Първи 24 млрд. евро от новия заем за Гърция?

Парите трябва да бъдат преведени през този месец и да се използват за рекапитализиране на банките и разплащане с ЕЦБ.

Обратно в новината

Коментари - Първи 24 млрд. евро от новия заем за Гърция? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не прочтох всички коментари. Едно е яясно в БГ няма мислещи. Войната е на прага, заради САЩ

всички коментари. Голяма част от тях са спам, също като твоите.

те от ЕС си мислят - да направим Европейски щати като Американските. Да, ама не. То ние южняците сме си майката...А сме и нахални и важни - абе не виждате ли че без тези милиарди няма ни пенсии, ни заплати, а и пари от банките няма, а важни и нахални.

С други думи пари за повишаване ефективността на икономиката няма. А някой очаквал ли ги е въобще?

Историята не се повтаря, а се римува. Мързеливи дебели гърци се чудят как да живеят на чужд гръб, турците се облизват като гладни кучета за парче от Балканите, бугарските боляри си бъркат по дупките...

Елините са прави..вземат каквото е възможно и не се дупят -очеква се да стане война те са го предвидели връщане когато умрял се върне!

За смешна е смятана дискусията за възраст за пенсиониране от 72 години, но същевременно не отричат отмяната на ранното пенсиониране (и то от 1 юли). Самият Ципрас се изказа положително за това в неотдавнашно интервю (обсъждат се практически въпроси, като например какво ще стане с онези, които са придобили право на ранно пенсиониране по съществуващите разпоредби и вече са напуснали работа, за да подадат искане за пенсия, или как ще бъдат третирани военните и моряците).

След пет месеца преговори, една банкова ваканция и един референдум, правителството е оптимистично настроено, че на 18 август новото споразумение ще влезе в парламента. Така или иначе остават само две седмици това да бъде потвърдено или опровергано. Според графика, съставен на Срещата на върха на 12 юли, на 18 август новата спасителна програма трябва да бъде гласувана в парламента. Не бройте дните, които остават, а часовете, а те са само 360, казва министър, който следи отблизо преговорите. Той отбелязва, че консултациите са денонощни.

Досега сме внесли 5 милиарда и 144 милиона, а сме получили 4 милиарда и 790милиона!? За 2014 г. се предвижда вноската за ЕС да е в размер на 904.7 милиона лева, информира Зинаида Златанова! ЕС до момента ни е глобил (нас българите) с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд.,

Гърция представлява една бездънна каца заради манталитета на населението й. Европа е изключителна късогледа и лековерна, щом смята, че с наливане на пари ще реши проблеми. Цялото поведение на ЕС конкретно изглежда пораженческо, остявайки впечатление, че се прилагат двойни стандарти, включително в ущърб на страни-членки като България.

Ами да се пренесем в Азия. Товарим къщите и нивите на БДЖ-то и заминаваме.

Чудя се в кой ли ден ще рухне целият този финансово -мошеннически капитализъм !? ЕЦБ печати и финансира банките с необезпечени пари ...те от своя страна се изявяват като "кредитори" с тези фалшиви пари и ги дават в дълг на отделните страни и така заробването на цели държави тече с пълен ход ...да придобиеш всичко ценно на една държава с фалшиви пари ??!! Разбира се цената за това вече е платена от хората през инфлацията ...Същата система работи и при МВФ ,като фалшивите пари там идват от Федералният резерв на САЩ ,който представлява всъщтност -частни банки и една печатница .

Като рухне какво ще дойде ? Социалистическо крадене, живот на готово и после пак мошенически капитализъм.

Ех, защо нямаме толкова прости управници като гърците! А то все умници и специалисти!

Защото, ако почнат като гърците, ще загубят външната си протекция. Загубят ли я -аут са, а може и хората да им потърсят сметка, шубето е голямо. За това ще дерат електората до последно и ще си купуват протекция.

от това по точно не може да се каже!! 1000+!

Значи новия заем отива за погасяване на стари задължения !? Демек - с едната ръка ти дават заем, а с другата ти го взимат с лихвата, а за теб остава богатия лихварски опит! И нито едно евро за съживяване на икономиката! Бравос !

? рекапитализацията на банките не означава ли, че част от парите изтичат през банкоматите, т. е. за сиртаки. Значи има за сички.

Минимум 35 млрд отиват за съживяване на икономиката. Стария заем е бутнат за изплащане - някога си. Само част от новите пари стигат за покриването на вноските. Каквото не стигне - отлага се, реже се, намаляват се лихви. Хайде, замазвай да не усетят българите двойния аршин. Браво!

Поливането на Сахара продължава с пълна сила. Как не им увряха главите на наивните западняци, че гърците никога, ама съвсем никога, няма да върнат нито цент. Поредните милиарди ще потънат в незаработените заплати и пенсии на мързеливите ни южни съседи. Те нито ще се напънат да работят повече, нито въобще не мислят да връщат обратно огромните си задължения. Разберете, че докато те работят да 1 евро, а получават 1.8 евро, Гърция никога няма да върне нищо на Европа. Идете и вижте как живеят гърците, и си дайте оценка дали те самите страдат от някаква си криза, която при тях няма отражение. Те просто си вземат от ЕС финанси, които те самите няма как да изработят.

Мислите ли, че ЕС не знае за това?

Знаят, но все се надяват някога да си върнат заемите. Представете си вие да сте дали на съседа ви огромна сума пари, да го виждате как яде и пие, не работи и няма намерение да върне дълга си към вас. Е, ако го убиете, няма да върнете нищо, а иначе, все го молите и все се надявате да ви върне парите. Той обещава, вие вярвате, но печалната истина е, че няма да си видите обратно нито лев.

БРЦК

Тъпун. От тия пари 100% отиват за плащане на старите заеми. Демек с едната ръка ти дават пари , а с другата ти ги взимат щото има да им даваш. А гърците са преебани с плащане на лихва и нарастваща главница.

сахара - тия от гърците дето са теглили заемите вече са в БГ. Защо мислиш,че точно те се изнесоха от Гърция - Нова Демокрация и П...Андреу?

Кума Сидераста също дава на младото семейство Малакис половината от 66 милиарда виртуални рубли-прикя ,дето му ги даде Путя ,кога се сбираха святята в маскава! Горчиво ,ясо ,кримнаш,путака -пабеда!

Пич , нещо не си добре май...

обръщайте внимание, седераст е!

24 милиарда евро ще минат по документи през Гърция и ще отидат в сейфовете на частни кредитни институции ... гарант за тези пари е и България - тоест и аз.

Не заем,а кредит,дир !

Видяло се е, че никой не смята да санкционира банките. Така сме обречени на безкрайна спирала на неефективност.

Едно време Питагор е бил велик, но наследниците са още по-велики. на практика имаме едно съвременно Равенство - 38 млн за БГ са равни на 25 млрд за ГР.

Ха ха. Колко от вас забелязаха, че заглавието завъшва с въпросителна? А колко от вас прочетоха, че "може би" ще е толкова? А троловете се побъркват да набиват на българите колко са тъпи :)

сал един ти и ТОЙ от Банкя са умни тук....

уеуе мауе чак сега разбрах що нашият бащица Магнолий Първий Банкянский ни плаши ие прав човечецът (условно наречен) сега следва да дойда да му се молят да ни берат ябълките (дето ги нямаме де) гърците....голем смех голямо нещо ....ама той си гушна мот магистралката за гръцко де ...

Музика, сиртаки, гръкът хваща чашата, тряс на пода, отпива метакса, хваща стола-тряс на пода, хваща чиниите-тряс на пода, опааа-опааа, веселба. Кой каза,че купонът ще спре? Кой каза,че като келнерът донесе сметката-трябва да се плаща?

Простаците от ЕС-- ПЛАЩАТ , а византийците -щтракат пръсти и чаткат сиртаки!!!Те това е демокрация!!!

Тъй като стана ясно вече на 100% (от 99%), че Гърция няма никакви намерения (а и възможности) да връща пари, предлагам да спрат да се наричат тези неща "заеми" и да се наричат с подходящия термин "дарение".

Грантове - за да е по евроатлантически :))

Ясос :)) пачангата продължава. Северните съседи да стагат коланите

м ато техният вожд само плаши матрялът как можело да стане зле като в Гърция))) дай боже такова затягане

Жестоко и болезнено е последното споразумение, но за съжаление всеки друг избор би бил катастрофален, както призна премиерът, особено за най-уязвимите групи от населението. Това, което беше съвсем ясно още преди изборите, чак сега стана видимо и за Алексис Ципрас. Направихме грешки, призна той по време на дебата в парламента в сряда. Не ги назова конкретно, и не е ясно дали разбира мащаба на щетите, които причини на икономиката за няколко месеца, при това без абсолютно никаква полза.

А като почне войната - ти къде ще си?

Узо, сиртаки и сиеста-купонът продължава.

Къде е сега мутрата да ни обясни за фискалната ни дисциплина.....

Крие се и плаща като поп, за да го поддържат "големите началници".

Парите изпреварват реформите, които се оказаха просто пропагандна мантра. Като гледам не си играят на дребно.