Руският патриарх: Технологиите превръщат хората в марионетки

Руският патриарх Кирил е разтревожен от въздействието на информационните технологии върху съзнанието на човека.

Обратно в новината

Коментари - Руският патриарх: Технологиите превръщат хората в марионетки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КУРАЖА ДА КАЖЕ ОТКРИТО НА НАРОДА СИ,ЧЕ ИНТЕРНЕТ Е ТВОРЕНИЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ, ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ШПИОНАЖ !!! КОЙТО ИМА УМ И СЪРЦЕ, ОТДАВНА ГО Е ПРОЗРЯЛ И САМ, НО НА ВАС ТРЯБВА ПОВЕЧКО ДА ВИ СЕ ОБЯСНЯВА !!! ИЗЛЕЗТЕ ВЕЧЕ ОТ ФЕЙСБУК И ДР. МЕСТА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ, НЕ ДАВАЙТЕ ДОБРОВОЛНО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЪПИЯ СИ ЖИВОТ НА ВСЕКИ СРЕЩНАТ !!! НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ,ЧЕ ВИ СЛЕДЯТ !!!!!!!!!

хехехе тоя го тълкувам "отмъкват ни марионетките" ...светът май ще има нова вяра след още доста екшъни и катаклизми

драги ми тимур, поне с 150 г. назад е твоето мислене. искам само да знаеш, че русия разработва техники за въздеиствие върху човешката психика, каквато никоя друга земна нация не притежава.

Отче, не се тревожи за руските хора. Вашите технологии са отпреди 50 години и едва ли имат ефекта който описвате... А за останалия свят - ами те си имат свои патриарси.

Останалият свят какви патриарси има? С "Ролекси"?

На зомбираният мужик се полага только иконка на Вовка Кабаев- хем е православно, хем е хетересексуално , хем е изконно рушка простотия....

След това изказване оставам с впечатлението, че патриарха не използва:интернет, телефон, телевизия, радио??????

с мярка за разлика от милионите зомбита, които киснат в интернет и ФБ по минимум няколко часа на ден.

Технологиите превръщат хората в не в марионетки, защото марионетките имат нужда от някой, който да им дърпа конците. А не можеш да смогнеш на всеки. Технологите превръщат хората в най-обикновенна БИОМАСА: - еднакво умни ... - еднакво взаимозаменяеми ... - еднакво алчни ... - еднакво завистливи ... - еднакво мразещи по-умните, по-човечните ... - с еднакви културни ценности ... - с еднакви дрехи, коли, телефони, планшети .. - с еднакво бъдеще ... - еднакво страхливи ... - с еднакви цели, които са само и единственно материални блага ... - еднакво зависими роби, на банките и кредитите, които са получили ... Въобще - БИОМАСА, като планктона в океана. А моето поколение, или поне аз, се надявах, че технолигиите ще направят хората по-умни, по-човечни, по-състрадателни, по-по ... Колко съм се лъгал!

Пишеш, колкото да не заспиш. Автомобилът също е продукт на технологиите. Предлагам ти да ходиш пеша. :)

го е казал, ама точно ти като един типичен продукт на зомбираните от технологиите потребители се изказваш не колкото да не заспиш ами направо в полусънно състояние.

И как точно възможността да проверяваш факти и да изказваш мнението се нарежда до църквата, като организация създадена да манипулира масите да казва кой е светец и кой дявол? Иначе еволюцията, генетиката, развитието в науката и т.н. просто да ги забравим и да караме на весията с забранената ябълка.

Десетте заповеди на Путин: 1) И аз съм Господ, Бог твой, освен оня, Който те изведе от египетската земя ... 2) Не си прави кумир и никакво изображение освен Мене и Моето изображение (може и като римски император), само на Мене се кланяй и Ми служи. 3) Мене можеш винаги да Ме славословиш. 4) Всичките дни са Мои и през всичките трябва да работиш за Мене и Моя рейтинг. 5) Почитай баща си и майка си както Павлик Морозов го правеше. 6) Убивай. 7) Прелюбодействувай. 8) Кради! 9) Лъжесвидетелствувай против ближния си. 10) Пожелавай дома на ближния си; пожелавай жената на ближния си; и нивата му; и роба му; и робинята му; и вола му; и осела му; и всякакъв негов имот - всичко, което е на ближния ти.

ВСИЧКИТЕ десет!

Ако не броим приказките му за Бог, човекът е прав... Забелязали ли сте как човешки същества цъкат зомбирано по играчките си, без да усещат нищо около себе си, без съзнание "на кой свят са"? Технологиите са като наркотика - лишават от реален живот и неосъзнато пълниш нечия касичка...

В момента точно си губя времето и не пълня нито една касичка, но това не ме прави марионетка, на когото и да било.

Очевидно причина за осъдителните му слова е "институтът" на Савушкина 55 в Санкт Петербург!

руските първи мъже божиите заповеди, бе отче? И защо не ги (поне) коментираш? И особено тези четири:) Не лъжи! Не кради! Не убивай! Не прелюбодействай!

ХА ! Конкуренция на църквата ли има, а ?!?

На кремълско-лубянската пропаганда!

Дядо! Моите уважения към Вас! Но който си го има в главата си го има. Никаква технология не може да ме убеди примерно, че ГЕРБ е единственият шанс за България.

Според мен шлемът, който носи на главата си дядото си е един приемател за вълните, излъчвани от психотронните оръжия - руска разработка. Чрез него, той получава директни нареждания от Кремъл...

Председателят на руския фенклуб на Зи Зи Топ яко е нагазил в света на психичната болест, щом му се привиждат технологии, които зомбират човека. Това е класически "сюжет" при параноидната шизофрения.

Ама какъв клоун :D религията е измислена точно за да контролира бедните и тъпите, че да не изринат богатия 1% дето им сере отгоре и им се смее, колко приятно , че все още има толкова много индивиди дето се хващат на най-старата измама/мафия.

Това важи за измислените религии, религиите, които са ни дадени от същество, което няма силата да надникне в бъдещето. Но единственият Бог и наш Създател е описал събитията от бъдещето в детайл. Освен Библията, просто не съществува друга книга, която да ни дава хиляди детайлни пророчества за бъдещето - някои вече са се сбъднали преди хиляди години, а други предстоят. Пример: Битие 3:14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си. 15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата. Битие е писано по времето на Моисей и се отнася за събитие, случило се приблизително 2500 години по-рано - ГРЕХОПАДЕНИЕТО. Още тогава Бога ни казва, че потомството на жената ще строши главата на змията, т.е. ще победи луцифер. Забележете, говори се за потомството на жената, а не на мъжа и жената. Някой случайно да си спомня за една жена, която е заченала без мъжко семе? Жена на име Мария, чийто Син победи луцифер и смъртта на кръста??? И за когото е казано, че който вярва в Него ще получи вечен живот...

Готин виц ама прекалено дълъг.

А религията превръща хората в глупаци.

По-скоро безбожието превръща хората в глупаци, които дори не могат да направят елементарната преценка, че мъжката полова система е проектирана/създадена за женската полова система. На пръв поглед е видно, но за някои хора, които не виждат очевидните неща, може би трябва да се приведе доказателството, че по естествен начин, двама мъже или две жени, не могат да оставят поколение.

P.S. Искам да подчертая, че не смятам, че руския патриарх е Божи човек.

В подкрепа на това, което казвате: Скоро гледах един руски филм, казва се "Левиатан". Освен за руския алкохолизъм става и за руски олигарси, кметове и "божи" хора. Не всички, разбира се, в Църквата са такива. Във филма, тия които са по - на ниско в църковната йерархия бяха показани като по - богоугодни, от ония дето са в по - висшите чинове!

То е ясно: чист КГБ человек!

С това изречение, Вие доказвате, че вече сте такъв!

ОЧЕВИДНО РЕЛИГИОЗЕН, СИ СЕ ПРЕВЪРНАЛ В ГЛУПАК !!! АБЕ КАК ТАКА ,С ЛЕКА РЪКА И СПОКОЙНО СЪРЦЕ, БОГОХУЛСТВАТЕ И СЕ ПРИСМИВАТЕ НА ВЕКОВНО ЧОВЕШКО ПОЗНАНИЕ И ВЯРА ?! И НЕ ВИ ЛИ МАЛКО ПОНЕ СТРАХ,ЧЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ВЪЗМЕЗДИЕ ?! И С КАКВО СТЕ ПО-ДОБРИ ТОГАВА ОТ ТЕЗИ БЕЗБОЖНИЦИ ПО ВЪРХОВЕТЕ, КОИТО ТАКА РАЗПАЛЕНО ОБСЪЖДАТЕ ПО ФОРУМИТЕ ?!

Прав е патриарх Кирил ! Спри компа и телевизора и прочети Библията !

Преди 40-50 г. моята неграмотна баба казваше така : Учените хора ще затрият света,моето момче, така да знаеш !

А брадатите от Ислямска държава ли ще го спасят? Не се ли ползват и те от технологиите измислени от учените хора?

че днешна Русия стремглаво се е юрнала към миналото!

Русия спазва законността, като не позволява разпространението на нелицензирани продукции.

Много слабо тролиш, ще ти резнат копейките!

Ами както сам признаваш че има хора които знаят 1000 пъти повече от тебе, що се опитваш да учиш другите, ааааа? На какво ще ги научиш, на собствената си тъпотия ли ??

И за да ти покажа колко си тъп, тук ти пействам едно малко кодче, което очаквам да обясниш какво прави.

Е, кода не се показва, ама това не значи че не си тъп.

абе тъпак*о, я недей да обясняваш какво било интернет на хора които знаят 1000 пъти повече от тебе !! Ставаш още по смешен и жалък ! Сам не съзнаваш колко си ограничен в собственото ти его !

Със сигурност интулектуалният му капацитет е доста по-висок от този на нашенските тролове.

За съжаление, връзка между интелект и морал все още не е установена...

Колкото повече пишеш, толкова повече издаваш тъпотията си. "Интернет било виртуална среда, в която се било комуникирало" - абе ти биеш тъпомера с подобни фрази бе ей ! Тубата трябва да се спре за такова нарушение на авторски права - браво на руснаците, така се процедира с нарушителите на закона !! Абсолютно съм сигурен, си манипулатор-провокатор, и това си личи от 100 км !

Патриархът изразява загреженост, но не натрапва мнение на тези, които няма да го възприемат, а именно либерастите, които по манталитет са си комунисти - болшевики.

На такива им дай да събарят с еднакво усърдие било църкви, било паметници. А да видим какво са построили, колко работни места са създали, колко данъци са платили, пък после викат, че няма държава.

Патриархът генерал-майор Гундяев ли е или вече го направиха генерал-лейтенант?

Този брадат козел да не е по-умен от мен та да ми дава акъл...

Загрижил се руският патриарх за вредата от технологиите,а не го е грижа ЗА СПИРТОСАНИТЕ РУСКИ ДУШИ.НЕ СА ВРЕДНИ ТЕХНОЛОГИИТЕ-НАПРОТИВ.В цивилизованите държави народите им не са марионетки.Техните управници/ЗА РАЗЛИКА ОТ ГОРБАЧОАВ,РАЗНИТЕ СОЦ.КОРЕЙСКИ И ДР.ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИ ВЛАДЕТЕЛИ/провеждат политики,които съдействат ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА НАРОДИТЕ ИМ.Тези мъдри управници развиват балансирано всички обществени сфери-технологии,образование, наука,духовна култура,култивират ценностите на обществото и хората.И всички ние които сме сърбали попарата на"загрижените" червенушковци,ПРЕДПОЧИТАМЕ ДА НИ УВРЕЖДАТ ТЕХНОЛОГИИТЕ,А НЕ ВЛАСТИМЕЮЩИ ЧОВЕКОПОДОБИЯ ДА НИ НАТВ БЛАТОТО,ЗА ДА МОГАТ ТЕ ДА СИ ВИЛНЕЯТ И ДА СИ КРАДНАТ НА ВОЛЯ.Б А С Т А ВИ!ИЗЧЕЗНЕТЕ И НИ ОСВОБОДЕТЕ ОТ НАГЛОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ!

бахти глупостите, кой ти ги каза тия неща ?

Творческа немощ, а ;) Уморените тролове ги убиват ;)

малей кви глупости си напляскал. Първо интернет е едно, софтуер е съвсем друго. Или за тебе няма разлика. А другото дето си напльокал е такава тъпня, че нормален човек ще го е срам и да си го помисли даже. А иначе си голям манипулатор.

От виртуални игри към виртуален секс, виртуално семейство, виртуален свят. Честито на печелившите. Не случайно народите все още практикуващи реален секс, реален бой, реални войни така бодро настъпват.

Абсолютно правилно е да забранят тубата, след като тя нарушава авторските права. Даже и солидна глоба трябва да и наложат ! Откъде накъде ще пускат материали без авторски права !?

всичко да им спрат - и интернета, и компютрите да забранят, и мобилните (пък и всякакви) телефони да спрат и забранят! Да си останат с чекистите, патриарха, мамашенките и водката...

Само при споменаването на руския патриарх дежурните тролове изригнаха в злостни коментари, и стигнаха чак до Путин и свободата на руските медии. Ако същото за технологиите го беше казал някой отвъдокеански "гуру" какво ли щяхте да коментирате? А по повод свободата на медиите - у нас кои медии са наистина свободни? Повечето са зле прикрити защитници на дяснолибералната прозападна политическа линия.

Затова ли Русия е наричат"морга за журналисти"....Под такова заглавие може да се прочете доста за свободата на словото в Русия ...

По същия начин и Украйна например е "морга за журналисти".

независимо дали ще го каже презокеански гуру или папата, няма да стане по-малка дивотия. ясно е че църквата е против научния напредък, щото всяко ново откритие отслабва силата и. а поповете точно от това ги е страх, да загубят привилегиите си

и чекистите от това ги е страх! И си им личи.

Развитието на технологиите,е хубаво,но при условие,че се използват в служба на човечеството!!!Но уви,ние живеем в свят доминиран от алчността за власт над света и напредването на технологиите дава възможност на болни мозаци да превърнат светът в голям затвор,в който човешките права и свободи ще бъдат тотално отнети!!!

Не ни зомбират ли! Застанете тази вечер пред телевизора (най- старото и елементарно средство за зомбиране) и пребройте колко пъти до 0 часа ще ви пуснат реклами за диарии и запек. Чак ми идва да замеря телевизора с нещо твърдо. Все пак все още сме хора, а не зомбирани тоалетни!

Пърдон, а кой младеж гледа талавизия?

И "талавизия" гледат и футбол и други зомбиращи реалити гледат, та се и прехласват и си трошат краката за участие в тъпите, подиграващи ги кастинги, а рекламите си вървят ли вървят!

..пърдял бе..

В това време той чука, ама не да вратата! Кой ти е крив, че си хипотент и се захласваш пред руския ТЕМП-714Д?

Ти си луд за връзване. Дори не усещаш какво пишеш. Та в Русия няма нищо добро и качествено. Представи си как ли посочения от теб телевизор ще работи досега, при това и на цифрова телевизия? Ама голяма работа били тия руснаци!

В Русия масово се обновяват манастири и черкви. Дори се възтановяват значими за Русия черкви, разрушени от интерционистите на Бронщайн и Бланк. Русия се връща към патриархалните руски ценности и това е държавна политика. До днес Киприян и племенникът ме Григорий от Търновският род Цамблак са никои в българското гръкославие. Гробовете им в Москва са в огромен манастирки комплекс и свято място за руснаците.

Как се обновява срината до земята църква, на която иконите са продадени на запад още през 30-те! Може и да обновяват тук-там, ама в това време другите обновяват IT технологиите, дето в Рашата ич ги нема!

Попе, ако имаш пари отиди до Санкт Петербург и виж как е възстановено разрушеното от немците по време на ВСВ.

строяха партийни домове... Религията "комунизъм" се провали и сега чекистите са прегърнали православието. Такъв тип хора не могат без идеология-религия! Защото за да са на власт, трябва по мистичен начин да карат хората да им вЕрват...

"Руският патриарх Кирил е разтревожен от въздействието на информационните технологии върху съзнанието на човека. "-НА тези не им трябват вярващи ,образовани и мислещи хора.На тях им трябват немислещи покорни зомбита!!!!Не случайно са приятели (и колеги в КГБ) с диктатора-джудже. Ами има начин да се възпитат мислещите(с технологиите-КЛАДА И СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ИНКВИЗИЦИЯ С НЕЙНИТЕ МЕТОДИ.

...прибери си вересиите...

Технологиите прочистват мозъка, а поповете го задръстват! Затова е недоволен попа, щото след едно поколение "православната църква" си отива, остава католическата, която те е против технологиите!

Пърдон, която не е против технологиите!

Превръщат се в роби, тея чийто съзнание е робско. Останалите не се поддават отче. :)

от мнението на рускио патриарх. Всичките им религии барабар с комунизЪма са мракобесни - Властта - в ръцете на секта, която се смята за богоромазана.

Човекът казва истината ! .... Проклети тъпанари, вслушайте се в думите на светия човек, вместо да приказвате глупости ! Вие наистина вече сте зомбита с промити мозъци (ако все още, въобще и изобщо имате такива !)

И откога такива фарисеи са свети. И някой трябва да им слуша дебилните глупости.

Какъв свети човек е тази КГБ гнида, с яхти и имоти за милиони долари хаха Да му пикам на калимявката!

Прав си, куме! Ама много глупав и зомбиран народ.

И дядо ми беше поп, ама не беше толкова тъп, караше моторетка и нямаше нищо против технологиите, щото и те били от БОГА! Тоя тъпак явно се чувства по-велик от БОГА!

Попов Вие имате проблем с осмислянето на прочетен текст!Пример за зомби!

Сори, страната на зомбитата е русия, сбъркал си адреса, тук е БЪЛГАРИЯ!

Марионетка се е загрижила хората да не станат марионетки. От негова гледна точка изглежда комично.

Браво на патриарха, точно така е!

Предпочитам да съм марионетка не на попа, а на технологиите, щото работят и ми вършат работа! А някой да е виждал поп, освен да плямпа, да работи?

И него технологиите ли го направиха марионетка?

НА ВНИМАНИЕТО НА АДМИНИСТРАТОРА: ТЪЙ КАТО ЗАБЕЛЯЗВАМ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ МОИТЕ КОМЕНТАРИ СЕ ТРИЯТ, ЗАПОЧНАХ ДА ГИ ПИША ПРЕД КАМЕРА. ДНЕС СЪЩО ИЗТРИХТЕ МОЙ КОМЕНТАР, БЕЗ ДА Е ЦИНИЧЕН, БЕЗ ДА Е СПАМ. ПРОСТО НАПИСАХ ИСТИНАТА. ВИЕ ГО ПРЕМАХНАХТЕ. ПРЕДУПРЕЖДАВАМ: АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ, ТЕЗИ ЗАПИСИ ЩЕ МИ ПОСЛУЖАТ ЗА ЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕЛО ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ В СЪДА!!! СЪВЕТВАМ ВСИЧКИ ДА ПОСТЪПВАТ КАТО МЕН!

Lalina

В коя тема и с какъв ник Ви е бил спрян коментар днес?

ПО ПОВОД ИЗКАЗВАНЕТО НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ!

в мрежата: Путин някъде на посещение в Русията, трима свещеници се строили в редичка да го посрещат. Путин се здрависва (?) с първите двама. Третият поема ръката му, пада на колене и я целува?!? Да им имам и властта, и църквата на тия!...

Прав е патриарха,сигурно и папата го подкрепя. Само като пример наблюдавайте нашите тийнейджъри гледат като упоени и ако им спрат един ден интернет и мобилните връзки ще ходят по улиците мучейки побъркани и ще пребият родителите си в къщи от скука. А това е и част от войната наречена хибридна водена от стратезите геополитици,предимно отвъд Голямата вода.

църква отдавна не съществува! Още през 20-те на миналия век е тотално унищожена и подменена с едно от най-важните чекистки пропагандни звена, цинично носещо нейното име.