин великий

Турция ще спести милиард а ние щяхме да се набутаме със безмислен заем който да изплащаме 30 години.И след 30 години ако им е кеф на Газпром можеше нещо да ни подхвърлят.В турция няма руслямисти.Там интереса клати феса.Интереса на Турсйият народ,а интересът на путун и газпром е на последно място.За разлика от България!

Договорът между Газпром и Бешикташ ...сори - BOTAS - Petroleum Pipeline Corporation - BOTAŞ е бил подписан официално на 1 Декември 2014 година. Това е според Газпром! Дали е истина обаче ,само един господ знае! Поне във официалният сайт на турската компания,потвърждение няма!

Вай далий какъв чок амсалак съм Аз са чудя защо туркиш е дала права за ползване на краварските фъшкии а то било за да кацне Маккейн и другия откачалник за да заябранят на Турция да строи каквито и да е потоци Дано на витирана военнопрестъпник да ни му турят патки оти много ще му дойди нанагорно Туй не са виетнамски пишки ей

След като договорът за строежа на Южен Поток със италианската компания Сайпем беше разтрогнат ,то за Турският Паток изпълнителят за полагането на тръбите във Черно Море, ще е турската компания- BOTAS - Petroleum Pipeline Corporation - BOTAŞ! Да напомня,че тази турска компания е построила и първият тръбопровод от Русия за Турция-RUSYA - TÜRKİYE NGTP (OFF SHORE) започната на 31.07.1989 година и завършена през 30.07.1992 година! Построената тръба е със диаметър-24-36 инча!

По тази тръба Турция получава 4 милиарда кубика натурален газ!

Какво ни грее да ли ще се реализира или не ? Големият брат зад океана е решил, че българите ще го духаме и това е проблемът !

Въобще не е проблем. Колониялната администрация се радва да я потупват със сексуални намеци.

Как така? Нали за нас беше губещ "Южен поток"? А видите ли, сега "Турски поток" щял да носи на Турция по 1 млрд. само от отбивката от цената на газа! Май не се връзват нещо нещата? И ББ и кохортата калинки около него бая ни послъгваха? А каква е гаранцията, че не ни послъгва ББ и за Белене? Щото на него селско-тарикатското послъгване си е вродено! И ние трябва да му вярваме?!

включиш мозъка и да направиш елементарни сметки. Колко пари струва проекта, има ли ги България, ако ги няма и ги заеме при какви условия ги заема и дали реално може да ги изплати и не на последно място: трябват ли ни нови енергийни мощности в такъв обем - 2 нови реактора? Какво ще го правим този ток след като най-големият потребител в региона Турция отдавна вече внася ограничени количества електроенергия от България? Другият голям потребител - вносител Гърция е в криза от 6 години неясно до кога пред вид последните събития там. Вътрешното потребление е много свито в момента и реалността е, че капацитетът на мощностите, които има в момента България за производство на електроенергия превишават потреблението около 2.5 пъти.

не четеш внимателно - Турция ще "спести", а не "спечели" 1 милиард. Освен това те са резервирали част от газа за тях. А измамата с южният поток, беше, че за нас ще е транзитен.

с изключение на първия абзац тази статия вече я четохме.... то бива бива да храните руските си тролове, ма това вече на не е журналистика.

Благодарение на недоразумението Борисов отсега нататък се очертава, всяка зима да се дупим последователно на турци и на гърци за газ. Благодарим ти Бойко! Няма да забравим...

Газта от Турция надали ще е на сегашните цени които не рекетира руския монопол...

Да надали. И Турция, и Гърция ще си сложат надценка...

Шило

Може и на по-висока да е, знае ли човек? "30.06.2015 Булгаргаз ЕАД, дъщерно дружество на Български Енергиен Холдинг ЕАД, уведомява своите потребители, че съгласно Решение на Комисия за енергийно и водно регулиране Ц-20/26.06.2015 г. пределните цени, които дружеството ще прилага при продажба на природен газ, считано от 01 юли 2015 г. са следните: - Цена на природния газ при продажба от Обществения доставчик на крайните снабдители и на клиентите, присъединени към газопреносната мрежа 484,26 лв./1000 м3 (52,05 лв./MWh) без акциз и ДДС; - Цена на природния газ при продажба от Обществения доставчик на клиенти, присъединени към мрежи ниско налягане, собственост на Булгартрансгаз ЕАД 491,98 лв./1000 м3 (52,88 лв./MWh) без акциз и ДДС;"

За първи път се заприказва за ЮП когато Бойко подари кученце(което може вече да е изядено) на Путин...Или имаш амнезия?Тогава и Бойко откри темата... А по времето на Орешарски(подкрепен от Атака,БСП,ДПС) се сложи край на ЮП!!!!!

Официален край на проекта ЮП бе сложен на срещата между Ердоган и Путин в Анкара, а по това време у нас дерибействаше вече Борисов...

Аре стига си ревал за Русия и най-скъпата братска газ в Европа!Има механизми и конекторни връзки които да ни осигурят газ и независимост от рекета на Газпром и Путин....

Шило

Моше, виж цените в съобщението на Булгаргаз. После приказвай. А какъв е акцизът и ДДС го решава НС. Отделен е въпросът още през колко ръце минава, преди да ти го дадат, но това вече са си нашенски истории.

За хъбчето "Борисов" ли намекваш? :)))

Бизнесът си е бизнес!Повечето тук разбират от "Афера

северен поток 2 ще зарежда отново германия и страните около нея , а германците и сащ не ни дадоха да строим южен поток и България ще го духа 2019г. когато Руснаците спрат транзита праз Украйна и ако до тогава го няма турски поток тази скапана държава със най-крадливите управници на света и най-страхливия народ ще се върне в каменната ера. Да ви е честито.

недей да драматизираш....България е имало преди да има Русия и руски газ и пак ще я има...А мързеливите руснаци без долари какво ще правят зимъска..ха..ха

В османската империя мирно и кротко сме живяли близо 500 години и така щяхме да си живеем ако не беше поробителната война от 1877/78 г. да се надяваме, това да си го спомнят сега и да закупуваме от братска Турция евтин руски газ за което ще плащаме с тесен г.... което много ни подхожда

Щом сме дали на руснаците 32 тона злато в 1878 г , това напълно опровергава мита за турското "робство". Българите не само сме имали всички права в османската империя, но сме имали развита икономика по време на султанското управление. В резултат на което сме натрупали 32 тона злато. Крайно време е да пренапишем учебниците по история и изтрием от тях клеветите за Османското управление по нашите земи! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Ако турците ни бяха управлявали зле и ни бяха клали и насилвали, както клеветят московските шпиони у нас, тогава ОТКЪДЕ СЕ ВЗЕХА ТЕЗИ 32 ТОНА ЗЛАТО, КОИТО СМЕ ПЛАТИЛИ НА РУСИТЕ В 1878 Г? Трети март е една черна дата в нашата история. Без нея щяхме съвсем друг живот да живеем сега, нормален европейски

България--Докато в Русия по това време крепостните роби били напълно безправни даже дрипите на гърба им принадлежали на господаря да не говорим за негрите в Америка експлоатирани продавани и избивани поголовно то в България се строили свои манастири църкви училища. Условия били разбира се като данък десятък девширме но това съответствало напълно на този исторически период. Истинската история трябва наистина да се учи

Шило

Вярно ли го мислите? Че България не е съществувала като държава до тогава бе, какавани!!! От къде тя ще има злато, като не е съществувала? Кой го е събрал? В БНБ ли е било? Малеее...

32 т злато не са можели инките да изкарат, ние едва ли не с волските каручки сме се точили седмици наред до Москва да го извозваме.

Това злато, за което все се пените, е било за издръжката на руската войска, за да остане 6 месеца в България, така че да можем ние да изградим своя армия. Ако се бяха изтеглили веднага, турците щяха пак да влязат и ние нямаше как да ги спрем. Прословутите 32т. злато при 7 милиона българи днес са 4,5г. На толкова ли си оценявате живота туркофили/русофоби? 4 грама и половина злато ли струвате? Та това са $160! Щом е така, ви купувам веднага, нещастници!

Ако всяка година в БГ бюджета влизаха ей така по-още един 1 млрд. us, дали нямаше да стигат за лекарства и здраве например или пък за пътищата? Ама не Борисов отказа! И сега ни пътища, ни лекарства...

Тъпанарче. в Турция не влизат, а не излизат 1 милиард. Само дето Турция харчи 50 милиарда кубически метра или 15 пъти повече газ от нас. Демек дори да имахме договореностите на Турция ние можехме да спестиме 1/15 от 1 милиард или около 60 милиона. Само дето ние нямахме договореност за по-ниска цена. Имахме 3 пъти по-скъп тръбопровод и никакви права за ползването му, освен това което ни заповяда Русия

"След реализацията на проекта за морски газопровод към Турция, тези пари ще преминават през(3 млрд. евро )Турция, а не през България", каза още ръководителят на Газпром. По думите му Турция става голяма транзитна държава и през нейна територия ще се пренасят над 50 млрд. куб метра руски газ. Това без съмнение повишава геополитическия й статут в ре. Драги сънародници от цялата работа с "Южен поток" ще спечелят Турция и Гърция а ние па ще бършем сополи.гиона.

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото

?? По добре 16 губерния на Русия, отколкото заден двор за отпадъци на ЕС, както в момента е България. Но това е въпрос на вкус. Честити Ви реформи Българи. С това само се започва. Идете пак гласувайте за тия българоубийци.

смени си ника от İbram на Ibrik. Атакистко-депесарско творение, джойнт-венчър.

Още един KLET PATREOT. Едва ли е стъпвал в Европа, а май и за Русия знае само от телевизията.

Ей русофили (българофоби) ...Грабвайте кирките и лопатите и почвайте на безплатни бригадни начела да прокарвате руски газопроводи...ха.ха Ще забогатеете от такси като украинците..ха.ха.Тука (във форума) само бачкате за някакви мижави копейки..ха..ха. Успех в копаенето..ха.ха

Турски поток, в какъвто и да е формат нема да има. Събитията в Македония и Гърция бяха заради Южен поток. Събитията в Турция също. НАТО ще е солидарно с члена си Турция но дава оръжие на кюрдите, които успешно воюват среду ИДИЛ. Така, че не се знаят плановете на сионските мъдреци.

Шило

Възможно е. Особено, ако се осъществи Северен поток 2, за който Щерев говори.

Идиоти като Щерев, от Отровено общество, не могат да говорят. Те се опитват да дразнят. Това е и задачата на вагините от Отровено общество.

как ще стане Северен поток 2 и кой ще го захранва с газ ?

НА ПЛЮВАЛНИКА МАРТИН ДИМИТРОВ ТРЯБВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА МУ ОТРЕЖАТ ПИШКАТА И Я НАБИЯТ В УСТАТА МУ ЗА ДА НЕ ПРИКАЗВА ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ ЗА ЮЖЕН ПОТОК!!!

"Намалете цената на газа и ще преговаряме за турски поток".:) Така се прави, а не като нашите продажници, които вечно си свалят гащите пред Путин.

Нашите комундета, колкото по-скъпо плаща България за газ, толкова по-големи са им техните комисионни.

Шило

Те нашите си свалиха гащите за друго. Платена любов му викат.

Фактите, глупако, фактитеееее!

какво ще пести турция не ме интересува много...интересува ме че ние нищо няма да пестим...и нищо няма да ни е спестено. ако разбира се не измислим начин да изнасяме идиоти (четящи украинска пропаганда например). защото като гледам този блог си мисля, че ако това можеше да стане, щяхме да сме в наи-добро финансово положение в цяла европа.

хем ще пести, хем ще печели от такси, които ще плащаме за транзит от тяхната траба, хе-хе, тъй се прави, евалата както се казва

КРЕМЛЬОВСКИ МЕЧТИ..ХА..ХА Според германски експерти наличната газотранспортна инфраструктура има съществен принос за укрепване на енергийната сигурност и дългосрочно задоволяване на нуждите на Германия и Европа от внос на газ, тъй като нуждите на ЕС ще растат и занапред. Защото не спира да нараства и разликата между собствения европейски добив и потреблението на природен газ. Експертите се позовават на Международната енергийна агенция, която прогнозира спад на газовите добиви в Европа с около 2 процента годишно при увеличение на годишното потребление с 0,8 на сто. По всичко личи, че разширяването на Северен поток излиза днес начело и в плановете на руския газов монополист за европейския пазар. Това се дължи на многото неясноти с осъществяването на Турски поток. Независимо че Турция декларира интерес към проекта, както чухме неведнъж напоследък и от представители на турското външно министерство, и от турски учени, все още липсват каквито и да било конкретни договорености по въпроса - освен разрешение за съответните проучвания в Черно море. Дали въпросът опира до цените на руския газ или до вътрешната политическа конюнктура в самата Турция - експертите не стигат до единно мнение. Управляващата Партия на справедливостта и развитието изгуби абсолютното мнозинство в парламента и трябва да формира правителствена коалиция или да тръгне към нови избори. А не бива да пренебрегваме и външните фактори. Това произтича директно от съобщение на Ройтерс, че Турция настоява да се строи само една линия от Турски поток, осигуряваща газ за самата Турция. Към външните фактори спадат безспорно и натискът върху Анкара, упражняван от САЩ (и от Брюксел), и офертите за алтернативни доставки на газ както в Турция, така и в Европа от Азербайджан, а в по-далечна перспектива - от Иран.

Шило

Ами значи ще има и Северен поток 2, ама страните от Южна Европа, дали ще могат да стигнат до него? И на каква цена? Само смехът не разбрах за какво е.

Ами смея се че кремльовската фантастика е доста весела..ха..ха....Всички патоци са на етап"Мечта"..ха..ха

Ай посмей се още малко ве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ. Сега не е ли 03.08.2015 година? По долу 2014 година ли е написано или на мен така ми се струва?.!.ха..ха Или азерската газ вече е България па аз незнам.!.ха..ха С посещението ни в Баку мисля, че се постигна една важна крачка напред с подписването на меморандума между държавната компания на Азербайджан и БЕХ с ангажимент двете компании да си сътрудничат с доставките на първи газ от Азербайджан за България през 2014 година. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в ефира на БНР.

. . . за да си трае по въпроса за кримските татари. . .- засега.

Какви са тези кримски татари? И още нещо не знаеш, има кримски българи, но и те като татарите са пришълци и не са местно население. Защо да си трае, като Крим е влизал в Османската империя? Та Русия да си трае ли за кюрдите и искането им за своя държава на собствена земя. Не си наясно с много неща но постоянно провокираш. Това е задачата ти, то е ясно.

БългАриец

Все пак Ердоган им беше на (световния) конгрес в Турция и им обеща с половин уста подкрепа, щото ги има за вид турци. Татарските лидери са доста често в Турция. Та затова споделих, а не за да провокирам алергичните към темата.

Турция си има Ердоган да се грижи за интересите ѝ, ние си имаме Борисов да ни цака...

кое правителство пое ангажимент към газпром и раша да си платим изцяло тръбата, да получаваме транзитни такси, едвам след, като се изплати и при натовареност от 90%???? Кое е правителството, което не успя да договори по-изгодни цени, а напротив.. най-скъпата газ в ЕС е за нас. Ако беше проработил южен паток, ние губехме транзитните такси, които сега получаваме, но за сметка на това печелехме голям кредит с високи лихви и неработещо съоръжение

То и в Ирак разправяха, че имало ОМП нали?

а забрави ли тройния шлемник гоце сирищников, който натовари държавицата ни с най-скъпия газ в света и стана така, че си плащаме, за това, че руснаците полват нашата територия за транзит.

защо нашите комуняги не успяха да постигнат подобни облаги и за нас при договарянето на южен паток, а турците успяха за няма и 6 месеца? Добре, че не се случи този южен поток де, слава богу. Да видим обаче и този, колко ще се случи... руснаците свалят гащи за цената пред турците, които няма да платят и цент за тръбата до тях. Да видим, дали ЕС ще купува през тези тръби газ, ако путеф е на власт.

Последна надежда да се удари Русия.Петрола 50$,себестойността на битумния в Канада-80$,на шистовия,от 40$нагоре.Не е важно аз да съм добре,важно е Вуте да е зле!

Фючърсите на суровия петрол сорт Брент с доставка през септември поевтиняват с 2.07%, до 51.13 долара за барел, тествайки нивото от 51 долара за първи път от януари насам. Причината са както лошите новини от китайската икономика, така и изненадващият ръст на нефтените сондажи в САЩ до 664 през миналата седмица, оповестен от Baker Hughes Inc.

Кога го построиха, кога започнаха да спестяват, бре?!? Бе казвам аз, че европееца нещо съвсем изтрещя и започна да сънува безсметни богатства и райски живот.

Руската газ е вредна за живота,здравето,имуществото на вас и близките ви.Който ползва руска газ умира млад и красив.

Всички ти благодарим,че превърна хиляди безразлични българи,в русофили!Благодарим и на менторите ти,да са живи и здрави!:-)

Ние край Босфора сме най успешната страна в региона. На юг, на север, на изток народите се изпотрепаха във войни, а на запад измират от непосилни дългове и демографски катастрофи. Колкото и да им е неприятно на тълпата завръща се нашето славно време, хайде да ви е честито...!

Не звучиш като турчин. Звучиш като български KLET PATREOT.

да бе! при такъв рахат, да се чудиш защо светът не е пълен с турски туристи и защо никой не напира да емигрира в турция! даже братята ви чалмалии от Сирия и те стоят по един месец и бягат кански към България и европа

Шило

И какво ни грее нас, чеТурция ще пести? Всъщност коя е базата за сравнение и да се правят такива изводи?

Как какво бе, нали ще ви продаваме газ с отстъпка, и ще печелим на ваш гръб неповече от 2-3 милиарда евро. Кво се възмущавате, нали не искахте Южен поток, хак ви е!

Шило

Асане, това е ясно за Турция, питам за България и "оаргазмът", който изпитват тук разни Щеревци и со.

Пародия

Не вярвам че в България има човек който реално е против "икономически обоснован" ЮП с факти. А не във формата в която беше - закърмен със задкулисие, нарушени закони, корупция и несигурност...... Хасане не сте разбрал какво се опитва да каже човека.....

Бай Ердоган ги накара да спрат проекта, да освободят корабите за полагане на тръбите, да смъкват и смъкват гащите и като стигнаха (гащите) до кокалчетата да им пуснат мъничко надежда. Нашите и толкова не пуснаха, междувпрочем. А иначе другарите бяха готови дългосрочно да плащаме на руснаците, уж братушките, по 450 долара за хиляда кубика. Срещу дребна комисионка, с която да си купят 20-30 депутатски места.

Шило

Това можехме да направим и ние с ЮП, ама все коджа кафалии политици у нас. ниско наведени.

и как щеше да стане? като платиме тръбите, терените и след това си плащаме, че транзитират за ЕС ли??? няма начин да се случи това с русофилите женчовци.

Шило

Хм, ако не го гледаха нашите този проект като златна кокошка, можеше да стане. Просто тръбите трябваше да са наши, както беше в останалите страни и тогава нямаше да ги има претенциите на Газпром. А заради трасето, щяхме да договорим и цена и транзитни такси. 16 лрдв можем да изтеглим за тозци, дето духа, но 2-3 млрд за такава инвестиция- не. Май нашенките искаха само да лапат, а сега го духаме всичките.

В някой мокър сън със селска комсомолка, примерно.

Китайците изработиха др.Путьо ,сега е ред на турците.

Имайте предвид, че това са парите, от които Бойко с лека ръка се отказа и от които ни лиши по заповед от Вашингтон....

Ама ти сериозно ли, човекът е над нещата.

Ти па нищо не каза. Парите, дето Турция ще спести (евентуално) били (със сигурност) парите на Бойко, дето ги отказал. Прав е човекът - матриала е калпав.

Интересно колко ли ще спечелят гърчулята от потока, който Бойко отказа? Така всички на печалба, само ние си имаме Бойко да ни цака.

Ние пък след 2019г няма да даваме стотинка за руски газ..ха..ха Всичко ще ни е спестено защото руска газ през българска земя няма да минава..ха.ха

а когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска?

Както миналата зима..ха..ха(нали и тогава заплашвахте)...Хайде да спрете кранчето да видим какво ще правят зимъска руснаците без пари..ха..ха. Ще мажа филийка с а ко Войник от НАТО се разхожда в Украйна. Вижда руски сепаратист, който маже лай.о на филийка и го пита: - Ти какво правиш? - Войната свърши, голям глад е... - Ето ти 20$, купи си нещо да ядеш. Минал турски аскер и той попитал: - Ти какво правиш? - Ами войната свърши, голям глад е... - Ето ти 20 лири, купи си нещо да ядеш. Минал от там и руснак, и той попитал: - Ти какво правиш? - Войната свърши, голям глад е... - Ами като мажеш, мажи по-тънко, че да има и за другите!

Пародия

Ами нищо ще плаща пак големите сметки на топлофикация..... и газ да има и да няма и да е евтина и да е скъпа нормалния българин не е спестил от топлофикация досега

Ми гласи се ве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ събирай дръвца от сега, ама то пък в България и гори не останаха. Запаси се със свещи да имаш че не се знае и стока как ЩЕ си И ГОРИВА си купи щот уж петрола пада пък на БГ бензиностанциите цените не падат, или ти си с КАРРУЦАРРИТО ГОРИВА не те интересуват.!.ха..ха

Не ме мисли ти мене. Имам и за тази, и за следващата зима.

То има пестене и пестене цена 300 долара - пазарна подписваме договор на 500 долара ,отстъпка до 400 долара и така се пести по 100 долара, за една година един милярд.

Освен централи ще подаряване и находища от злато, сребро, мед които по незнайни причини не можем да си обработваме сами!

Турция ще пести, а ние? Ние ще се държим - за палците!

Вие се държите на путин за портфейла.Турция си защитава националният интерес,а вие го давахте на Газпром за някакви мъгляви обещания за печалба след 30 години.

Ти па нищо не каза. Как ще пестиш като не консумираш? Консумирай колкото Турция (70 милиона население), пък тогава икономисвай.

До бспаро атакистката пропуторуска агитка.Видяхте ли как се защитават национални интереси?Едим милиард печалба на година.А вие ревяхте за загубени ползи които щели сме да имаме чак след 30 години експлоатация на Ю.Поток от Газпром?

Ние пък ще даваме на приятелските американски централи по $1млрд годишно.

Договорите с Мариците не са засекретени.И не им даваме,а изкупуваме енергията която произвеждат.И която не струва милиард долара на година.

Ти май си спал миналат седмица. Случайно да си чул какво показа проверката на договотите- изкупуваме тока по 150 лева за мвч а го продаваме за 80 лева. Т.е. даваме на братята муриканци по 70 лева